Sekarotuinen pentu ilmaiseksi

Koirakuume

Onko kokemuksia sekarotuisen koiranpennun ottamisesta? Kannattaako ottaa sellainen joka annetaan ilmaiseksi tai korkeintaan 100 €:lla? Ne ei varmaankaan ole niitä pentutehtailijoita, koska luulisi että haluavat jäädä voitolle... Haluan kuitenkin nähdä pennun kasvuympäristön, ennen kuin otan. Ollaan mietitty kauan koiran ottamista ja itsellä kokemusta Leonbergin koirasta ja saksanpaimenkoirasta, mutta nyt ajattelimme että miksi ei annettaisi hyvää kotia sekarotuiselle koiralle.

43

10556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ite saanu ilmatteeksi muutaman ja ostanu 100e yhen,.
      Käyt kattoon koirien tilat, vanhempien kunnon, juttelet kasvattajan kanssa.. Jos kaikki näyttää kuulostaa ja tuntuu hyvältä nii en ainakaa minä nää mittää syytä miksi ei vois ottaa :)

      • alkuperäisvoimaa

        hinta ei ratkaise , vaan koiran olemus, luonne ( rotujen yhdistelmä). Itselläni on kokemusta Vili, beagle-pystykorva sakemanni tai susi. pennun väreistä ja luonteestä päätellen. Ylpeä, viisas, arka ja ehdottoman itsepäinen, viekas karkaileva, totteli kuin unelma ja oli kuulematta eka käskykään, tilanteesta riippuen. Toinen, 70 e pentu, Vilin seuraaja Susi, sakemanni labtatori, ulkopuoto kuin köyhän maan rakilla, luonne silkka unelma, suoritti alkeet jäletyksestää ja haussa sekä tottiksessa, kunne omien kiireitteni vuoksi treenit jäivät. Ja muutkin tuntemani sekarotuiset ovat aivan upeita koiria! Terveita, tai sitten kroonikoita, kuten eräs jolla on sekä kilpirauhasen että sydämen vajaatoiminta ja toinen jolla on ruoka-aine allergioita. Joten samat riskit terveyden suhteen sekarotuisella kuin kirjakoirallakin, mutta sekoituksen halvalla ottanut voi jemmata sen pennun hinnassa säästyneen summan terveysmenoihin.


    • MixedDog

      no meillä on ainakin sekarotuinen koira, ja oppii todella nopeasti temppuja! Ja on mielestäni todella kuvan kaunis koira, toisin kun olen kuullut joidenkin väittävän niitä olevan rumempia kuin rotukoirat. Ei ole totta! Mielestäni kannattaa käydä todellakin katsomassa koiraa ja nähdä millaisessa ympäristössä se elää. Ja olen kuullut että jos tämä on joku pentutehtailija, hän varmaankin tapaisi sinut koiran kanssa jossain ulkona. Joten suosittelen, että sovitte tapaamisen koiran omistajan kotona! Onnea koiran etsimiseen! Ja kannattaa tutkia kaikki rodut etukäteen mitä koirassa on, jotta ymmärrät luonteenpiirteet! Zemppiä!

      • TsemppiäVaan

        Katsot vain tarkasti pennon luonnetta. Jos leikkii ja on aktiivinen, tilat siistit, näät ainakin emon. Terve järki mukana!


    • 1001

      itse olen ainakin saanut ilmatteeksi pennun ja kaksi 100e

      • ONNEESULLEKOIRANETSINTÄÄ

        Katsot vähän tai mietit minkä luonteisen koiran haluaisit ottaa ja sitten alat etsiä netistä. Ja tietysti rotua kannattaa miettiä. Onnea etsintään


    • Meillä maksoi 170e opaskoiran pentu ja puhtaat oli 300e.

    • pentu-is-rocking

      Itse olen pelastanut oman koirani piikiltä. Alkuhankaluuksien jälkeen kilpaillaan TOKOssa avoimessa luokassa. Emä siperianhusky ja isä bordercollie-karjalankarhukoira. Ennen luokseni tuloa koira ehti olla neljässä eri perheessä, joista yksi alkoholistiperhe. Lisäksi koirallani oli vakava eroahdistus ja lasipullojen/tölkkien/äkkinäisten liikkeiden/niskaan koskettamisen -pelko. Tullessaan mulle se oli vasta 7kk. Mutta nyt on jo valoa tunnelin päässä :)

      En näe mitään syytä, miksi et ottasi sekarotuista! Koiran koti kannataa tarkistaa ja mahdollinen rotukysely tehdä hyvin tarkasti. Silloin saat tietää jo koirasta jotakin. Kysele mahdollisimman yksityiskohtaisesti, niin saat sen mahdollisesta historiasta tietää paljon. Mutta älä sorru ottamaan rekkaamatonta "rotukoiraa". silloin vain edistät pentutehtailua.

      http://www.lemmikkipalstat.net/cgi-bin/apula/apula.pl?1

    • p

      Me löydettiin meidän koira siwan seinältä. Ilmaiseksi saatiin kultaisennoutajan ja jonkun kanakoiran ( emä seropi) risteymä.
      Oli maailman paras ja kaunein koira.
      Pääasia että sinun ja koiran rotujen tarpeet kohtaa. Joten ne kannatta selvittää ehdottomasti.
      2 vuotta ollaan oltu ilman koiraa, pikkuhiljaa ollaan valmiita ottamaan vastaan ja löytämään taas meidän koira.
      Koiraton elämä on tylsää, kaipaan koira asennetta!

    • Koira ihminen

      Ajattelin kysyä ,että mistä voisi löytää hyvä kuntoisen ja mukavan koiran ??
      (Lähinnä web sivua/osoitetta )

    • Kyrpiintynyt

      Ilmaisia seropeita saat kuule hakemalla hakea. Ennen oli ihan normaalia, että vahinkopentueista sai pennun ilman maksua, mutta nykyään kaikki ovat niin ahneita, että pitää maksaa vähintään 300e vaikka ottaisi pennun, jonka historiasta ei ole mitään tietoa.

      • Anonyymi

        Hah, tämä kirjoittaja vetää tällä hetkellä älyttömiä pultteja jossain päin maailmaa nyt vuonna 2019... :D
        En tarkoita että tämä mielipide olisi mitenkään väärä, vaan aivan täysin päinvastoin, olen ihan samaa mieltä. Olen kiinnittänyt samaan asiaan huomiota, silloin kun olen ollut lapsi/nuori niin sekarotuisen koiran olisi saanut ilmaiseksi melkein mistä vain kunhan vaivoista vie pois. Nyt pitää antaa monta sataa euroa, juuri näin jopa 750 e pyydettävän sekarotuisesta pennusta..


    • Seropien ystävä!

      Sisko otti kanssa itselleen lapinkoira,kultsu,pystykorva sekotuksen aivan ilman eestä - koira oli maailman mahtavin tapaus jota koskaan tiedän! Itse maksoin toisesta sekarotuisestani 80€ (berni/borderi mix) ja on kyllä kanssa niin hellyyttävä tapaus! Ainut ongelma, että kun herra ei ole meillä ollut aivan pienestä pitäen on sen kanssa haastavaa käydä lenkkeilemässä kun sille ei ole opetettu ollenkaan hihnakäytöstä. Nyt melkein 5kk ikäinen pentu joka minulla on, maksoi 200€ joka maksettiin kahdessa erässä. Aivan huikea tapaus kans! Hinnalla ei siis ole mitään merkitystä - raha ei määrää koiran luonnetta ja täyspäisyyttä koskaan!!!!! Sinun tulee vain miettiä mitä rotuja tulevassa koirassasi on, mitä niiden ominaisuuksiin kuuluu - ja kasvatat koiran oikein.

    • 2 narttu koiraa

      Kyllä on. Meillä on sekarotuinen,joka maksoi 200€. Ihan kasvattajalta. Kasvuympäristö nähty sekä emä,että isä.

      • Anonyymi

        mistä löytys ihan pienikoira? eitarvis olla rotu.


    • =)

      Me otimme sekarotuisen ilmaiseksi 6-vuotta sitten ja ei ole mitään ongelmia koskaan ollut. :) Koira on Labradorin, kultaisen noutajan ja seefferin sekoitus. Aika villi, mutta aivan ihana.

    • sakemannipystykorva

      Sain oman rescue Sakuni 2010 toukokuussa ( rodut nimimerkissä ), kun se oli 13kk. Alun perin se on tuotu Virosta sirutettuna. Kastraatio sille tehtiin 2010 heinäkuussa Suomessa. Nyt se on 3v ja voi hyvin edelleen. Sen eka suomalainen omistaja oli viemässä sitä jostain syystä piikille ja minä hain sen ekan omistajan ystävältä, sijaiskodista, itselleni. Nyt se on jo siis neljännessä kodissa, Viro mukaan lukien. Saku on sopeutunut ihan hyvin tänne kerrostaloon ja uuteen ympäristöönsäkin. Se ei turhia hauku, vaikka onkin puoliksi pystykorva. Sillä on jonkin verran tai aika paljonkin metsästysviettiä. Puput ym. metsän eläimet saavat kyytiä ja kissat myös. Sakemannilta se on luonteeseensa perinyt helpon koulutettavuuden ja suojeluvaiston. Osaa se olla välillä jästikin kouluttaessani sitä. Suojeluun se ei tarvi enää koulutusta. Rosvot se ajaa heti pois tontiltaan kovalla haukulla ja se on vielä nopea kintuistaankin, että turha juosta karkuun.
      Tätä kaveria en enää antaisi mistään hinnasta pois...
      Maksoin siitä 80€ ja ilmoituksen löysin KeltasenPörssin sivuilta.

    • mikkee

      olisko kellään antaa sekarotuista koiranpentua hyvään kotiin?

    • moikka6

      antaisitko sen ilmaitteeksi vai satasella

    • koirarakastaja

      Mulla on kauhee koirakuume. Oon löytäny netistä satoja ihania koiria, mut kun oon vasta 11 niin en voi ostaa.
      Toivoisin et joku vois kertoo miten miettiä niitä söpöleitä vasta seitsemän vuoden päästä.
      Meillä on koira jo ennestään ja on tulossa toinen, mut mä en vaan voi olla ajattelematta että niitä ei voi ostaa loputtomiin.

      PLIIS AUTTAKAA.

    • koiriahaluava

      Antasko joku sekarotuisen terveen koiran hyvään ja rakastavaan kotiin.

      • apulasta

        Katsoppa apula sivustolta,siellä lahjoitetaan puhdasrotuisia ja sekoituksia.Paljon tulee uusia ilmoituksia päivittäin,joten tarkkaile,saatat löytää sitäkautta sopivan.


    • pöllöhh

      Mun seropi maksoi 340 euroa seitsemän vuotta sitten! On aivan ihana Leonberger/Kultainen noutaja seropi ja näyttää aivan mustalta kultsilta! On todella rauhallinen ja itsenäinen mutta on kiintynyt omistajaansa (eli minuun) mutta ei esim välitä miehestäni ollenkaan.. :D

      • nnnnnnnniiiiiiiii

        yksi juttu on hyvä ostaessa sekarotuista. nimittäin eläinlääkärin tarkastama pentue.eli todistus siitä.


    • zombiehyena

      Yleensä tuolla max. 100€ sekarotuisella pennulla on vain madotukset kohdillaan, aina ei sitäkään ja erittäin harvoin on tehty pennuille ell tarkastusta. Kannattaa siis kysellä ja katsella millaiset lähtökohdat pentu elämään saanut, jos ok. niin tuskin pentutehtailun tuotos. Itselleni ell tarkastus on tae siitä, että pentu on ostohetkellä terve, joten maksan mielelläni sen max. 250 johon saa kaiken jo sisällettyä: asianmukainen ruokinta, madotukset, ell tarkastus ja silti parikymppiä saa kasvattajakin vaivanpalkkaa.

      Pentutehtailijat muuten ei pyydä kuin pari kolme sataa euroa yleensä, koska halvat pennut saavat kodin nopeammin ja pääsee taas tuottamana lisää pentuja nopeammin! Sen takia nuo 200-400e hintaisia pentuja katselisin tarkemmin.

      Nykyinen seropini oli ilmainen, tosin se oli kaltoinkohdeltu kodinvaihtaja 7kk vanhana minulle tullessaan. Nyt lähes 6v ja erittäin elämäniloinen, toiminnanhaluinen ja kaikkia rakastava aktiivinen koira siitä tuli kaikesta huolimatta :) Itseasiassa seropini ovat aina olleet ilmaisia, mutta silloin pennun mukana ei ole tullut mitään kirjaimellisesti, se oli tosin 90-lukua ja oli yleistä maalaisvahtikoiran pentujen kohdalla että ruokaakin sai mitä sai eikä madotuksista oltu kuultukaan. Pistetään monttuun jos kotia eivät saaneet.

      Tulevasta koirasta, kunhan sopivan sekarotuisen löydän, maksan mielelläni sen em. summan kunhan se sisältää aikaisemmin mainitut asiat. Jos pentu on asianmukaiselta kasvattajalta joka on tutkituttanut vanhemmatkin ja kasvattajalla on ehkä joku ideakin yhdistelmässään, maksan mielelläni max. 350€.

    • Koirien taivaassa ?

      Jos sekarotuinen pentu on terve,on siitä pitkä ilo kullekin.Se on varsinainen koira eikä mikään maksanmakkaran pötkö.Sekarotuinen väistää monet taudit.Japystyy tunteillaan ilmaisemaan halunsa ja viihtyväityvyytensä.Usein se toimii liiankin kiltisti joutuen sheeffereiden kitaan yhteisellä pissapaikalla.Silloin ei auta muuta kuin vetää kidasta.Asia on kettu ja koifrani vapisi pitkän ajan tapahtuman jälkeen.Siitä koirasta oli paljon iloa ja surua mikä ei ketään kiinnosta koska se oli minun. joten kirjoittakaa omistanne.

    • fgvdfdxv

      APUAAAAA! haluun koiran

    • Luopuva...

      meillä olisi suomenajokoiran/venäjän ajokoiran n. 3-vuotias uroskoira vailla uutta kotia. Joudun luopumaan sairauden vuoksi. Koira on ollut pihakoirana, ei ole ollut metsästyskoirana. Ei kerrostaloon.

    • agostin

      Hello !
      Matti Korhonen Kemiöstä. Olen kiinnostunut saamaan koiranpennun kasvatettavakseni,tonttini on kyllin iso, vaikka perustaisin koiratarhan !!!
      [email protected].,...0415469484

    • raijanita

      on kokemusta ja paljon jos on uros koira otan heti

      • paljontarjolla

        Katoppa lahjotettavista ekarotuiset a......, kyllä siellä niitä välillä on.Sopiva voi jollekkin löytyäkkin.


    • umbaquangaa

      Meijän montteri makso kolomesataa.

      Isä on kaukkari ja äiti seefferi/malinoissi.
      Maailman paras koira.

    • pitti

      tottahan toki kannattaa ilman ottaa, nyt 1700e pyynti apulassa sekarotuisesta ja ei varmasti oo sen parempi koira

    • Kannattaakos

      Ottaa sekarotuinen koira, jonka vanhempia tuskin on lonkkakuvattu,etupäätä kuvattu tai luonnetestattu. Eli,terveydestä tai luonteesta ei ole mitään tietoa. Kannattaako tällaista pentutehtailua suosia? Minulla on ollut 5 puhdasrotuista koiraa,jotka ovat olleet a-lonkkaisia ja 0-etupäät ja luonnetestattuja. Ne ovatkin olleet terverveistä,testatuista vanhemmista. En ikinä ottaisi sekarotuista, koska en suosi pentutehtailua.

      • sekarotu

        sekarotuinen on paras.. enpä ottais mitään tehtailtua ns. puhdasrotuista. sitä paitsi kaikkihan on niitä sekarotuisia


      • Annatulle

        Sinusta on ok,siis
        -tiheä pennutus
        -mysteeri terveys ja luonnetausta
        -koirien kustannuksella tienaus
        -whatever kodit ja myyjät (?)
        Rekisterillä pystyy seuraa astutustiheyksiä ja kannan kehitystä


    • Ikevonnatie
    • bembbu

      No yleensä satasen sekarotuiset on niitä jotain ongelmakoiria tai jotain metsästyskoirien risteyksiä mitkä ei oikein kovin hyvin sovellu seurakoiraksi. Itse siis suosin näitä vähän kalliimpia sekarotuisia mitkä on hoidettu hyvin .mdotettu,ell tarkastettu, ruokittu hyvin jne! Kohtuus hinnassa silti!!

    • Hymylle

      Hei. Ei. Olle. Mutta. Olisi. Mielen. Kiintoinen. Minä. Ottaisin. Sekarotuisen. Koiran. Mä. Epäillen. Että. Sekarotuiset. Koirat. On tervpijä. Kun. Rotukoirat. Sittä. Mieltä. Minä. Ollen. Brita Lindroos

    • Alireza

      Minä haluan sekarotukoira ilmainen

      • Anonyymi

        Se ei ole otettavissa,katso aloituksen vuosi.Koiraa tuskin enää on.Jos ilmaisen koiran haluat,katso apulasta lahjoitettavat ole hyvä.Mutta,onko kyse,ettei sulla ole rahaa ostaa koiraa?
        Millä maksat sille tarvikkeet,ruuan,rokotukset ?
        Entä,jos se sairastuu?
        Koiran pitäminen,halvankin maksaa,paljon.
        Ostin omani,200€.Sairasti paljon,meni paljon enemmän rahaa kun,jos olisin ostanut puhdasrotuisen rekisteröidyn koiranpennun.Eli ole tarkkana.Halpa,ei ole hyvä.Omani eli vain muutaman vuoden,jatkuvista lääke ja eläinlääkärikäynneistä huomilatta.Harmillista,kallista ja stressaavaa.Kun saa sairaan koiran.


    • Anonyymi

      Anne Mustoen tässä minulla oli ensin Dimi eeli 17v jälkeen Pontus poika 13v joudun hänesstä lupumaan 3vko en pystu elääm ilan rakasta ystävää siks laitoin teille viestin minä tarjotan koiralke hyvän elämän

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe