Vittumaisin sarjakuvahahmo

--------

Kuka on mielestänne vittumaisin sarjakuvahahmo? Puntaroidaan käytöksen, luonteen, asenteen ja muiden ihmisyyteen vaikuttavien tekijöiden perusteella. Ei siis vaikutusta esim. piirrosjäljellä.

Omasta mielestäni ylivoimaisin vittumaisuudessa on Iines Ankka.

Iines on oikea PASKIAINEN. Esimerkiksi seurustellessaan Aku Ankan kanssa hän saattaa koska tahansa karata Hannu Hanhen matkaan ja päinvastoin. Monesti peräti toisen silmien edessä.

Iines on erittäin väkivaltainen ja vaativa. Hän on monesti vaatimassa kalliita lahjoja, vaikka kyseessä ei olisi mikään merkkipäivä. Pahimmassa tapauksessa hän odottaa lahjoja juhlapäivinä, jotka ovat Akun ja Iineksen yhteisiä juhlapäiviä, mutta olettaa, ettei hänen itsensä tarvitsisi antaa vastalahjaa. Tästä esimerkkinä seurustelun alkamisen vuosipäivä. Mikä se sellainen juhlapäivä ylipäätään oikein on olevinaan!? Akun yrittäessä hienovaraisesti vihjata, ettei hänellä ole varaa kalliisiin lahjoihin, Iines mottaa häneltä silmän mustaksi, tai vielä pahempaa, pahoinpitelee Akun sairaalakuntoon ja suhde luonnollisesti katkeaa siihen.

Iinekselle ei myöskään riitä mikään, eikä hän ole kovinkaan kauaa kiitollinen saamistaan lahjoista. Kerran saatuaan timanttisormuksen, jonka Aku valmisti Iineksen tietämättä Pelle Pelottoman kolmiuloitteisuus-monistimella, hän sanoi "Tämä on ihan liikaa" ja "Tiedän sormukseen sopivan riipuksen..."

Toinen esimerkki edellä mainitusta tilanteesta on Atlantiksen kaulaketjusta tehty tarkka jäljitelmä, jollaista Aku, kun hänellä ei ollut varaa, lähti etsimään merten syvyyksistä ja lopulta Iines palkitsi hänet sanomalla "Tohtisinko vielä pyytää yhteensopivia korvakoruja ja rannerengasta?"

Erään taskukirjatarinan lopussa Iines viittasi kintaalla tarinan alussa himoitsemalleen Gynnet Palturin nimikirjoitukselle, jonka hankkimiseen Aku näki melkoisesti vaivaa. Olkoonkin, että kyseinen nimmari ei enää ollutkaan harvinaisuus.

Iines on lukemattomia kertoja sanonut ystävilleen, ettei tunne Akua ollenkaan. Näin tapahtuu aina, kun Aku epäonnistuu jossakin yrityksessä, jossa Iines sattuu olemaan läsnä. Tämänkaltaisissa tilanteissa Aku nimenomaan tarvitsisi tukea ja apua ja oikea rakastava / välittävä tyttöystävä sitä varmasti hänelle soisikin.

Vastaavanlaisissa tilanteissa Iines myös huutaa usein "EN ENÄÄ KOSKAAN TAHDO NÄHDÄ SINUA AKU ANKKA!" Tämä tietysti kuulostaa todella pahalta, varsinkin siksi, että Iines käyttää Akun koko nimeä, minkä tarkoitus selvästi on alentaa seurustelusuhteen tilaa sellaiselle tasolle, ettei Iines tunne Akua ventovierasta paremmin.

Iines marssii monesti nokka pystyssä, ei koskaan kuuntele oikeitakaan selityksiä, ja on lisäksi erittäin mustasukkainen. Nähdessään Akun edes vilkaisevan toisen naisen suuntaan, hän lyö häntä esim. käsilaukulla päähän. Edes korkea-asemainen ammatti ei suojaa Akua tällaisissa tilanteissa. Esimerkiksi työskennellessään poliisina, Iines löi Akua käsilaukulla siksi, että muuan nainen antoi hänelle pusun poskelle kiitokseksi siitä, että hän auttoi tämän kadun yli. Siis, on tuolla lutkalla otsaa! Uskalsi pahoinpidellä poliisia, eikä mitään seurauksia tapahtunut. Iines tuntuu myös olettavan, että vaikka Aku olisi poliisi, häntä tämä ei voi sakottaa. Kerran, kun Iines oli eväsretkellä naistoimikunnan kanssa ja he olivat levittäneet vilttinsä puistoalueelle, jossa nurmikon tallaaminen oli kielletty, Aku sakotti heitä ja pahoinpitelyhän siitä seurasi.

Monissa juhlatilaisuuksissa Iines on omien sanojensa mukaan odottanut Akua tuntikausia, mutta jos Aku lopulta ilmestyykin paikalle, Iines aloittaa taas pahoinpitelyrituaalinsa huutaen jotain sellaista, kuin "KEHTAATKIN NÄYTTÄÄ NAAMAASI TÄÄLLÄ SURKIMUS, ODOTIN SINUA TUNTIKAUPALLA!!!" Eli vaihtuuko Iineksen odottelun syy kellon käydessä kavaljeerin tarpeesta verenhimoon? Tietysti Akun myöhästyminenkään ei aina ole anteeksiannettavaa ainakaan tuosta vain.

Ikään kuin tässä ei vielä olisi tarpeeksi, niin Iines ei myöskään koskaan salli, että hänen ja Akun yhteiset illanvietot sisältäisivät lainkaan sellaista ohjelmaa, josta Aku pitäisi. Iines vaatii aina romanttisia kynttilä-illallisia, oopperakäyntejä tai hienostokekkereitä, eikä koskaan lähde Akun seuraksi esim jääkiekko-otteluun, tai nyrkkeilymatsiin, tai jos lähteekin, haukkuu Akua barbaariksi ja häipyy kesken kaiken.

Yllättävää kyllä, kaikesta huolimatta Aku yrittää aina rakentaa suhteen uudelleen, mutta monesti tämä edellyttää juuri niitä oikein kalliita lahjoja.

Niin että mites teidän mielestänne? Voiko kukaan sarjakuvahahmo pistää pahemmaksi?

13

999

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perustuva virkaheitto asianajaja Lucky Luke-albumissa "Öljyä taivaalla". Mainio hahmo, tarkoituksella konnaksi piirretty ja siinä onnistuttu; ei mitään inhimillistä, ei mitään pehmentävää. Puhdas konna.

      • sfsdrdvxcssoloujuu

        Viivi ja Wagner.
        En osaa päättää, kumpi oksettaa minua enemmän.


    • akuparka

      Edellä on todellakin varsin tyhjentävä kuvaus Iineksestä.

      Jos Aku onkin lyhytpinnainen ja ärhäkkä suuttumaan, niin sitä todella on Iineskin. Ja kun Iines tapansa mukaan jälleen kiehahtaa, niin pahoinpitelyhän siitä heti seuraa, ja valitettavan usein uhrina on juuri Aku. Aku ei sentään koskaan ole fyysisesti käynyt Iineksen kimppuun, mitä nyt kerran eräässä Barkisin tarinassa nyrkkeilyotteluun eläytyessään vahingossa motannut.

      Kun Akulla on suuria suunnitelmia ja pyrkimystä edetä uralla, siitäkin huolimatta että ne yleensä päättyvät huonosti, hän turvautuu aina omiin kykyihinsä ja taitoihinsa. Iines sen sijaan yrittää lähes aina edetä ns. reittä pitkin ja päästä piireihin heilastelemalla rikkaiden ja kuuluisuuksien kanssa. Iineksen itsensä mieletä tässä ei ole mitään pahaa, mutta jos Aku joskus erehtyy edes hymyilemään toiselle naiselle, pieksee Iines hänet taas sairaalakuntoon.

      Iines on todellakin lyhytpinnaisuudessaan, väkivaltaisuudessaan ja egoistisuudessaan varsin epämiellyttävä hahmo, joka yrittää huonosti verhota todellisen luonteensa naiselliseen herttaisuuteen. Ihmeen pitkään se hämää Akua.

    • --------

      Lisäisin tähän vielä Iineksestä, nyt kun tuli mieleen, niin oli se yksi kerta, kun Akun kunnianhimo nousi yhtäkkiä ennennäkemättömiin lukemiin ja hän päätti kaapata Hannu Hanhen onnen avulla Roope Ankan koko omaisuuden haltuunsa pörssisijoituksilla.

      Tarinan alussa Aku oli toiminut pähkinäkauppiaana. Hän oli onnellinen työssään, mutta Iineksen ystävättäret katsoivat Iinestä nenänvartta pitkin, selvästikin siksi, että Iineksen poikaystävällä ei heidän mielestään ollut kunnianhimoa, eikä tulevaisuutta työssään.

      Aku puolustautui selittämällä Iinekselle, että pähkinäkauppiaana hän oli onnellinen, koska kukaan ei määräillyt häntä. Selitys kaikui kuitenkin Iineksen suunnassa kuuroille korville, kun Hannu Hanhi ajoi paikalle juuri voittamassaan loistoautossa. Pikaisen tappelun ja Iineksen puolelta tapahtuneen pahoinpitelyn seurauksena Iines hyppäsi Hannun kyytiin ja pyysi "Ajetaan ympäriinsä, jotta kaikki ystävättäreni näkevät meidät." Voisiko mikään muu tuntua pahemmalta Akun kannalta? Tyttöystävä jättää, pahoinpitelee ja hyppää toisen kyytiin.

      Myöhemmin, kun Aku oli onnistunut yrityksessään kaapata Roopen omaisuus pörssisijoituksella ja pistänyt juhlat kaupungin silmäätekevimmän porukan kanssa pystyyn, hän jätti Iineksen kutsumatta, koska lupasi pysyä poissa Hannun ja Iineksen välistä vuoden ajan. Iines ei tietenkään tiennyt tätä.

      Iines ilmaantui kuitenkin kuokkavieraana paikalle ja ihmetteli ajatuksissaan miksi häntä ei ole kutsuttu. Eikö tuo paskiainen tosiaankaan ymmärrä, että ehkä hän jäi ilman kutsua esim. sen vuoksi, että hän löi Akua nyrkillä päähän joitakin päiviä aikaisemmin("Nokka umpeen riitapukari, lähdetään Hannu!") ja hyppäsi Hannu Hanhen loistoauton kyytiin.

      Kun Iines yhtäkkiä ilmestyi paikalle, Aku olisi tietysti voinut pistää poikki ilman suurempaa draamaa, eikä sanoa jotain sellaista, kuin "Tavataanko vaikka vuoden kuluttua?" viitaten sopimukseensa Hannun kanssa. Hän oli kuitenkin kaiketi sokaistunut ympärillään kiehnäävien teennäisesti hänestä kiinnostuneiden, vain rahan takia paikalla pörräävien ylimeikattujen tyttöjen seurasta.

      Myöhemmin Iineksen seurustellessa Hannun kanssa, tämä osoitti Hannua kohtaan vastaavanlaisia välinpitämättömyyden, teennäisen kiinnostuksen ja hyväksikäyttäjän piirteitä, kuin Akua kohtaan. Hän esim. sanoi Hannulle "Nyt voimmekin seurustella rauhassa, joka ikinen ilta." Hannu vastasi tuskastuneena ja kyllästyneenä "Sitähän tässä on tehty pitkin viikkoa."

      Iineksen puolelta tapahtuvaan hyväksikäyttöön viittaa se, että treffeillä hän olettaa aina seuralaisensa, tässä tapauksessa Hannun tarjoavan kaiken ja siksi tilaa hinnoista piittaamatta. Edellä mainituilla treffeillä hän sanoi tarjoilijalle "Tahtoisin tilata jotain kallista, jotakin oikein ylenpalttista." Taustalla Hannun ilme oli tuskainen, kärsivä ja erittäin huolestunut.

    • Iines, tuo Ankkalinnan Johanna Tukiainen!

      Tuo hepsankeikka lähtee aina sen matkaan jolla on komeampi auto ja eniten rahaa törsättäväksi. Kun sitten rikkaat miehet eivät Iinekselle sytykään, hän palaa aina Akun turvalliseen kainaloon kunnes Hannu Hanhi sattuu seuraavan kerran voittamaan loistoauton tai luksusristeilyn Ankkapulcoon.

      Iineksen käyttäytyminen Akua kohtaan on ihmetyttänyt minua ihan lapsesta saakka. Se väkivaltaisuus, ylenkatse, henkinen väkivalta... Ja kun loppujen lopuksi on kyse ensisijaisesti lapsille suunnatusta sarjakuvasta. Jos Aku tirvaisisi Iinestä, olisi todennäköisesti naisjärjestöt barrikadeilla huutamassa vastalausetta sille mitä lapsille tarjotaan luettavaksi... Mutta kun Iines lyö käsilaukulla Akua, sehän on vain hassua, mitäs on semmonen luuseri!

      Kyllä, Iines minustakin veemäisin sarjishahmo.

    • akuparka

      Edellä mainitsin, että Iines pyrkii aina etenemään urallaan reittä pitkin, eli iskemällä rikkaita ja kuuluisuuksia. Silloin Aku (ja Hannukin) ovat vain tiellä ja saavat tämän tuta aika kun sattuvat paikalle.

      Unohtui, että Iineksellä on kyllä toinenkin etenemistapa, jossa Akua ja Hannua käytetään hyväksi. Iines nimittäin pyrkii aina välillä johtavaan asemaan jossain kerhossa, yhdistyksessä, toimikunnassa yms. Silloin hän aina nakittaa työnsä vastuullisen osuuden, kuten rahankeruun, erilaiset järjestelyt ja muut raskaat hommat Akulle. Joskus hän tekee saman Hannulle, pistäen nämä kaksi kilpailemaan suosiostaan joka ei tietenkään ole mitenkään taattua vaikka homma tulisikin tehtyä. Samaten, jos homma ei toimi, Iineksen mielestä syy on aina Akun ja Hannun, eikä koskaan hänen omansa, ei vaikka hän olisi nakittanut heille mahdottoman tehtävän.

      Joten Iines on myös todella narsistinen pyrkyri.

    • kävipä mielessä

      Tästäpä saisi muuten aika karun jutun johonkin lehteen. Saatan sieluni silmillä kuvitella koko sivun kokoisen jutun sarjakuvamaailman tunnetuimmasta väkivaltarikollisesta: keskellä olisi Iineksen äkäinen naama etsintäkuulutuksessa, ja sivun reunoja kiertäisi sarjakuvaruuduista muodostettu kehys, jossa jokaisessa kuvassa Iines murjoo Akua (tai Hannua, tai jotain muuta). Näitähän kyllä riittäisi.

      Jos joku tuntee sopivan toimittajan, niin ei muuta kuin juttuvinkkiä sinnepäin.

      Toisaalta idea lässähtää hyvin helposti kauhistelun ja sosiaalipornon asteelle ellei tekstissä syvällistä ja analysoivaa otetta. Siihen ei taas keskivertotoimittaja pysty, joten ehkäpä tämä jää toteuttamatta.

    • scarabaeus

      ... joo,
      sellanen olis ehkä hyvä kans, että olis tämä
      Wagner
      ja Iines jotenkin samassa sarjassa.

      Vitsiwaude ! ... hööö, pitäskö alkaa piirteleen...

      • scarabaeus

        Hui! ........ luitteko hesarista tänpäivän Viivin ja Wagnerin !!!!!!!


    • vihaaniinestä

      Vihaan Iinesta sydämeni pohjasta. Joka kerta, kun Iines ilmestyy aku ankassa veemäisenä itsenään, toivon hänen olevan olemassa - jotta pääsen tekemään hänestä ankkapaistosta.

      Luin aikoinaan lyhyen akuparodiastripin, jossa Aku VIHDOIN pääsi näyttämään Iinekselle närhen näpöttimet - ei tietenkään lyömällä, mutta haukkumalla Iineksen pelkäksi pyrkyrilutkaksi, eikä halunnut nähdä Iinestä enää ikinä.

    • KarseeSorsa

      Tuo Iines on takuulla ylistetty hahmo feministipiireissä. Mielestäni Aku Ankka pitäisi laittaa (enkä yhtään vitsaile) ikärajan alle, koska heittää lasten silmille sairaita feministisiä arvoja, eikä näytä sitä mitenkään paheksuttavassa valossa, vaan tekee huumoria kyseisen aatteen uhrien kustannuksella.

      Iines on tyypillinen sekopää femakkopaskiainen, joka todellakin pitäisi metsästää paistiksi. Ai että, kun jollain piirtäjällä olisi pokkaa tehdä miehen työ.

    • mobyankka

      Johan onkin saatu kokoon Iineksen inhoajien suviseurat! Jos nyt sentään muitakin muistettaisiin: samasta sarjasta löytyy Roope Ankka, josta jopa ankkamestari Barks osasi joskus tehdä tosi inhottavan. Mutta huippu (eli pohja) on Taskukirjojen Roope, ainakin alkupään: miten tarinan juoni ikinä menikin, lopussa Akun piti aina joutua Roopen rääkättäväksi - se tuntui olevan Roopelle rahan kasaamistakin tärkeämpää!
      Taskukirjojen Minni Hiiri on jokseenkin yhtä mahdoton kuin yllä kuvattu Iines (AA-lehdessä ehkä vähemmän). Muista sarjoista muistettakoon Tenavien Tellu ja Jaska Jokusen pikkusisko Salli sekä Vihtori ja Klaara -sarjan vaimo Klaara, johon verrattuna Justiina Puupääkin on kiltti kotihengetär (Vihtori joutuu usein jopa sairaalaan Klaaran käsittelystä). Kertahahmoista ja miespuolisista sopii mainita Asterixin "Syvä kuilu" -tarinassa esiintyvä kalannaamainen juonittelija, nimen olen unohtanut (onneksi: koko tarina on huono). Emäkonnissa vain on se vika, että heidänhän on tarkoituskin olla pahoja ja katalia niin kuin vaikka Tintin Rastapopoulos. Niin, tietysti Tintin Seraphin Lampion sijoittuu v-mäisyydessä korkealle. No niin, jatkakoot muut.

    • Obelixkissa2

      Doug Allenin "Steven" - hahmo (jota ei tietääkseni ole suomeksi julkaistu ... ) joka kehoitti:
      "Eat some Paste !" eli suomeksi suunnilleen "Syöhän liisteriä ! ".
      Hahmo oli tahallisen provokatiivinen, ainakin dialogin puolesta, mutta ei tietääkseni ottanut (ainakaan kovin paljon) esim.poliittisiin. tm.ajankohtaisiin aiheisiin kantaa ...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe