Miten "nollata" tietokone?

Surkeakoneella

Hei!
Mulla on sellainen ongelma, että kone takkuilee pahasti. Siellä on viruksia ja kovasti pirstaloituneita tiedostoja.

Ajattelinkin kysyä, osaisiko joku selittää, miten tietsikan saisi "nollattua", niin, että kaikki tiedostot katoaisivat ja tehdasasetukset palautuisivat. Olisin kovin kiitollinen! Minulla on kone HP Compaq tc4200 Tablet PC.

Tossa on osoite sen nettsivuille: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Home.jsp?lang=fi&cc=fi&prodTypeId=321957&prodSeriesId=457948&lang=fi&cc=fi

Kiitti kovasti, jos joku osaisi auttaa.

12

7241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juhakorkeapudas

      Palautusasennuksen aloitus painamalla F11 koneen käynnistyessä (ilmoitus vasemmassa yläreunassa) tai palautuslevyjen tilaaminen HP:ltä. Käyttöjärjestelmän voi asentaa myös jos sellainen asennuslevy talosta löytyy, tällöin tulee kuitenkin huomioida, että kaikki ajurit pitää asentaa erikseen.

    • Tämä lukee tietokoneen käyttöohjeissa, mutta.. jos tietokoneen käyttöjärjestelmä on vanha tai sen elinkaarta ei ole paljoa jäljellä niin tätä ei kannata tehdä vaan kannattaa hankkia suoraan uusi käyttöjärjestelmä. Esimerkiksi Windows XP on liian vanha, että kannattaisi nollata ja Windows Vistasta kaikki muut paitsi Business ja Enterprise versiot menee joka tapauksessa uusiksi reilun 1.5v kuluttua viimeistään, että ei kannata tehdä.

      Tuon koneen tietoja kun tarkastin niin ensimmäinen kysymys kuuluu, että onko siinä Windows Vista Business vai joku muu versio Windowsista?

      Pikainen lisäselvitys paljasti senkin, että uutta Windowsia siihen ei kannata ostaa koska tehoa ei oikein tarpeeksi riitä, ja uusi Windows 7 Professional maksaa sellaiset 270€ joten tässä tapauksessa varmaan fiksuinta olisi vaihtaa toisen merkkiseen käyttöjärjestelmään, ja kulujen pitämiseksi kurissa niin vanhaan koneeseen kannattaa laittaa varmaan joku ilmainen.

      Toinen kysymys kuuluu, että mitä kaikkea sillä koneella olisi tarkoitus tehdä? Nettiliittymä, nettipalvelut mitä käytetään, minkälaisia ohjelmistoja käytetään (esim. tekstinkäsittely) ja jne. Osaisi sitten vähän suositella mikä olisi siihen sopiva uusi käyttöjärjestelmä.

      Käytännössä, ilmaisista olisi kolme sopivaa vaihtoehtoa. Sellaiset kuin CentOS, Debian ja Ubuntu LTS. Näistä muut kuin Ubuntu eivät oikein sovi mokkulakäyttöön ja ovat ikäviä mp3 -soitossa, nettipeleissä ja sen sellaisessa ja lisäksi ajankohta on aika huono CentOS:lle ja Debianille, koska ne uudistuvat vasta loppuvuodesta. CentOS:n nykyinen versio on vanha ja vähän kömpelö käyttää. Debianin nykyinen versio vanhenee niin ikään myös 1.5v aikana, mutta siitä kyllä voi jo varsin turvallisesti laittaa keskeneräisen Debian 6 testingin. Debian taas on hyvä sellaisille jotka haluavat paljon muutella ohjelmistoja ja käyttöliittymää.

      No, 95% tod. näk. oikea ratkaisu on Ubuntu 10.04.1 LTS ja asentaa se koneeseen, ja jättää asennus jonkun osaavan tyypin tehtäväksi. Homma kun kaipaisi PC-tekniikan perusteiden osaamista. Latauksen voi tehdä tästä linkistä: http://fi.releases.ubuntu.com/10.04.1/ubuntu-10.04.1-desktop-i386.iso

      Lisätietoja käyttöjärjestelmästä (englanniksi) löytyy tästä: http://www.ubuntu.com/desktop Käyttöjärjestelmä kyllä on toki suomenkielinen kun sen asennuksesta valitsee.

      Tällä tavalla saa vanhalle tietokoneelle käyttövuosia. Jos Windows 7:aa sitten kaipaa niin sitten kannattaa ennemmin ostaa uusi tietokone Windows 7 Professionalilla ja myydä vanha pois.

      • UnitySucks

        Mint on myös hyvä ratkaisu, varsinkin verrattuna "tavalliseen" Ubuntuun, jonka Unity-desktop on hirveä. Jos muistia on vain 4 GB, katsoisin jonkun vähemmän muistia vievän vaihtoehdon. Jos vielä vähemmän kuin 4 GB, niin sitten joku kaikkein kevyimmistä, kuten joku Puppy-versioista (Precise, Wary, Slacko, Tahrpup, Simplicity...) tai Lubuntu (vienee vähän enemmän kuin Puppyt). Jos kone on vanha, osa noista, kuten Lubuntun uudemmat versiot, ei ehkä suostu siinä toimimaan.


    • PC hirmu

      miten nollaan windows7 emachines läppäri
      kiinnostais vaan tietää kun oon miettiny sen koneen nollaamista!!

      • usb-paras-8e

        USB tai CD. Muut keinot ovat vaikeampia. Jos dual boot ja ei haittaa jättää kovalevylle osioita niin voit asentaa windows 7:lla windows 7:n.

        Voit myös päivittää windows 10 ja valita puhdas asennus.


    • jonne4584es

      es on iha best

      • hölömöjäpiisaa

        Aloittaja on ehkä vaihtanut konetta muutaman kerran tuon kyssärin jälkeen.


    • KuinkaNollataWindows10

      Kuinka voisi nollata Windows 10?Minä mietin sitä.

      • usb-tikulla-voi-myös

        Asetukset - päivittäminen ja suojaus - palauttaminen - aloita...


      • toimiisatavarmasti
        usb-tikulla-voi-myös kirjoitti:

        Asetukset - päivittäminen ja suojaus - palauttaminen - aloita...

        Helpoin ja turvallisin tapa:

        -sulje kone
        -kone roskiin
        -mene kauppaan
        -osta uusi kone


    • testaa-ensin

      Aina ennen uudelleenasennusta tms. kannattaa testata koneen hardwaresta ainakin muisti ja kiintolevy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9343
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2760
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      154
      2513
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2029
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1570
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1356
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe