Kahden viikon reissu?

Jotain ihan muuta!

Syyskuun puolivälissä olisi pari vapaata viikkoa tiedossa. Suunnittelen reppureissua Albaniaan. Lukemattomia omatoimimatkoja olen tehnyt esim. Kreikkaan mutta nyt kaipaa vähän haastetta! Eli muutama kiintoisa paikka, siirtymiset busseilla, ehkä piipahdus Makedonian tai Kreikan puolellakin. Pääosin kumminkin hermojen lepuuttamista poissa tavan turistikohteista ja myös rannalla oleskelua. Durresiiin ekaksi ja siitä sitten voisi valua alaspäin.

Onkos tällaista reissua kuka tehnyt ihan lähiaikoina?

9

1752

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turistipelle

      Kreikka osastolla kyselin vastaavaa keväällä Preveza - Albania.otin silloin 2 viikon menopaluut tjärborgilta.
      Olin silloin eka yön prvezassa.Sieltä kreikan Ioanninaan.Sitten bussilla Albanian rajalle ja sieltä taxilla n.10E gijokasteriin mikä oli ihan ok mesta.sieltä bussilla sarandeen josta sinne durresiin.Sen jälkeen Tiranaan ja sieltä Ohrid järven rannalla sij kaupunkiin joka nyt ei tule mieleen.Sieltä kai pääsisi näppärästi myös makedonian puolelle Ohridin kaupunkiin,mutten silloin kerennyt käymään kun lomaa oli vain 2 viikkoa.
      Ioanniinassa oli kallein majoitus matkan aikana ja Albaniassa Yöpyi joka paikassa 1000 lekillä,myös Tiranassa .En pitänyt siitä Durresista.

      • Jotain ihan muuta!

        Tuli nyt sitten hommattua lennot Tiranaan, Wienin kautta. Ajattelin myös kierrellä Albaniaa käyttäen julkisia kulkuvälineitä. Durresin rannat näyttäisi olevan kaupungista etelään mutta eivät liene kovin puhtoiset ison satamakaupungin lähellä. Satelliittikuvien perusteella hienoja rantoja olisi vaikka kuinka tuolla Albaniassa, mutta harmi kun ei ilmeisesti onnistu mopon tai moottoripyörän vuokraus samalla tavalla helposti kuin vaikka Kreikassa. Tosin ei tiestökään liene vielä edustuskunnossa.

        Piipahtaminen Montenegrossakaan ei näyttäisi kovin hankalalta, jos Tiranasta lähtisikin pohjoiseen päin, ja Makedonian suuntaa ja Ohrid-järveä on mullekin tutut kehuneet kovasti.

        Eli ehkä reissuun pitäisi sittenkin varata pari kuukautta kahden viikon sijaan ...


    • frank.doh

      Sinne Pohjois-Albaniaan ei kannata mennä.

      • nicx

        Pohjois-Albaniaan?


    • Jotain ihan muuta!

      Eika mitaan hamminkia ole naihin mennessa sattunut. Tosin kylla yhden hengen huoneesta on pitanyt maksaa 15 egee eli 2000 lekea. Tosin on ilmastointi ja telkkari seka hyva merinakoala ollut mukana, nyt Gjirokastrassa tulee aamiainen mukaan. Aamupala ei yleensa kuulu hotellihintaan ja jos sisaltyy on ihan torkean huono. Muutama paistettu muna ja leipaa. Ei paljon muuta.
      Sanonpa vaan etta yhta ystavallisia ihmisia ei monesta maasta loydy. Kulkeminen busseilla ei ole ihan helpointa kun ei ole kunnon aikatauluja eika pysakkeja tai asemia, mutta kylla taalla hyvin parjaa ja esim. sapuskat on hyvia ja edullisia. Kolme nakyvaa ongelmaa on ja ne on roskat, torky, ja jatteet ... Tuolla alalla Albania on mennyt kylla kipurajan ohitse, aivan karseita roskalajia keskella kaupunkeja ja teiden varsilla, oikeastaan joka paikassa. Mitas teet kun ei meinaa loytaa turistikaan roskiksia! Pitaa hieman ruusunpunaisten lasien lapi katsoa taa maata ja todeta etta juuri nyt voi tanne tehda todella upean ja ikimuistoisen reissun! Nyt on rantapaikat katsottu ja sisamaassa menossa Gjirokastra.

      • turistipelle

        eipä se albania mikään kulinaristien paratiisi ollut.joko kävit makedonian puolella ja voitko verrata sitä albaniaan.


      • Jotain ihan muuta!
        turistipelle kirjoitti:

        eipä se albania mikään kulinaristien paratiisi ollut.joko kävit makedonian puolella ja voitko verrata sitä albaniaan.

        Makedonia taitaa jäädä tällä aikataululla näkemättä. Sen sijaan olen nyt Shkodrassa ja täältä meinaan tehdä pienen käväisyn Montenegroon. Aamulla lähtee minibussi ja seuraavana iltapäivänä meinaan palata. 1.5 tuntia kestää matka Ulcinjiin.

        Sapuskoista sen verran että ainakin kreikkalainen salaatti kuuluu täällä asiaan ja se on todella hyvää. Samoin eilen Beratissa sai kunnon paikallista viiniä. Siellä yksi henki muuten söi kunnollisen illallisen - mukaanlukien koko pullo sitä viiniä - 10 eurolla. Huonehintakin on laskenut sinne 10 euroon ...


      • Jotain ihan muuta!
        Jotain ihan muuta! kirjoitti:

        Makedonia taitaa jäädä tällä aikataululla näkemättä. Sen sijaan olen nyt Shkodrassa ja täältä meinaan tehdä pienen käväisyn Montenegroon. Aamulla lähtee minibussi ja seuraavana iltapäivänä meinaan palata. 1.5 tuntia kestää matka Ulcinjiin.

        Sapuskoista sen verran että ainakin kreikkalainen salaatti kuuluu täällä asiaan ja se on todella hyvää. Samoin eilen Beratissa sai kunnon paikallista viiniä. Siellä yksi henki muuten söi kunnollisen illallisen - mukaanlukien koko pullo sitä viiniä - 10 eurolla. Huonehintakin on laskenut sinne 10 euroon ...

        No niin, kotona jälleen! Montenegrossa vierähti sitten kaksi yötä ja upeat rannat oli siellä Ulcinjissakin, joskin väkeä niillä oli vielä aikas paljon muutama päivä sitten. Ja ihan täyskokoinen bussi siellä kulki Shkodran ja Ulcinjin väliä sujuvasti, passimuodollisuudet rajallakin meni siedettävän nopeasti. 5 tai 6 euroa suuntaansa maksoi. Montenegron turismi on selkeästi kehittynyttä verrattuna Albaniaan, ja hintataso oli ainakin nyt silti edullinen. Syyskuu oli kokonaisuutena hyvä aika reissulle. Missään ei peritty enää mitään 1 tai 10 euron rajanylitysmaksuja, jotka mainitaan joissain Albanian matkaoppaissa.

        Aurinko paistoi muuten koko reissun ajan (päivällä usein 25 ... 30C) mutta viimeisenä aamuna kyllä heräsin sateeseen Krujassa, jonka basaarit jäi sitten kiertelemättä. Albanialaiset on hyvin lämminsydämisiä, eikä silloin infrastruktuurin puutteet tai ajoittainen bussikulkemisen vaivalloisuus pahemmin haitannut. Sitäpaitsi minibusseissa eli furgoneissa oli (tiivis) tunnelma usein korkealla! Tiranan lentoasema (nimeltään Äiti Teresa) oli väljä ja uudenaikainen, taksiliikenne sieltä keskustaan tai lähiseudulle pelasi oikein hyvin. Muuten kielenä italia kelpaisi laajasti tai kreikka eteläosissa, englantia nuoremmat puhui sujuvasti ja monet saksaakin (ovat esim. olleet töissä ko. maissa). Jos ei asukas turistin kysymystä ymmärtänyt, aina etsittiin läheltä ulkomaan kieliä hallitseva ihminen. Albaniahan noin muuten on aika lailla omaa sukuaan oleva kieli. Heikonpuoleisesti tarttui sanoja ainakin mun päähäni!

        Albaniaan pääsee visiitille helposti Kreikan suunnasta, esim. Gjirokastraan menee rajalta kunnon tie. Samoin rannikkotie Sarandasta ylöspäin oli aivan kelvollisessa kunnossa. Suurin ongelma autoilijalle voi olla paikallisten hurja ajokulttuuri, jota on ollut maassa aikaa harjoitella alta 20 vuotta. Mutkan takana voi muutenkin vaikka tiellä tallusteleva lehmä yllättää ...


    • Elluballu

      Olin viime kesänä Albaniassa ja aivan ihastuttava. Ihmiset olivat kohteliaita ja tuli kiitettävää asiakaspalvelua, mitä muualta ballkani alueen maista ole saanut. Lensin ensin Kreikan saarelle Korfuun, jossa olin kolme päivää, sieltä pääsin puolessa tunnissa Sarandaan (Albanian kaupunki) laudalla joka meni muutaman kerran päivässä, eikä ollut kallis. Sarandassa kiereskelin hotelleja kunnes sopiva löytyi maksoimme avomiehen kanssa 30e/yöstä vaikka meitä oli kaksi ja keskustassa hotelli merinäköaloineen. Oli tosiaan kesäkuu, heinäkuussa hinnat varmasti korkeammat kun turistirysä. Albaniassa oli turistela, mikä yllätti, mutta ei tosiaan Suomesta näkynyt yhtäkään. Niin uusi kohde suomalaisille. Albanian voisin verrata Kroatiaan ja Kreikkaan. Suosittelen käymään Ksamilissa turkoosin väristä vettä ja mahtavia rantoja. Taxit edullisia ja bussit oli lähes ilmaisia, joita meni jatkuvasti. Yllätyin kuinka hyvin englantia puhuttiin jokapuolella, erityisesti nuoriso ja nuoret aikuiset. Näkemisen arvoinen paikka suosittelen ennenkuin hinnat katossa.

      Itse jatkoin sieltä Maqedonian Skopjeen ja sieltä Kosovon Prishtinaan, josta lensin takaisin Suomeen. Bussilla huippuhalvalla.
      Maqedoniassa Skopje oli todella kaunis.
      Kosovossa Prishtina oli näkemisen arvoinen, kauniit vuoristot, sodan jälkeinen uudellenrakennus näkyi kauniita omakotitaloja ja huippu yöelämä paljon ihmisiä ja nuorisoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe