Eroahdistus

turhautunut1

Miten kun meillä on lapinporokoiran ja suomenajokoiran sekoitus jolla on kauhea eroahdistus haukkuu ulvoo raapii listoja ja koittaa päästä pois talosta perääni.
miten onko kellää kokemusta/tietoa miten tämä kastrointi oikeen auttaa tuohon eroahdistukseen, koska olen kokeillut kaikenlaisia eri harjoituksia mutta mikään ei ole oikeen tuottanut tulosta ja en haluaisi tuolaaisen takia luopua/lopettaa koiraa koska muuten koira on täydellinen :)

9

1213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Naapurien ystävä

      En tiedä auttaisiko kastrointi asiaan (tuskin), mutta suosittelisin, että menisit PEVI-kouluttajalle niin ongelma saataisiin pois. Itse kävin saman ongelman takia pevi-kouluttajalla ja ongelma oli historiaa viikon parin sisällä.

    • cheer up

      lisää vaan harjoutuksia. meillä meni ovet, ovenkarmit..lattia oven edestä. istuin päiväkausia rappukäytävässä kirjan kanssa. edestakaisin, kehuja jos kerkesin sisälle ennen pihahdustakaan...venyttämällä aikaa minuutti minuutilta. kummallista kyllä asia ratkesi lopullisesti vasta kun otin käyttöön sitruunaisen haukunestopannan. koira ei kokenut sitä rangaistukseksi, se laitettiin sille kaulaan kehujen kanssa...ikään kuin pannan laitto sille olisi merkki siitä että tulen pian takaisin??
      en tunne tuota ehdotettua pevi-koulutusta, ota toki selvää asiasta! itselläni kävi paikan päällä yhden iltapäivänkouluttaja joka totesi asuinolosuhteet hyviksi ja antoi käytännössä samat neuvot mitä itse netistä löysin. mutta koulutus ei varmaan ole pahasta, kokeile! meillä kokeiltiin myös eläinlääkäriltä reseptillä saatavia rauhoittavia sekä dap-konetta...turhaan. yhdessä vaiheessa ei enää meinannut uskaltaa kaupassa käydä jättämättä koiraa naapurille siksi aikaa. ja töissä piti käydä..kuitenkin. tiedän, miltä sinusta tuntuu. mutta ratkaisu löytyy..jokaiselle koiralle! älä menetä uskoasi!

      • shepherd

        Suosittelen tuota kouluttajaa, mutta tätä voit kokeilla jo ennen sitä:

        Pue takki päälle ja mene ovesta ulos ja palaa takaisin nopeasti niin että huomaa ja ei vielä reagoi. Aloita ensin vaikka käymällä ulko-ovella, siitä laajennat harjoitusta. Toista tätä useita kertoja niin että alkaa mennä perille että kyllä SINÄ PALAAT. Tärkeää on ajoitus, takaisin tulo silloin kun reaktio on toivottu (ei hauku ei riehu ei revi ym). Toista niin kauan että kyllästyy.


    • ajokoiranainen

      Mulla on ajokoira, mikä oli erittäin pahasti eroahdistunut. Siihen ei auttanut kastrointi, ei pevi kouluttaja, terapeutti, koulutus, lääkitys... lista on loputon. Koira on nyt 8 vuotta ja edelleen rääkyy perään. Nyt ei kylläkään tee enää hätäkakkoja ja pissoja eikä repi listoja. Mutta tosiaan, jos asuu kerrostalossa niin tuo on tosi ongelmallista. Meillä on onneksi omakotitalo niin ei niin haittaa jos huutaa täällä.

      Niin joo, ja meillä on muitakin eläimiä, mutta tuo ajokoira on ainut mikä on noin pöhkö. Muuten se on loistojeppe, ja rakastan sitä yli kaiken :)

      • jo pennusta saakka eroahdistusta vai alkoiko vanhemmalla iällä ?


      • Onnistunut123
        hunajainen79 kirjoitti:

        jo pennusta saakka eroahdistusta vai alkoiko vanhemmalla iällä ?

        Ahdistus tuli iän myötä , mutta nyt kun kastroimme sen niin se auttoi ahdistuneisuus,haukkuminen, ulvominen, repiminen loppuivat kuin seinään. silloin tällöin kun lähdemme nii yrittää haukkasta(hakkua) mutta ei muuten onneksi meni hyvin! :) kiitoksia kaikille vastanneille.


    • mitteli2

      Täällä kanssa yksi eroahdistuneen koiran kanssa painija... Rotuna on mittelspitz, ja kamala ahdistus iskee koiralle, kun huomaa meidän lähtevän. Varattiin mysö kastraatioon aika, ja toivotaan, että auttaisi edes hiukan. Toki kastraatio ei pelkästään auta, mutta uskon ja toivon, että edesauttaa tässä asiassa.

      Meilläkin harjoitellaan tuota hetkeksi menemistä ulos, ja sitten vain takaisin sisään, ja palkitaan hyvästä käytöksestä (hiljaa olemisesta). Valitettavasti asutaan kerrostalossa, ja eilen tuli ensimmäinen närkästynyt viesti naapureilta. Koira on kuitenkin suht harvoin yksin. Noin 3-5krt viikossa, max.4h kerrallaan. Tämäkin tapahtuu päivisin, ei ikinä iltaisin, öisin saati aikaisin aamulla. Jotkut eivät kestä mitään metakkaa, muuttais maalle.. :--) Mutta joo, toivotaan, että meilläkin auttaa kastraatio!

    • ajokoiranomistaja

      Liikuntaa koiralle, voi auttaa

    • ajuri13

      Jos on tosi paha, se ei mene pois ikinkä. Ahdistusta voi oppia kuitenkin lieventämään. Meillä oli koira eroahdistunut ihan koko ikänsä, suomenajokoira. Mikään ei auttanut. Nyt pojalla on kaikki hyvin, hän on jo ajureitten taivaassa, rakas koiraenkelimme...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5604
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      57
      1718
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe