Miten internet toimii?

i dont knou

Tietääkö kukaan?

14

403

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 69

      Sähköllä.

      • Internet toimii myös ilman sähköä. IP paketteja ollaan lähetetty mm. kirjekyyhkyillä ja mikään ei estä käyttämästä vaikka optista lennätintä.


      • 69
        M-Kar kirjoitti:

        Internet toimii myös ilman sähköä. IP paketteja ollaan lähetetty mm. kirjekyyhkyillä ja mikään ei estä käyttämästä vaikka optista lennätintä.

        Kuka/mikä sen kyyhkyn kuljettaman paketin lukee? Jos sen lukee ihminen, ei systeemiä voi internetiksi kutsua. Internetin käsite kattaa enemmän kuin protokollan.


      • 69 kirjoitti:

        Kuka/mikä sen kyyhkyn kuljettaman paketin lukee? Jos sen lukee ihminen, ei systeemiä voi internetiksi kutsua. Internetin käsite kattaa enemmän kuin protokollan.

        Ellei mitään automatiikkaa ole siihen keksinyt niin ihminen, ja kyllä se Internet on kun Internet tarkoittaa samaa kuin IP protokolla millä kaikki on yhdistetty julkiseen verkkoon. IP protokolla ei ota kantaa siihen fyysiseen kerrokseen, että ne paketit saa lähettää vaikka savumerkeillä.


      • M-Kar kirjoitti:

        Ellei mitään automatiikkaa ole siihen keksinyt niin ihminen, ja kyllä se Internet on kun Internet tarkoittaa samaa kuin IP protokolla millä kaikki on yhdistetty julkiseen verkkoon. IP protokolla ei ota kantaa siihen fyysiseen kerrokseen, että ne paketit saa lähettää vaikka savumerkeillä.

        Tietysti mikään ei estä laittamasta vaikka flash muistia kirjekyyhkyn jalkaan tai rakentamasta jotain automaatiikkaa, että tallennetaan paketit laittamalla kyyhky jonkun vaihtelevan sähkömagneettisen kentän läpi ja tekniikka sitten automaattisesti kirjoittaa tavaran flashille. Eli kaikkea voi tehdä jos haluaa.


    • Se on IP protokolla ja piuhoilla tal langattomasti toisiinsa kytketyt tietokoneet lähettää IP protokollalla tietoa. Se on Internet ja niin se toimii.

    • ..............

      No ei, internet ja moni muu teknologia ovat avaruusolentojen meille lahjoittamaa... osaamme käyttäää mutta kukaan ei todellisuudessa tiedä edes miten mikroaaltouuni toimii... tiedemiehemme uskovat sen olevan taikuutta tai magiaa sillä miten muuten kylmässä uunissa voi valmistaa kuumaa ruokaa!

    • dfdffghgjhhjklö

      miten posti toimii?

      Lähetät paketin (olkoon se ip numero tai nettisivun aukaise, tms):
      postin auto kuskaa sen toiseen paikkaan (eli netissä ohjaudut haluamaasi paikkaan)

      näitä vertailuja voisi tehdä tuhansiakin..

    • skroppelis
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Näin pääpiirteittäin:

      Internet on sähköinen tieverkko, minkä joka risteyskohdassa on reititin. Reititin ohjaa liikenteen eli ip-paketit niiden ip-osoitteen perusteella eteenpäin oman reititystaulunsa mukaan. Kaikilla laitteilla on oma ip-osoite. Maailma on jaettu ip-osoitealueisin: Suomella on omansa, minkä operaattorit on jakaneet keskenään ja mistä ne sitten antaa omille asiakkailleen ip-osoitteet: ip-osoiteessa on verkko-osa ja laiteosa.

      Kun kirjoitat selaimeen esim yle.fi, selain lähettää tästä ensin nimipalvelimeen dns-kyselyn ja saa vastaukseksi ylen ip:n. Sitten selain lähettää sivuhaun (ip-paketin omasta ip-osoitteestaan) ko ip-osoitteeseen, kotireititin ohjaa sen operaattorille, koska verkko-osa viittaa muuhun kuim kotiverkkoon. Operaattorin reititin katsoo reititntaulustaan, mihin porttiin (seuraavaan reitittimeen) haku ohjataan. Operaattorin reititin ja siihen kytketyt reittimet kommunikoivat keskenään reititysprotokollilla ja lähettävät toisilleen omat tietonsa, minkä perusteella ne automaattisesti pitävät dynaamisesti yllä omia reititystaulujaan. Jos haku menee ip:hen, mitä mikään viereinen reititin ei tunnista omakseen, se lähetetään ns border-gateway reitittimeen, mikä osaa ohjata sen eteenpäin. USA:han menevät haut ohjautuu näin Euroopan reunalta border gatewayn kautta Atlantin alle valokaapeliin (oikeasti monta yhteyttä/kaapelia missä menee valtava määrä dataa lähes valon nopeudella). Lopulta haku päätyy reitittimeen, mikä
      tunnistaa, että täähän on mun verkkoon (verkko-osa matchaa) ja ohjaa sen oikealle laitteelle, palvelimelle, mikä sittem lähettää haetun sivun (ip-paketteina) takaisin päin selaimen ip-osoitteeseen.

      Yritysosoite, esim yle.fi, ei takaa mistä sen data lopulta haetaan. Yritys voi ostaa palvelintoimintoja ulkoa (palvelinfarmit akamai, amazon..). Näin tkee myös yle: mediatoistopalvelut, mitkä vaatii paljon resursseja (cpu, muisti, levytila, kaista), ja että palvelu toimii häiriöttä/vikasietoisesti/suurikapasiteettisesti); yle:n ei kannata itse hoitaa niitä. Eli kun klikkaat ylen suoratoiston tai ohjelman linkkiä, yhteys siirtyy muualle (akamai) ja ohjelma toistetaan sieltä (paikka lienee usa tai irlanti/englanti!?)

    • Anonyymi

      Sähköllä se toimii. Repäse vaikka töpselit irti, niin eipä toimi. Akku myös. 1 ja 0 on se mikä dataa liikuttaa ja se muunnetaan inhimilliseksi. windowsin sopimuksesi on ns. potaskaa.

      • Anonyymi

        Minulle netti tulee valona eikä kuparia pitkin.


    • Anonyymi

      Suurin osa ihan väärässä - internethän toimii tietokoneilla!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      231
      16685
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      22
      2098
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      110
      1930
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      187
      1700
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      119
      1443
    6. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1092
    7. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      216
      952
    8. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      119
      847
    9. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      61
      738
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      210
      722
    Aihe