Wicca vai ei?

kultapanda__

Toivottavasti joku jaksaa lukea, paljon tyhmiä ja vähemmän tyhmiä kysymyksiä luvassa. :D

Tunnen olevani hiukan eksyksissä itseni kanssa, ja pelkään lokeroida itseäni mihinkään kuppikuntaan. Wiccalaisuudesta luin ekoja kertoja joskus muutamia vuosia sitten, sillon kun olin pikemminkin varhaisteini ja eksyksissä oikeastaan kaikesta - koulupaikkaa ei tahtonut löytyä eikä oikeastaan kavereitakaan, puhumattakaan seurustelusta. Siihen kun lisätään, että aloin tuntea vetoa luonnonuskontoihin, joita tunnutaan pidettävän täytenä humpuukina, ajattelin jättää asian siihen ja antaa ajatuksen muhia itsekseen.

Nyt, kieltämättä osakseen internetin kautta, löysin sitten muutamia sivustoja joista yritin ettiä tietoa nimenomaan wiccalaisuudesta ja luonnonuskonnoista ylipäänsä, ja yritin etsiä kirjastostakin (valitettavasti tuloksetta, jostain syystä ei löytynyt yhtä ainoaa kirjaa kyseisestä aiheesta, ei edes englanniksi), aloin taas huomata kiinnostuksen heräilevän aihetta kohtaan.

En uskalla nimetä itseäni wicaksi, se kuulostais jotenkin tekopyhältä keksiä ykskaks olevansakin wicca vaikka tähän saakka olenkin pitänyt itseäni ateistina, joka uskoo ehkä joihinkin asioihin joihin kaikki muut ateistit ei ehkä uskois. En koe kristinuskon Jumalaa muuksi kuin julman mielikuvituksen tuotteeksi, mutta ulkona luonnossa koen joskus selkeästi sen, miten elävää kaikki on. Joskus tuo tunne tulee jopa kivistä, joita pitelen kädessäni. Jumalusko muutoinkin tuntuu aika ajoin hiukan vieraalta, ehkä pelottavaltakin, ovathan jumalat kuitenkin niin paljon voimakkaampia kuin ihminen. Ehkä tuo "jumalan pelko" on jotain jälkiseurausta kristinuskosta, en tiedä.

Sitten kysyisin, onko wicca välttämättä noita? Lueskelin varjojenkirja.com-sivustolta joitain noidan kuvauksia, eikä ne sinällään vaikuta pelottavan kaukaisilta, mutta koen itseni niin pieneksi ja voimattomaksi että tuskin olisin kyvykäs siihenkään. Ja kuuluvatko kaikki riitit ja muut menot wiccalaisuuteen niin tiiviisti, että en voi kutsua itseäni wicaksi, ellen suorita niitä tasaisin väliajoin? Myönnän heikkouteni, mutta tuntuis jotenkin hiukan häiritsevältä toimittaa riittejä samaan aikaan, kun esimerkiksi poikaystäväni on kotona (pienessä yksiössä ei hirveästi pääse pakoon toiseen huoneeseenkaan) ja näin kaupungissa on turha kuvitellakaan menevänsä mihinkään ulos kimpsujen ja kampsujen kanssa. Ehkä toisen ollessa poissa kotoa se vois olla mahdollista, mutta hiukan jännittäis tunnustaa toiselle että kuuluisin niinkin erikoiseen uskoon. Hän on siis ateisti, täysin - uskoo kuitenkin paranormaaleihin ilmiöihin, esimerkiksi telekinesiaan ja poltergeisteihin (tää tuli mulle yllätyksenä, aattelin että tuo kuuluu niihin jotka ei usko mihinkään mitä ei tiede ole todistanut).

Osa oli varmaan typeriä kysymyksiä, mutta koittakaa olla kärsivällisiä. :D Tahtoisin rehellisiä vastauksia joltakin joka on asiaan enemmän perehtynyt (noh, ainakin enemmän kuin minä). Ja jos vielä joku viittis vihjasta mistä sais luettua aiheesta lisää, tai miten vois saada käsiin kyseistä aihetta koskevaa kirjallisuutta - mielellään suomenkielistä mutta englantikin menee siinä ja siinä.

6

588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • widda

      Lue vaikka Kate Westin "Wiccan käsikirja" tai Scott Cunninghamin "Wicca, -opas wiccan harjoittajalle". Näissä on mielestäni hyvät perustiedot. Voit tilata ne vaikka Suomalaisesta kirjakaupasta, mutta kyllä niitä pitäisi saada kirjastostakin. Itse ainakin aikoinani lainasin kummatkin kirjastosta, ja nyt omistan ne ominakin.

      • 16+6

        Juu ja Skye Alexanderilta on myös todella hyvä opus nimeltä The Everything of Wicca and Witchcraft Book, joka käsittelee sekä wiccaa että noituutta. :) Kirja kattaa kaiken ja on todella selko kielinen vaikkakin engalnniksi.


      • 16+6 kirjoitti:

        Juu ja Skye Alexanderilta on myös todella hyvä opus nimeltä The Everything of Wicca and Witchcraft Book, joka käsittelee sekä wiccaa että noituutta. :) Kirja kattaa kaiken ja on todella selko kielinen vaikkakin engalnniksi.

        Kuulostaa hyvältä. :D En oo tajunnukaan että vois tilata... Voishan kattoo että jos muista ton kirjaston "sisarkirjastoista" löytyis jotain, mutta jos ei niin sitten vaan tilaamaan.


      • Edelleenkään Kate Westin tuotokset eivät kerro wiccasta, vaan ovat suomentajan ja markkinoinnin kikka saada kirjoja myytyä. Alkuperäiskielellä eli englanniksi Kate Westin kirjoissa ei edes mainita wiccaa vaan on yleistä, wiccantapaista luonnonuskovaisuus noituutta.

        Kirjoja löytyy hyvin Suomalaisesta, voit joko tilata kotiin tai hakea lähemmästä putiikista. Muitakin nettikirjakauppoja on mm. Bookplus, Athanaton (joka on erikoistunut okkultistiseen kirjallisuuteen ja jossa on myös wicca aiheisia kirjoja).


    • Wicca harjoittaa noituutta = noita. Aika yksinkertaista se on. Moni ei vaan pidä "noita" -sanasta, joko tulee mieleen jotain pahaa tai ilkeää tai sitten syylänaamainen koukkunenäinen vanha nainen ;) Mutta kyllä, wiccassa harjoitetaan noituutta. Ja jokainen aloittaa jostakin ja voi nousta esiin oma luontainen kyky ja kiinnostus esimerkiksi käsityöt, yrtit, divinaatiot, unet.

      Wiccassa harjoitetaan kyllä rituaaleja ja juhlia. Itse näen että mikä pointti uskonnossa ei ole, jos ei ole kertaakaan juhlistanut kyseisen uskonnon juhlia. Kaikki ei tarvitse olla suuri eleistä, vaan aika hyvin wiccojen pyhät menevät valtaväestön juhlien mukaisesti. Esimerkkinä juuri Yule, jota voi harjoittaa jouluna.
      Hyvä alku on alkaa seurata kuun kiertoa, ja tutustumaan ympäristöösi (kaupungissakin on luontoa) vuodenaikojen mukaan. Hyvä sivusto seurata taivasta www.ursa.fi .

      Jos tosiaan englanninkieli ei ole ongelma, suosittelen näitä kirjoja:
      Gerald B. Gardner tuotoksia
      Doreen Valiente tuotoksia
      Janet & Steward Farrar - Witches Bible ja muita tuotoksia.
      Patricia Crowther tuotoksia
      Vivianne Crowley tuotoksia

      • Kiitos, tää selvens jo niitä isoimpia kysymyksiä hyvin. :D Löysin kun löysinkin netissä hakemalla että naapurikaupungin kirjastosta vois tilata tännekin pari kirjaa mitä tuolla edellä oli ehdoteltu, aattelin tilata ja lueskella vähän lisää. Mutta tää helpotti suurinta tiedonjanoa hyvin. (:


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe