Miten internet toimii?

i dont knou

Tietääkö kukaan?

14

381

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 69

   Sähköllä.

   • Internet toimii myös ilman sähköä. IP paketteja ollaan lähetetty mm. kirjekyyhkyillä ja mikään ei estä käyttämästä vaikka optista lennätintä.


   • 69
    M-Kar kirjoitti:

    Internet toimii myös ilman sähköä. IP paketteja ollaan lähetetty mm. kirjekyyhkyillä ja mikään ei estä käyttämästä vaikka optista lennätintä.

    Kuka/mikä sen kyyhkyn kuljettaman paketin lukee? Jos sen lukee ihminen, ei systeemiä voi internetiksi kutsua. Internetin käsite kattaa enemmän kuin protokollan.


   • 69 kirjoitti:

    Kuka/mikä sen kyyhkyn kuljettaman paketin lukee? Jos sen lukee ihminen, ei systeemiä voi internetiksi kutsua. Internetin käsite kattaa enemmän kuin protokollan.

    Ellei mitään automatiikkaa ole siihen keksinyt niin ihminen, ja kyllä se Internet on kun Internet tarkoittaa samaa kuin IP protokolla millä kaikki on yhdistetty julkiseen verkkoon. IP protokolla ei ota kantaa siihen fyysiseen kerrokseen, että ne paketit saa lähettää vaikka savumerkeillä.


   • M-Kar kirjoitti:

    Ellei mitään automatiikkaa ole siihen keksinyt niin ihminen, ja kyllä se Internet on kun Internet tarkoittaa samaa kuin IP protokolla millä kaikki on yhdistetty julkiseen verkkoon. IP protokolla ei ota kantaa siihen fyysiseen kerrokseen, että ne paketit saa lähettää vaikka savumerkeillä.

    Tietysti mikään ei estä laittamasta vaikka flash muistia kirjekyyhkyn jalkaan tai rakentamasta jotain automaatiikkaa, että tallennetaan paketit laittamalla kyyhky jonkun vaihtelevan sähkömagneettisen kentän läpi ja tekniikka sitten automaattisesti kirjoittaa tavaran flashille. Eli kaikkea voi tehdä jos haluaa.


  • Se on IP protokolla ja piuhoilla tal langattomasti toisiinsa kytketyt tietokoneet lähettää IP protokollalla tietoa. Se on Internet ja niin se toimii.

  • ..............

   No ei, internet ja moni muu teknologia ovat avaruusolentojen meille lahjoittamaa... osaamme käyttäää mutta kukaan ei todellisuudessa tiedä edes miten mikroaaltouuni toimii... tiedemiehemme uskovat sen olevan taikuutta tai magiaa sillä miten muuten kylmässä uunissa voi valmistaa kuumaa ruokaa!

  • dfdffghgjhhjklö

   miten posti toimii?

   Lähetät paketin (olkoon se ip numero tai nettisivun aukaise, tms):
   postin auto kuskaa sen toiseen paikkaan (eli netissä ohjaudut haluamaasi paikkaan)

   näitä vertailuja voisi tehdä tuhansiakin..

  • skroppelis
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Näin pääpiirteittäin:

   Internet on sähköinen tieverkko, minkä joka risteyskohdassa on reititin. Reititin ohjaa liikenteen eli ip-paketit niiden ip-osoitteen perusteella eteenpäin oman reititystaulunsa mukaan. Kaikilla laitteilla on oma ip-osoite. Maailma on jaettu ip-osoitealueisin: Suomella on omansa, minkä operaattorit on jakaneet keskenään ja mistä ne sitten antaa omille asiakkailleen ip-osoitteet: ip-osoiteessa on verkko-osa ja laiteosa.

   Kun kirjoitat selaimeen esim yle.fi, selain lähettää tästä ensin nimipalvelimeen dns-kyselyn ja saa vastaukseksi ylen ip:n. Sitten selain lähettää sivuhaun (ip-paketin omasta ip-osoitteestaan) ko ip-osoitteeseen, kotireititin ohjaa sen operaattorille, koska verkko-osa viittaa muuhun kuim kotiverkkoon. Operaattorin reititin katsoo reititntaulustaan, mihin porttiin (seuraavaan reitittimeen) haku ohjataan. Operaattorin reititin ja siihen kytketyt reittimet kommunikoivat keskenään reititysprotokollilla ja lähettävät toisilleen omat tietonsa, minkä perusteella ne automaattisesti pitävät dynaamisesti yllä omia reititystaulujaan. Jos haku menee ip:hen, mitä mikään viereinen reititin ei tunnista omakseen, se lähetetään ns border-gateway reitittimeen, mikä osaa ohjata sen eteenpäin. USA:han menevät haut ohjautuu näin Euroopan reunalta border gatewayn kautta Atlantin alle valokaapeliin (oikeasti monta yhteyttä/kaapelia missä menee valtava määrä dataa lähes valon nopeudella). Lopulta haku päätyy reitittimeen, mikä
   tunnistaa, että täähän on mun verkkoon (verkko-osa matchaa) ja ohjaa sen oikealle laitteelle, palvelimelle, mikä sittem lähettää haetun sivun (ip-paketteina) takaisin päin selaimen ip-osoitteeseen.

   Yritysosoite, esim yle.fi, ei takaa mistä sen data lopulta haetaan. Yritys voi ostaa palvelintoimintoja ulkoa (palvelinfarmit akamai, amazon..). Näin tkee myös yle: mediatoistopalvelut, mitkä vaatii paljon resursseja (cpu, muisti, levytila, kaista), ja että palvelu toimii häiriöttä/vikasietoisesti/suurikapasiteettisesti); yle:n ei kannata itse hoitaa niitä. Eli kun klikkaat ylen suoratoiston tai ohjelman linkkiä, yhteys siirtyy muualle (akamai) ja ohjelma toistetaan sieltä (paikka lienee usa tai irlanti/englanti!?)

  • Anonyymi

   Sähköllä se toimii. Repäse vaikka töpselit irti, niin eipä toimi. Akku myös. 1 ja 0 on se mikä dataa liikuttaa ja se muunnetaan inhimilliseksi. windowsin sopimuksesi on ns. potaskaa.

   • Anonyymi

    Minulle netti tulee valona eikä kuparia pitkin.


  • Anonyymi

   Suurin osa ihan väärässä - internethän toimii tietokoneilla!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Baaritappelu

   Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
   Kokkola
   57
   5750
  2. Tappo Kokkolassa

   Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
   Kokkola
   23
   3637
  3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

   Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
   Sinkut
   221
   1836
  4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

   Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
   Kokkola
   28
   1752
  5. Mitä ihmettä

   Kaipaat hänessä
   Ikävä
   94
   1202
  6. MAKEN REMPAT

   Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
   Suomussalmi
   29
   1155
  7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

   Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
   Hindulaisuus
   278
   929
  8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

   5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
   Ähtäri
   49
   927
  9. Välillä käy mielessä

   olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
   Ikävä
   74
   867
  10. Mulla on kyllä

   Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
   Ikävä
   35
   848
  Aihe