Paniikissa koiran hampaista

Käppänä94

Mulla on 6 vuotias Kääpiösnautseri,jolle ollaan nyt huomattu kertyneen hammaskivee ja pari hammasta heiluukin,joten ollaan ruvettu peseen nyt ainakin joka toinen päivä niitä hampaita ja ollaan kyl huomattu jo positiivisia muutoksia mutta olen itse kuitenkin sitä mieltä että koira tarttis viedä eläinlääkäriin hammaskiven poistoon jne...mutta äiti haluaa että ensin pestään niitä hampaita säännöllisesti jonkin aikaa. 'Rupesin sitten miettimään että kun ne kaksi hammasta heiluu niin nehän sitten varmaan poistetaan niin ajattelin vain et haittaakohan se koiraa paljon että ei oo kaikkia hampaita ja pystyykö se kuitenkin elämään iloista elämää? Joten olis kiva kuulla muiden ihmisten kokemuksia esim. siittä kun on oman koiran hampaita jouduttu poistamaan :)

5

3257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gagwfeafa

      miten tärkeitä ne ovat koiralle esim syömisessä. Kannattaa käyttää ell, koiralla taatusti reikiä ja tietänet miten tuskaisaa hammassärky on, siinä ei enää hampaiden pesu auta, kun suu jo mädäntynyt niin, että hampaat tippuvat. Koira ei helposti kipuaan näytä.

      • :)

        Tuon hammaskiven kanssa, sitähän joillekin koirille tuntuu kertyvän runsaasti. Mikä lie syynä, mutta kannattaa miettiä mm. ruokailua, syökö luita, ym asioita. Ja jatkaa sitä pesua, kaikesta huolimatta.

        Ja mitä siihen heiluvaan hampaaseen tulee, meillä on koiralla yksi sellainen poistettu, tosin se oli kuulemma ihan irti. Lääkärissä nukuttivat koiran, ja tutkivat koko suun, mutta syytä siihen yhden hampaan irtoamiseen ei keksitty. Eikä tapaus ole toistunut sen jälkeen. Yksi puuttuva hammas ei ole vaikuttanut asiaan millään lailla, ei ollut kulmuri. Tuo heiluva hammas ei myöskään ollut millään lailla kipeä, koira ei reagoinut mitenkään, kun sen huomattuamme sitä katselimme ja kokeilimme.

        Mutta hammasongelmissa pätee se, että mitä enemmän hoito viivästyy, sen kalliimmaksi se tulee. Koirilla maksavat hyvin paljon. Eli, itse vien yleensä aina koirat mahdollisimman nopeasti lääkäriin, jos en itse osaa hoitaa tai aavistan jonkun olevan vialla. Ihan sen takia, että pitkittyessään tosiaan vaivakin pahenee, ja vaatii mahdollisesti isompia hoitoja (jopa leikkauksia), kun aikaisemmin olisi riittänyt helppokin hoito.


      • HETIF

        ja muuta suuta, muita hampaita, mitä pidempään se siellä lilluu. Ite ei kannata yrittää poistaa, koska voi tulla valtava verenvuoto tai verenmyrkytys ja se oli siinä sitten.


      • Anonyymi

        Koiran hampaisiin ei tule reikiä.


    • oppa

      Niin, siis hieno homma jos koira antaa pestä hampaitaan ja sen teette. Antakaa koiralle luita, jos se suostuu syömään ja eläinkaupasta sellasia puruluita, jotka on tarkoitettu hampaiden hoitoon. Ihmisten tähteiksi jäänyttä ruokaa ei kannata syötää eikä herkkuja. Tietämättä tietenkään sitä miten koiraa syötätte... Ne heilurit kannattaa kyllä poistattaa, koska harjaamalla eivät enää kiinnity. Ja jos ovat kovinkin irti niin keräävät vain bakteereita juureen ja ongelma leviää. Jos koira ei nyt vielä arista hampaita mitenkään niin kannattaa viedä se nyt sinne eläinlääkärille niin ei tilanne pääse pahaksi. Meillä on chihulta poistettu alhaalta kaksi hammasta ja toinen kulmahammas. Käydään kerran vuodessa eläinlääkärillä poistattamassa hammaskiveä ja samalla tsekkaamassa tilanne. Koiran hammashoito täällä Porissa maksaa nukutuksineen noin 70-100 euroa. Eläinlääkäri poistaa hammaskiven samalla kun poistaa ne heiluvat hampaatkin ja sitten teillä on hyvä pohja lähteä siitä itse harjailemaan. Koiralla (kuten ei ihmiselläkään) hammaskivi lähde harjaamalla vaan se on poistettava lääkärillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe