Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ideoita, kun "kaikki" on jo nähty?

reissuli

Taas ollaan menoksi Tukholmaan ja nyt kaipaisimme uusia ideoita päivän ohjelmaksi. Porukka on nelikymppisiä naisia ja aikaa on sen verran kuin mitä Hgistä suuntautuva risteily sallii. Shoppailu ei päivän ainoana ohjelma huvita.

Tuntuu, että kaikki on jo nähty: Kuninkaanlinna, Skanssen, Djurgården, Millesgården, Waldemarsudde, Moderna museet, Nordiska museet, Etnografiska museet, Hallwyska museet, Wasa-laiva, Östermalm kauppahalleineen, Södermalm , Gamla stan jne.

Löytyykö uusia ideoita?

7

827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • white whale

      Kelpaisiko luonnonhistoriallinen museo (naturhistoriska riksmuseum), jossa on mm. valaiden koottuja luurankoja? Niiden läpi voi kävellä, ne ovat valtavia. Tai voi ihmetellä mursun kokoa - kuplavolkkari tulee mieleen. Museossa on ollut myös 3d-luonto- tai tiede-elokuvia.
      Puistot ovat toisten intohimona, mutta sää saattaa haitata.
      Arkkitehtuurimuseo on näköjään nykyään Moderna Museet'in yhteydessä. Onko se jo nähty?

    • riddarholmen

      Riddarholmen sijaitsee Gamla Stanin kanssa samalla saarella. Mennään siltaa pitkin sinne. Alue on erittäin kaunista kävellä. Kauniita rakennuksia ja historiaa. Vielä mielekiiintoisempi jos luette hieman sen historiaa. Kohokohta on Riddarholmin kirkko jossa on kuninkaallisten lisäksi julmetun paljon aatelisia haudattuna. Jotkut suomalaisetkin ovat saaneet kunniataulun seinälle. Kirkko ei ole talvisin auki muuta kuin kuninkaallisille ja aatelisille 15. syyskuuta lähtien. Muuten avoinna klo 10-17 kaikkkina päivinä. 1-14 syyskuuta avoinna kello 10-16. Sisäänpääsymaksu 30 kr ja lapsilta 7-18 vuotiailta 15 kruunua.

      http://sv.wikipedia.org/wiki/Riddarholmskyrkan

      Tässä lisää Riddarholmista

      http://sv.wikipedia.org/wiki/Riddarholmen

      • Aasukas

        Jos museot kuitenkin kiinnostaa, niin vielä olisi hyviä museoita esim. Djurgårdenilla Rosendals slott ja sen luomu-kahvila, Nationalmuseet (taidetta), Medeltidsmuseet ("sillan alla" lähellä Kuninkaanlinnaa, erittäin kiinnostavasti tehty ja jopa ilmainen museo) tai Linnan yhteydessä oleva Livrustkammaren.

        Tai uikkarit mukaan ja kylpemään Sturebadetiin ja sen jälkeen Sturegalleriaan luxus-putiikkeja katselemaan.

        Entä (kauniilla säällä) vesibussiristeily Djurgårdenin ympäri tai Kungsholmenin ympäri (näihin sisältyy myös kanava) tai höyrylaivaristeily Drottningholmin linnaan?

        Tai kokeilkaapa ns. Tvärbanaa, joka on eräänlainen pikaraitiovaunun tapainen kulkuväline, jonka reitti Alvikista (T-banaasemalta) Liljeholmenin kautta (täällä mm. uudehko kauppakeskus, jossa voi pysähtyä shoppaamaan ja fikaamaan) Hammarby Sjöstadiin tarjoaa mukavia, erilaisia maisemia ja näkökulmia tavanomaisten keskustan katujen sijaan. Hammarbyssa voi ihailla modernia asuntoarkkitehtuuria veden äärellä ja ottaa vaikkapa ilmainen lautta vastarannalle Söderiin, josta voi "So-Fo":n kautta kävellä takaisin kohti Slussenia.


    • Tukholmassa kivaa ar

      viikonpäivästä jolloin olette Tukholmassa.
      Jos haluatte tehdä/kokea jotain ilmaiseksi niin meneppä sivustolle www.gratisistockholm.nu , löydätte vaikka mitä mukavaa katselemista myös päiväsaikana.

      Teillähän on varmaankin Tukholman kartta ennestään niin ei muutakuin suunnittelemaan mitä haluaisitte tehdä.

