madeira

mies vaan

onko kokemuksia kyseisestä paikasta ja hotelli porto mare?

5

1183

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Porto Maresta on tuoreita palautteita palstalla Matkailu/Europpa/Portugali/Madeira. Samalla palstalla kerrotaan luonnollisesti myös Madeirasta. Madeira on luonto- ja kulttuurikohde. Kaikki aikaisemmat viestit aiheesta kuin aiheesta löytyvät parhaiten tämän sivun oikeassa yläreunassa sijaitsevalla hakutoiminnolla Laaja haku.

    • gkfödljdgofkl

      Riippuu tietenkin mitä hakee lomalta, mutta Madeira on mun ehdottomasti lempparikohde! Ja olen käynyt esim Thaimaassa, kanarialla, jenkeissä, espanjassa, ym ym.
      Minä arvostan lomillani luontokohteita, vuoristoja, kukkia, ihania retkiä.
      Madeiralla kannattaa esim käydä suurella saarikierroksella, delfiini-safarilla "kolombus lavalla" ym. ym

      Mutta siellä siis ei ole hiekkarantoja, vaan vain merivesialtaita. Mut loman voi yhdistää Porto santoon jossa pääsee rantalomailemaan. ja sit madeiralla on myös sadekuuroja (jotta kukat kukkis)

      • Madeiralla on merivesialtaiden lisäksi kivirantoja, joita peittävät sileiksi hioutuneet pikkukivet. Sellainen ranta on mm. Lidossa. Tämän lisäksi saarella muutamia ihmisen tekemiä hiekkarantoja, mm. Calhetassa (Funchalista itään) Praia da Calheta, jota peittää mantereelta tuotu vaalea kaunis hiekka.

        Saaren etelärannikko, jossa Funchal sijaitsee, on kuivaa subrooppista aluetta. Jylhien pinnanmuotojen vuoksi Madeiran saarella on monta ilmastoa. Niinpä eri puolilla saarea liikkuva voi keskikesälläkin saman päivän aikana kokea kaikki saaren neljä vuodenaikaa.


    • siellä.

      Funchal ei ole mikään erikoinen kaupunki, lähempää löytyy mielenkiintoisempia. Mutta luonto Madeiralla on kyllä ihana... täytyy vain olla kiinnostunut luonnosta ja esim. joka aamu olla kiinnostunut lähteämään vaeltamaan. Tietty pitää olla eka selvillä miten sinne vaellusreiteille pääsee, joka ainakin omasta mielestäni vaati perehtymistä ja rahaa.. eli matkanhintaan kannattaa laskea reilusti lisää. Yöelämää ja iltaviihdettä Funchalissa ei juuri ollut ja suurin osa turisteista vanhuksia.

      • Funchal on miellyttävä, siisti, turvallinen portugalilainen pikkukaupunki, joka tarjoaa niin luontoa kuin kulttuuriakin. Funchalissa on runsaasti mm. pieniä museoita, jotka kertovat sen, niinkuin koko Madeirankin vaiheista vuosisatojen saatossa. Puutarhoista kiinnostuneille Funchal monine puutarhoineen tarjoaa mielenkiintoista nähtävää.

        Tarjolla on myös klassisen musiikin konsertteja.

        Jotta Funchalista ja Madeirasta voisi nauttia paremmin, on paikkaan parasta tutustua kotona ennen matkaa hyvän matkaoppaan avulla.

        Madeiraan on monta tapaa tutusta, vaeltaminen ei suinkaan ole ainoa, vaikka se tosin viekin lähimmäksi luontoa. Silloinkin, jos tuntee esim. kasveja etukäteen, saa vaelluksesta huomattavasti enemmän kuin sellaiselle sokkona lähtenyt turisti.

        Monet yritykset järjestävät erilaisia opastettuja retkiä Funchalista ei puolille Madeiraa. On luonnollista, että retket maksavat, kun kaikki on järjestetty valmiksi. Suomalaiset kuuluvat tilastojen mukaan maailman rikkaimpaan väestönosaan. Madeiralaisten keskimääräinen kuukausipalkka on korkeintaan noin 1000 e, suomalaisten lähempänä 3000 e.

        Puheet siitä, että Funchal olisi pelkästään vanhusten matkakohde tai kaupunki, johtuvat satunnaisen matkailijan tietämättömyydestä. Tällaisen väitteen esittäjä ei tunne Funchalin ikärakennetta eikä portugalilaista huvielämää. Matkailijoiden ikärakenne vaihtelee luonnollisesti jonkin verran vuodenajan mukaan. Muistanette, että Madeiralla lomailevat myös portugalilaiset. Funchal ei ole koskaan kuollut. Matkailija vain ei löydä, sitä mitä hakee.

        Kun Funchal ei ole rantalomakaupunki, paikallinen viihde ei luonnollisestikaan ole suunnattu matkailijoille, vaaan paikallisille asukkaille. Nuorille löytyy baareja ja diskoja, joissa meno jatkuu puolesta ysötä (huom!) aamun valkenemiseen. Etenkin kesäaikaan koko Madeira on tulvillaan erilaisia kesäjuhlia. Seuratanssien osalta saattaa olla puutteita, sillä paikallisilla on tomat tanssipaikkansa, mm. yksityisklubit.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe