Tampereen lähellä kummitustaloja ?

\/eerA

Mm , nyt tässä pohdittiin Tampereen läheltä kummitustaloja , tai paikkoja jossa kummittelee tai on tapahtunu yliluonnollisii . Kertokaahan ^^

25

10916

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pelokas Nokialainen

      Nokia on vanha paikka(kuulunut kylläkin Pirkkalaan 700 vuotta, kuten osa Tamperettakin aikoinaan)

      Nuijasodan ensimmäinen yhteenotto tapahtui Nokian kartanon lähettyvillä. Vanha kansa kertoi siitä kummitustarinoita. Jouluaattoa edeltävinä päivinä saattaa kuulua "Nokian taistelun" ääniä.

      Nokian (luultavasti 100vuotias) Kerhotalo on myös kuuluisa kummittelustaan. Mustaan pukeutunut nainen on useasti ilmestynyt tyhjästä öisin vahtimestarin mukaan. Rakennuksessa on myös kuulunut outoja ääniä, kuten kovaa kuorsausta(?)

      Siuron Murhasaaressa kummittelee myös, tai paikalle on jäänyt jonkinlainen "paha onni". Legendan mukaan ennen kristittyjä aikoja linnavuoren päällikkö ampui käärmeenmyrkkyyn kastetulla nuolella poikansa tässä saaressa, luullen tätä viholliseksi. 1500-luvun lopulla osittain paikalliset nihdit ja huovit teurastivat pohjanmaalle pakenevia nuijamiehiä tällä kohtaa. Seuraavana kesänä siurolaiset eivät halunneet kalastaa, koska kalmoja oli vielä vedessä. Nykyisin Porintie kulkee saaren läpi ja siinä tapahtuu joka vuosi kuolemaan johtavia kolareita.

      Nokian Pitkäniemessä(tai jossain lähettyvillä) on hautausmaa, johon haudattiin aikanaan hullut. Johonkin aikaan heitä ei suvaittu haudata samaan paikkaan kuin normaaleja kansalaisia n.1800-1960. Moni on kokenut paikalla kylmiä väreitä ja yöllä on nähty kummia. itse en ole käynyt paikan päällä, mutta sinne kyllä pääsee(ei ole suljettu alue.)

      Tampereeltakin tiedän jonkin vanhan nukkemuseon. 90-luvulla 4-luokkalaisina vierailtiin siellä opettajan kanssa. Yksi luokkatoveri säikähti jotain naishahmoa ja oli aivan hysteerinen kotimatkalla...

      Pieni tiivistys Nokian paikoista missä huhutaan kummittelevan:

      Nokian Kerhotalo
      Pitkäniemen hautausmaa
      Äijävainaa
      Tottijärvi (itse järvi, ei koko kaupunginosa)
      Murhasaari
      Kirkkosaari
      Nokian kartano
      Kauniaisen Kartano
      Kohmalan tila
      .............................................................

      • Ghosthunter

        vanha Tampereen Lyseo Pyynikintorin tuntumassa on kuulemma karsea paikka pimeän tullen ja
        ei kai vanha Työväentalo Hallituskadulla ole sen lepposampi, niin se Nokialla oleva "kerhotalo"
        on nimeltään Kerhola keltainen komea vanha rakennus terkkarin alapuolella Souranderintiellä.


      • Pembeliini

        Hei,

        Kiinnostavia asioita Nokiasta, joka on myös minun kotikaupunkini. Ja koska olen kotipaikkani mahdollisesti kummittelevasta historiasta kiinnostunut, niin utelisin mistä olet nämä huhut Nokian kummittelevista paikoista kuullut? Itse en ainakaa netistä löytänyt juurikaan mitään.

        Ja listaan voisi lisätä myös Knuutilan kartanon Siurossa, jossa myös huhutaan kummittelevan. Kummitus on nimeltään Valkea Armo ja kartanoa ylläpitävä Siuro seura tietää hänestä melko paljon. Paikan päällä käyty kerran yöpymässä ystävien kanssa tutkimusmielessä, mutta mitään mainittavaa ei taltioutua saatu. Joitain koputuksia nauhalle joita ei osata selittää. Hieno kartano tosin, matkailijoille vink.

        =P


    • pikkklklklkl

      Tampereella Kukajärven lähellä haiharassa, siellä haiharan kartanossa kuulemma kummittelee sininen neito. netistä varmaan löytyy jotain tietoo

    • kirjotusvirhe

      Siis kaukajärven

    • Aaaaaaaaaaaaaaa

      Pyynikin metsässä kummittelee. Tarinan mukaan vanha merikapteeni eläkkeelle jäätyään kaiversi Pyynikille erääseen kallioon laivan nimen ja kaiverruspäivämäärän, vuosi taisi olla joku 1920. Tämä kaiverrus on edelleenkin jäljellä kalliossa, joka sijaitsee lähellä Näkötornia Pyynikin harjun etelärinteessä. Suhteellisen moni ihminen on kertonut nähneesä vanhan merikapteenin seisoskelemassa kalliolla ja katselemassa Pyhäjärvelle päin vielä nykyäänkin.

      Pyynikin rannan tuntumassa on kerrottu kummittelevan, erityisesti Kesäteatterin lähistöllä on nähty erikoisia yliluonnollisia ja luonnollisiakin hahmoja ja hiippareita.

      • a b c

        Jos Pyynikin rannoilla näkee hiippareita, en näkisi siinä mitään ihmeellistä ja yliluonnollista. Itsekin olen tainnut siellä joskus hiippailla...


    • leikkimieli.net

      Minua pyydettiin järjestämään ohjelmaa ja esittelemään joku kummituspaikka erään pariskunnan syntymäpäiville ja heidän ystävilleen eräänä syksyiltana.
      Vaikka Martinin talo on purettu Ylöjärvellä niin luin heille sen aikaisista tapahtumista siellä paikanpäällä ja kerroin mitä kaikkea sinne talon raunioihin ja piha alueelle olen kuullut kätketyn.Olen haastatellut joskus ihmisiä joilla on materiaalia tuolta ajalta paperilla sekä mitä ovat kuulleet papoiltaan ja mummoiltaan. Jätin heidät sinne raunioille missä vielä jotain kivijalkaa näkyy kasvillisuudessa.En tiedä oliko heidän mielikuvitustaan vai mitä kun kertoivat että puista kuului kummaa huminaa ja ilmapiiri oli muutenkin kylmä...Heh
      Ainakin esittely teki tehtävänsä.

    • ansu-v

      KIEHTOVAA! Oi että. Näihin on niin ihanaa uskoa! Niin tahtoisin lähtee kierteleen kummitustiloja :D

    • kokemusta on

      Hohhoijaa antakaa mun nauraa nokian kerhotalossa ei todellakaan kummitele eikä myöskään pitkäniemen hautausmaalla

      • Minä-olen

        Kävin viime yönä pitkäniemen hautausmaalla. Olihan se ihan mielenkiintoinen kokemus. Minä en usko tämmöisiin asioihin mut yhdessä kohdassa hautausmaata(monta pientä hautakiveä lähekkäin) tuntui oudolta. Tuli sellainen ahdistava olo.


    • Dokumentoitu tapaus
      • Anonyymi

        Mainontaa lähinnä, vanha rakennus natisee etenkin tuulella, kun on vetosaa


    • jotain tietävä

      Tottijärvi kummittelee sen takii koska joskus 1400-luvulla aatelismies hukutti koiransa sinne avantoon ja se koira rupes kummittelee sille miehelle. Koiran nimi oli Totki. Siitä se Tottijärven vanha vaakunaki on tehty.

    • Tutkittu juttu

      Myös Tampereen Näsinlinnassa kummittelee. Varmaan jotain sisällissodan taistelijoiden haamuja.

      http://www.youtube.com/watch?v=hrIZhZElY-w

    • Kummittelee?

      Itselläni on jonkin verran kokemusta Hatanpään huvilalta. Yöllä kuuluu askelia vaikka kukaan ei sisällä liiku, myös ylimpiin vintin ikkunoihin syttyy valo keskellä yötä vaikka ketään ei ole niitä päälle laittanut (vintti lukkojen takana eikä kenelläkään avainta sinne), ne myös sammuvat itsestään aamuun mennessä. Yötyöläiset pitävät taukonsa huvilalla yöllä ja ovat havainneet näitä ilmiöitä.

      Olen kuullut että huvilalla on toiminut mielisairaala ja sairaala vielä 70 luvulle asti. Liekko jättänyt jälkensä rakennukseen :D

      • Anonyymi

        Veikko ennalan haudalla vierailee joskus vanha vihtahousu, varsinainen saatana


    • Anonyymi

      Rukkamäessä oli vielä nuoruudessani talo jossa kuulemma astiat ym lentelivät. Rukkamäen ylikäytävän edestä kääntyi tie sarankulmaan, talo oli sarankulmaan menevän tien mutkassa vasemmalla. Isohko mantsarikattoinen valkoinen rakennus.

    • Anonyymi

      Nokia entinen pääkonttorilla kummittelee entiset Nokian johtajat, joku teki itsemurhan ja reviisori jäi kassaholvin oven väliin, kädetön haamu kulkee kellarissa.
      http://kummitustalo.simplesite.com/

      Tiedäppä mitä perää tossa on.

    • Anonyymi

      Mörkö sängyn alla irvistää ja perkele oven takaa pällistää

      • Anonyymi

        Peilistä perkele tirkistää!


    • Anonyymi

      Meillä iso 100-vuotias hirsinen iso maalaistalo ja kummittelee. Siellä joku tarttuu kädestä kun yöllä liikut. Retki voidaan järjestää, mutta maksaa järjestelykulut. Maaseudulla Etelä-Suomessa. Hui!

    • Anonyymi

      Niin kulkeen portaissa yläkerrasta alakertaan. Edellisen isännän aikana yöllä kummitus oli tarttumassa makuukamarin oven kahvaan. Olimme makuulla ja isäntä huusi kummitukselle "älä tule". Ei avannut kamarin ovea ja häipyi. Tämä on totta, ja lisäys edelliseen.

    • Anonyymi

      ylöjärvellä tampereen kaupungin leiri/kurssikeskus antaverkassa kummittelee varmasti. ihan tutkittua tietoa, you tubesta löytyy.

      • Anonyymi

        siellä sanotaan että olisi joku nainen hirttänyt itsensä parvekkeelle. paikka on toiminut orpokotina vielä 70 -luvulla. itse olin kerran yötä, en huomannut mitään mutta viereisessa huoneessa nukkuneet kaverit näkivät metsän reunassa salaperäisen ”nunnan” ja ukkonen ja oudot äänet valvottivat heitä yöllä. aiheesta on muistaakseni täälläkin keskusteltu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      8992
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2400
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1267
    Aihe