Vakuutusyhtiö ihmetyttää

Leeloo87

En tiedä, onko tämä oikea paikka kirjoittaa, mutta en löytänyt sopivampaakaan..
Tämä on siis tilanteeni.
Olen 22 vuotias nainen.
Kaaduin työpaikallani luistimilla tämän vuoden tammikuussa 15.1, eli kyseessä on työtapaturma. Varasin vasempaan käteeni koko painoni ja heti tapaturman jälkeen ranne hieman turposi ja tuli kipua, mutta ei tuntunut mitenkään kauhean vakavalta. Kotona laitoin ideaalisiteen ja pidin sitä sitten töissäkin, turvotus laski melkeinpä heti seuraavaksi päiväksi. Tasan kahden viikon päästä 29.1 menin työterveyteen, koska käsi ei ollut parantunut, ja ääriasennoissa varsinkin tuntui kipua, ehkä kyse ei ollutkaan vain venähdyksestä.
Minut lähetettiin saman tien röntgeniin, pikaisesti lääkäri tutki kuvia, eikä nähnyt mitään, kuitenkin hän käski vartoa röntgenlääkärin lausunnon. Mitään hän ei käteeni laittanut ja palasin sitten töihin normaalisti varoen tietenkin kipeää kättäni. Iltapäiväkerhonohjaajana pystyin välttämään käden liian käytön.
Lausunto röntgenlääkärilä 8.2 ja kädessä ei mitään "traumattiseksi tulkittavaa", eli ei murtumaa. Työterveyslääkäri käski mennä ortopedille, ja pääsin 10.2. Nyt siis oli mennyt vähän vajaa kuukausi tapaturmasta.
Ortopedi lähetti vakuutusyhtiöön (Pohjola) maksusitoumuspyynnön magneettikuvaukseen. Hän epäili venähdystä, mutta asia tuli tutkia. Koko ajan olin töissä, koska särkyä ei juuri ollut, vain kipua ääriliikkeissä ja jos jotain olisi joutunut kantamaan. Auton ajaminen vähän sattui ja turvavyön laittaminen, tiskaaminen jne pienet askareet, mutta ei silti mitään järkyttävää. Harrastuksiini kuuluu pianon ja kitaran soittaminen, jota en siis voinut juurikaan toteuttaa.

Maksusitoumus Pohjolasta tuli yli kuukauden päästä sen pyytämisestä ja pääsin lähes samantien, viikon päästä magneettikuvaukseen 17.3.
Seuraavana päivänä 18.3 kuvauksesta ortopedi soitti magneettikuvan nähtyään ja sanoi, että käteni on murtunut, veneluu. Siis diagnoosin saamisessa meni vähän yli kaksi kuukautta.
Seuraavana päivänä puhelusta menin taas röntgeniin 19.3 ja muutaman viikon päästä tapasin ortopedini 6.4. Nyt otetussa röntgenissä jo näkyi ihan selkeä murtuma linja veneluussani. (Ihan kuin se olisi vasta kunnolla auennut tässä odottelu aikana.) Hän puhui, että jos käsi leikattaisiin se tarvitsisi luusiirron ja ruuveja/ruuvin tms, koska "railo" on sen verran suuri luussa. Kuitenkin minulla oli vielä työsopimusta jäljellä pari kuukautta ja sovittiin, että toukokuun lopussa katsotaan, onko käsi alkanut luutumaan yhtään, vai tarvitaanko leikkausta vai mitä. Noh, taas röntgeniin ja ortopedin tapaaminen (varmaan 26.5). Hänen mielestään luu oli luutunut vähän, radiologin tms mielestä juuri mitään muutosta ei ollut tapahtunut. Itsekin olisin ihan vähän luutumista ehkä nähnyt kuvissa..
Kuitenkin lääkäri ehdotti leikkauksen välttämistä, koska riskit ovat niin suuret ja vielä kun olen soittaja jne käsi/sormet voi hidastua ja muitakin riskejä oli. Ehdotuksena oli siis magneettilaite, joka kasvattaisi luuta kädessäni, ikään kuin luuduttaisi sitä, ja jota pitäisin kolmen kuukauden ajan kolme tuntia päivässä. Kesäkuun alussa 4.6 työsopimukseni päättyi ja en ollut ollut päivääkään sairaslomalla käteni takia. Lääkäri kirjoitti minulle heti seuraavasta päivästä sairaslomaa kolme kuukautta (5.6-5.9), kun työni olivat loppuneet ja maksusitoumus pyynnön Pohjolaan magneettilaitteesta. Laite tulisi siis maksamaan 3000 euroa, mutta jos se ei toimisi, sitä ei tarvitsisi maksaa, koska laitetta ei ollut vielä kauheasti kokeiltu Suomessa, mutta Euroopasta siitä oli hyviä tuloksia ja oli Suomessakin. Mutta aika uusi juttu kuitenkin.
Leikkaus, sairaslomani jne, joka tulisi leikkauksen jälkeen olemaan ainakin puoli vuotta, tulisi myös maksamaan aikaste paljon. Pyyntö Pohjolaan lähti siis vähän ennen töideni loppumista toukokuun lopulla. Sairasloman sain kesäksi, myös siksi koska minulla oli maataloustöitä jo sovittuna, joita en olisi voinut tällä kädellä suorittaa millään muotoa.

3

805

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Leeloo87

      ELI:

      Nyt on elokuun loppu menossa, olen soittanut vakuutusyhtiöön asiakaspalveluun kymmeniä kertoja tämän kesän aikana. Viimeisin tieto puhelimessa on se, että en saa kyseistä magneettilaitetta, koska se on liian kokeellinen, eikä kunnollisia tutkimustuloksia ole tai muuta vastaavaa. Vielä kai voin jotain asiasta valittaa tai kertoa omaa kantaani.. Odotinhan sitä sen kolme kuukautta, ja niinä kolmena kuukautena sen piti olla jo minulla käytössä.
      En ole saanut rahaa koko kesänä, kohta kolmeen kuukauteen. Olisin kai voinut mennä Kelaan, mutta se olisi tarkoittanut, että vakuutusyhtiössä minun asioideni käsittely olisi keskeytetty siksi aikaa. Ainakin näin minulle sieltä selitetettiin. Ja siksi en ole mennyt, onneksi on poikaystävä joka on maksanut vuokran jne.

      Käsi on edelleen aivan samalla tavalla kipeä, kuin se on ollut koko ajan, välillä on myös ilmestynyt särkyä. Jos vähänkään teen mitään sillä, se tulee heti kipeämmäksi. Erosin kuntosaliltani, koska siellä ei ollut mitään hyötyä käydä. En ole juurikaan voinut soittaa mitään soittimia. Vakuusutyhtiö on vaatinut koko ajan työpaikaltani lisää tietoa, joka on tiedotettu jo tuhat kertaa sinne, esim se, että en ole ollut sairaana päivääkään käteni takia, Pohjola kyselee tätä jo varmaan kolmatta kertaa. Nyt siis odottelemme, että vakuutusyhtiö ottaisi häneen yhteyttä.
      Kohta varmaan taas soitan sinne. Välillä he ovat laittaneet asiani kiirellisenä etenemään, mutta aina uusi käsittelijä on keksinyt lisää kysymyksiä esittää joko työpaikalleni tai minulle. Ja aina sama junnaus.
      En tiedä mitä tässä pitäisi tehdä, sairaslomani loppuu kohta ja menen ortopedilleni käymään pian uudestaan, jos hän nyt sitten tietäisi mitä pitää tehdä. Olen harkinnut jo oikeisapumiehiä ja kuluttaja-asiamiehiä, mutta olen vaan odottanut. Nyt alkaa pikku hiljaa tympiä koko homma. Voiko ihmistä odotuttaa näin kauan? Tiedän kyllä että on varmasti jouduttu odottamaan todellakin kauan, mutta kyse on työtapaturmasta ja lain mukaan minulla pitäisi olla suoja tapaturman sattuessa.

      Haluaisin kuulla kommenttia, jos jollain on saman tyylisiä kokemuksia tms vakuutusyhtiöiden kanssa pelleilystä tai muuta vastaavaa.

      • siitä lähdetään

        Voit ainakin unohtaa sen magneettilaitteen, siihen et tule ikinä saamaan korvausta mistään. Sillä ei ole todettu olevan käytännössä mitään tehoa luunnmurtumien paranemiseen. Ihmettelen vaan, miten se ortopedi sitä sinulle edes suositteli, ellei tietysti hän itse sellaista kauppaa tai ole muuten sekaantunut asiaan...


      • Peelo 68

        tpv rahaa vakuutuyhtiöstä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      75
      2300
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1781
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      162
      1639
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1402
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1398
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1271
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      136
      1133
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1083
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1062
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      958
    Aihe