    • Salanderin Lissu

      Tietysti Stieg Larsson -kierros, joko oppaan johdolla, tai ominpäin (karttoja saa turistineuvonnasta).

      • alkuperäinen kyselij

        No niin, reissu on tehty ja ohjelmana oli käynti Fotografiska museetissa, jossa oli Lennart Nilssonin ja Annie Leibowitzin näyttely. Hieno näyttelykokemus, suosittelen lämpimästi!

        http://fotografiska.eu/

        Vikingillä matkustaville tuo museo on ihan matkan varrella.


      • Jee jee
        alkuperäinen kyselij kirjoitti:

        No niin, reissu on tehty ja ohjelmana oli käynti Fotografiska museetissa, jossa oli Lennart Nilssonin ja Annie Leibowitzin näyttely. Hieno näyttelykokemus, suosittelen lämpimästi!

        http://fotografiska.eu/

        Vikingillä matkustaville tuo museo on ihan matkan varrella.

        Jos kaikki museot ja vitun ostoskeskukset on kierretty niin silloin teidän pitää tutustua Tukholman toiseenkin puoleen ja vaikkapa Rinkebyyhyn. Tunnelbanan sininen linja kohti Hjulstaa ja jäätte Rinkebyssä pois niin voin luvata, että on tarjolla toisenlaista Tukholmaa. Kun tulette tunnelbanasta Rinkebyn torille niin heti vasemmalla on Rinkebyn krouvi. Siellä istuu päivisin jokunen tyyppi mm pari somalialaista miestä ja chileläinen huumediileri, jonka konttori on siinä kapakassa. Iso tuoppi maksaa 28 kruunua ja palvelu on ystävällistä. Ruotsalainen tarjoilijamies on huumorimiehiä. Jos tekee ruokaa mieli niin esim kala-annos (pari kalapuikkoa ja kälyisiä perunoita) maksaa 75 kruunua. Ei ehkä kurmeeta, mutta elämys on takuulla sen arvoinen. Monesti päivisin siellä on karaoke, joka tarkoittaa sitä, että somalialainen muusikko soittaa syntikalla omasta päästä biisejä ja laulaja sitten laulaa myö omasta päästä.

        Sen jälkeen kannattaa mennä Price extraan. Sekatavarakauppa, joka myy lähinnä vaatteita yms. Itse esim ostin Adidaksen verkkarit hintaan 29 kruunua. Myyjä on turkkilainen mies ja tykkää suomalaisista ja osaa kiroilla suomeksi todella hyvin. Liikkeen tunnistaa siitä, että ikkunoissa on isot kyltit loppuunmyynnistä (allt ska bort, butiken upphör). Nämä kyltit ovat jo vähän kellastuneetkin koska ovat olleet ikkunoissa viimeiset viisi vuotta. Mutta omistajan mielestä slogan "kaikki myydään, kauppa suljetaan" tarkoittaakin sitä, että kaikki on myytävänä alkaen myyntipöydistä lähtien ja joskushan se kauppa kuitenkin lopetetaan, viimeistään kun kuolema tulee.

        Kaupan lähellä puiston reunalla on päivisin kirpputori. Yleensä sitä pyörittää vanhempi somalimies ja myynnissä on kaikkea alkaen 90-luvun tietokoneista Nokian klassikoihin, itse ostin kerran piruuttani jonkun 90-luvun nokia 2100- mallin siletä hintaan 10 kruunua ja kerran rikkinäisen termospullon, joka myytin periaatteella "toimii varmasti ja takuu yksi vuosi".

        Sen jälkeen kannattaa käydä Rinkebygalleriassa torilla. Siellä on vaatekauppoja monenlaista, mm afrikkalaisia kansallispukuja myydään ja naisten erikoiskauppa, jossa on vaikka minkälaista burkaa ja huntua myytävänä. Torilla kannattaa muutenkin istahtaa ja seurata pököpäisten uskovaisten kinaamista. Umpihullut kristityt pitää pientä kojuaan siellä 24/7 ja yrittää käännyttää muslimeja.
        Torin kupeessa on myös Rinkebyn koulu, joka poltettiin viime keväänä kun pikkukovikset oli uho päällä. Koulun pihassa on nykyään myös pari poltettua autoa. Jos aika tulee pitkäksi niin voitte laskea valkoihoisia jos sattuu näkemään. Suomea puhuvia mustalaisia ei lasketa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2394
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      65
      2141
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      100
      1961
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1692
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1612
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1400
    Aihe