Onko Valioliigassa liikaa ulkomaalaisia?

Ou lav ii

2

441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wanha futaaja

      Olen ollut tästä asiasta huolissani jo vuosia ja kirjoitellut nettiinkin siitä aika ajoin. Vaikka en itseäni noihin mainitsemiisi suuruuksiin vertaakaan. Jalkapalloa olen kuitenkin seurannut, ja pelannutkin, jo hamalta 1960-luvulta lähtien ja nähnyt sen suuren murroksen, joka brittien liigassa on tapahtunut. Ennen 1980-lukua Englannissa ei pelannut juuri ollenkaan ulkomaalaisia, jos nyt ei lasketa irlantilaisia, walesilaisia ja skotteja. Voitiin todella puhua englantilaisesta jalkapallosta.

      Muutama vuosi sitten kävin Lontoossa katsomassa Arsenalin peliä, jossa ei edes penkillä ollut yhtäkään brittiä. Ja valmentajakin oli ranskalainen. Täytyy myöntää, että hiukan tuntui oudolta eläytyä "aitoon kotipelitunnelmaan." Oltiin tultu tien päähän.

      On aivan selvää, ettei Valioliiga tarjoa nuorille englantilaispelaajille tätänykyä mahdollisuutta päästä kehittymään ja parrasvaloihin. Tämä näkyy jo nyt maajoukkueen huonona menestymisenä. Britit ovat pudonneet kilpailijoiden kelkasta jo kauan sitten. Ei penkillä kehity, eikä edes sinne penkille pääseminen ole helppoa.

      Toisaalta, jos ulkomaalaiskiintiö asetettaisiin vaikkapa niin, että korkeintaan 3-4 ulkomaalaista per joukkue, romahtaisi seurajoukkueiden taso vuosiksi eteenpäin. Samalla myös rahahanat menisivät tukkoon, TV-oikeuksien myynti ulkomaille tyrehtyisi, tai ainakin supistuisi huomattavasti.

      Tämä muutos on kuitenkin jossain vaiheessa pakko asteittain tehdä. Muuten ei kohta voida enää puhua englantilaisesta jalkapallosta. Jos vielä arabit, venäläiset, amerikkalaiset, thaimaalaiset ja muut ökyrikkaat omistavat seurat, valmentajat ovat monesti ulkomaalaisia. Kuten tilanne jo nyt on. Tai sitten englantilaisella jalkapallolla tarkoitetaan alasarjoja.

    • LIIGAAA

      Kenellä on haluaa ostaa kotimaisia pelaajia. Suuren osan Valioliigaseuroistakin omistaa ei englantilainen henkilö. He vaan kuluttavat rahaa ulkomaalais pelaajiin.

      Saksan Liiga on ihan hyvä esimerkki siitä miten voi pärjätä myös joukkueella jossa on enemmänkin kotimaisia pelaaji kuin yksi tai kaksi avauskokoonpanossa. Englantilais seurat tekevät tappiota sillä aikaa saksalaisseurat takovat voitokasta tai vähintään -0 tulosta.

      Englannin liikan suuri etu on vain sen todella laaja televisio sopimus. Jos ulkomaalaisten tähtipelaajien määrä radikaalisti vähenisi niin ehkä se myös vaikuttaisi Valioliigan kiinnostavuuteen ulkomailla, kuten esim Suomessa.

      Jos sieltä Valioiigasta niitä tähtipelaajia ja suosikkipelaajia pitäisi alkaa luetella niin harvan ei Britin/englantilaisen suusta tulisi jokin englantilaispelaaja.

      Mielestäni koko englannin Valioliiga on aivan yliarvostettua maailmalla ja varsinkin Suomessa. Eiväthän Englantilais seurat pärjää edes europeleissä sen paremmin kuin muun maan joukkueet. Monet Englantilais seurat kun käyttävät monin kertaisesti rahaa pelaajien ostamiseen kun esimerkiksi Saksaslaiset tai Ranskalais seurat käyttävät paljon vähemmän ja niin myös monet Espanjalais seuratkin Real Madridia ja Barceloonaa lukuun ottamatta.

      Man City käyttää hirveitä summia pelaajien hankintaan, mutta eipä menestystä tule kovin Valioliigassa eikä Euroopan kentillä. Onko kukaan koskaan kuullut sanoja joukkuehenki, asenne ja taktiikka. Näistä vähintään yksi tuntuu ainakin joillakin Englantilais seuroilla olevan joskus pahasti hukassa.

      On vain tähtipelaajia useasta erimaasta eikä ole kunnon yhteis/joukkuehenkeä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      405
      4119
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      229
      2047
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1520
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      155
      1345
    5. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      61
      1003
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1001
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      127
      965
    8. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      913
    9. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      222
      906
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      888
    Aihe