Puolet metsään

Harmin paikka

Asensin uudet muistikammat PackardBell Imedia 3393-koneeseen. Alkuperäinen kampa oli 512 mb, josta XP Home tunnisti 480 mb. Korvasin tämän kahdella 1 GB DDR2 667 kammalla. Koneen speksien mukaan suositus on 400/533-kammat, mutta 667 sopisi m.m. Kingstonin sivujen mukaan. Tästä muistimäärästä XPH tunnistaa vain puolet kummastakin kammasta, siis yhteensä 960 MB ja koneen toiminta on vähintäänkin tahmeaa. Mistä tässä voisi kiikastaa?

7

506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jkjkjkjkjkjjjjjjjjjj

      oliko alkuperäinen ddr2 muistia?

      • Harmin paikka

        Oli se.


      • Harmin paikka
        Harmin paikka kirjoitti:

        Oli se.

        Itse asiassa epäilyttää tuo uusi nopeampi ram-muisti. Sopiikohan se sittenkään, vaikka Kingston näin väittää. Onko teillä muilla kokemuksia tämäntyyppisistä yhteensopivuusongelmista?


    • Kokeilitko jo vain yhdellä kammalla kerrallaan, vuorotellen eri liittimissä? Voihan toinen uusistakin kammoista olla viallinenkin. Lataa ja aja myös MemTest86, varmuuden vuoksi.

      • Harmin paikka

        Kollimaattori, eri syistä antamiesi ohjeiden noudattaminen ei onnistunut. Asensin laitteeseen speksien mukaiset kammat, ja johan tuo asennettu muistimäärä löytyi järjestelmästä kokonaisuudessaan (1,93 Gb).

        Siirsin nuo 667 MHz:n kammat toiseen koneeseen (XPP), jonka emolevyn tukemasta 4 Gb:n kapasiteetista (suositus tässäkin 400 tai 533 MHz) vain puolet oli käytössä. Ao laitteeseen tuli näin 4 x 1 GB, josta järjestelmä näkee 3,25 GB. Tämä vajavainen muisti selittynee käyttiksen ominaisuuksilla, vai kuinka? Olisiko mielestäsi edelleenkin syytä ajaa MemTest, ja mitä hyötyä tästä voisi olla?

        Näin ollen olisin tulkitsemassa tuloksia siten, että Intelin 775-piirin speksien mukaista työmuistia voidaan jatkaa nopeammilla muistikammoilla, mutta sen korvaaminen tällaisilla ei välttämättä onnistu.


    • muistia lissää

      > Tästä muistimäärästä XPH tunnistaa vain puolet kummastakin kammasta, siis yhteensä 960 MB

      Mistä päättelet, että vain vajaa puolet kummastakin tunnistetaan? Ehkä vain toinen tunnistetaan ja kyllä ne tunnistetaan kokonaisina, eli 512 MB:n kampa tunnistetaan 512 MB:n kampana. Jos XP näyttää vähempää, niin se on sen ongelma.

      Ja megabytes lyhenne on isoilla kirjaimilla MB. Pieni m tarkoittaa milliä ja pieni "b" tarkoittaa bittiä. Esim. ms on millisekuntia ja Mb on Megabittiä. Ei ole sellaista kuin millibitti. :-)

      Ovatkohan muistikammat sinulla väärissä paikoissa. Tai eikö mikrosi emolevy tue kuin yhtä kampaa.

      Tarkista muistin määrä CPU-Z-ohjelmalla, välilehti Memory. Lisäksi välilehdestä SPD voit nähdä, mitä muistia laitteesta löytyy eri sloteista (Slot #1, Slot #2, ...). Voit nähdä, onko muistikammat tunnistettu ollenkaan. Ehkä joku Slot on rikki, eikä siinä muistikampa toimi ollenkaan.

      Ja MemTest on hyvä muistin varsinaiseen testaamiseen, jos epäilet että siinä on vikaa. Sitä ennen muistikamman pitää olla tunnistettu ja käytettävissä. Olen kerran saanut kaupasta viallisen muistikamman. Osin kaksi kampaa ja järjestelmä oli epästabiili. Testasin kammat erikseen MemTestillä, ja vain toisen kanssa tuli virheitä. Sain viallisen tilalle uuden.

      • muistia lissää

        Ai niin, sen CPU-Z:n (tunnetaan myös nimellä CPU ID) Memory-välilehdestä näet myös muistin nopeudesta tietoja kohdasta Timings. Katso, vastaavatko ne muistikamman tietoja. Jos koneessa on kaksi erilaista muistia, nopeus asettuu hitaamman mukaiseksi.

        Joillakin muistikammoilla pitää käydä emolevyn BIOS-asetuksissa laittamassa CL- ym. arvot manuaalisesti kohdalleen ja lisätä muistille jännitettä, ja se oikea toimintajännite on kerrottu muistikamman tiedoissa. Mutta tuohon ei kannata ryhtyä, jos ei tiedä mitä tekee...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3427
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      93
      3154
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2358
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1824
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1524
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      83
      1375
    Aihe