Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Scenic +97 ilmastoinnin korjaus

HA

Ilmastoitin ei enää jäähdytä ollenkaan, hiipui pikku hiljaa. Kävin kylmäkone korjaamolla kyselemässä että laittaisivat lisää ainetta, mutta sanoivat että ainetta on riittävästi ja epäilivät kennon menneen rikki.

Kysyin huoltoa niin keskusautohallista kennon vaihtoa sanoivat hinta arvion 800-1000€ ja ainakaan suoralta kädeltä en tuollaista summaa maksa =)

Kennoja saa 100€, kysymys on kuinka helppo on kenno vaihtaa. En tähän hätään saanut huoltokirjaa käsiini, mutta siellä oli jonkin moiset ohjeet asian tekemiseen.

Vaihtaisi kennon ja sitten kävisi täyttämässä tuon systeemin muualla.

3

713

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kotikärry

      Onnea epätoivoiseen yritykseen!!!

      • HA

        Se on kompressori joka ei lähde käyntiin, kun sitä tarkemmin asiaa kerkisin tutkimaan. Taitaa jäädä korjaamatta. Käytetyt maksaa siinä 200€-> ja alkaa olemaan v-mäinen vaihdettava.


      • MJ
        HA kirjoitti:

        Se on kompressori joka ei lähde käyntiin, kun sitä tarkemmin asiaa kerkisin tutkimaan. Taitaa jäädä korjaamatta. Käytetyt maksaa siinä 200€-> ja alkaa olemaan v-mäinen vaihdettava.

        Kirjoitat että kävit näyttämässä kylmäkonekorjaamossa ja että sanoivat kylmäainetta olevan riittävästi. Epäilivät kennon olevan rikki. Ei silloin ainetta voi olla riittävästi jos kenno on rikki, sillä rikkinäinen kenno vuotaa kaiken kylmäaineen ulos. Siellähän on painetta sisällä - ihan niinkuin renkaissakin. Kompressori ei lähde käyntiin jos kylmäainetta ei ole riittävästi sillä siinä on painekytkin joka estää sen. Scenic II:ssa tietokone estää käynnistymisen. Kompressori leikkaa kiinni jos sillä ajaisi ilman kylmäainetta sillä kylmäaineen mukana kulkee myös kompressorin voiteluöljy.

        Minulla on -04 Scenic jonka AC rupesi viime kesänä "jurnuttamaan" jostain kojelaudan takaa. Samalla AC:n teho vähitellen pieneni. Aina kun kytki AC:n päälle, alkoi jurnutus. Parin kuukauden päästä jurnutus loppui mutta huomasin (kuulin) että myöskään AC ei mennyt enää päälle - vaikka AC-merkki kojetauluun syttyikin. Asia jäi sillensä talveksi mutta tämän kesän hirmuhelteiden tultua vein kärryn Kaivokselan Biliaan, maksoi mitä maksoi. Palvelu oli erinomaista ja tunnin päästä soittivat että kennon yhteessä on reikä ja että kenno, tuloletku ja kuivain on uusittava. Kustannusarvio oli 800 - 1000. Korjaus onnistui samana päivänä ja lopullinen kustannus kylmäaineineen oli runsas 800 e. Kun hain auton pois, oli ulkolämpötila 31 C. Viileys oli fantastista ja kun koko heinäkuu oli samanlaista niin vähitellen kirpeä lasku unohtui kun AC hurahti päälle.

        Scenicin AC:n putket ovat alumiinia ja se oli hinkannut jostain poikki. Joku kirjoitti täällä että AC hinkkaisi "lokasuojaan" ja oli pannut poremuovia väliin. En löytänyt sitä juttua mutta kyllä lokasuojasssa on aika lähellä AC:n putkistoja pari laippaa. Vie kärrysi oikeaan Renault merkkihuoltoon (eikös Keskusautohalli ole) ja maksa. Itse et varmasti saa AC:ta toimimaan kun ne kylmäkonehuollon heputkin puhuivat läpiä päähänsä. Rupeaisitko korjaamaan esimerkiksi viallista jääkaappia itse?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2047
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1374
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1311
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      75
      1282
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe