Ranska, en suosittele kellekään!

Germania is pop

Parituhatta kilometriä maantietä ja tusinan kaupunkeja Ranskassa heinäkuussa 2010 nähneenä voinen summata Ranskan matkailukohteena seuraavasti.
Likainen, kallis, kallis, suht turvallinen maa jossa kansalaiset ostavat mieluummin patonkia, laukkuja , kenkiä ja viiniä toisin kuin Saksalaiset ostavat ruokaa ja työkaluja.
Ranskalaiset eivät satsaa ollenkaan infrastruktuuriin. Talot kaupungeissa ja maalla huutavat julkisivujen huoltoa, mutta helteen ja/tai sateiden passivoimat ihmiset satsaavat aikansa ja rahansa mieluummin
Johonkin aivan muuhun, nähtävästi ostari-monopoliasemaa pitävään Carrefour ketjun kassaan. Ranskalaisten uusin ylpeyden aihe linee heidän huippuunsa virittämä tietulli verkosto.
Menkää ja nähkää jos ette usko...

52

8863

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arvot vaihtelevat kulttuuripiireittäin. Tälle matkailija ei voi mitään. Matkailijan onkin viisainta nauttia kunkin maan hyvistä puolista. Tuskinpa löytyy maata, jossa kaikki asiat olisivat jokaisen mielestä kohdallaan. Elämä on kuin pitkä siedätyskoulutus epätäydellisyyksiin ja puutteellisuuksiin. Toisaalta ihminen on varsin mukautuvainen. Asun Azoreilla. Portugali ei tilastojen mukaan ole huippumaa kuten Suomi. Kuitenkin täällä on varsin hyvä olla.

      Oletko koskaan asunut muualla kuin Suomessa? Ulkomailla asuminen opettaa, että elämää voi elää toisin kuin Suomessa ja silti olla onnellinen.

      • Hei, Masseur . Sinä puhut höpöjä ,itse olen asunut puolet elämästäni ulkomailla ja en ole onellinen!!!


      • j744 kirjoitti:

        Hei, Masseur . Sinä puhut höpöjä ,itse olen asunut puolet elämästäni ulkomailla ja en ole onellinen!!!

        Onnellisuus on pitkälti ihmisestä itsestään kiinni. Tässä ketjussa vuorostaan kehutaan ja haukutaan, pääasiassa ranskalaisia, mutta saavatpa haukuista espanjalaisetkin osansa.

        Sopeutuminen on mielestäni ainoa tapa tehdä elämästä siedettävä, jopa onnellinen, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Syntymäseutuni, pienen maalaispitäjän, jätin noin 40 vuotta sitten. Sieltä ovat minulla muistot, fyysisesti siellä kaikki on muuttunut. Mitään nostalgiaa en syntymäseutuani kohtaan tunne.

        Tein työurani Suomessa. Sitä ennen opiskelin ja työskentelin pitkään ulkomailla. Paluuni jälkeen en koskaan sopeutunut kokonaan Suomeen enkä tuntenut itseäni täysin kotoisaksi Helsingissä siinä peti bourgeois -ilmapiirissä, jossa työskentelin, mutta opin tulemaan toimeen ja sietämään.

        Työelämän jätettyäni muutin välittömästi pois Suomesta. Olen täysin tyytyv'inen nykyiseen elämääni. Asun maassa, joka ei ole Euroopan huipulla, mutta jossa on paljon hyvää ja asioita, joita arvostan. Asuinympäristöni ei ole tiukkapipoinen eikä suvaitsematon kuin hyvin menestyvä Suomi. Tunteeni Suomea kohtaan ovat neutraalit. Elän tätä päivää ja tulevaisuutta, en kaipaa nostalgiaa, sillä menneisyys on minulle realismia.


    • talo ranskassa

      Mahtava maa elää ja oleskella. Ruoka ja juoma todella edullista, jos käyt jossain muussa kuin turisteille tarkoitetuissa jättimyymälöissä. Kaupungit ihania, persoonallisia ja aistikkaita, siis muut kuin turistien suurkaupungit. Tieverkosto on mahtava, saisi ottaa Suomikin mallia. Tiemaksut ovat juuri niin kuin pitääkin, se maksaa joka kayttää. Toki aina pääset myös maksuttomia pikkuteitä pitkin etenemään, samanlaisia kuin kaikki tiet täällä Suomessa.
      Niin tosiaankin, oletko koskaan asunut ulkomailla? Kannattaisi ehkä ajatella sellaistakin vaihtoehtoa elämässä. Kun olet asunut muutaman kuukauden Ranskalaisessa pikkukaupungissa (alle 50000 asukasta), huomaat kuinka rentoa ja miellyttävää siellä on asua. Ihmiset ystävällisiä ja vieraanvaraisia, eikä mikään voita aamukahvihetkeä pienessä kahviossa auringon noustessa. Hyvä kahvi, croisantti ja päivän lehti, aah, se on elämää.

      • Nähty ja koettu

        Eläkkeelle pääsyyn muutama vuosi. Jos mitään ihmeellistä ei tapahdu, niin siinä vaiheessa lähden ainakin pariksi vuodeksi muualle, koska työelämä ei sitä mahdollisuutta antanut tässä ammatissa. Ranska on yksi vahva vaihtoehto.


      • .........vihainen

        Luuletko että se sinulle kello 6 aamulla croissanttia paistamaan tullut kahvilan työntekijä on yhtä onnellinen kuin sinä rikas turistipaska


      • ???
        .........vihainen kirjoitti:

        Luuletko että se sinulle kello 6 aamulla croissanttia paistamaan tullut kahvilan työntekijä on yhtä onnellinen kuin sinä rikas turistipaska

        joku kommari?


      • Cazzo Merda

        Olen asunut Ranskassa ja Italiassa. Tähän päivään mennessä en ole tavanut yhtäkään todella miellyttävää ranskalaista mutta italialaisten kanssa tulen aina toimeen. Aina.

        Croisantin ja kahvin takia en ranskaan muuttaisi. After all, espresso on italiassa se normaali kahvi. Italialaiset rakastavat lapsia ja joskus kovan ulkokuoren alta paljastuu aivan ihania ihmisiä. Ranskassa näin ei minulle käynyt. Espanjalaiset ovat vähän liian melodramaattisia välillä minulle, kuolema on tärkeä osa heidän kulttuuriaan ja joskus tulee Suomi mieleen....


      • afgagdsgas

        Tänä vuonna olen oleskellut Ranskan Strasbourgissa noin neljän kuukauden ajan ja tosiaan elintarvikkeet ovat edullisempia kuin Suomessa... :D Oikein ihmettelin kuinka edullisesti saa rahdattua useamman kassillisen ostoksia...tietenkin siis kun ostaa niitä edullisimpia tuotteita ( ja esimerkiksi patonkeja on pitkä rivi ja niistä edullisimmat noin 30-50 senttiä :) )
        Ranskalaisista usein sanotaan että ovat koppavia, mitä saattavat olla Pariisissa, mutten siitä osaa sanoa kun en ole siellä käynyt. Mutta pienissä kaupungeissa myyjät hyväntuulisia ja ranskalaiset ylipäätään taitavat käytöstavat- yleensä siis. Kyllä niitä vähemmän kohteliaitakin tuli tavattua... :p


    • vaikka Saksa

      tuntuukin jotensakin helpommalle maalle asustella näin suomalaisuuten tottuneelle, niin siitä huolimatta taitaisin elää mieluummin Ranskassa. Siellä ehkä ymmärretään paremmin elämisen tärkeimpien asioiden merkitys ja ote koko elämiseen on jotenkin "terveempi" ja inhimillisempi. Ja mitä on joku moottoritiemaksu, kun pienempien ja ilmaisten teiden varrella on paljon mielenkiintoisempaa nähtävää ja koettavaa.

    • Minäkin haluan

      Kovin monien eläkeläisten olen viimeaikoina kuullut muuttavan Ranskaan, kiitos siitä kuulu halvemmalle elämälle sekä Ranskan lempeä verotus eläkeläisiä kohtaan. Siellä eläkeläinenkin pystyy vielä nauttimaan elämästään, vaikka eläke olisikin pieni.

      • kierroksensa tehnyt

        Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolen! Olen asunut Saksassa, Kreikassa, Itävallassa, Tanskassa ja nyt Ruotsissa. Suomesta lähdin ja sinne olen palaamassa. Kieli luistaa parhaiten , ajatusmaailma stemmaa ja ruoka aaaaah!


      • Anonyymi

        Terveyden huolto onkin eriasia. Asun Ranskassa ja en missään muualla ole nähnyt yhtä huonoja lääkäreitä! jouduin matkustamaan Suomeen, jotta lapsi parani ja sai pikean lääkityksen kun Ranskan lääkärissä kävin kolme kuulautta ja sain aina väärän lääkkeen! Vanhana mieluummin Suomessa, jossa lääkäripalvelut pelaavat!


    • eiehkäenää

      Ihmiset on oikeasti Tosi Töykeitä!!!!! Ainakin siinä Pariisin liepeillä - jäi ikävä negatiivinen sivumaku :(

      • Carpe diem

        Itse yllätyin toiseen suuntaan. Paljon oli kuullut juttua, miten töykeitä ja epäkohteliaita Ranskassa oltaisiin, mutta pariisinreissu oli positiivinen yllätys. Ihmiset olivat todella avuliaita, ystävällisiä ja huomaavaisia arjen pienissä tilanteissa. Eikä elämänilo asenteessakaan ole pahaksi!


      • rokkiola

        oli ainakin se 4 päivää mitä Pariisissa vietin. Oikein ystävällisiä ihania ihmisiä.


      • satunnainen kulkija-
        rokkiola kirjoitti:

        oli ainakin se 4 päivää mitä Pariisissa vietin. Oikein ystävällisiä ihania ihmisiä.

        riippuu siitä kuinka turistijuntti käyttäytyy? Kyllä Ranska on kuitenkin matkansa väärti siinä missä muutkin maat.


      • Tuskin koskaan enää.

        Aikanaan messumatkoilla mm. Pariisissa käyneenä voin todeta, että aika karkeaa käytöstä oli. Lieneekö ollut syynä se paljon puhuttu ranskankielen osaamattomuus. Ei Venäjälläkään ole sattunut yhtä epärehellistä taksikuskia, kuin Pariisissa...ja eräässä ravintolassa kaikki suomalaisryhmämme (15 henkiloä) annokset palautettiin keittiöön uudelleen valmistettaviksi...
        Ja samalla reissulla luin tulomatkalla lentokoneessa, että tänään ranskalaiset lennonjohtajat olivat suostuneet puhumaan ensimmäistä kertaa englantia, mikä on virallinen ilmailukieli maailmassa.
        Että silleen...neandertalilaisia säästyi sittenkin pieni joukkio nykypäiviin saakka...


      • Joonas86_

        Itse viime kuussa olin viikon Ranskassa, ja olin hämmästynyt ihmisten kohteliaisuudesta ja sivistyneestä luonteesta, Suomessa ei voisi kuvitellakaan, ihan eläintarha tämä siihen verrattuna. Siellä on myös tosi helppo ilmasto. Mutta kyllä tämä Suomen melankolia ja modernisuus on jees. Ranska on vaikeakulkuinen paikka, tiet todella ahtaita, ja kaupungit puoliksi keskiaikaisia. Menkää jonnekin missä on järvi, jos sinne menette. Myös kukkulat ja metsät ovat runsaita.


      • Poocee
        Joonas86_ kirjoitti:

        Itse viime kuussa olin viikon Ranskassa, ja olin hämmästynyt ihmisten kohteliaisuudesta ja sivistyneestä luonteesta, Suomessa ei voisi kuvitellakaan, ihan eläintarha tämä siihen verrattuna. Siellä on myös tosi helppo ilmasto. Mutta kyllä tämä Suomen melankolia ja modernisuus on jees. Ranska on vaikeakulkuinen paikka, tiet todella ahtaita, ja kaupungit puoliksi keskiaikaisia. Menkää jonnekin missä on järvi, jos sinne menette. Myös kukkulat ja metsät ovat runsaita.

        Jees ja ranskalainen WC on se huipentuma - ei pönttöä. Hyvät polvet pitää olla että saa paskannettua lattian koloon.


      • je suis americaine
        Tuskin koskaan enää. kirjoitti:

        Aikanaan messumatkoilla mm. Pariisissa käyneenä voin todeta, että aika karkeaa käytöstä oli. Lieneekö ollut syynä se paljon puhuttu ranskankielen osaamattomuus. Ei Venäjälläkään ole sattunut yhtä epärehellistä taksikuskia, kuin Pariisissa...ja eräässä ravintolassa kaikki suomalaisryhmämme (15 henkiloä) annokset palautettiin keittiöön uudelleen valmistettaviksi...
        Ja samalla reissulla luin tulomatkalla lentokoneessa, että tänään ranskalaiset lennonjohtajat olivat suostuneet puhumaan ensimmäistä kertaa englantia, mikä on virallinen ilmailukieli maailmassa.
        Että silleen...neandertalilaisia säästyi sittenkin pieni joukkio nykypäiviin saakka...

        Tuosta englannin puhumisesta tuli mieleen...
        Olen ollut Ranskassa poikaystäväni luona ja puhumme keskenämme englantia. Bussijonossa pari poikaa naureskeli meille (ranskaksi siis) sitä etteivät englanninkieliset osaa puhua RANSKAA....:D
        Eivät ilmeisesti käsittäneet ettei meistä kumpikaan ollut englanninkielinen- vaan suomalainen ja ranskalainen, joista kumpikin puhuu englantia selvästi aksentilla. Joillekin ranskalaisille on yhä vaikea arvostaa englantia, vaikka muualla ajatellaan että on hyväksi taitaa kieltä, jolla voi kommunikoida muidenkin kanssa.... :D

        Muuten Ranska on kyllä mukava maa, mutta turisteille tuo päänvaivaa tuo että on opeteltava kieltä sinne matkustaakseen... Ja nimenomaan turistien kannalta ranskalaisten tulisi herätä arvostamaan myös englantia.


      • Fait chier?
        Poocee kirjoitti:

        Jees ja ranskalainen WC on se huipentuma - ei pönttöä. Hyvät polvet pitää olla että saa paskannettua lattian koloon.

        Missä sä sellasia olet löytänyt? Olen asunut nyt Ranskassa 8 vuotta, ja törmännyt reikä lattiassa -vessaan kahdesti, kerran toulouselaisessa pubissa ja kerran kellariravintolassa Pariisin Latinalaiskorttelissa.


      • mutta vastaan
        Fait chier? kirjoitti:

        Missä sä sellasia olet löytänyt? Olen asunut nyt Ranskassa 8 vuotta, ja törmännyt reikä lattiassa -vessaan kahdesti, kerran toulouselaisessa pubissa ja kerran kellariravintolassa Pariisin Latinalaiskorttelissa.

        hänen puolestaan.

        Minä olen asunut Ranskassa lähes kaksikymmentä vuotta ja kyllä minunkin tielleni on osunut vaikka kuinka monta ns turkkilaista wc'tä eli reikä lattiassa. Missä sitten, esim teiden pysähdyspaikkojen vessat ovat usein juuri sellaisia.

        Olipahan lasteni ala-asteen koulussakin sellaiset reiät ainakin tyttöjen puolella. Muutos eli kunnon pöntöt tulivat viitisen vuotta sitten.


    • 65v

      Olin pari vuotta sitten ensimmäistä kertaa matkustamassa Ranskaan ja moni tuttavani varoitti että varsinkin Pariisissa paikalliset ovat hyvinkin tylyjä mutta toisin kävi,ihmiset olivat ystävällisiä ja auttavaisia jos kysyi jotain jopa ei niin hyvällä englannin kielellä.
      Ainoa epäkohtelias matkallani oli pienessä ravintolassa tarjoilija joka luuli meitä saksalaisiksi ja heitti vihaisena sinne tänne saksankielisiä sanoja ja ruokakin melkein tiputettiin päällemme,mutta kait hänellä oli huonoja muistoja.

    • hyvä suomi!

      Ranska on perseestä, niin on kyllä Suomikin joidenkin mielestä. Kerronpa ulkomaalaisten turistien mielipiteen suomalaisista. Joukko ulkomaalaisia ystäviäni kävi Suomessa kesällä ja heille matka oli suomalaisten ihmisten osalta pettymys. Kielitaito keskisuuressa suomalaisessa kaupungissa oli huono eikä palvelua meinannut saada englanniksi mistään puhumattakaan muista kielistä. Suurinosa kuitenkin varmaan osaa puhua englantia tai ainakin sellainen käsitys itsellä on tähän asti ollut, mutta mikä lie sitten ollut vikana, kun suu ei auennut. Kaupoissa palvelu oli töykeää. Myyjät eivät tervehtineet eikä hymynhäivää näkynyt naamalla. Sitten kyllä alkoi lirkutus, kun tajusivat, että minä olen suomalainen. Kaupunki oli täynnä umpikännissä olevia suomalaisia, jotka mölisivät kuin teurassiat hengenhädässä ja kyse ei ollut edes viikonloppuillasta vaan ihan normaalista arki-illasta. Suomen luonnosta, puhtaudesta, saunasta, mökkeilystä yms he toki nauttivat paljon, mutta tuskin tulevat Suomeen uudestaan tai jos tulevat, niin pidän heidät tiiviisti luonnonhelmassa englantia puhuvien ihmisten seurassa.

    • ecco sierra alffa

      helppo uskoa,olimme naapurimaassa espanjassa 4kk,2010 ovat hyvin samankaltaisia lasikoja,ei enää espanjaan talveksi. ecco sierra alffa

    • heh__

      ranska on kiva paikka

    • my habit's people

      Viiden vuoden aktiivisen säästämisen jälkeen minun onnistui männäviikolla viimein käydä Pariisissa. Lentokone koukkasi sinne Oslon kautta. Hotelli oli nimeltään Pavillon République Les Halles. Metro vie porukkaa joka puolelle kaupunkia. Mulla ainakin oli hurjan hauskaa, vaikka ei ehkä sitä jonotusta Eiffel-torniin voi toivottavaksi kokemukseksi kehua. Kokonaisuudessaan koko käynnin kesto taisi olla kolmituntinen.

      Itte olin ottanu kunnianhimoiseksi tavoitteekseni puhua vain ranskaa matkalla, ja se taisinkn tällä kertaa olla minä, joka ei olisi halunnut puhua englantia. Monet ranskalaiset kuitenkin vaihtoivat puhekielen englantiin keskustellessaan kanssani.

      Niin no se hotellihuone: TV:ssä ei ollut kaukosäädintä, satelliittikanavia ei näkynyt, vaatekaapin ovi natisi äänekkäästi, kylpyhuoneessa suihkukaapin oven liikerata stoppasi pesualtaaseen siten, että tavallaan täytyi pujottautua suihkukaappiin sekä itse suihkussa aina jaksoittain loppui lämmin vesi. Mutta henkilökunnan ystävällisyyteen olen sitä vastoin tyytyväinen. :)

      Juu, ja La Défensella (tuttu Jean-Michel Jarren jättishow'sta 1990) oli jokin tanssitilaisuus ja halusipa eräs vanhempi naishenkilö hakea jopa mua tanssimaan, mutta mun oli pahoiteltava sitä, että rohkeus oli aivan liian matalalla, jotta olisin uskaltautunut moiseen, ja sanoin: "Ensi kerralla sitten". :) Metrossakin iltapäivällä matkustaessani kohtalo toi viereeni nuoren pariisilaisnaisen, jonka rintojen saatoin tuntea puristuvan vartaloani vasten. Emme siis kommunikoineet mitenkään, mutta kuitenkin. Pariisissa kuulemma kaikki on toisin.

      Maanalaisessa tosiaan tuoksui hyvälle - kuten olin ennakkoon jostain kuullutkin. :)

      En liioin ole unohtanut ranskaksi dubattuja Mentalistia enkä Kaunareita. :D

    • ld

      DONT READ THIS. YOU WILL BE KISSED ON THE NEAREST POSSIBLE FRIDAY BY
      THE LOVE OF YOUR LIFE.TOMMOROW WILL BE THE BEST DAY OF YOUR LIFE. NOW
      YOU'VE STARTED READING THIS. DON'T STOP. THIS IS SO FREAKY.
      1. say your name ten times.
      2. say your mom's name five times. ... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See more... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See more... See more... See more... See more... See more... See More... See more... See more... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See more... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See More... See more... See More... See More... See more... ... See more
      See More

      3. say your crushes three times
      4. paste this to four other groups.
      If you do this, your crush will kiss you on the nearest Friday.
      But if you read this and do not paste this, then you
      will have very bad luck.
      SEND THIS TO 5 GROUPS IN 143 MINUTES. WHEN
      YOU'RE DONE PRESS F6 AND YOUR CRUSH'S NAME WILL APPEAR IN BIG LETTERS
      ON THE SCREEN. THIS IS SO FREAKY BECAUSE IT ACTUALLY
      WORKS!!!

      • Anonyymi

        Mitä sekoilua tuo on?Are you totally mad?


    • katsoppa uudestaan

      Suomessako sitten muka satsataan infrastruktuuriin? Meillä on kaupungit täynnä harmaita laatikkomaisia neuvostotyylisiä betonibunkkereita ja maaseudulla pelkkiä puuhökeleitä. Suomi on ruma maa, ei välttämättä luonnoltaan vaan juuri infrastruktuuiltaan ja maisemasuunnittelultaan. Ranskassa on sentään pittoreskejä pikkukaupunkeja, koristeltuja kerrostaloja ja maaseudula upeita linnoja.

    • Että näinkin

      Itse en uskaltanut matkustaa Ranskaan, koska kuulin että Ranskassa on osattava ranskaa ja ihmiset ovat töykeitä. Jouduin työasioiden takia muuttamaan Ranskaan ja olin todella yllättynyt. Minua kohtaan ihmiset olivat todella ystävällisiä kaikkialla, vain yksi siivooja tavaratalossa oli vähän outo. Muuten siis yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kaikki olivat ystävällisiä!
      Ruoka oli ihanaa ja ainakin missä itse asuin oli tosi siistiä, ihania taloja ja puutarhoja, erittäin hyvin hoidettuja.
      Pariisissakin kun kävin, sain todella hyvää kohtelua. Yritin aina puhua ranskaa ja jatkoin sitten englanniksi jos en enempää kieltä osannut, kaikki sujui ongelmitta.

      Itse matkustan varmasti Ranskaan toistekin. Oleskelin reilun kuukauden siellä edellisen kerran, mutta yllätyin niin positiivisesti, että varmasti menen toistekin, mielelläni.

      Ymmärrän kyllä aloittajaa, toisissa maissa voi sattua huono tuuri toisille ihmisille. Ehkä aloittajalle joku toinen maa osoittautuu unelmien lomamaaksi.

    • Dremeli

      Meiän reissulla kielimuuri oli ainut hankaluus, mutta ku osasin ne perus tervehdykset ja kiitos jne, ni ihmeen hyvin pärjäs. Nättejä paikkoja missä ite kävin. Jumieges oli erittäin mukava paikka, ja Le Havre ja Fecamp nättejä kaupunkeja.

    • Moni kakku...

      Ei ole pakko olla kiireinen turisti ja kerskailla ajetuilla kilometreillä! Voi ajaa aivan hyvin ilmaisia kyläteitä ja katsella kyliä ja kuluttaa hieman aikaa muuallakin kuin suurissa kaupungeissa! Jokaisella maalla on omat tapansa ja kulttuurinsa. Minulle ranskalaiset olivat ystävällisiä ja tulivat juttelemaan ja utelemaan mistä kaukaa tullaan ja kartasta kummastelemaan matkamme menoa...tästä vain on jokunen vuosikymmen..aika kuluu, mutta ihmiset tapoineen eivät. Kyllä myöhemmiltäkin reissuilta on avuliaita, mukavia ranskalaisia löytynyt. Se on vähän miten metsään huutaa, niin vastauskin voi olla sitten sen mukaan. Rakennukset ovat kyllä omasta mielestäni Suomessa pääosin rumia, menköön joku katsomaan vaikka Kauppatorille ja suunnatkoon katseen siihen karmivaan vaaleaan, taisi olla Aallon piirtelemä, mutta vielä väärässä paikassa rikkomassa Helsingin perinteisen satamakuvan, se pitäsi purkaa pian pois. Taidettiin vain suurella rahalla korjata ja myydä ulkomaiselle sijoittajalle. Laatikkomallin talot ovat halpoja, mutta rahaa riittää silti kaiken maailman rahapeleihin yltä kyllin, se raha on osin pois kunnon rakentamisesta. Hometalothan kaikki tietävät ja huonotasoista on muutenkin rakentaminen ollut ja uudehkoja taloja saa saneerata hetimiten.
      Ranskalaisten taloissa saattaa olla pintavikoja, mutta ei sisäisiä siinä suhteessa kuin Suomessa. Moni kakku päältä kaunis, sanoisin. Kyllä minä mieluummin olisin syntynyt Ranskassa, eikä ranskankielentaitoni ole kovin kuppoinen.

      • söteem

        Elämään siellä, no thanks. Käymään voi lähteä, mutta jollet puhu ranskaa et pärjää. Jokainen joka puhuu ranskaa saa palvelua ensin. Kävi jopa niin, että kahden tunnin ruokataukokin osui edellemme, vaikka olimme jonottaneet jo vuoroamme ties kuinka kauan.

        Ja se vessa yhdessäkin kohteessa. Tosiaan reikä lattiassa, siihen kykistelet etu tai takaperin. Tosi sivistynyttä.

        Rakennukset ainakin pienemmissä kaupungeissa sisämaassa huutavat korjaamista, maaseutu vielä ankeampi. Ei siinä lehti ja croissant auta...


      • Pariisitar
        söteem kirjoitti:

        Elämään siellä, no thanks. Käymään voi lähteä, mutta jollet puhu ranskaa et pärjää. Jokainen joka puhuu ranskaa saa palvelua ensin. Kävi jopa niin, että kahden tunnin ruokataukokin osui edellemme, vaikka olimme jonottaneet jo vuoroamme ties kuinka kauan.

        Ja se vessa yhdessäkin kohteessa. Tosiaan reikä lattiassa, siihen kykistelet etu tai takaperin. Tosi sivistynyttä.

        Rakennukset ainakin pienemmissä kaupungeissa sisämaassa huutavat korjaamista, maaseutu vielä ankeampi. Ei siinä lehti ja croissant auta...

        Pariisi oli ihana vkohde muutaman päivän ulkomaanmatkalle


    • koulujakäymätönkin

      Kirjoitus sisälsi niin alkeellisia kirjoitusvirheitä, että voimme tehdä päätelmät myös kirjoittajan älykkyyden ja koulutuksentasosta. Noh, eikös se mielipiteen ilmaisun mahdollisuus pidä antaa ihan jokaiselle kuitenkin...

    • fhnfn

      mä luulen että jokaiselle on omat maansa ja kulttuurinsa joissa viihtyy. itse olen asunut mm. ranskassa, italiassa ja saksassa, ja viihdyin kaikissa, vaikkakin joissain paikoissa paremmin kuin toisissa, mutta niinhän se on suomessakin. Tosin opettelin aina kielen ja vietin aikaa paikallisten seurassa. lisäksi on maita joissa toiset viihtyy mutte itse en kerta käynnin jälkeen viitsisi mennä takaisin. Espanja on yksi näistä.

      • penseur

        Mielenkiintoisten asioiden perusteella ihmiset tekevät päätelmiään maasta. Voiko joku ihan oikeasti arvostella kokonaisen maan sen mukaan minkälaisessa yksittäisessä vessassa oleskelunsa aikana on sattunut asioimaan tai sen mukaan millaisen ihmisen tapasi metroaseman lipunmyynnissä / hotellin vastaanotossa / lähikaupassa?
        Olen tavannut vaikka kuinka monta ranskalaista ihmistä - osa on ollut ystävällisiä, osa töykeitä. Tämän perusteella en menisi väittämään että:
        1) Ranska on huono / hyvä maa
        2) kaikki ranskalaiset ovat ystävällisiä / töykeitä.

        On myös hyvä muistaa että joka kulttuurissa on oma määritelmänsä sille mitä ystävällisyys / töykeys / puhtaus / likaisuus ym. on. Moni ihminen arvostelee suomalaisella määritelmällä kaikki maat, aivan kuin kaikki asiat aina toimisi niin kuin meillä täällä Suomessa.

        Samoin moni myös arvioi koko Ranskaa sen mukaan mitä Pariisissa on kokenut. Kannattaa muistaa että Pariisi ei ole koko Ranska, eivätkä pariisilaiset kaikki ranskalaiset. Työhönsä kyllästynyt lähikaupan kassa on todennäköisesti ihan yhtä töykeä sekä Suomessa että Ranskassa, asialleen omistautunut hotellin vastaanottovirkailija on ehkä aivan yhtä ystävällinen sekä Suomessa että Ranskassa? C'est la vie, n'est-ce pas?


      • ...

        Itse olen asunut Ranskassa useaan otteeseen ja täytyy todeta, että harmittavaa, jos läpikulkumatkalla Ranskan hyvät puolet eivät auenneet.

        Itse matkoillani viihdyn mieluummin pienemmissä kaupungeissa tai maaseudulla, koska koen niiden olevan parempia paikkoja tutustua kulttuuriin ja ihmisiin. Aluksi itsekin hämmästelin pienissä kylissä rakennusten ulkoasuja, mutta sittemmin opin ymmärtämään, että ranskalaiset nimenomaan pitävät noista vanhaa aikaa henkivistä rakennuksistaan. Opin myös pitämään niitä kauniina.

        Yksi Ranskan positiivisimmista asioista syntyy tunnelmasta, ja sitä ei valitettavasti moottoriteillä aisti. Mutta kun katselee elämänmenoa pienissä kylissä, alkaa ranskalainen elämäntapa aueta. Se että jossakin voi vielä asua pienissä paikoissa ja löytää sieltä kaiken tarvitsemansa, on hurmaavaa. Aamulla on mahdollista mennä kylän leipomoon ja saada sieltä tuoreet patongit ja croissantit, kahvilassa voi istuskella illan hämärtyessä, sunnuntaisin voi kuunnella kirkonkellojen soittoa, päivisin näkee eläkeläisiä pelailemassa petankkia... Auringonkukkapellot ja Ranskan alpit ja elämä pienissä vuoristokylissä ovat myös näkemisen arvoisia.

        Ranskalaiset ovat erittäin tarkkoja kohteliaisuuden suhteen. Ranskassa pätee sanonta "Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan." Hyvää palvelua voi olla vaikea saada, jollei muista itse hymyillä jo ovella tai muista muita kohteliaisuussäännöksiä. Nämä kohteliaisuussäännökset ovat jopa niin tarkkoja, ettei niiden kaikkia vivahteita voi oikeastaan edes hallita, jollei niitä ole opetellut. Ranskalaisten silmissä kohteliaisuussäännökset sivuuttava henkilö näyttää yksinkertaisesti moukalta, ja silloin peli on jo menetetty. "Talo Ranskassa" -ohjelmaa seuranneet ovat ehkä havainneet, kuinka ohjelman käytännöntehtävissä itse kielitaidolla ei välttämättä ole lähellekään yhtä paljon merkitystä, kuin tapakulttuurin hallitsemisella ja yleisvaikutelmalla.

        Ranska on maa, jossa ihmiset todella kasvavat kohteliaisuuteen jo pienestä pitäen. Välillä se toki ampuu hiukan ylitse suomalaisen näkökulmasta, mutta siitä voi kuitenkin nauttia. Ranskassa ei koskaan joudu ihmisten tönimäksi, naapurit tervehtivät toisiaan aina ja kaduilla vanhat miehet nostavat hattujaan naisen vastaantullessa. Ranskassa ei ole myöskään kohteliasta olla humalassa, tai ainakaan juoda humalahakuisesti. Siinä olisi suomalaisilla paljon opettelemista.

        Ranskalaiset yleensä arvostavat ulkomaalaisia, jotka vähintäänkin yrittävät puhua ranskaa. Eivät tavalliset ranskalaiset kuitenkaan oleta kaikkien osaavan heidän omaa kieltään. Mutta ihan samalla tavalla kuin meihin suomalaisiinkin tekee hyvä vaikutelman ulkomaalainen, joka on viitsinyt opetella edes perussanat suomeksi, myös ranskalaiseen tekee hyvän vaikutelman henkilö, joka on viitsinyt nähdä vähän vaivaa ja opetella hitusen ranskaa. Nuorempi polvi puhuu kuitenkin ranskassa jo hyvää englantia.

        Jossain määrin nostan myös ranskalaisille hattua siitä, että he ovat sinnikkäästi varjelleet omaa kieltään ja sen säilymistä. Mikähän on tilanne Suomessa muutamien vuosikymmenten päästä?


    • mieluummin muualta.

      Sieltä ei tule mitään hyvää.
      Kieli on outoa mongerrusta ja ranskalainen ruoka on pääasiassa pulun paskan vertaista töhnää. Ranska on muutenkin valtiona häpeäpilkku Euroopan historiassa.

      • Anonyymi

        MITÄ!!!Tuskin olet edes käynyt Ranskassa,kunhan kirjoittelet tänne huviksesi mitä sattuu.Älä matkustakaan Ranskaan,ei sinua siellä kukaan kaipaakaan.


    • 5x/vuosi ranskassa

      Aina törmää tähän samaan asiaan, Ranskassa ei muka pärjää kuin Ranskalla. Täysin väärä ja vanhanaikainen kuvitelma, lisäksi perustuu useilla sihen muilta kuultuun.
      Itse ostin lomapaikan Ranskasta 8 vuotta sitten, ja hyvin pärjättiin vaikka en osannut sanaakaan Ranskaa. Joka ikinen Fransmanni on tähän asti yrittänyt puhua kanssani Englantia, jos ovat vaan sanankin osanneet. Jopa valtion ja kaupungin virastoista löytyy aina henkilökuntaa, joka osaa Englantia. Palvelu on aina ollut hyvää, kielestä riippumatta.
      Tuolla jossain joku edellinen kirjoitti pikkukaupungin aamuhetkestä kahvin, croisantin ja lehden kera, kyllä, se on ihana hetki. (niin pikkukaupungistakin löytää aamulla nglanninkielisiä päivän lehtiä)

    • ....................

      Mina olen kaynyt Ranskassa 10-12 kertaa, joten TIEDAN TAATUSTI PAREMMIN KUIN SINA! Ja sieluni kaipaa yha vain uudelleen Ranskaan harva se hetki! Suunnitelmissa onkin toivottavasti saada muutettua sinne pysyvasti heti kun saan opintoni Espanjassa paatokseen. Vaikka Espanja ihan ok maa onkin, ei se kuitenkaan Ranskalle vertoja veda ja on sita paitsi nyt viela kamalassa lamassakin, missa Ranska ei ole.

      Taytyy myontaa etta itsekin vihasin ranskalaisia kun ensikerran heita nain enka kunnolla tuntenut enka ollut koskaan kaynyt Ranskassa (tama oli eraassa toisessa maassa kielikurssilla), koska ranskalaiset naiset tuntuivat ensinakemalta kulkevan poyhkeina nokka pystyssa ja kuvittelevan olevansa maailman kauneimpia ja seksikkaimpia (mita moni noista ko. tyypeista ei suinkaan ollut).

      Mutta tutustuttuani jopa edella mainitsemiini ranskalaisiin ja kaytyani Ranskassa ihastuin maaahan heti! Ranskalaisia voi olla joskus vaikea ymmartaa, koska he ovat alussa italiaanoja ja espanjalaisia varautuneempia, mutta kun heidat oppii kunnolla tuntemaan parempia ystavia ei olekaan!

      Mutta jos haluaa kayda Ranskassa, tarvitsee paljon huumoria. Jos ottaa kaiken siella kohtaamansa, kuten ironisen irvailun ja lapat, vakavissaan ei sinne kannata lahteakaan. Tunnen monia kansainvalisia ihmisia ja yllattavan moni inhoaa ranskalaisia, ehka juuri siksi etta aluksi heita on vaikea ymmartaa ja paasta samalle aaltopituudelle heidan kanssaan.

      Ranskalaiset eivat ota piikikkaita heittojaan tosissaan, he tietavat miten nauttia elamasta ja ottaa se rennosti yksi paiva kerrallaan!

      Mutta kun katsoo nimimerkkiasi, ymmarran hyvin mista vihasi Ranskaa kohtaan tulee. Saksalaiset ovat tunnetusti kateellisia ranskalaisille - eika mikaan ihme, eihan heilla ole Pariisia, ei Nizzaa, ei Cannesia, ei Saint Tropezia, ei Bordeauxia, ei kaunista Pyreneitten vuoristoa, ei Biskajanlahden ihania rantakaupunkeja, ei Normandian kalastajakylia, ei Bretagnea...

      Ei hyvia viineja, ei shampanjaa, ei kiria, ei suussa sulavaa keittiota kokonaisuudessaan vaan suoraan sanoen paskaa ruokaa... Ei suoraan sanoen mitaan erityista! Siina missa Saksa tunnetaan vain autoistaan, Ranskassa on sivistys, kirjallisuus, elokuvat. Ja aivan erityisesti saksalaisia ottaa paahan ranskalaisten maine hyvina rakastajina, saksalainenhan ei sellaista saa kuulla ikina!

      Kaikkien Ranskafanien kannattaa vierailla sivulla www.ranska.org, hauska ja erilainen sivusto Ranskasta eli ei pelkastaan sita normia matkaopasmaista tietokuvausta Ranskan kohteista vaan paljon kaikkea mukavaa.

    • Pariisilainen

      Vanha ketju, tiedän! Pakko silti kommentoida.

      Mun mielestä, jos asut Ranskassa, mutta kuulut Suomen sosiaaliturvaan, ja asut loma-asunnossa tms. eläminen Ranskassa voi olla ihan kivaa. Mutta yleensä kaikki valittaa sitä kuinka monimutkaista ja hankalaa sosiaaliasioiden hoito täällä on. Ja en nyt siis tarkoita toimeentulotukea vaan sitä, että saisi sosiaaliturvatunnuksen, lääkärikäynneistä korvaukset yms.

      Asunnon saaminen on painajainen suurimmalle osalle tavallisista ihmisistä. Palkan pitäisi olla kolminkertainen suhteessa vuokraan, ja usein vaaditaan ranskalaisia takaajia. Mistäs suomalainen sitten ne taikoo, jos on uusi maassa?

      Jopa muista kaupungeista muuttaneet ranskalaiset masentuu Pariisissa ihmisten tylyyden takia. Tylyjä ihmisiä on siis paljon, mutta niin on mukaviakin.

      Pariisissa Les Hallesin ympäristössä pärjää yleensä hyvin englannin kielellä. Sinne on palkattu työntekijät kielitaito huomioiden. Pariisin ulkopuolella kielitaito on usein huonompi. Eikä nuoret tosiaankaan osaa usein englantia! Koulussa opiskellaan kieltä usein vain 5 vuotta. Ja tämä aika sisältää jo lukiovuodet. Reilu 30 v kaverini on opiskellut kieltä vain 3 vuotta vaikka on käynyt yliopistonkin.

      Mun mielestä tyytyväisyyteen siis vaikuttaa tosi paljon elämäntilanne. Ja on ihan eri asua köyhänä maassa kuin varakkaana. Yrittäjänä kuin työntekijänä. Lapsiperheenä ja lapsettomana jne.

    • Onneksilöysin

      Ranskassa täytyy löytää ne paremmat kohteet esim. Provence, pikkukylät Rivieralla (ei supersuosittu ja afrikkalaisten kerjäläisten täyttämä Nizza), Alsace, L'occitane sun muut paremmat kohteet. On turha mennä Pariisiin vaaleanpunaiset linssit silmillä olettaen kaikkien olevan mukavia, kun nykyään todellisuus on se että kun varaat halvan majoituksen takuulla päädyt sinne lähiön perukoille jossa näet vain maahanmuuttajia, etkä mitään aitoa. Sitten käyt maahanmuuttajien ravintolassa syömässä, etkä tiedä etteivät ole paikallisia. Ihmettelet tympeää tarjoilijaa joka ei hänkään ole paikallinen, sitten maksat ylisuuren maksun aivan tavallisesta ruuasta ei paikallisille jotka teeskentelevät paikallisia. Sitten törmäät vielä epäystävälliseen bussikuskiin/hotellin respaan tai muuhun jotka eivät yleensä ole paikallisia ja voit kohdata varkaan. Näitä asioita ei vaan tapahdu kun valitsee kohteet oikein! itsekin petyin nizzaan, mutta jutun juuri on siinä ettei tarvitse käydä kohteissa jotka ei ole sitä miltä kuvissa näyttää/mitä matkatoimisto kehuu. Pitää osata itse löytää, kokea ja valikoida ne parhaimmat kohteet. Miksi mennä makaamaan kivirannalle, jos vieressä on upeita kyliä hiekkarannoilla. Miksi mennä nähtävyyksille, jos löytyy toinen kohde jossa on enemmän tilaa ja mukavia ihmisiä. Maahanmuuttajia on erittäin paljon Ranskassa, mutta jaksavat olla vielä ystävällisiä pienemmissä kohteissa. Pariisissa on alkanut kilpailu siitä kuka on kaupungin "pomo" ja uusi uskonto tuotu tilalle. Paikallisetkin ovat joutuneet muuttamaan kauas lähiöistä.

    • maailmanmatkaaja

      Kummallisia kirjoituksia. Itse kävin jo 2002 kahden viikon lomalla Pariisissa ja aina sain palvelua englanniksi. Miksi ne nyt muka olisivat sen englannin kielen unohtaneet?

      Palvelu oli aina ystävällistä, samoin Pariisin ulkopuolella, kun kävin Ranskan Rivieralla 2005 autolomalla. Mitään muuta valittamista en keksi lomamatkoiltani kuin, että hotellihuoneet olivat joissakin hotelleissa todella ahtaita.

      Ranska on ollut yksi parhoista matkakohteista, mitä olen matkaillut. Vertailukohteita ovat Saksa, Italia, Espanja, Iso-Britannia, joissa kaikissa saa huonompaa palvelua kuin Ranskassa. Italiassa toki ruoka on kaikista parasta!

    • Anonyymi

      Ranska,ihana maa.Olen ollut muutaman kerran Pariisissa,kaksi kertaa kierrellyt pohjois- ja etelä Ranskaa.Kaikissa paikoissa ruoka on ollut todella herkullista eri ravintoloissa.Se on tehty puhtaista raaka-asineista,niiden valmistuksessa ei käytetty mikroauunia kertaakaan.Ihmiset ovat olleet ystävällisiä ja avuliaita vaikka en osaa Ranskaa.Pikkukylät ihanan pittoreskeja ja siistejä.Ei mitään valittamista.

    • Anonyymi

      Samaa mieltä ei kovin erikoinen paikka. Menin kerran omalla utolla ympäri eurooppaa kysyin raja asemalla penkillä istuvalta jotain toinen kaveri sanoi ei siltä kannata mitään kysyä se on Ranskalainen. Tietenkin pokeuksiakin on

    • Anonyymi

      Tuo kokemusesi ei vielä todista mitään eikä kerro ranskalaisista mitään,tyhmä kommentti.

    • Anonyymi

      Mitä voi odottaa ranskalta 14.04.2022...???
      ranskan presidenttivaalin toisella kierroksella on kaksi put ini stia.
      ranskasta ei voi tulla muutenkaan mitään hyvää.
      Vulevuu kusemuualles kumun kelkkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4081
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1591
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1406
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1264
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1138
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1038
    Aihe