madeira

mies vaan

onko kokemuksia kyseisestä paikasta ja hotelli porto mare?

5

1195

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Porto Maresta on tuoreita palautteita palstalla Matkailu/Europpa/Portugali/Madeira. Samalla palstalla kerrotaan luonnollisesti myös Madeirasta. Madeira on luonto- ja kulttuurikohde. Kaikki aikaisemmat viestit aiheesta kuin aiheesta löytyvät parhaiten tämän sivun oikeassa yläreunassa sijaitsevalla hakutoiminnolla Laaja haku.

    • gkfödljdgofkl

      Riippuu tietenkin mitä hakee lomalta, mutta Madeira on mun ehdottomasti lempparikohde! Ja olen käynyt esim Thaimaassa, kanarialla, jenkeissä, espanjassa, ym ym.
      Minä arvostan lomillani luontokohteita, vuoristoja, kukkia, ihania retkiä.
      Madeiralla kannattaa esim käydä suurella saarikierroksella, delfiini-safarilla "kolombus lavalla" ym. ym

      Mutta siellä siis ei ole hiekkarantoja, vaan vain merivesialtaita. Mut loman voi yhdistää Porto santoon jossa pääsee rantalomailemaan. ja sit madeiralla on myös sadekuuroja (jotta kukat kukkis)

      • Madeiralla on merivesialtaiden lisäksi kivirantoja, joita peittävät sileiksi hioutuneet pikkukivet. Sellainen ranta on mm. Lidossa. Tämän lisäksi saarella muutamia ihmisen tekemiä hiekkarantoja, mm. Calhetassa (Funchalista itään) Praia da Calheta, jota peittää mantereelta tuotu vaalea kaunis hiekka.

        Saaren etelärannikko, jossa Funchal sijaitsee, on kuivaa subrooppista aluetta. Jylhien pinnanmuotojen vuoksi Madeiran saarella on monta ilmastoa. Niinpä eri puolilla saarea liikkuva voi keskikesälläkin saman päivän aikana kokea kaikki saaren neljä vuodenaikaa.


    • siellä.

      Funchal ei ole mikään erikoinen kaupunki, lähempää löytyy mielenkiintoisempia. Mutta luonto Madeiralla on kyllä ihana... täytyy vain olla kiinnostunut luonnosta ja esim. joka aamu olla kiinnostunut lähteämään vaeltamaan. Tietty pitää olla eka selvillä miten sinne vaellusreiteille pääsee, joka ainakin omasta mielestäni vaati perehtymistä ja rahaa.. eli matkanhintaan kannattaa laskea reilusti lisää. Yöelämää ja iltaviihdettä Funchalissa ei juuri ollut ja suurin osa turisteista vanhuksia.

      • Funchal on miellyttävä, siisti, turvallinen portugalilainen pikkukaupunki, joka tarjoaa niin luontoa kuin kulttuuriakin. Funchalissa on runsaasti mm. pieniä museoita, jotka kertovat sen, niinkuin koko Madeirankin vaiheista vuosisatojen saatossa. Puutarhoista kiinnostuneille Funchal monine puutarhoineen tarjoaa mielenkiintoista nähtävää.

        Tarjolla on myös klassisen musiikin konsertteja.

        Jotta Funchalista ja Madeirasta voisi nauttia paremmin, on paikkaan parasta tutustua kotona ennen matkaa hyvän matkaoppaan avulla.

        Madeiraan on monta tapaa tutusta, vaeltaminen ei suinkaan ole ainoa, vaikka se tosin viekin lähimmäksi luontoa. Silloinkin, jos tuntee esim. kasveja etukäteen, saa vaelluksesta huomattavasti enemmän kuin sellaiselle sokkona lähtenyt turisti.

        Monet yritykset järjestävät erilaisia opastettuja retkiä Funchalista ei puolille Madeiraa. On luonnollista, että retket maksavat, kun kaikki on järjestetty valmiksi. Suomalaiset kuuluvat tilastojen mukaan maailman rikkaimpaan väestönosaan. Madeiralaisten keskimääräinen kuukausipalkka on korkeintaan noin 1000 e, suomalaisten lähempänä 3000 e.

        Puheet siitä, että Funchal olisi pelkästään vanhusten matkakohde tai kaupunki, johtuvat satunnaisen matkailijan tietämättömyydestä. Tällaisen väitteen esittäjä ei tunne Funchalin ikärakennetta eikä portugalilaista huvielämää. Matkailijoiden ikärakenne vaihtelee luonnollisesti jonkin verran vuodenajan mukaan. Muistanette, että Madeiralla lomailevat myös portugalilaiset. Funchal ei ole koskaan kuollut. Matkailija vain ei löydä, sitä mitä hakee.

        Kun Funchal ei ole rantalomakaupunki, paikallinen viihde ei luonnollisestikaan ole suunnattu matkailijoille, vaaan paikallisille asukkaille. Nuorille löytyy baareja ja diskoja, joissa meno jatkuu puolesta ysötä (huom!) aamun valkenemiseen. Etenkin kesäaikaan koko Madeira on tulvillaan erilaisia kesäjuhlia. Seuratanssien osalta saattaa olla puutteita, sillä paikallisilla on tomat tanssipaikkansa, mm. yksityisklubit.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1837
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe