Sossu saa potkut

5+7

Senhän jokainen ymmärtää, että työntekijän on oltava lojaali työnantajalleen. Ei ole sopivaa levitellä firman sisäpiiriasioita, ei varsinkaan silloin, jos liiketoimet eivät kaikilta osin kestä päivänvaloa. Siinä tapauksessa erotetuksi tullut rehellinen työntekijä on tuskin kovin pahoillaan potkuista.

Entä jos perheellä on asuntolainaa, toinen vanhemmista on työtön tai vanhempi on yh? Tilanne on kinkkisempi valinnan suhteen. Ollako lojaali työnanatajan lakien rikkomiselle vai saada potkut? Itsellä ei omatunto anna myöten osallistua rikollisuuteen, mutta toinen vaihtoehto on työttömyys ja perheen tulotason lasku alle toimeentulorajan.

Hankalin tilanne on niillä, joiden työnantaja edustaa julkista sektoria. Työssä käytetyt rahat edustavat kansalaisilta kerättyjä verotuloja ja jokainen lastensuojelussa tehty päätös koskettaa useiden ihmisten elämää. Moni on hakeutunut alan koulutukseen vilpittömin mielin, on uskottu julkisuuden väitteitä lastensuojelun auttavasta roolista ja on ollut tyrmistyttävää nähdä, millaiseen mielivaltaan perheitä kohtaan työnantaja monessa kunnassa edellyttää heidän osallistuvan.

Rehellisen työntekijän on varmaan kummallista seurata myös valheellista uutisointia, mitä lastensuojelun suhteen harrastetaan. He itse tietävät, millaiseen pakkorakoon heidät alistetaan, mutta jos siitä kertoo julkisuudessa, saa potkut. Kun ei suostu lakien rikkomiseen, vaan sanoo itsensä irti, sallii kuntatyönantaja selitykseksi sen, että "Alalle on vaikea saada työntekijöitä työn raskauden ja pienen palkkauksen vuoksi." Palkka on suht keskiverto muiden alojen palkkaukseen nähden ja työn raskauteen vaikuttavan eniten työnantajan luomissa ristiriitatilanteissa luovitut hankalat päätökset, jos ei halua syyllistyä vakaviin lakien rikkomuksiin ja asiakkaan ihmisoikeuksien loukkaamiseen.

Eri asia ovat tietysti ne työntekijät, jotka ovat alalle hakeutuneet nimenomaan siksi, että työ antaa mahdollisuuden toteuttaa hyvinkin luonnevammaista mielivaltaa ja omaa sairasta vallanhaluaan. He nauttivat työstään ja voivat hyvin, he saavat varmaan työstä lisäenergiaa muussa elämässä jaksamiseensa. Esimerkiksi narsistinen tunnekylmä henkilö ei edes huomaa sitä kärsimystä, mitä hän lapsille aiheuttaa, hän pystyy jopa itse uskomaan tekojensa oikeutukseen ja luonnehäiriön oirekuvaanhan kuuluu olla hyvin sujuvasanainen, joten toisten vakuuttelussa hän on todellinen mestari.

20

2390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9

      siitä, miksi alalle on vaikea saada päteviä työntekijöitä ovat varsinainen farssi. Jo pari vuotta sitten muutama uskaliaan rehellinen sossu kertoi Hesarin haastattelussa, mitä monesti kunnissa tapahtuu pätevän työntekijän lähettämälle työpaikkahakemukselle. Kunnasta nimittäin otetaan yheyttä ja pyydetään vetämään hakemus pois, koska lain mukaan heidän on palkattava pätevä, jos päteviä hakijoita on. Mutta kunnat eivät halua palkata päteviä, koska vähemmän koulutetun saa pienemmillä palkkamenoilla.

      • Nähnyt

        Niin ja mieluusti valitaan jokau ennestään tuttu,joku joka ei välitä laitomuuksista eikä kyseenalaista mitään,viis siitä olnko pätevä vai ei.Näin laittomuusralli jatkuu -lasten ja perheiden hyvinvoinnin kustannuksella ja menetetyllä tulevaisuudella.


    • real reality

      kertomaa on, että he saavat potkut, jos arvostelevat julkisuudessa laittomuuksia, esim. avohuollon tukien puutetta, hoidollisia huostaanottoja tms.

      • 17

        sossujen ammattijärjestö, Talentia, avasi viimein sanaisen arkkunsa. Rohkeuden keräämiseen kuluikin vain parikymmentä vuotta.

        Ehkä asiaa auttoi heidän Lastensuojelun keskusliiton kanssa tekemän tutkimuksen tulos, jonka mukaan tarjotuissa avohuollon tuissa on vakavia puutteita, monissa ne on poistettu ja kaikissa reilusti vähennetty. Sohvalla istuskeleva perhett kun ei ole apu vanhemman uupumiseen tai lapsen erityisopetus- tai neurologisen kuntoutuksen tarpeeseen.


      • 24

        Vai tekevätkö tuollaiset lepäilijät maunulat? Siellä laittoman huostan väsänneet sossut häipyivät muutama vuosi sitten kuin pieru Saharaan sen jälkeen kun tehokas asianajaja ja joku valitusviranomainen sanoivat totuuden sanoja sossujen laittomuuksista. Ensin oltiin sairaslomalla loputtomiin, eikä palattu lopulta työhön enää ollenkaan.

        Oliko laiton huosta tuossa tapauksessa oire sossun pään sekoamisesta, vai sekosiko sossu-parka siksi, että kärähti laittomuuksistaan. Vaikea arvailla näitä "salassapidettäviä" asioita, vaikka laittomuudet ovat ne, joita peitellään, ei perheen todellinen tilanne.

        Mutta yhtä kaikki; ei huostaa silti purettu, vaan mm. opettajan ja psykologin terveeksi toteama tyttö joutui olemaan sossun vaatimuksesta huostaanotettuna psykiatrisella osastolla vielä vuosia tuon jälkeenkin.


      • Missä sijaitsee?
        24 kirjoitti:

        Vai tekevätkö tuollaiset lepäilijät maunulat? Siellä laittoman huostan väsänneet sossut häipyivät muutama vuosi sitten kuin pieru Saharaan sen jälkeen kun tehokas asianajaja ja joku valitusviranomainen sanoivat totuuden sanoja sossujen laittomuuksista. Ensin oltiin sairaslomalla loputtomiin, eikä palattu lopulta työhön enää ollenkaan.

        Oliko laiton huosta tuossa tapauksessa oire sossun pään sekoamisesta, vai sekosiko sossu-parka siksi, että kärähti laittomuuksistaan. Vaikea arvailla näitä "salassapidettäviä" asioita, vaikka laittomuudet ovat ne, joita peitellään, ei perheen todellinen tilanne.

        Mutta yhtä kaikki; ei huostaa silti purettu, vaan mm. opettajan ja psykologin terveeksi toteama tyttö joutui olemaan sossun vaatimuksesta huostaanotettuna psykiatrisella osastolla vielä vuosia tuon jälkeenkin.

        Maunula? Missä se sijaitsee? Mikä tapaus on kyseessä, voisitko kertoa tarkemmin?

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Maunula

        Maunula, Helsingin kaupunginosa?


      • Vai vuorotteluvapaa

        Irtisanomiset ja virkavapaudet ovat merkki tilanteiden kärjistymisestä. Tekevät sitäkin, että vaihtavat vaivihkaa työpaikkaa. Palaakohan joukkoitsemurhaaja työpaikalleen vapaan loputtua :)

        Yleensä sossut pyörivät siinä nurkilla risteillen naapurikuntien tai projektien palveluksessa, jatkaen verkostotyötään edelleen yhteistyössä entisen työpaikkansa henkilöstön kanssa. Heillä ei ole työttömyysongelmia, mikä helpottaa katoamisyrityksiä.

        Olen omassa asiassani seuraillut kolmen asianosaisen sossun joukkoirtisanoutumista, hiukan myöhemmin sosiaalijohtaja sai paikan muualta. Kaikki lähtivät yhdellä rysäyksellä.

        Sosiaalityöntekijät hakivat paikkaansa naapurikunnista. Yhdestä soitin ja kerroin uudelle työnantajalleen ja eikös sossu pian löytynyt taas uudesta naapurikunnasta. Työnantajat jonkin verran tuntuvat karsastavan maineensa menettäneitä tai sen uhan alla olevia sossuja. Jos kerkiää rollimaan ajoissa, ei kunnat ota heitä palvelukseensa tai pyrkivät pääsemään mahdollisimman pian eroon.

        Noista sossuista yksi meni päihdetyön sossuksi. Toinen, jonka nimen laitan tähän Eija Öster on kehitysvammahuollossa sitä ennen tähän uuteen työpaikkaansa huostaanoton kautta ainakin yhden asiakkaan haalineena ja johon voi nyt käyttää valtaansa. Tästä sijoitetusta on oltu huolissaan ulkopuolisten toimesta jopa paikallislehdessämme ja kerrottu ettei tämä ole sopiva kehitysvammalaitokseen, ilmeisesti ei kehitysvammaa. Öster ei ole mielenterveydeltään tasapainoinen, sen uskaltaa sanoa.


      • maunulalaisittain
        Missä sijaitsee? kirjoitti:

        Maunula? Missä se sijaitsee? Mikä tapaus on kyseessä, voisitko kertoa tarkemmin?

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Maunula

        Maunula, Helsingin kaupunginosa?

        Kaiken taustalla on luonnevammainen äiti, joka ei eron jälkeen halunnut ketään neljästä lapsesta itselleen, mutta isälle kaunoja kostaakseen järjesti yhden lapsen huostaanoton. Siis luonnevammaisten tavalliseen tyyliin sujuvasanaisena puhui ilman muuta sossun puolelleen, niin että se siitä sossujen "tarkasta arvioinnista ihmisten suhteen".

        Oikeus määräsi 2 lasta isälle ja 2 äidille, mutta vanhempi äidille määrätyistä karkaili jatkuvasti isän ja sisarusten luo, nuorempi oli liian pieni karkumatkoille. Äiti sai sossut uskomaan, että lapsi on häiriintynyt ja lapsi on saatava psykiatriseen hoitoon. Niin koulussa hyvin menestynyt terve tyttö sijoitettiin lastenkodin psykiatriselle osastolle. Huostasyyksi sossu väkersi "lapsi on saatava lähentymään äitiinsä, että sijoitus äidin luo voi toteutua jatkossa". Lapsi sai nauhoitettua esim. minun lastani laitoksessa pahoinpidelleen hoitajan tekemän, mutta toiseen lapseen kohdistuneen pahoinpitelyn. Harmitteli vain, että nauhuri ei ollut päällä silloin, kun äiti kotilomilta häntä sinne saattaessaan autossa sanoi: "Minä en sinua halua ja tulen pitämään huolen, että laitoksesta et pääse ennen kuin täytät 18."

        Huostaan haun sossu järjesti näyttävästi, kuten asiaan kuuluu. Isän luona silloinkin ollut lapsi karkasi omakotitalon ikkunasta poliiseja ja sossuja naapuriin piiloon, josta hänet löydettiin tietysti. Lapsi tappeli vastaan kaikin voimin ja sisävaatteissa ollutta lasta vedettiin kevätjäätikköä pitkin poliisiautoon kun ei kantaminenkaan onnistunut. Vastaanottokodissa lapsen pahoinpitely jatkui, isä sai vammat ja mustelmat valokuvatuksi ja nosti niiden perusteella rikossyytteen. Asia lepäsi Malmin poliisilaitoksella pari vuotta, kunnes monien tiedustelujen jälkeen palautettiin 'syyttämättä jätetty' -leimalla varustettuna isän kotiosoitteeseen.

        Sossu suositteli siis psykiatrista hoitoa lapselle lämpimin sydämin ja niinpä tervettä lasta säilytettiin psykiatrisella osastolla lukkojen takana lähes pari vuotta, ennen kuin asian saaman nettijulkisuuden ansiosta laitos muodon vuoksi tarjosi lapselle jotain terapiaa, jota lapsi ei olisi halunnut, eikä tarvinnut. Laitoksen gerberosa-aivottomat-turvamies-hoitajat vähättelivät lapselle hänen fiksua isäänsä: "Sun isäs on mikä on, mitä sellaisesta rääpäleestä tarvii välittää."

        Isä maksoi monista oikeudenkäynneistä 10.000 euroa, eikä lasta kotiutettu. Oikeudessa laitoksen henkilökunta vannoi vääriä valoja ja teki joka suhteessa kaikkensa, että lasta ei vahingossakaan kotiutettaisi. Heidän "perhetyönsä" on myös kuuluisa MIM-videoinneistaan sun muusta epätieteellisestä tilpehööristä, joiden tuloksia käytetään todistamaan heidän puoskari-asiantuntijoidensa mielipiteet oikeiksi. Tuo huostaanotto oli kaikkien muiden paitsi laitoksen silmissä laiton. Siksi jossain vaiheessa huostan päättänyt johtava sossu jäi määräämättömän pitkäksi ajaksi sairaslomalle, eikä enää ilmaantunut kuvioihin. Ihan viime vuosien vaiheita en perheen kohdalla tiedä, nyt laskujeni mukaan lapsi alkaa olla jo täysi-ikäinen tai on jo täyttänyt 18.


      • maunulalaisittain
        maunulalaisittain kirjoitti:

        Kaiken taustalla on luonnevammainen äiti, joka ei eron jälkeen halunnut ketään neljästä lapsesta itselleen, mutta isälle kaunoja kostaakseen järjesti yhden lapsen huostaanoton. Siis luonnevammaisten tavalliseen tyyliin sujuvasanaisena puhui ilman muuta sossun puolelleen, niin että se siitä sossujen "tarkasta arvioinnista ihmisten suhteen".

        Oikeus määräsi 2 lasta isälle ja 2 äidille, mutta vanhempi äidille määrätyistä karkaili jatkuvasti isän ja sisarusten luo, nuorempi oli liian pieni karkumatkoille. Äiti sai sossut uskomaan, että lapsi on häiriintynyt ja lapsi on saatava psykiatriseen hoitoon. Niin koulussa hyvin menestynyt terve tyttö sijoitettiin lastenkodin psykiatriselle osastolle. Huostasyyksi sossu väkersi "lapsi on saatava lähentymään äitiinsä, että sijoitus äidin luo voi toteutua jatkossa". Lapsi sai nauhoitettua esim. minun lastani laitoksessa pahoinpidelleen hoitajan tekemän, mutta toiseen lapseen kohdistuneen pahoinpitelyn. Harmitteli vain, että nauhuri ei ollut päällä silloin, kun äiti kotilomilta häntä sinne saattaessaan autossa sanoi: "Minä en sinua halua ja tulen pitämään huolen, että laitoksesta et pääse ennen kuin täytät 18."

        Huostaan haun sossu järjesti näyttävästi, kuten asiaan kuuluu. Isän luona silloinkin ollut lapsi karkasi omakotitalon ikkunasta poliiseja ja sossuja naapuriin piiloon, josta hänet löydettiin tietysti. Lapsi tappeli vastaan kaikin voimin ja sisävaatteissa ollutta lasta vedettiin kevätjäätikköä pitkin poliisiautoon kun ei kantaminenkaan onnistunut. Vastaanottokodissa lapsen pahoinpitely jatkui, isä sai vammat ja mustelmat valokuvatuksi ja nosti niiden perusteella rikossyytteen. Asia lepäsi Malmin poliisilaitoksella pari vuotta, kunnes monien tiedustelujen jälkeen palautettiin 'syyttämättä jätetty' -leimalla varustettuna isän kotiosoitteeseen.

        Sossu suositteli siis psykiatrista hoitoa lapselle lämpimin sydämin ja niinpä tervettä lasta säilytettiin psykiatrisella osastolla lukkojen takana lähes pari vuotta, ennen kuin asian saaman nettijulkisuuden ansiosta laitos muodon vuoksi tarjosi lapselle jotain terapiaa, jota lapsi ei olisi halunnut, eikä tarvinnut. Laitoksen gerberosa-aivottomat-turvamies-hoitajat vähättelivät lapselle hänen fiksua isäänsä: "Sun isäs on mikä on, mitä sellaisesta rääpäleestä tarvii välittää."

        Isä maksoi monista oikeudenkäynneistä 10.000 euroa, eikä lasta kotiutettu. Oikeudessa laitoksen henkilökunta vannoi vääriä valoja ja teki joka suhteessa kaikkensa, että lasta ei vahingossakaan kotiutettaisi. Heidän "perhetyönsä" on myös kuuluisa MIM-videoinneistaan sun muusta epätieteellisestä tilpehööristä, joiden tuloksia käytetään todistamaan heidän puoskari-asiantuntijoidensa mielipiteet oikeiksi. Tuo huostaanotto oli kaikkien muiden paitsi laitoksen silmissä laiton. Siksi jossain vaiheessa huostan päättänyt johtava sossu jäi määräämättömän pitkäksi ajaksi sairaslomalle, eikä enää ilmaantunut kuvioihin. Ihan viime vuosien vaiheita en perheen kohdalla tiedä, nyt laskujeni mukaan lapsi alkaa olla jo täysi-ikäinen tai on jo täyttänyt 18.

        kirjan nimeltä Juokse poika juokse, jossa kerrottiin nuorison rikollisesta mau-mau -jengistä. Sieltä on jäänyt korvissani soimaan ajatus, että Maunulan sossu on stadin mau-mau -jengi ja voi Luoja varjele niitä perheitä, jotka mau-mau -jengin käsittelyyn joutuvat. Eivät tapa kuitenkaan, kuten originaali jengi teki, mutta kiduttavat sitäkin rikollisemmin, hartaammin ja pitkäaikaisemmin.

        Jenkeissä jengi sentään yritetiin saada lain kaidalle polulle poliisin toimesta, koska sen jäsenet koostuivat kansalaisista, mutta meidän mau-maut toimivat poliisin, poliitikkojen ja viranomaisten suojeluksessa. Sijaishuolto on tietysti liittoutunut heidän kanssaan, joten lapselle ei tuossakaan tapauksessa saatu oikeutta edes oikeudessa. Mutta kyllähän hallinnolliset oikeudet tiedetään, ainakin ne tietävät, jotka sen toimintaan ovat perehtyneet.


      • Sensuuri iskee
        Vai vuorotteluvapaa kirjoitti:

        Irtisanomiset ja virkavapaudet ovat merkki tilanteiden kärjistymisestä. Tekevät sitäkin, että vaihtavat vaivihkaa työpaikkaa. Palaakohan joukkoitsemurhaaja työpaikalleen vapaan loputtua :)

        Yleensä sossut pyörivät siinä nurkilla risteillen naapurikuntien tai projektien palveluksessa, jatkaen verkostotyötään edelleen yhteistyössä entisen työpaikkansa henkilöstön kanssa. Heillä ei ole työttömyysongelmia, mikä helpottaa katoamisyrityksiä.

        Olen omassa asiassani seuraillut kolmen asianosaisen sossun joukkoirtisanoutumista, hiukan myöhemmin sosiaalijohtaja sai paikan muualta. Kaikki lähtivät yhdellä rysäyksellä.

        Sosiaalityöntekijät hakivat paikkaansa naapurikunnista. Yhdestä soitin ja kerroin uudelle työnantajalleen ja eikös sossu pian löytynyt taas uudesta naapurikunnasta. Työnantajat jonkin verran tuntuvat karsastavan maineensa menettäneitä tai sen uhan alla olevia sossuja. Jos kerkiää rollimaan ajoissa, ei kunnat ota heitä palvelukseensa tai pyrkivät pääsemään mahdollisimman pian eroon.

        Noista sossuista yksi meni päihdetyön sossuksi. Toinen, jonka nimen laitan tähän Eija Öster on kehitysvammahuollossa sitä ennen tähän uuteen työpaikkaansa huostaanoton kautta ainakin yhden asiakkaan haalineena ja johon voi nyt käyttää valtaansa. Tästä sijoitetusta on oltu huolissaan ulkopuolisten toimesta jopa paikallislehdessämme ja kerrottu ettei tämä ole sopiva kehitysvammalaitokseen, ilmeisesti ei kehitysvammaa. Öster ei ole mielenterveydeltään tasapainoinen, sen uskaltaa sanoa.

        Tuota, täällä julkisuudessa ei kannata kirjoittaa suoraan kenenkään mielenterveydestä. Siinä on nimittäin ihan juridinen syy sensuroijalle, että hän heittää keskustelun roskakoriin. Toki asiaa voi käsitellä moninkin tavoin, sivuta ja kertoa peitellymmin, mutta ei ihan suoraan.

        Minä toki pidän viisaanakin sitä, että täällä varoiteltaisiin jonkin viranomaisen tasapainottomuudesta, mutta juridisesti se on väärin. Onneksi sananvapaus antaa mahdollisuuden paljoon, paljoon muuhun, mutta välttäkää kaikenlaisia psykologisia arvioita! Kirjoittakaa sen sijaan ulos ja julkisuuteen kaikki se, mitä tiedätte virkamiesten toiminnasta TYÖSSÄÄN ja asemansa haltijoina.


      • xulu
        Vai vuorotteluvapaa kirjoitti:

        Irtisanomiset ja virkavapaudet ovat merkki tilanteiden kärjistymisestä. Tekevät sitäkin, että vaihtavat vaivihkaa työpaikkaa. Palaakohan joukkoitsemurhaaja työpaikalleen vapaan loputtua :)

        Yleensä sossut pyörivät siinä nurkilla risteillen naapurikuntien tai projektien palveluksessa, jatkaen verkostotyötään edelleen yhteistyössä entisen työpaikkansa henkilöstön kanssa. Heillä ei ole työttömyysongelmia, mikä helpottaa katoamisyrityksiä.

        Olen omassa asiassani seuraillut kolmen asianosaisen sossun joukkoirtisanoutumista, hiukan myöhemmin sosiaalijohtaja sai paikan muualta. Kaikki lähtivät yhdellä rysäyksellä.

        Sosiaalityöntekijät hakivat paikkaansa naapurikunnista. Yhdestä soitin ja kerroin uudelle työnantajalleen ja eikös sossu pian löytynyt taas uudesta naapurikunnasta. Työnantajat jonkin verran tuntuvat karsastavan maineensa menettäneitä tai sen uhan alla olevia sossuja. Jos kerkiää rollimaan ajoissa, ei kunnat ota heitä palvelukseensa tai pyrkivät pääsemään mahdollisimman pian eroon.

        Noista sossuista yksi meni päihdetyön sossuksi. Toinen, jonka nimen laitan tähän Eija Öster on kehitysvammahuollossa sitä ennen tähän uuteen työpaikkaansa huostaanoton kautta ainakin yhden asiakkaan haalineena ja johon voi nyt käyttää valtaansa. Tästä sijoitetusta on oltu huolissaan ulkopuolisten toimesta jopa paikallislehdessämme ja kerrottu ettei tämä ole sopiva kehitysvammalaitokseen, ilmeisesti ei kehitysvammaa. Öster ei ole mielenterveydeltään tasapainoinen, sen uskaltaa sanoa.

        "Öster ei ole mielenterveydeltään tasapainoinen, sen uskaltaa sanoa."

        No etpä ole itsekään.


      • Kyllä Öster on

        pätevä, olen nähnyt hänen koulu- ja työtodistuksensa. Jos epäilee yleensä jonkin pätevyyttä, voi todistukset pyytää nähtäväksi. Hänen käytöksensä on outoa. Mikään ei estä kouluttautunutta sairastumasta mieleltään. Päin vastoin jatkuvasti ollaan huolissaan yliopisto-opiskelijoiden mielenterveyspalveluiden riittämättömyydestä. Tunnen Österin ja uskallan epäillä hänen mielenterveytensä tasapainoisuutta. Hän on täysi sadisti.


      • Rautalampi

        Rautalammille sattuu olemaan suhteita ja sukulaissuhteita. Pitääpä kysellä...

        Sukulaiseni on työskennellyt tarkkailupaikalla Rautalammin sosiaaliosastossa. Tätini perheineen on elellyt paikkakunnalla jo vuosikymmeniä. Siksikin paikka on minulle tuttu.


    • Syvältä sieltä

      On se kumma kun tavallinen ihminen jää pöönauttilomalle niin sossu vie lapset huostaan ja koko perhe tutkitaan mutta kun sossun täti jää samalle lomalle niin ei tapahdu mitään.Niin että olisi kiva tietää mitä sossujen perheessä tapahtuu ja kuka niitä tutkii.Tekisin heti ilmoituksen kun tietäisin mihin!!???

    • 24

      Lastensuojelu on ala, jonka työhön hakeudutaan hyvin erilaisin motiivein. On vilpittömiä lasten auttajia, ja sitten toisesta ääripäästä luonnevammaisia oman valtansa käyttäjiä. Nykyiset kuntaolot ja lastensuojelulain väljyys antavat mahdollisuuden toteuttaa työssään millaista mielivaltaa tahansa, jos sossu niin haluaa. Yksi pahin ryhmä sossuja on mielestäni selainen, joilla itsellä on oikeasti huono kotitausta ja omassa katkeruudessaan haluavat kostaa sitä muille perheille uskottelemalla sekä itselleen että koko maailmalle, miten hirveitä vanhemmat nykyisin ovat lapsilleen. He ovat niitä tekopyhiä paistattelijoita, jotka pitävät itseään helvetin suurina hyväntekijöinä, vaikka todellisuudessa saavat monesti enemmän aikaan pahaa kuin hyvää.

      Valheita täynnä ls:n julkisuuskuva on täynnä joka tapauksessa ja monessa mielessä.

      • Lastensuojelun

        asiakkaiden ongelmat lienee lähtökohtaisesti lastensuojelun ammattilaisten ikiomia. Pääosin he auttavat itseään työstämällä omia huonoja lapsuuskokemuksiaan lastensuojeluperheiden kautta. Kohde arvioidaan heikoksi, vastustamaan kykenemättömäksi yleisimmin yksinhuoltajaperheeksi, johon sossu voisi turvallisesti siirtää omat huonot lapsuuskokemuksensa. Lastensuojelun ammattilaisevät pitää oikeutenaan terapoida itseään ymmärtämättä välittää muusta kuin miten selvitä omista lapsuuden traumoistaan. Lastensuojelun ammattilaisten prässistä sitten singotaan leimattuja haparoivia nuoria itsenäiseen elämään sossujen lapsuuden traumat taakkana. Lastensuojelulaki mahdollistaa sossun seurata vielä jälkihuollon ajan miten nuori pärjää sossun siirtämien lapsuustraumataakkojen kanssa, tämä on lastensuojelulaissa siten että jälkihuolto on pääsääntöisesti terapiaa nuorelle. Ei sijoitushenkilökunnalle vaikka kysymyksessä olisi yleisen käsityksen mukaisesti oikea rappiosakki.


    • Moi23

      Nää on raakoja juttuja ja toi väkivalta mitä nää ihmishirviöt aiheuttaa pitäis saada loppumaan. Mä en tiedä kuka täällä on halunnu tälläsen systeemin rakentaa ja kuka sitä haluaa rahottaa.

      Kiitos että laitoit tän ja toivottavasti kaikki saa kuulla nää tarinat ja tajuaa mitä pinnan alla tapahtuu. Jengi on niin turvonnutta nykyään et vituttaa kaikkien puolesta.

    • tyypillistä toiminta

      Olipa mielenkiintoinen ketju muutaman vuoden takaa, mutta tätähän tämä on ollut jo enemmän kuin 20 v.

      • Anonyymi

        Entä kun romanit uhkailee sossuja? Eikö se ole laitonta? 80/90luvulla ei vielä ollut kai valvontakameroota ja vartijoita. Eikä nylyään enää usein mennä ihan kasvotusten.


    • Anonyymi

      Suomen sossu ämmille pitäsi maksaa meno lippu pietarista itään.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5105
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3207
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1345
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe