Kalustettu asunto vuokraaminen

ZARAH-ZZ

Meidän perheellä on on vapautumassa omistamamme kerrostalokaksio Espoossa lähiaikoina. Olemme muuttamassa muualle Espoossa. Pidämme kaksion omistuksessa ja laitamme sen vuokralle.
Meillä on jäämässä kalusteita käyttämättöminä muuton jälkeen; mm. ruokapöytä tuoleineen, vaatekaappia, sänky, sohvapöytä, kirjahylly... Lisäksi hella, jääkaappipakastin, tv, mikro, vedenkeitin yms. Lisäksi kyllä myös astioita ja ruokailuvälineitäkin.
Kysymys kuuluu, kuinka fiksua olisi koittaa vuokrata asunto kalustettuna?
Entä kannattaako käyttää esim. Forenomia, kuinkahna he huomioivat vuokralaisen omat kalusteet? Esim. eli hyvittääköhän miten hyvin rahallisesti? Olen katonut netistä että Forenojilla on samasta talosta missä meidän kämppä on, niin vuokra on noin 1400 €/kk (siinä on mm. astianpesukone, jota meillä ei ole).
Entä onko vaihtoehtoja forenomille?
Onko muuta huomioitavaa?

10

5511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kepa12

      Kotimaailma-niminen firma etsii asuntoja Espoosta. www.kotimaailma.com

    • nähtyä ja arvioitua

      Vuokraaja joutuu maksamaan paljon vuokrahotelliyhtiölle, mutta vuokranantaja saa vähemmän kuin itse vuokraisi, "vaivattomuudesta", eikä yhtiötä kiinnosta niin paljoa asunnon kunto kuin sinua.

    • Irtolaisvuokralainen

      Kaikki irtaimisto lähtee vuokralaisen mukaan tai hajotetaan. Ei kannata jättää vuokralaisen armoille mitään irtainta.

    • Kalustet.vuokrannut

      Tuurikauppaa..Kalusteet ei parane käytössä, mutta ajanmittaan voi vaikka hankkia uudemman telkkarin, jos
      on hyvä vuokralainen jne. Alkuun ei kannata liikaa satsata ja todellakin kahvikeitintä ja telkkaria sit häviää asukkaan muuttaessa ja kuka noita koittaa hakea takaisin? Yleisesti voi olettaa ettei vuodenpäästä kalusteita enään ole, eli hajoitettu tai hävinneet. Kalusteluoettelot aivan turhia ja joskin vanhat kalusteet vuodesa häviää hakee krpikseltä uudettilalle. Vuositainen katselmus toki voisi olla ja näin "pävittää" kalusteita. HYvä vuokralainen on aina eduksi. HUonoon ei kannata satsasta sa vain tuhoa. "juopot"

    • VuokraaItseRohkeasti

      Seuraan jonkin verran kaksioiden vuokrailmoituksia oikotiellä. Hyvin usein yksityisten "vuokrataan kalustettuna muutamaksi kuukaudeksi" roikkuu kauan jos yrittää pyytää vastaavaa vuokraa kuin markkinoilla. Usein hintaa pitää hieman tiputtaa, jotta kelpaa tai sitten pitää vuokralaisen saada asua kalustettuna niin kauan kuin huvittaa. Jokin vuokra-aika esim. lokakuusta helmikuuhun rajoittaa paljon hakijoita.

      Jos antaa kalustettuna vuokralle, niin ei kannata mitään (tunne)arvokkaita kalusteita antaa, koska saattavat helposti kulua käytössä. Kannattaa myös kuvata kämppä ja tehdä tavaroista luettelo. Maininta paperille myös että vuokralainen on testannut, että ovat toimivia esim. mikroaaltouuni. On sitten jotain mustaa valkoisella jos ei olekkaan tavarat kämpässä enään.

      Luottotiedottomille ei kannata vuokrata, koska ei ole juuri keinoa saada heiltä rahoja jos päättävät myydä osan tavaroista.

      Forenomin korkeat hinnat perustuu siihen, että välillä kämppä on tyhjillään, joten tekevät tappiota ja vastaavasti X aika vuokralla kattaa tappiot, jolloin bisneksestä tulee kannattavaa. Tietysti kun on kyseessä voittoa tekevästä yrityksestä, niin maksavat alkuperäiselle omistajalle hieman ALLE markkinatasoista vuokraa, koska muuten on vaikeata voittoa tehdä.

      Jos sinulla on joku tuttu, joka tietää vuokraamisen maailmasta niin suosittelen hänen avustuksellaan koittaa vuokrata itse. Kun tekee AJAN KANSSA hyvin ilmoituksen oikotielle (paljon tekstiä, kuvia, palvelut, pohjakuva, oikein hinnoiteltu jne.), niin kyllä sinulla puhelin soi. Ei se vuokraamisen maailman opiskelukaan (netin kautta) ole suuri urakka, mutta aluksi tuottaa kyllä "työtä" asioita opettelee.

    • BenitaB

      Oma kokemukseni on että nykypäivän varsinkin nuorille vuokralaisille pitää olla uutta ja laatu tavaraa että kelpaa "vuokranantajan roinat " nurkkiin..

      Meille välittäjä sanoi että pitää laskea vuokraa jos vuokralainen kerta joutuu niitä tavaroita katselemaan muuten ei mene.

    • avustavainen

      Kokemukseni mukaan vaikeaa on saada vuokralainen jos:
      -kalustettu asunto
      -määräaika

      Voit toki kokeilla ilmoittaa Oikotiellä ja kertoa (osittain)kalustettu vai tyhjä, kumpi?
      Voin hoitaa homman sinulle valtakirjalla puolestasi. Hyvä sopimus ja vakuus kunnollinen. Eivät minulta mitään ole rikkoneet.
      Kokemusta on! Kerro joku meili ja otan yht.

      • uusi vuokranantaja

        Mitenkäs lampun varjostimet ja pyykkikone kannattaako jättää asuntoon?


    • Läheltä_seurannut

      Varoitan Kotimaailmasta. Vuokria jäänyt rästiin usealla paikkakunnalla ja uusi franchise-konsepti ei ole käynnistynyt toivotulla tavalla. Franchise-yrittäjiä on mennyt konkurssiin (viimeksi Helsingissä elokuussa 2016) kohtuuttomien sopimusehtojen vuoksi ja samalla itse ketju pesee kätensä kaikesta vastuusta kun vuokrat asuntojen omistajille jäävät rästiin (muista vastuista puhumattakaan). Kotimaailman bisnesmallissa emoyhtiö voittaa ja vuokranantajat sekä franchise-yrittäjät häviävät kaikkien bisnesriskien ollessa ulkoistettuna heille esimerkiksi kohtuuttomien ja osittain pimitettyjen sopimusten muodossa.

      Jos siis harkitset franchise-yrittäjyyttä Kotimaailmassa saati asunnon vuokraamista heille, niin muista, että sinua on varoitettu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      91
      1804
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1502
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      110
      1005
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      976
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      46
      864
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      748
    7. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      711
    8. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      701
    9. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      32
      686
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      633
    Aihe