Limassoliin!

tahvo-tiina

Heips! Matka Limassoliin lähestyy, enkä ole oikein vieläkään perillä Limassolin nähtävyyksistä... Tiedän kyllä Kyproksen nähtävyyksiä, mutta Limassol on ihan pimennossa, ainakin minulle. Voisitteko kertoa Limassolin nähtävyyksiä, kauppakeskuksia, ostoskatuja yms. kaikkea vierailun ja näkemisen arvoisia kohteita? Onko ko. kaupungissa minkäänlaista vesipuistoa, huvipuistoa tai eläintarhaa? Olen joskus kuullut, että Limassolissa olisi maanalainen ostoskatu, onko totta? En malttaisi odottaa vielä paria kuukautta, että pääsen Kyprokselle!

4

1162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • menisin muualle

      Kiva, iso vesipuisto on linja-automatkan päässä, bussi ei maksanut montaa euroa. Jos siellä jokin maanalainen ostoskatu on, se jäi ainakin meiltä näkemättä/kokematta, koska emme edes tienneet sellaisesta, eikä opaskaan maininnut mitään. Meille Limassol oli jonkinlainen pettymys, liian iso kaupunki, uimavesi ei ollut mitenkään puhdasta, vaan sameaa ja vedessä lillui paljon roskaa.

    • biliga

      Asuin kolme vuotta sitten Limassolissa, joten tarkkaa faktaa tän hetkisestä tilanteesta ei ole. En asunu turistialueella, kävin kyllä siellä muutaman kerran, joten siitäkään ei hirveästi ole kerrottavaa.
      Mut siellä on Debenhams, iso brittiläinen (?!?) kauppa. Ja on siellä toinenkin tosi iso kauppa, mut en tietenkään enää muista sen nimeä.
      Ostoskatuja on, mut ei maan alla (ainakaan minun tietääkseni). Liikkeitä löytyy monenlaisia kalliista merkkiliikkeistä käsityökauppoihin. Kauppoja löytyy myös pienempien katujen varsilta.

      Sit siellä on semmoinen "merikauppa" vanhassa satamassa, siellä myydään kaikkea mereen liittyvää.
      Merikaupan lähellä on vanha linna, jossa on sisällä myös paljon ikivanhaa tavaraa. Sisäänpääsymaksu oli.

      Sit Limassolissa on eläintarha, mut sinne ei kannata mennä, jos ei halua tulla hyvin surulliseksi. Eläimillä on aika onnettomat oltavat.

      Limassolin rannalla on ihana kävelykatu, sitä pitkin siis pääsee turistialueelta keskustaan, matkaa kyllä on useampi kilometri.

      Nettikahviloita löytyy, samoin muita kahviloita. Parhaat uuniperunat sai Jack in the Boxista.
      Pizza ei ollut kovin hyvää. Ja suosittelen kyproslaisen mezen syömistä. On herkkua, mut sitä ruokaa tulee sit tosi paljon .)

      Jos nyt lähtisin uudestaan Kyprokselle, menisin Pafokselle. On nimittäin paljon vihreämpi ja viihtyisämpi kaupunki kuin Limassol.

    • liinazz

      Itse kävin heinäkuussa Limassolissa, mutta en kyllä mitään maanalaista ostoskatua nähnyt. Kauppoja riittää ja ainakin meidän aikana siellä oli todella mahtavat alennusmyynnit käynnissä kun viitsi vähän kauemmas turistialueesta mennä. Kandee vuokrata auto ainakin pariks päivää. Me käytiin vuoristossa Troodoksessa, jonne ajaa nopeesti. Aivan mahtavaa vaihtelua rantalöhöilyyn. Raikas vuoristo ilma ja se mäntyjen tuoksu jäi kyllä mieleen. Meillä 2 pientä lasta mukana ja ne ihastu ikihyviksi paikkaan; leikkipuisto, aasiratsastusta, vesiputous ja piknik-paikkoja kun lähtee käveleen merkityille metsäpoluille. Matkalla ihania pikku kyliä ja viinitiloja, mistä löydettiin todella hyviä ja halpoja viinejä tuliaisiksi.
      Me saatiin paljon ideoita täältä: http://www.cyprusguestbook.com/tourist_guide_english/

      • meze

        Kiitos tosta linkistä! Kypros on tuttu paikka, Paphos, Ayia Napa ja Larnaca on nähty. Suunnitelmissa on reissu ensi syksyksi. Kiva katsella vinkkejä ja miettiä eri vaihtoehtoja hyvissä ajoin. Ulkomaalaiset sivut antavat yleensä runsaammin vinkkejä. Ja onhan Kypros erityisesti brittien suosiossa, joten luulisi heidän tietävän parhaat paikat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe