Flagynol comp ja imetys

Pää pyörällä

Olin jälkitarkastuksessa ja lääkäri sepitti jotain punoittavista limaklvoista ja mahdollisesta emätintulehduksesta.
Sanoi vielä että noi kyseiset emätinpuikot auttaa myös hiivatulehdukseen.
Puhuttiin myös sopivasta ehkäisystä ja sain minipillerit koska imetän, enkä luota kondomeihin.

Kävin apteekissa ja pakkasselosteessa luki ettei sitä tulisi käyttää imetyksen aikana. Siis täh? Lääkäri määräsi lääkettä jota ei sovi käyttää imetyksen aikana ja samalla antoi pillerit joita sitten sopii.
Googletin. Keksusteluissa oli paljon samankaltaisista tapauksista. Mielipiteet olivat : kyllä voi, ei voi, vauvalle tuli oireita ja pätevämpi lääkäri oli sitä mieltä että kyllä voi.
Virallisilla sivustoilla oli taas sama kuin pakkausselosteessa.

Mulla ei ikinä ole ollut hiivatulehdusta, mutta kun etsin tietoa siitä, muut oireet täsmäsivät hyvin paitsi alavatsakipu. En siis edes tiedä mikä mun alapäätä vaivaa, mutta lääkettä pitäisi käyttää.
Jos kyseessä olisi pelkästään hiivatulehdus, niin apteekistahan saisi puikot tmv, jotka sopisivat imetyksen aikana.

Ja minä en tahtoisi lopettaa imetystä, en ottaa riskiä että vauva saisi tuosta valmisteesta jotakin ja pumppailu viemäriin ei tule kuulonkaan koska siinä on se riski että vauva ei huoli enää rintamaitoa ja/tai rintaa.
Esikoisen imetyksen tyrin täysin jo heti alussa ja nyt kun olen toisen lapseni kanssa onnistunut hyvin, niin en tahtoisi sen menevän mönkään tällaisen asian vuoksi. Olen myös kokenut rintaruokinnan paljon helpommaksi kuin pulloruokinnan. Ei sitä pullon keittelyä ja tiskaamista kiitos enää...

Kai sitä pitää ottaa taas yhteyttä lääkäriin. Ei sitä voi omaakaan terveyttä riskeerata ja en todellakaan aio käyttää sellaista valmistetta jonka vuoksi imetys tulisi lopettaa, ellei se ole välttämätöntä.

5

3408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • r5eg

      vaiva. Ainakin minulla (saan antibioottikuureista aina hiivan) se vaatii kyllä hoitoa. Sinuna soittaisin neuvolaan ja tarkistaisin, että lääkettä saa varmasti käyttää imettäessä tai olisiko parempi hakea apteekista vaikka gynodactarin puikkoja...

      Ei se mikään hengenhätäkuuri ole, joten ehdit aloittaa sen sitten, kun saat asiaan varmistuksen! Jos ei se passaa niin varmasti löytyy muita lääkkeitä, joita voi käyttää imettäessä, ei sen takia kannata lopettaa!

    • .
    • emmuska10

      Mulla oli sama tilanne, mutta lääke taisi olla flagyl comp. Anyway soitin lääkkeen määränneelle lekurille ja sanoi että voi käyttää että on paikallinen antibiootti eikä erity äidinmaitoon. Eikä vaaville tullu myöskään mitään. Tosin lääke ei mulla auttanu:(

      • Pää pyörällä

        juu... En ymmärrä mistä mä ton flagynolin repäisin.. Flagylia tarkoitin :)
        Soitin kans lääkärille ja sanoi ettei paikallisena pitäisi haitata joten voin kuulemma imettää turvallisin mielin.
        Vaavi voi mainiosti ainakin vielä. En ole kuin vasta 3 päivää käyttäny joten ei voi vielä sanoa ettei mitään tulisi.
        Olen itse joskus saanut allergisen reaktion antibiooteista, mutta se tuli vasta kuurin loputtua ja lääkäri sanoi syyksi sen että silloin lääkkeen pitoisuus elimistössä on suurimmillaan.

        Mä myös jännittelen tässä poistaako toi kuuri nää vaivat, koska lääkäri ei tutkinut (ottanut näytteitä tms) vaan määräs kuurin punotuksen vuoksi (kipu alkoi vasta vahan myöhemmin päivällä). Sanoi vaan että tää auttaa myös hiivaan eli vähän niin kuin hakuammunnalla mentäis.


    • rautalankarokki

      Se punoittelu meinaa emättimen bakteeritulehdusta joka on suht yleinen synnytyksen jälkeen eikä aina aiheuta edes kummemmin oireita. Flagyl on antibiootti joka hoitaa sen tulehduksen ja koska se on paikallinen, (laitetaan emättimeen eikä oteta suun kautta) niin se ei haittaa imetystä vaikka pakkausselosteessa lukee. Pakkausselosteissa lukee kaikenlaista lähinnä varmuuden vuoksi ettei lääkeyhtiötä voitaisi syyttää mistään.. Samaa lääkettä käytetään esim kohtutulehdukseen suun kautta paljon isompikin määrä eikä silloinkaan imetystä tarvi lopettaa, vaikka vauvakin saa osansa lääkkeestä maidon kautta.. vauvalle kannattaa antaa esim Rela tippoja, ettei menisi vatsa niin sekaisin. Comp- osa ei ole hakuammuntaa vaan hiivalääke ja sen hyöty on tämä:
      Elimistössä on hyviä bakteereja ja esim hiivasoluja ja ne eivät aiheuta tulehdusta. Kun "pahat bakteerit" pääsee aiheuttamaan tulehduksen, se hoidetaan antibiootilla joka siis on bakteereita tappavaa myrkkyä. Samalla kun antibiootti tappaa "pahat" tulehdusta aiheuttavat bakteerit, se myös tappaa hyvät suojaavat bakteerit. Hiivaa antibiootti ei tapa koska se ei ole hiivalle tai ihmiselle myrkyllistä, vaan niille bakteereille.. mutta kun hyvät suojabakteerit myös kuolee antibiootin vaikutuksesta, niin elimistössä oleva hiiva saakin ylivallan. Tavallisesti se ei aiheuta tulehdusta, mutta kun se pääsee lisääntymään valtoimenaan ilman hyvien bakteerien hivaa estävää vaikutusta, niin tulee hiivatulehdus. Siksi on järkevää laittaa samaan lääkkeeseen hiivaa tappava aine kanssa, ettei bakteeritulehduksen loputtua tule seuraavaksi hiivatulehdus. Kannattaa myös käyttää kuurin jälkeen maitohappobakteereita esim vagitorioina kuuri, eli palauttaa niitä hyviä, tulehdukselta suojaavia bakteereita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe