Ajankohtainen D-vitamiini

dddddddddddd

23

660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ira¤

      tarvitsevat D_vitamiinia,koska auringosta ja ruoasta eivät saa tarpeekis.

      • keltakannukka

        Kuuntelin radiosta tässä pivänä muutamana kuinka lääkäri kehui d-vitamiinin erittäin hyviä terveysvaikutuksia ja kehotti niitä ottamaan. Talvellahan aurinko ei sitä meille toimita.

        Itse olen niitä käyttänyt jo monta vuotta joka päivä 1 tabu ja mielestäni voin hyvin ottaen huomioon liian monet alinvuoteni. Oikeastaan kolotuksia ei tunnu missään ja kävelykin käy reippaaseen tahtiin.

        Tosin lähimuistissa on alkanut ilmetä ongelmia. Ihan tavalliset asiat voivat joskus unohtua, joka harmittaa.

        YT

        Mikkonen Mikko


    • 70µg

      Lähes kaikilla kroonisilla sairauksilla ja veren D-vitamiinipitoisuudella näyttää olevan yhteys.

      Tällaisia sairauksia ovat anatomian emeritusprofessori Pentti Tuohimaan mukaan muun muassa monet syövät, kuurous, osteoporoosi, diabetes, reuma, verenpainetauti, monet infektiosairaudet ja keskushermoston sairaudet. Esimerkiksi riski sairastua eturauhassyöpään kasvaa, jos miehellä on pitkäaikainen D-vitamiinin vajaus. Ylipaino kasvattaa riskiä.

      D-vitamiinin vajaus näyttää altistavan myös rasitusmurtumien syntymiselle ja hengitystieinfektioille eli esimerkiksi kausiflunssalle.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

    • lllllllllllpp
    • Kevytmyrkyt ja
    • 11+6
    • terveyttä.
    • juustoa
    • EI MARGARIINIA

      """""""Synteettisten vitamiinien käyttö. Kuten Iiro osuvasti kirjoituksessaan totesi, niin synteettiset vitamiinit ovat vain yksi allopaattisen lääketeollisuuden tuottoisa sivubisnes…""""""

      http://www.raikasweb.com/tyypillisimmat-virheet

      Luonnolliset vitamiinivalmisteet tunnistaa siitä, että pakkaukseen on merkitty raaka-aine, esimerkiksi ruusunmarja C-vitamiinin lähteenä tai vehnänalkioöljy E-vitamiinin lähteenä.


      EI MARGARIINIA

    • voita.

      Margariini:
      Luonnollisesta öljystä tehdään margariinin raskaasti prosessoidussa valmistuksessa elimistölle vierasta ainetta. Suurin osa öljyssä luonnollisesti esiintyvistä ravintoaineista on poistettu ja tuhottu. Lisäksi valmistuksessa käytetyt hyvin korkeat lämpötilat ja mahdollinen vetykäsittely muuttavat öljyn rasvahapot vaaralliseen muotoon. Margariinit ovat ”ihmisravinnoksi kelpaamatonta teollista mössöä”. Kaikkein vaarallisimpia rasvahappoja ovat transrasvat, joita syntyy kasvisrasvojen teollisessa valmistusprosessissa. Älä osta tuotetta jossa lukee ”kovetettu/osittain kovetettu kasviöljy” tai ihan pelkästään ”kasviöljy”! Kasviöljyt ovat terveellisiä ainoastaan silloin, kun ne ovat luonnollisessa muodossa kylmäpuristettuina.
      http://elamanleipa.blogit.fi/luojan-laakkeet/

      Ensin kannattaa luopua teollisesti prosessoitujen öljyjen ja niitä sisältävien tuotteiden, kuten margariinien käytöstä.
      http://www.seinajoensanomat.fi/artikkeli/49924-rapakuntoinen-suolisto-tuhoaa-ihmisen

      “MARGARIINI – TERVEYSRUOKAKO?
      Tavallisia kasvisöljyjä sekä margariinia pidetään yleisesti terveellisinä ja jopa erilaisia sairauksia kuten sydän- ja verisuonisairauksia ehkäisevinä tuotteina. Mutta kuinka luonnonmukaisia ne ovat? Jotta voisimme arvioida näiden tuotteiden terveellisyyttä, on syytä tutkia niiden valmistusprosessia:
      Onneksi kuolleille kasvisrasvoille on olemassa luonnollinen vaihtoehto: kylmäpuristetut kasvisöljyt sekä raikas lisäaineeton meijerivoi!”
      http://www.uuttapuhtia.com/blogi/2011/01/voihan-margariini/

      Margariini on yksi niistä lukuisista viranomaisten tyrkyttämistä terveystuotteista, jota se ei kuitenkaan ole. Jokainen, joka on tietoinen margariinin valmistusprosessista, ymmärtää että kyse on pikemminkin huonosta pilasta kuin terveystuotteesta.
      http://www.aitoterveys.fi/Margariini.php

      Rasvaton maito ei happane, kuten maito normaalisti, jos sen jättää lämpimään. Rasvaton maito mätänee. Kukin päätelköön itse, haluaako moista moskaa juoda, taikka juottaa lapselleen.
      Kevytmargariini, on ihme että moinen kummajainen on päässyt ruokakauppoihin. Leivälle kuuluu laittaa voita, ei muovin kaltaista levitettä, joka ei maistu millekään ja jonka vaikutuksista ihmiskehoon ei ole minkäänlaista tutkimusta. Paitsi se että viereisestä hyllystä löytyvät taas ne juotavat vatsafloran tasoittajat, se kertonee kaiken tarpeellisen.
      Sitten taas kummastellaan että moinen määrä voitahan vie ennenaikaisesti hautaan, eipä vie kun pitää nauttimisen kohtuullisena. Kukaan ei käske syömään yhdeksää viipaletta leipää päivässä, eikä varsinkaan lappamaan viipaleille kevytmargariinia, kevytjuustoa ja kevytleikkelettä. Ihminen ei tule kylläiseksi tuommoisesta epämääräisestä ravinnosta, jota joku kehtaa kutsua ruoaksi.
      Lihatuotteita on lähestulkoon mahdotonta ostaa, kun kaikkeen on sekoitettu natriumglutamaattia, joka ei ole kotiimme tervetullut aine. Kanasta ja yrjömarinadeista puhumattakaan.
      Missä on puhdas ruoka, miksi sitä on niin hankalaa saada käsiinsä? Einekset valloittavat hyllypinta-alan kaupoissa ja luomuhylly on pieni sektori josta pitäisi löytää kaikki tarvitsemansa. Ruohonjuuri, Maatilatori ja pienet kalatiskeillä varustetut ruokakaupat kutsuvat minua luokseen enemmän kuin koskaan aiemmin. Olen päättänyt että vaikka se vähän vaivaa vaatiikin, niin mieheni kanssa me emme enää kanna eurojamme isoihin marketteihin vaan niille ihmisille, jotka oikeasti kantavat vastuun ja tarjoavat meille puhdasta ruokaa, ilman mitään keinotekoista.
      http://www.fit.fi/kayttajat/hanna-gullichsen/rasvan-puolesta-aspartaamia-vastaan

    • purkista.
    • vakionakio
    • siv106

      Ensitilaaja saa alennusta 5 dollaria jos käyttää alennuskoodia SIV106

      Laita alennuskoodi kohtaan, jossa kysytään 'referral code'. Saat ottaa tilaukseen mukaan myös yhden ilmaisnäytteen tai ostaa kokeilutuotteita, jotka ovat normituotteita halvempia.

      JA TÄMÄ MUUTEN TOIMII!!! :)

    • 100µg

      Sydänsairauksia ei ehkäistä vaihtamalla voi margariinin. Pohjois-Karjala-projektin sydänkuolleisuuden aleneminen voi johtua tupakoinnin vähenemisestä, liikunnan lisääntymisestä, kasvisten runsaammasta kulutuksesta ja suolan käytön vähenemisestä tai muista huomiotta jätetyistä sydänterveyteen vaikuttaneista tekijöistä. Väite voin vahingollisuudesta on tässä yhteydessä hyvin epävakaalla pohjalla. Uusimmassa tutkimustiedossa sydän- ja verisuonitaudit ovat paljastumassa tulehdustaudeiksi, joissa eläinperäisen rasvan rooli on hyvin kiistanalainen [4].


      http://www.hiilaritietoiset.net/voionainavoita.html

    • luomukerma

      D-vitamiinipuutos altistaa narkolepsialle?
      Narkolepsia-katapleksiaoireyhtymä aiheutuu hypotalamuksen ypokretiinisolujen tuhoutumisesta, minkä syynä on pidetty toistaiseksi tuntematonta autoimmuunimekanismia. Ranskan aurinkorannikolla asuvilla tätä oireyhtymää sairastavilla potilailla (51) todettiin verrokkeihin (55) nähden pienentyneet seerumin seerumin 25-hydroksidi-D-vitamiini- eli 25-OH-D-pitoisuudet (59 nmol/l vs 75 nmol/l). Pienentynyt 25-OH-D-pitoisuus lisäsi narkolepsia-katapleksian laskennallista riskiä jopa viisinkertaisesti kliinisistä piirteistä ja sosiodemografisista tekijöistä riippumatta. D-vitamiinireseptoreja sijaitsee aivojen immunokompetenteissa mikrogliasoluissa, ja D-vitamiinia on alettu pitää yhtenä merkittävistä ympäristötekijöistä, jotka laukaisevat autoimmuunitauteja. (Carlander B. Plos One 2011;6:e20433)
      Duodecim 2011;127:1771

      Suomalaisten lasten S-D-25-lukemat ovat aivan liian pieniä, mikä johtuu liian niukasta D-vitamiinin saannista. Katso 202 helsinkiläisen lapsen ja nuoren S-D-25-arvot kuvasta (Duodecim 2011). Keskiarvo oli noin 40 ja vain yksi lapsi ylitti 80 nmol/l. Puutostila on hyvin yleinen. Monilla lapsilla todettiin pienen D-vitamiinipitoisuuden seurauksena suurentunut PTH-arvo sekundaarisen hyperparatyreoosin merkkinä (normaalin PTH:n yläraja 73 ng/l on merkitty kuvaan katkoviivalla).
      http://www.duodecim.fi/xmedia/duo/duo99587.png

      D-vitamiinin kokonaissaantia auringosta ja ravinnosta mittaa sen metaboliitin, kalsidiolin, pitoisuus seerumissa. Yleinen mielipide on, että D-vitamiinin saanti tulee varmistaa lisäämällä
      sitä ravintovalmisteisiin ja käyttämällä D-vitamiinivalmistetta. Virallisen suosituksen mukaan aikuisen päivittäinen D-vitamiinin lisätarve vitamiinivalmisteesta on 7,5 µg. Luoja ei kuitenkaan laskenut D-vitamiinin päiväannosta puolen mikrogramman tarkkuudella vaan mahdollisti aurinkohormonin jopa 250 µg:n kertatuotannon ihossa, mikä etelässä tuottaa seerumin kalsidiolipitoisuuden 100–200 nmol/l (Vieth 2009). D-vitamiinin toksisuudesta on yllättävän vähän raportteja. Jopa vuoden tarvetta vastaavat kerta-annokset eivät ole aiheuttaneet myrkytysoireita. IOM:n uusin suositus kaksinkertaisti D-vitamiinin turvallisen päiväsaannin 50:stä 100:aan µg:an. Aikuisilla ei ole osoitettu toksisuutta, kun D-vitamiinin pitkäaikainen päiväsaanti on ollut 250 µg:n tasolla. Sattumoisin noin 250 µg on D-vitamiinin määrä, jonka iho tuottaa auringon UVB-säteiden kerta-altistuksen aikana. Suomalaiset saavuttavat 75 nmol:n tason yleensä vain kesäkuukausina.
      Duodecim 2011;127:1242–3

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2090

    • D-vitamiinia

      Yli puolet kouluikäisistä ei käytä lainkaan D-vitamiinivalmisteita. Tuoreen tutkimuksen mukaan D-vitamiinin saantisuositus toteutuu sitä huonommin mitä vanhemmista lapsista on kyse. 13–17-vuotiaista enää joka viides ottaa päivittäin D-vitamiinia.

      Pienet lapset saavat teini-ikäisiä enemmän D-vitamiinia. Lähes kolme neljästä alle kolmevuotiaasta saa D-vitamiinivalmistetta päivittäin.

      Suositusten mukaan alle 18-vuotiaiden tulisi käyttää D-vitamiinilisää joka päivä.

      Yliopiston Apteekin Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn haastateltiin syyskuussa 1 003 ihmistä, jotka ovat 15–79-vuotiaita.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

    • 100µg

      Raskaana olevien naisten D-vitamiinin tarve on keskimäärin 100 µg päivässä. Se on täysin turvallista ja se ehkäisee raskaus- ja synnytyskomplikaatioita, osoittaa lähes 500 naisen kliininen tutkimus (J Bone Mineral Research 2011).

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

    • c ja d

      Äidin D-vitamiinin puute raskauden aikana heikentää lapsen luontaisen immuunivasteen kehittymistä. Se voi altistaa syntyvän lapsen muun muassa autoimmuunitaudeille, kuten ykköstyypin diabetekselle. Raskaana olevien ja hedelmällisessä iässä olevien naisten tulisikin kiinnittää erityistä huomiota D-vitamiinin riittävään saantiin, suomalaisasiantuntijat muistuttavat.
      http://ruohikolla.blogspot.com/search/label/D-vitamiini

      The Lancet on maailmankuulu lääketieteellinen tietokanta: Tässä tutkimus vuodelta 2001
      http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2801%2906580-1/abstract

      D-vitamiinin puute on Suomessa yleistä ja neuvoloiden nykyinen suositus lapsille (10 µg eli 400 ky/vrk) on neljä kertaa liian pieni. D-vitamiini vaimentaa immuunijärjestelmän virhereaktiota, joka tuhoaa haiman insuliinia tuottavia ß-soluja. Riittävä D-vitamiinin anto lapsille ensimmäisestä elinvuodesta alkaen vähentää sairastumisen riskiä seuraavien 30 elinvuoden aikana. Aikuisdiabeetikko tarvitsee D-vitamiinia 100 µg/vrk, mitä määrää ei voi saada suomalaisesta ruokavaliosta.
      http://bit.ly/tOyW65

      Tässä tietoa D-vitamiinin ja I-tyypin diabeteksen yhteydestä:

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2090

      http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf

      http://www.katsomo.fi/?progId=39716

      http://www.vitamindwiki.com/tiki-index.php?page_id=339

      Lasten diabetes on kasvava ongelma Suomessa. Oikeampaa olisi sanoa tilanteen karanneen käsistä. Lääketieteellinen eliitti ja diabetesliitto kieltäytyvät näkemästä ongelmaan liittyviä selkeitä tosiasioita sillä muutenhan maassa harjoitettu terveyspolitiikka joutuisi outoon valoon. Olisi syytä pelätä, että hiilihydraatti- ja kasvirasvateoria romahtaa. Kun lukee diabetekseen liittyviä tutkimuksia, tulee vihaiseksi ja samalla hyvin surulliseksi siitä, että pienet lapset joutuvat kärsimään vallanhaluisten, paikalleen jämähtäneiden aikuisten itsepäisyydestä.
      http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=102


      Kun mietitään vitamiinien merkitystä, niin se on suuri uhka lääketeollisuudelle ajatellaanpa vaikkapa D-vitamiinia, jota tuo sakki on vastustanut henkeen ja vereen. Ihmiset kärsivät kroonisesta niin C- kuin D-vitamiininkin puutteesta, mutta se ei huoleta tuota sakkia. Tärkeintä on, että vitamiinien puutostauteja hoidetaan lääkkein eikä vitamiinein.

      Lääketeollisuus kehittelee koko ajan patentoitavia vitamiinien kopioita. Foolihapon ja D-vitamiinin korvikkeet ovat jo markkinoilla, ja niitä saa vain lääkärin reseptillä. Lisää on varmaan tulossa. Tästä on pohjimmiltaan kysymys koko vitamiiniasiassa.

      Vitamiinien käyttö on arkipäivää omassa praktiikassani. Niillä todellakin voi parantaa ja auttaa ihmisiä. Harvardissa tehdyn randomisoidun vitamiinitutkimuksen mukaan vitamiinihoito vähensi AIDS -kuolemia 27 %.
      http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=248

    • vhh

      Mielen ongelmien hoito liiaksi lääkekeskeistä!
      """ Suurelta osin elintavoista aiheutuvia kansantautejamme, kuten kohonnutta verenpainetta, aikuistyypin diabetesta, kohonneita veren rasva- ja kolesteroliarvoja sekä osteoporoosia ja myös masennusta, hoidetaan pääasiassa lääkkeillä. Lääketehtaat voivat hyvin, kansa sairastaa, syö lääkkeitä ja kärsii sivuvaikutuksista. Lääkkeet eivät kuitenkaan tehoa kansantautiemme todelliseen syyhyn eli epäterveellisiin elintapoihin. Lääketieteen isä Hippokrates sanoi jo aikanaan "ruoka olkoon lääkkeesi". Miksi nykyiset terveydenhuollon ammattilaiset ovat unohtaneet tämän ikivanhan viisauden? Vuodesta toiseen intetään, etä tavallinen ruoka riittää turvaamaan ravintoaineiden saannin. Monelle tavallinen ruoka on lisäainepitoisia eineksiä, sokerisia muroja, valkoisia jauhoja sisältäviä leivonnaisia sekä sokeririkkaita maustettuja maitotaloustuotteita. Sellainen ruoka ei riitä. Ravintoainepuutokset ajavat ahmimaan ja sekoittavat ihmisen herkän sisäeritysjärjestelmän ja aiheuttavat sitä kautta monia vakavia riippuvuuksia. Ravintoainepuutokset altistavat sairauksille, räjäyttävät terveydenhuollon kustannukset ja katkaisevat työuran ennen aikojaan."""

      Mielen ongelmien hoito liiaksi lääkekeskeistä!
      Nykypäivän psykiatrista sairaanhoitoa moititaan ylenmääräisestä lääkityksen käytöstä.

      Aiheestakin, sillä lääkkeitä määrätään aivan liian herkästi. Lääkitystä tulisi käyttää harkitusti ja mahdollisimman pienin annoksin, ettei lääkkeillä tukahduteta tunteita, joita ihmisen tulisi käydä läpi. Lääkkeillä on myös ikäviä sivuvaikutuksia, psykiatri Ilkka Härkönen toteaa.

      Lääkkeiden räjähdysmäisen lisääntymisen takana ovat Härkösen mukaan lääketehtaat.

      Lääke-edustajat kiertävät puhumassa lääkäreille lääketutkimuksista. Jos lääkärillä ei ole tietoa tai uteliaisuutta muihin hoitotapoihin, lääkitys on jokseenkin "helppo" tapa kohdata potilas. Ennakkoluulotkin estävät vaihtoehtoisten hoitotapojen löytymistä. Tiedon etsiminen edellyttää vaivannäköä ja aitoa halua auttaa potilasta.

      D-vitamiini ja rasvahapot aivojen ruokaa:
      Psykiatri Ilkka Härkösen mukaan vitamiineilla ja hivenaineilla on oleellinen rooli myös psyykkisessä hyvinvoinnissa. D-vitamiini ja omega-3-rasvahapot ovat aivojen ruokaa, hän painottaa. D-vitamiinia Härkönen itse syö 100µg/vrk. Suomalaiset viralliset saantisuositukset ovat kovasti jäljessä.

      Aivot ovat 80% rasvaa ja hän ei suosittele lainkaan margariinia ja kevytlevitteitä.
      Luontaisterveys Nro 5/2011 http://www.karprint.fi/luontaisterveys/



      Lisäravinteita masennuksen hoitoon:

      5-Hydroksitryptofaania myydään Suomessa ja ympäri maailmaa reseptivapaasti luontaistuotekaupoissa lisäravinteena masennuksen hoitoon, ruokahalua vähentämään ja unilääkkeeksi. Sitä markkinoidaan myös vakavan masennuksen hoitoon Euroopassa mm. tuotenimillä Cincofarm, Levothym, Levotonine, Oxyfan, Telesol, Tript-OH, ja Triptum. Useat kliiniset lumelääke-kontrolloidut kaksoissokkotutkimukset ovat osoittaneet 5-HTP:n tehokkaaksi masennuksen hoidossa.
      http://www.iherb.com/5-HTP-100-mg

      Gluteeniviljat pois! Mielenterveysongelman taustalla voi lymyillä gluteeni. Tämän neuvon voi antaa melkein minkä sairauden kohdalla tahansa ja se toimii. Koita ja hämmästy.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      Masennuksen omatoiminen hoito
      http://masennus.nettisivu.org/osa-1/

      Unettomuutta voi hoitaa melatoniinilla, jolla ei ole sivuvaikutuksia, ei aiheuta riippuvuutta eikä toleranssi nouse:
      http://www.tietoaunettomuudesta.fi/melatoniini/

      http://www.iltalehti.fi/terveys/2011072214001810_tr.shtml

      http://www.tiede.fi/keskustelut/post1275228.html#p1275228


      Myös piilevä kilpirauhasen vajaatoiminta voi aiheuttaa masennuksen kaltaisia oireita. http://www.kilpirauhasenvajaatoiminta.fi/


      D-vitamiinin puute liittyy masennukseen, sanovat psykiatrit:
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2239

      Masennuslääkkeiden sivuvaikutukset
      http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketiede-ja-terveys-f11/masennuslaakkeiden-sivuvaikutukset-t36763.html

    • 100µg

      Lapset saavat uusista suosituksista huolimatta yhä liian vähän D-vitamiinia, arvioi HYKSin lasten ja nuorten sairaalan apulaislääkäri Outi Mäkitie Kaleva-lehden verkkosivuilla.
      D-vitamiinin saantisuosituksia nostettiin vuosi sitten, mutta käytännössä uusia suosituksia ei ole omaksuttu.

      - Veikkaan, että enemmistö yli kaksivuotiaista on edelleen ilman D-vitamiinilisää ja harvat murrosikäiset syövät sitä, Mäkitie sanoo Kalevalle.

      Mäkitie tutki helsinkiläisten koululaisten D-vitamiinin saantia. Mittaukset osoittivat, että jopa 70 prosentilla koululaisista oli D-vitamiinin puutos. Mäkitien mukaan tulos on yleistettävissä koko maahan.

      Kaleva kirjoittaa, että D-vitamiinilisää suositellaan kaikille lapsille 18-vuotiaaksi asti kaikkina vuodenaikoina. Alle kaksivuotiaiden suositeltava päiväannos on kymmenen mikrogrammaa ja sitä vanhemmille lapsille 7,5 mikrogrammaa D-vitamiinia.

      Mäkitien mukaan nykyisetkin D-vitamiinisuositukset ovat liian alhaisia. Tutkitut lapset saivat D-vitamiinia keskimäärin nykyisten suositusten mukaisesti ja joivat maitoa. Siitä huolimatta heidän verestä mitattiin liian vähäisiä pitoisuuksia.
      http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2012/01/kaleva_lapset_saavat_yha_liian_vahan_d-vitamiinia_3156627.html

      Tässä Mäkitien aikaisempi kirjoitus:
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2090

      http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf

      70 prosenttia eurooppalaisista kärsii D-vitamiinin vajauksesta. Näin arvioidaan tuoreessa asiantuntijaraportissa. Riittävänä pidettiin 75 nmol/l (30 ng/ml) ylittävää D-vitamiinitasoa.
      http://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-01/f-sf-7oe011012.php

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2250

    • Voi Hyvin

      Suomalaiset tarvitsevat 100 mikrogrammaa (µg) D-vitamiinia päivässä, etenkin nyt talviaikaan ja kun influenssa- ja flunssa-aalto uhkaa. Seerumin D-vitamiinin (S-D-25) tulee nousta 75–150 nmoliin/l, jolloin immuunijärjestelmä toimii parhaiten. Turvallisena päiväannoksena jatkuvassa käytössä yli 9-vuotiaille lapsille pidetään nyt 100 µg ja aikuisille 250 µg. Suomen valtion ravitsemusneuvottelukunta suosittelee aivan liian pientä päiväannosta. D-vitamiini ehkäisee ja jarruttaa monia sairauksia vaikuttamalla suotuisasti satoihin geeneihin. D-vitamiini tehostaa mm. syöpälääkkeiden vaikutusta. Syöpäpotilaan tarve on 175 mikrogrammaa päivässä ja S-D-25:n tavoitearvo vähintään 125 nmol/l, sanovat amerikkalaiset syöpälääkärit. D-vitamiini vahvistaa myös ikääntyvien lihaskuntoa. Raskausajan D-vitamiini ehkäisee vauvojen virusinfektioita. Odottavan äidin D-vitamiinin tarve on yli kymmenen kertaa suurempi kuin nykyinen viranomaissuositus.

      "Ihmisen kehityshistorian (evoluution) aikana seerumin D-vitamiinin pitoisuus on ollut suurimman osan ajasta noin 125 nmol/l. Siihen pääsee nykyään hyvin harva [ilman D-vitamiinilisää]", sanoo tohtori Edward Giavannucci (Harvardin yliopisto) The New York Timesissa. D-vitamiinin puute on lääkäreiden aiheuttama (iatrogeeninen) sairaustila. Suomessa vastuun valtion ravitsemusneuvottelukunta ja sen D-vitamiinityöryhmän puheenjohtaja, dosentti Christel Lamberg-Allardt.

      Uusimmat tutkimukset puhuvat D-vitamiinin saannin lisäämisen puolesta (Schwalfenberg 2010, Zittermann ym. 2012, Pérez-Lopéz 2012). Miljardi ihmistä potee parhaillaan D-vitamiinin puutetta, eurooppalaisista 50–70 %. Puute on yleisintä 40. leveyspiirin pohjoispuolella, mutta puute ei ole harvinaista Espanjassakaan. Málagan yliopiston raportin mukaan joka kolmas espanjalainen saattaa potee puutetta. Suomi sijaitsee 60. ja 70. leveyspiirien välissä. Niinpä noin 90 % suomalaisista (jotka eivät ota D-vitamiinia purkista reilusti) potee puutetta. Puute on erityisen yleistä lapsilla ja nuorilla. Olisiko siinä yksi syy suomalaisten lihomiseen, sydäntautisuuteen, MS-tautiin ja diabetesepidemiaan? D-vitamiini auttaa laihtumaan ja hallitsemaan painoa, osoittaa israelilainen tutkimus (American Journal of Clinical Nutrition). Tanskalainen tutkimus kertoo, että vakava D-vitamiinin puute lisää tyypin 1 diabeetikkojejn ennenaikaista kuolleisuutta.

      D-vitamiini säätää yli 229 geenin toimintaa ja että se vaikuttaa solujen DNA:han (Ramagopalan ym, 2010). D-vitamiinin puute altistaa tietyille sairauksille (diabetes, MS-tauti, reumataudit, syövät jne), joita esiintyy enemmän pohjoisilla kuin eteläisemmillä leveysasteilla. Esimerkiksi MS-tautia esiintyy paljon Skotlannissa, mutta se on käytännössä tuntematon Afrikassa, sanovat tutkijat The Guardian –lehden haastattelussa (23.8.2010). Aikaisemmin on osoitettu, että D-vitamiini vaikuttaa yli 2000 geeniin. Oxfordin tutkimuksesta ei käy ilmi, kuuluivatko siinä tutkitut 229 geeniä niiden joukkoon vai tulevatko ne entisten lisäksi. Uusi raportti kertoo, että raskauden aikana nautittu D-vitamiini vähentää lapsen riskiä sairastua skitsofreniaan. Tämänkin suojavaikutus välittyy ilmeisesti geenien kautta.

      Raskaana olevien naisten D-vitamiinin tarve on keskimäärin 100 µg päivässä. Se on täysin turvallista ja se ehkäisee raskaus- ja synnytyskomplikaatioita, osoittaa lähes 500 naisen kliininen tutkimus (J Bone Mineral Research 2011).

      D-vitamiini on erinomainen esimerkki siitä, kuinka väärässä vitamiinien ja muiden ravintolisien vastustajat ovat olleet (ja osa on vieläkin). Käsitykset D-vitamiinin terveysvaikutuksista ovat muuttuneet radikaalisti esimerkiksi MS-taudissa viime vuosina, kuten kaksi alla olevaa neurologien laatimaa katsausta osoittaa. Valitettavasti viranomaissuosituksissa ei ole otettu ollenkaan huomioon autoimmuuni- ja muita pitkäaikaissairauksia potevien ihmisten tarvetta. Se voi olla kymmenkertainen nykyiseen viranomaissuositukseen nähden. Pekka Puskan johtama THL ja valtion ravitsemusneuvottelukunta osoittavat piittaamattomuutta suomalaisten terveyttä kohtaan pitämällä D-vitamiinin saantisuosituksen liian pienenä ja vastustamalla ravintolisien käyttöä. Se sataa suoraan lääketeollisuuden laariin.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

      Ja on edullista terveydenhoitoa:
      http://www.iherb.com/Vitamin-D

      http://www.onnistuneetkaupat.fi/iherb-tilausohjeet/

    • terveyttä
    • D-huijaus

      Ja mitäs meille myytiinkään D vitamiinina!Moniko söi mitälie lääketehtaan jauhoa ja luuli saavansa deevitamiinia!Että sellaista deevitamiinista tänne loppukaneetiksi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      58
      4377
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      24
      1402
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1205
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe