Palattiin Kultahietikolta

Hep21

Moi kaikki,

palasimme juuri viikon reissulta Bulgariasta ja tämä oli jo kolmas kerta kun tässä mahtavassa maassa vierailimme. Muutamia uusia havaintoja tuli tehtyä Kultahietikon sekä Bulgarialaistenkin suhteen. Tällä reissulla jopa saimme Bulgarialaisia ystäviä.

Jotain neuvoja matkaajalle, joita täällä usein kysytään...

- Ravintolan sisäänheittäjän ahdistelut voit välttää jos kannat kädessäsi avointa juomaa (tölkkiä tms.) He eivät halua ravintolaansa ketään jolla on omia juomia, toki sisälle pääsee jos jotain juomaa tai ostoksia on muovikassissasi.
- Postimerkit ja kortit. Postikortteihin tarvitaan 2x 0,50lv (eli 50 stoltinkia) postimerkkiä ja prioritaire tarra. Näitä molempia saa "Eiffelin tornia" vastapääten pääpostilta. Kortteja myyvät mummot eivät osaa englantia ja antavat liian vähän merkkejä, eli kortit ei tule perille.
- Jos hotellissasi ei ole mielestäsi kunnollista allas-aluetta tai siellä eiole tilaa, lyötyy ns. "parkkeja" joista voi ostaa erilaisia palvelupaketteja (tuoli, allaspaikka, pyyhe jne. all-inclusiveen joitain juomia tiettynä kellonaikana.) Yksi tällainen paikka Kultahietikolla on Doplhin Mega Park. Paikanpäällä voi syödä, juoda, levätä ja virkistyä uima-altaalla, myös urheilua voi katsoa tv:stä.
- Bulgarialaisten keskipalkka on n. 400lv kuukaudessa (200e) joten suuriosa extra tuloista tulee tipeistä. Periaatteessa opiskelu on turhaa koska kaikki poliisista baarityöntekijään saa samaa palkkaa. Eriasia on tieten taulumaalarit yms. Jotka ovat yrittäjiä jotka voivat valita työnsä sekä työaikansa. Baarien tarjoilijat ja sisäänheittäjät yleensä nukkuvat baarin pöydillä yön ja tekevät todella todella pitkää päivää.
- Taulumaalarit tekevät halvimmalla töitä kadulla. Hotellien aulassa maalaava pyytää aina kovempaa hintaa. Maalaustyylikin vaihtelee kovasti mutta muistakaa että hiemankin huonolaatuisempi kuva (jpeg/gif suurennos, pixelimössöä) joka on epätarkka, ei kelpaa. Maalarit toisinsanoen tekevät tarkkoja kopioita ilman sen kummempia muutoksia.
- Sen minkä matkanhinnassa säästää, kärsii hotellin laadussa. Toki hyviäkin äkkilähtöjä on, mutta halvimmat ovat sitten sellaisia luukkuja että hirvittää. Kaikki on kiinni siitä mihin haluat matkallasi panostaa.

Kultahietikko on hieno paikka, on paljon itsestäsi kiinni millaisen loman valitset ja miten paikanpäällä käyttäydyt. Osalla paikallista väestöä on nihkeämpi asenne meitä parempituloisia kohtaan, mutta tuon jään voi murskata ystävällisyydellä ja kiittämällä hyvästä palvelusta.

3

1516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yx-täti

      Mukava oli lukea viestisi ja tuo korti asiakin nyt sit selvisi paljonko merkkejä tarvitaan,mikä on prioritaire tarra? saakosen merkien oston yhteydessä?Ensiviikolla lähden matkaan.Valisin Sveti Kostantin nyt tällä kertaa yöpymispaikakseni.Olin jokunen vuosi sitten Kultahietikolla.Pidin kyllä siitäkin paikasta.
      Lapsenlapsesta pitäsi taulu maalauttaa 24x36 kokoinen olisi hyvä.Paljonkohan luulet että pitäsi värillisestä työstä maksaa? Jos 200euroa hankitaan vain kuussa,ei kai lie silloin hirveitä maksa.Minä kyllä maalautan sen varmasti Svesissä.Kiva olisi jo viitsisit vastata.

      Mites ne paljon varoitellut taskuvarkaat,oliko sellaisia ongelmia.Meitä ikäimmeisiä aina vähän arveluttaa kuinka
      siellä Varnassa selviää käydessään.

      Ilmat näkyy vielä olevan viikonpäästäkin suotuisat.

      • Eka kerta

        Luin ennen ensimmäistä Bulgarian matkaamme täältä muiden kokemuksia matkasta, niistä oli paljon hyötyä, tässä omia tuntemuksia reissusta.
        Kotiuduimme eilen Tjäreborgin äkkilähtömatkalta, majoituimme Zdravetsissa. Lennot oli aikataulussa, ruoka lennoilla maukasta ja palvelu pelasi hyvin. Kuljetukset lentokentän ja hotellin välillä ok. Hotelli oli positiivinen yllätys: siisti, hiljainen (paitsi kukko aamulla:)), aamupala runsas, palvelu moitteetonta, allasalue ok, eikä rantaan ole kuin 200 metriä.
        Kultahietikolla ei nähtävyyksiä ole. Luostarin raunioilla voi käydä. Varnassa jo enemmän katseltavaa. Albena ei ihastuttanut, mutta Baltchic oli kokemisen arvoinen ja ennen kaikkea kuningattaren puutarha. Puutarhassa vierähtää helposti useampi tunti.
        Busseilla kulkee edullisesti välimatkat, aikataulut vain heittelevät vähän. Taksit halpoja, kunhan vaan jaksaa tinkiä. Bussiin noustessa ruuhkatilanne oivallinen tapa menettää rahansa, nimimerkillä kokenut.
        Kultahietikon Luna-hotellissa päivällisbuffet maksoi 19 levaa/hlö juomat - ja nälkä lähti! Respassa myydään ruokatiketit etukäteen.
        Joku kyseli kauneushoitoloita. Lunan lähellä Lilia mainosti kadun varressa kasvohoitoa muistaakseni 25 levalla, en tosin itse käynyt.
        Kaikkien palveluiden ja tavaroiden välillä yleensäkin iso hintahaitari. Vertailu myyntikojujen ja supermarkettien kesken kannattaa. Kauppojen alennusmyynneissä piti pitää pää kylmänä ja muistaa verrata hintoja Suomen vastaaviin tuotteisiin.
        Varnassa käydesämme ostimme paljon hedelmiä, koska ne olivat selkeästi halvempia kuin Hietikolla.
        Rahanvaihdossa kannattaa olla tarkkana! Varnassa parempi kurssi kuin Hietikolla.
        Kaiken kaikkiaan onnistunut matka takana, meren aaltojen pauhu ja auringon lämpö mielessä...


      • prioritaire tarra

        prioritaire tarraa en ole koskaan liimannut kortteihin ja aina tullut perille ????


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5913
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3605
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1913
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1512
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1398
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe