Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kirjastojen tulevaisuus?

ssilenzio

Mietinpä vain miten mahtaa käydä kirjastoille tulevaisuudessa. Teknologinen kehitys on niin huimaa ollut viime vuosina kun joka alalla on siirrytty sähköiseen tietokoneaikaan ja paperisista arkistoista ynnä muista on luovuttu. Kaikki on nykyään koneella ja netissä. Vasta vähän aika sitten käytettiin vielä c-kasetteja, cd-levyjä, nyt kaikki musiikki on kaikkien ladattavissa netissä. Käykö kirjoille samoin että kaikki kirjat on netissä kaikkien ladattavissa kaiken aikaa? Kehitys on nopeutunut ja uudet sukupolvet syntyvät aikaan, jolloin kaikki on sähköisessä muodossa ja he sopeutuvat siihen. Kaipaako paperisia kirjoja enää vain vanhemmat sukupolvet? Onko niille kohta enää kysyntää ollenkaan? Ja miten se vaikuttaa kirjaston henkilökuntaan, muuttuuko heidän työnkuvansa radikaalisti vai poistuuko kyseinen ala kokonaan? Tarkoitan , että onko siinä vaiheessa enää tarvetta kirjastohenkilökunnalle, kun kirjat löytyvät jokaisen taskukokoisista kannettavista koneista e-kirjoina. Itse pidän perinteisistä kirjoista, mutta kunhan vaan pohdin, että mikä on tulevaisuuden kehityssuunta tällä alalla ja kannattaako alalle edes hakeutua. Onko kellään asiasta tietoa? Mitä alan oppilaitoksissa opetetaan tulevaisuusnäkymistä?

1

1645

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • filosofian maisteri

      Kyllä nytkin on jo ollut kirjoja netissä. Tietysti aika muuttuu ja saattaa tulla niin pieni ja mukava lukupääte, jota voi pitää junassa yms mukana. Toki tekniikan pitäisi olla edullista, jotta sille löytyisi suomen kielisiä kirjoja.

      Kun c-kasetit tulivat, niitä alettiin jonkin ajan kuluttua hankkia kirjastoihin. Nyt kirjastoissa on cd-levyjä, dvd:itä, konsolipelejä ja jonkin verran myös jo BD-levyjä. Ja täytyyhän vanhat kirjatkin arkistoida jonnekin. Kirjastoilla on kuitenkin tietoa siitä, miten eri kirjat löytyvät, sisällön tuntemusta jne. Kyllä varmasti aikaa tullaan seuraamaan, mutta kirjastot ovat olleet olemassa jo kauan - kauemmin kuin kirjapainot. Eiköhän ala vielä jonkun aikaa säily.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2328
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      42
      1537
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1467
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      73
      1254
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe