Palattiin Kultahietikolta

Hep21

Moi kaikki,

palasimme juuri viikon reissulta Bulgariasta ja tämä oli jo kolmas kerta kun tässä mahtavassa maassa vierailimme. Muutamia uusia havaintoja tuli tehtyä Kultahietikon sekä Bulgarialaistenkin suhteen. Tällä reissulla jopa saimme Bulgarialaisia ystäviä.

Jotain neuvoja matkaajalle, joita täällä usein kysytään...

- Ravintolan sisäänheittäjän ahdistelut voit välttää jos kannat kädessäsi avointa juomaa (tölkkiä tms.) He eivät halua ravintolaansa ketään jolla on omia juomia, toki sisälle pääsee jos jotain juomaa tai ostoksia on muovikassissasi.
- Postimerkit ja kortit. Postikortteihin tarvitaan 2x 0,50lv (eli 50 stoltinkia) postimerkkiä ja prioritaire tarra. Näitä molempia saa "Eiffelin tornia" vastapääten pääpostilta. Kortteja myyvät mummot eivät osaa englantia ja antavat liian vähän merkkejä, eli kortit ei tule perille.
- Jos hotellissasi ei ole mielestäsi kunnollista allas-aluetta tai siellä eiole tilaa, lyötyy ns. "parkkeja" joista voi ostaa erilaisia palvelupaketteja (tuoli, allaspaikka, pyyhe jne. all-inclusiveen joitain juomia tiettynä kellonaikana.) Yksi tällainen paikka Kultahietikolla on Doplhin Mega Park. Paikanpäällä voi syödä, juoda, levätä ja virkistyä uima-altaalla, myös urheilua voi katsoa tv:stä.
- Bulgarialaisten keskipalkka on n. 400lv kuukaudessa (200e) joten suuriosa extra tuloista tulee tipeistä. Periaatteessa opiskelu on turhaa koska kaikki poliisista baarityöntekijään saa samaa palkkaa. Eriasia on tieten taulumaalarit yms. Jotka ovat yrittäjiä jotka voivat valita työnsä sekä työaikansa. Baarien tarjoilijat ja sisäänheittäjät yleensä nukkuvat baarin pöydillä yön ja tekevät todella todella pitkää päivää.
- Taulumaalarit tekevät halvimmalla töitä kadulla. Hotellien aulassa maalaava pyytää aina kovempaa hintaa. Maalaustyylikin vaihtelee kovasti mutta muistakaa että hiemankin huonolaatuisempi kuva (jpeg/gif suurennos, pixelimössöä) joka on epätarkka, ei kelpaa. Maalarit toisinsanoen tekevät tarkkoja kopioita ilman sen kummempia muutoksia.
- Sen minkä matkanhinnassa säästää, kärsii hotellin laadussa. Toki hyviäkin äkkilähtöjä on, mutta halvimmat ovat sitten sellaisia luukkuja että hirvittää. Kaikki on kiinni siitä mihin haluat matkallasi panostaa.

Kultahietikko on hieno paikka, on paljon itsestäsi kiinni millaisen loman valitset ja miten paikanpäällä käyttäydyt. Osalla paikallista väestöä on nihkeämpi asenne meitä parempituloisia kohtaan, mutta tuon jään voi murskata ystävällisyydellä ja kiittämällä hyvästä palvelusta.

3

1524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yx-täti

      Mukava oli lukea viestisi ja tuo korti asiakin nyt sit selvisi paljonko merkkejä tarvitaan,mikä on prioritaire tarra? saakosen merkien oston yhteydessä?Ensiviikolla lähden matkaan.Valisin Sveti Kostantin nyt tällä kertaa yöpymispaikakseni.Olin jokunen vuosi sitten Kultahietikolla.Pidin kyllä siitäkin paikasta.
      Lapsenlapsesta pitäsi taulu maalauttaa 24x36 kokoinen olisi hyvä.Paljonkohan luulet että pitäsi värillisestä työstä maksaa? Jos 200euroa hankitaan vain kuussa,ei kai lie silloin hirveitä maksa.Minä kyllä maalautan sen varmasti Svesissä.Kiva olisi jo viitsisit vastata.

      Mites ne paljon varoitellut taskuvarkaat,oliko sellaisia ongelmia.Meitä ikäimmeisiä aina vähän arveluttaa kuinka
      siellä Varnassa selviää käydessään.

      Ilmat näkyy vielä olevan viikonpäästäkin suotuisat.

      • Eka kerta

        Luin ennen ensimmäistä Bulgarian matkaamme täältä muiden kokemuksia matkasta, niistä oli paljon hyötyä, tässä omia tuntemuksia reissusta.
        Kotiuduimme eilen Tjäreborgin äkkilähtömatkalta, majoituimme Zdravetsissa. Lennot oli aikataulussa, ruoka lennoilla maukasta ja palvelu pelasi hyvin. Kuljetukset lentokentän ja hotellin välillä ok. Hotelli oli positiivinen yllätys: siisti, hiljainen (paitsi kukko aamulla:)), aamupala runsas, palvelu moitteetonta, allasalue ok, eikä rantaan ole kuin 200 metriä.
        Kultahietikolla ei nähtävyyksiä ole. Luostarin raunioilla voi käydä. Varnassa jo enemmän katseltavaa. Albena ei ihastuttanut, mutta Baltchic oli kokemisen arvoinen ja ennen kaikkea kuningattaren puutarha. Puutarhassa vierähtää helposti useampi tunti.
        Busseilla kulkee edullisesti välimatkat, aikataulut vain heittelevät vähän. Taksit halpoja, kunhan vaan jaksaa tinkiä. Bussiin noustessa ruuhkatilanne oivallinen tapa menettää rahansa, nimimerkillä kokenut.
        Kultahietikon Luna-hotellissa päivällisbuffet maksoi 19 levaa/hlö juomat - ja nälkä lähti! Respassa myydään ruokatiketit etukäteen.
        Joku kyseli kauneushoitoloita. Lunan lähellä Lilia mainosti kadun varressa kasvohoitoa muistaakseni 25 levalla, en tosin itse käynyt.
        Kaikkien palveluiden ja tavaroiden välillä yleensäkin iso hintahaitari. Vertailu myyntikojujen ja supermarkettien kesken kannattaa. Kauppojen alennusmyynneissä piti pitää pää kylmänä ja muistaa verrata hintoja Suomen vastaaviin tuotteisiin.
        Varnassa käydesämme ostimme paljon hedelmiä, koska ne olivat selkeästi halvempia kuin Hietikolla.
        Rahanvaihdossa kannattaa olla tarkkana! Varnassa parempi kurssi kuin Hietikolla.
        Kaiken kaikkiaan onnistunut matka takana, meren aaltojen pauhu ja auringon lämpö mielessä...


      • prioritaire tarra

        prioritaire tarraa en ole koskaan liimannut kortteihin ja aina tullut perille ????


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe