Sandra

hymyhäntä

Onko Sandra mielestänne suomalainen nimi? Pidämme nimestä, ja jos tulee tyttö, laitamme ehkä sen.

Oma käsitykseni on, että se on aika kansainvälinen eikä tavallaan mikään kovin uusi. (Varmaan lyhenne Aleksandrasta) Mielestäni se sopii ihan hyvin suomalaiseen sukunimeenkin. Hassua vain, että muuten tykkäämme vanhoista ja perinteisistä nimistä, niinkuin vaikka Aarne, Aino, Eevert, Paavo, Johannes, Henriikka jne tätä tyyliä.
Joten tuo Sandra on eri tyyliä, mutta onko kuitenkin suomalainen nimi vai ei? Sillä ei toisaalta ole mitään väliä sen kannalta tuleeko se nimeksi vai ei, aloin vain pohtimaan asiaa ihan mielenkiinnosta.

Jos Sandra ei ole perinteinen suomalainen, niin mikä maa siitä tulee ensimmäisenä mieleesi?? :)

12

2402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruudith

      Sandra on kyllä vanha nimi, koska minulla oli mummon mummo nimeltä Sandra. Hän oli täysin suomalainen. Sandra on mielestäni ihan kiva nimi, mutta aika hankala sanoa. Mutta jos ei haittaa, että tyttö saanee nopeasti lempinimen niin sitten ihan ok.
      Toinen vähän samankaltainen ehdotus:
      Saida Henriikka/Ulriikka

    • Eräs lukija

      ... ei selvästikään lainkaan suomalainen nimi. Tulee mieleen Englanti, vaikka toisaalta käytettäneen nimeä myös Ruotsissakin. Monien suomalaisten suussa tulee vääntymään Santraksi, tai Santuksi.

      • hymyhäntä

        Kiitos molemmille vastauksesta.
        Ruudith: itse asiassa pidän enemmän nimistä, jotka eivät ole jo valmiiksi lempinimen kuuloisia. Jos joku keksii sitten lempinimen, ei se varmaan haittaa. Kiva kuulla, että sama nimi on ollut mummosi mummolla, joten kyllä sitä on suomessa sitten käytetty ainakin.
        Kiitos myös Eräs lukija mielipiteestäsi. Santra ei sekään kuulosta mitenkään hullummalta. Sandraa käytetään varmasti monessa maassa.

        Jos joku vielä viitsii vastata, niin luen mielenkiinnolla. Mutta kiitos näistä vastauksista!


      • mun list...

        Suomalainen vanha kaunis nimi. Itse laittaisin mielelläni lapselleni jos sellainen tulisi. Sandra kuten myös Linda, Mandi, Heidi ja Hilda ja myös Kadri ja Nadjakin maailman kauneimpia nimiä Sofian lisäksi, minun mielestäni. Pojista esim. Valde ja Andre kauniita.


    • Sandra on ihan kiva nimi. Kansainvälinen ja jotenkin "raikas". Omasta mielestäni se on myös hieman hankala sanoa, niin kuin tuossa jo aiemmin kommentoitiinkin... Lisäksi Sandra nimestä jää mielestäni puuttumaan jotakin... Itse ehdottaisn mieluumin nimeä Aleksandra. Vaikka se onkin hieman pidempi, niin pidän siitä enemmän kuin pelkästä Sandrasta.

    • Primrose

      ovat kansainvälisiä. Listaltasi vain Aino on supisuomalainen.
      Sandran kantanimet Aleksandra ja Aleksanteri viittaavat itään. Suomessa on ollut 1800-luvulta alkaen monta Santraa.

    • lellu&

      vanha suomalainen nimi. Löytyy ihan annakastakin. Nimipäivä 11.9. Samana päivänä juhlii myös Santeri.

    • Ajatukseni...

      Itse pidän Sandraa jotenkin ei niin perinteisenä suomalaisena nimenä. Kuitenkin se sopii myös suomalaiselle hyvin ja sen voi hyvin yhdistää suomalaiseen sukunimeen. Näin siis itse ajattelen. Mielestäni siis nätti nimi, enkä pitäisi mitenkään outona, jos joku esittelisi itsensä Sandra Virtaseksi :)

      • ......

        Nätti nimi, mutta d-kirjain sanojen keskellä (ja "dr"-äänne) ovat ainakin minulle käsittämättömän vaikeita lausua, mieluummin siis Santra nimeksi niin sopii paremmin suuhunkin.


    • Suhmuran Sandra

      Minun nimeni on Sandra. Olen kotoisin pohjanmaalta ja siellä vanhat ihmiset kutsuivat minua Santraksi. Yhtäkään lempinimeä en ole pysyvästi saanut (muutama hyvänpäivän tuttu kutsunut Santuksi), vaan kaikki kutsuvat minua omalla nimelläni. Itselläni ei ole ollut vaikeuksia nimeäni lausua, muutamalle lapselle on kyllä..olenhan ollut mm. sandaali =)

    • Sandra16

      Minunkin nimeni on Sandra, ja kyllä minua useimmat ihmiset Santuksi kutsuvat. Itsellänikin on välillä omaa nimeä vaikea lausua, mutta minusta se on silti kiva nimi, ei niin kovin yleinen suomessa ja se jää mieleen.

    • Anonyymi

      Mun nimi on Sandra ja paljon sanotaan santuksi tai (sape) moni ei osaa vaan kunnolla lausua sitä ja se on ymmärrettävää🤷🏻‍♀️

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1719
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe