raya divers

kurssit

Hellou! Nyt kiinnostaa tuo sukeltaminen. Tahtoisin tietää kokemuksia raya diversien siitä 3 päivän opetuksesta aloittelijalle? Saitteko rahoille vastinetta? En ole siis ikinä sukeltanut, mutta nyt kiinnostais opetella, sillä jo snorklauskin on äly kivaa. Ja nimen omaan krabin raya diversista niitä kokemuksia.

18

1703

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä saa rahalla vastinetta. Itse aikoinani siellä kävin peruskurssin ja jatkokurssin.

      Altaalla treenataan yksi päivä ja sitten merellä pari päivää. Opetusta mukavasti pienessä ryhmässä luokassa ja merireissut menee kivasti isolla päiväveneellä. Matkalla merellä (parisen tuntia) ehtii ottaa vähä arskaa ja katellaan videoo ja tehdään tehtäviä ja treenailla ja kysellä.

      Hinnasta en osaa sanoa, ehkä jostain saa halvemmallakin kurssit mutta ei suomeksi suomalaisilta :)

    • open water yli 400€

      Raya Diversin hinnat on vähän karanneet käsistä. Padi kurssit saman hintaisia kuin suomessa.

      • Makso mitä makso

        Se on nyt kai trendikästä käydä niiden kurssit. Kun ovat tv:stä tuttu.


    • kokeilepa

      menoa Koh Taolle, siellä on hinnat huomattavastikin halvemmat, viime talvena näin halvimmat tuossa 8500 luokkaa, kun samaan aikaan esim. Phuketissa 13500. Suomalainen liike Koh Tao Divers löytyy sieltä myös.

      • Joo, Koh Taolla ompi edullisempaa.

        Mut Koh Taolle meneminen on vähä hankalampaa. Sinne ei pääse niin näppärästi ku Phuketiin tai Krabiin. Itse olen menossa sinne nyt erästä kurssia suorittaan just. Hinnan takia ja sen takia kun olen Krabilla ja Phi Phillä sukeltanut jo useasti.


    • ???

      Ei se nyt niin vaikeaa ole lentää esim. BKK:n kautta Samuille ja siitä veneellä pari h Taolle? Tai sitten juna-laiva setti Bangkokista.

    • ei maxa vaivaa

      On se niin vaikeaa että parempi pysyä puketissa ja maksaa kalliisti. Kylä se suomeksi olla pittää.

      • Jos nyt on lukijoita

        jotka käy sukeltamassa Thaimaassa, mielenkiinnosta kysyisin mitkä ovat teidän mieltymyksenne paikoista siis puhun dive sites, siis sukellus paikoista, NIMELTÄÄN ja missä sijaitsee? Sais olla meinaan enemmän kuin muutama ja mielellään eripuolilta Thaimaata!


      • daivsaitittii
        Jos nyt on lukijoita kirjoitti:

        jotka käy sukeltamassa Thaimaassa, mielenkiinnosta kysyisin mitkä ovat teidän mieltymyksenne paikoista siis puhun dive sites, siis sukellus paikoista, NIMELTÄÄN ja missä sijaitsee? Sais olla meinaan enemmän kuin muutama ja mielellään eripuolilta Thaimaata!

        Soi 8 Pattayalla. Omat sukelluspuvut pitää olla. Divesaittina Boys Town vakikävijöiden suosikki.
        Nana Plaza bangkokissa suosikki. Tai Soi Cowboy


    • Ao Nang 2012

      Muakin kiinnostaa se Raya Divers Krabilla, joskaan ei sen ohjelman takia. Itseasiassa se ohjelma on vähän vähentänyt kiinnostusta.

      Tietenkin Thaimaassa on hienoja paikkoja missä sukeltaa ja niin on varmasti muuallakin maailmassa. Me ollaan kuitenkin menossa sinne Krabille, eli kiinnostaa nyt juuri tämä nimenomainen asia.

      Kallishan tuo kurssi on, en yhtään kiistä sitä. Voisin itse mennä suorittamaan sen muualle, mutta avopuoliso haluaa sen välttämättä tuolta. Kertokaa kuitenkin tosiaan saitteko rahallene vastinetta ja mihin osaan reissua (3 viikkoa) tuo kurssi kannattaa ajoittaa. Itse siltä mieltä, että alkuun, mutta kauanko suunnilleen arvelisitte, että aikaerorasituksesta tokenee jne.

      Minkä kokoisia nuo ryhmät ovat ja millaisia opettajat? Mikä on sukupuolijaukauma oppilaissa ja opettajissa, löytyykö sieltä myös naispuolisia opettajia?

      Onko sukeltaminen juttu johon koette jääneenne hyvällä tavalla koukkuun? Tässä mietin siis sitä, että onko teidän mielestänne kurssi kannattanut käydä, eli onko se sukeltaminen ollut kivaa? Hyvät ja huonot puolet (myös Krabin alueen vesistä).

    • Sukeltamisesta

      Olen ollut Phuketin Raya Diversilla sukeltamassa joskus, en Krabin Raya Diversilla.
      Sukeltamisessa on kahta eri tyyppiä sukeltajia, niitä jotka pitävät itse sukeltamisesta - sukeltaminen on kuin avaruudessa painottomassa tilassa liikkumista, upeaa todellakin, ja niitä jotka tarkkailevat ympäristöä kiinnostuksesta luontoon, visualisteja, kuten minäkin, se painottomuus onkin sitten bonus. Kiinostavaa nähtävää on valtavia määriä, korallit, kalat, merikäärmeet, merietanat ja kaikkea mitä on vaikea TODELLAKIN edes kuvitellakaan. Upea harrastus kertakaikkiaan!
      Suomalaiset sukellusliikkeet Thaimaassa ovat hieman rahastajia, säädökset ovat tiukkaakin tiukempia, kuten OWD 18m AOWD 30m, samaten turhan aikaisessa vaiheessa tullaan ylös useinkin. Suomalaisissa sukeltajissa olen huomannut pientä sisäänpäinkääntyvyyttä, sukeltaminen ja sukellusten määrä on jo itseisarvo ja keskustelut niistä on sen mukaisia. Kovasti jo sukelluksen vetäjätkin tuovat esille kuinka monta kertaa ovat sukeltaneet, eivätkä ole pinnan alla niin aktiivisia "etsiskelijöitä" kuin esim. ruotsalaiset, saksalaiset, belgialaiset, ranskalaiset jne.
      Sukelluskurssi OW kestää kait tollaset 3 päivää, eka päivänä alkaa aamulla videonäytöstä, kirjanlukua (reilu 200 sivua, suomenkielinen jos haluaa) ja opetusta, voi olla allasopetusta.
      Ilta menee ihan täysin kokonaan lukiessa ja päntätessä, seuraavana aamuna opetusta ja tenttimistä, allasopetusta ja ekat sukelluskokeilut. #. päivä sitten pari-kolme sukellusta, matalalla yleensäkin (6-15m).
      Ryhmät on sellasia ja senkokoisia kuin ilmoittautuneita sattuu olemaan, voi olla että olette vaikka ainoat. Vetäjä on sitten kuka tahansa, mies tai nainen, sillä ei ole mitään väliä.
      On, sukeltaminen näin visualistille, on todella kivaa, nähtävää on hyvin hyvin paljon! Se on kuin aivan toinen maailma, kuin vieras planeetta, olet kuin "liisa ihmemaassa"!

    • wet suit

      Miksi pitäisi olla naispuolista opettajaa..??

    • Ao Nang 2012

      Joo, hyvältä kuullostaa, Sukeltamisesta. Miten ne merikäärmeet, kuullostaa vähän epäilyttävältä :D...?

      Onko se kirja pakko-ostos sieltä Raya Diversilta vai voiko sen hommata itse Suomesta (ei kuluisi aikaa siellä pänttäämiseen)? Joskushan nuo koulut kai pakottaa ostamaan sen, joillain kuuluu hintaan? Miten mahtaa olla tuolla?

      • Sukeltamisesta

        Satavarma en ole, mutta luulisin kirjan kuuluvan kurssin hintaan, tosin eihän tuo varmasti huimasti maksa kotimaasta ostettunakaan ja mikä tärkeää, silloin saat nauttia vapaa-ajastasi perillä, josta olet myös maksanut, ehkä hieman enemmän, siinä on ideaa.
        On totta, että merikäärmeet kuuluvat maailman myrkyllisimpiin käärmeisiin, mutta ne eivät hyökkää ihmisen kimppuun ovat tosi rauhallisia ja vain puolustavat. jotkut jopa ovat silitelleet, en sinuna kuitenkaan menisi niin tekemään. Jotkut haitkin voidaan luokitella vaarallisiksi, mutta ne vaarallisetkaan eivät yleensä käy kimppuun juuri koskaan. Ihan huoletta voit olla. Triggerfish voi olla ilkeä, varsinkin isompi voi puraista puolustaakseen reviiriään, pysy irti koralleista, ne ovat teräviä, koloissa voi olla joku joka voi haukata käteesi kiinni tai hiekkaan hautautuneena kivi- tai scorpioonikala. Kuuntele aina ohjeet ja seuraa ympärilles, älä koske mihinkään vaikka näkisit sukellusoppaan niin tekevän, vältä myös seisoskelemasta minkään päällä, varsinkaan tarkistamatta hyvin tarkkaan alusta ensin, koralleihin ei saisi tietenkään koskea.


    • palturia

      Krabin Raya Diverssilla ei taida kovin hyvin mennä kun joutuvat huijaamalla houkuttelemaan väkeä retkille. Pitävät ilmaista uima-allas kokeilua jossa ilmeisesti kouluttajilla jokin provikka retkien myynnin suhteen. Muuta selitystä ei huijaamiselle minun ymmärryksen mukaan voi olla. Lapset kuulivat kaiken ja saivat todella huonon kuvan Raya Diverssien toiminnasta Krabilla. Onkohan toimintaa laajennettu liikaa ja homma alkanut karata käsistä..

      • kassunen1

        Aiiiiiika erikoinen kommentti? mitä huijaamista on pitää ilmaisia allaskokeiluja? mielestäni on hienoa että saa kokeilla ensin altaassa ja jos esim. kokee liian ahdistavaksi niin tietää ettei lähde kurssille, samoin voi innostua altaasta lähtemään kurssille ja merelle..miksi se olisi huijausta ja mitä väliä vaikka saisivatkin provikkaa tästä (mitä kyllä vahvasti epäilen...)

        Rayalla on hyvät sukellusoppaat, hienot dive sitet ja hyvä porukka! kkäytiin mieheni kanssa tammikuussa rayan kanssa sukeltamassa koh lantan toimiston porukan matkassa ja myöhemmin myös ao nangin, lantan porukka oli aivan mahtava, ao nangissa porukka on nuorempaa ja pelleilevät veneellä keskenään kun taas lantalla sukeltajat hengaili muiden sukeltajien kanssa. Kuitenkaan ei mitään pahaa sanottavaa kummastakaan. Kävimme phi phi:llä, koh rok nokilla ja koh haa:lla ja kaikki oli huippu saitteja, missään ei ollut pahemmin ruuhkaa, rauhassa sai sukellella. Tietääkseni kirjat kuuluu kurssin hintaan ja ymmärtääkseni netistä voi ennakkoon (monelta firmalta, mielestäni myös rayalta) varata sukelluskurssin ennakkoon, siten että teoria osuuden voi opiskella verkossa, ettei lomalla tarvitse siihen aikaa käyttää. suomalaiset ovat vastuullisia sukeltajia ja sukellusopettajia, mielestäni siinä että veloittavat kursseista saman verran kuin suomessa ei ole mitään väärää myöskään; hieman on erilaista sukeltaa suomessa ja thaimaassa, jälkimmäisessä hintsusti enemmän nähtävää, joten hintakin voi olla sen mukainen... sitä paitsi kurssit on siellä halvempia, myös rayalla kun ottaa huomioon että suomessa täytyy lähes poikkeuksetta käydä myös kuivapuku kurssi joka maksaa ainakin satasen verran enemmän, useimmiten vaaditaan vielä hankkimaan kurssille oma puku ja peruskamat (maski, snorkkeli, avokantafinit, neopreenitossut ja hanskat, halutessa myös huppu...tällöin hintaa voi laskea heti vielä pari sataa euroa lisää) ja siis tietysti voi sen kurssin märkäpuvulla tehdä jos aikoo vain toukokuussa vesille... suosittelen kyllä kaikille suomessakin sukeltelua, etenkin hylyt ja jään alla sukellus on aikas makiata!! sitten vielä; krabin raya tekee yhteistyötä monen pienen firman kanssa, jotka pitävät itse kurssinsa ja maskavat rayalle pientä hintaa siitä että saavat heidän tukialukselta tehdä avovesi sukellukset... jos on mielestänne huijausta/rahastusta, vertailkaa paikkoja ja älkää menkö siihen minkä koette huijaukseksi, tosi tylsää netissä uikutta perään omaa laiskuuttaan..ja ei ne elukat thaimaassa mitään tee, enemmän pelkäävät sinua ja lähtee haneen, käärmeetkin uskomatonta kyllä menee kauemmas (itse niitä ainoastaan pelkään kuollakseni ja valitettavan monta uinut vastaan mutta häipynyt tarpeeksi vauhdilla etten ole itse tullut ensin pintaan..).... haitkaan ei kyllä päälle käy, karkuun menee ja nopsaan, thaimaassa melko vähän "vaarallisia" hailaljeja..lähinnä riutta-, leopardi ja valashaita ja gulf of thailandissa sitten härkähaita kyllä löytyy.. hait hyökää pinnalle helpommin kun luulevat hylkeiksi, eli vaarallisempaa surffata/snorklata näin teoriassa mutta ei ne kenenkään päälle tule.. rauskuja varoisin ja kivi/skorpionikaloja ihan vaan ettet pohjassa astu päälle kun niitä huonosti saattaa näkyä hiekan alta.. ja kun menet alas, katsot alas ja varot ette osu koralleihin, myös ne elää. Olet meressä vieraana, älä pilaa luontoa, älä koske mihinkään: älä sukella venäläisten kanssa; antavat merimakkarankin käteen ja sanoo että heilutat niin puolustuksesti se sylkee valkoista tavaraa..onpa kivaa... ovat täysin vastuuttomia sukeltajia ja muutenkin suuri osa roskaa merta mikä ei tod kuulu sukeltajan etiikkaan!


      • RedyDive

        Mielenkiintoista mielensäpahoittamista ilmaisesta allaskokeilusta ja lapsetkin kuuli kaiken!! Jos noin on, on mm. Kon Tiki sukelluyritys Lantalla myös huijaava lafka kun tarjosi hotellissamme ilmaisia kokeiluja, samoin kuin kaikki sukellusyritykset jotka tarjoavat ilmaisia kokeilua hotellien altaissa niin Turkissa, Kreikassa jne. En tiennytkään että ennen kortin suorittamista tekemäni kokeilut olivat huijausta, minua on petetty,,,,,onneksi lapset ei kuulleet,,,,,
        Kerroppa miten teitä ilmaisella kokeilulla huijattiin??


    • dyykkii?

      Kannattaa kohteessa vertailla hintoja/tarjontaa tai sitten jo suomessa tutustua alueen eri sukelluslafkojen tarjontaa. RD:llä on melkoisen korkeat hinnat (joissakin päiväreissuissa muistaakseni tuplat verrattuna muiden firmojen hintoihin). RD ei ole ainoa, jolla saa palvelua Suomeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5369
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4785
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3036
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1653
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe