Pitkät matkat Sousseen

Jalmari:

Ensi talvena olisi aikaa ja olen sunnitellut deturin 8 viikon matkaa Sousseen puolihoidolla hotelli Jinine, puoli välissä Soussea ja Port el Kantaouia, lähtö 7.1.2011. Maksaa n. 1500 €, ei paha.

Kuulisin mielellään kokemuksia, mistä saisi edullisen pitkän matkan Soussee tai Monastiriin!?`

Olin viime vuonna lokakuussa 3 viikkoa Soussessa eikä ollut matkavakuutusta eikä mitään vahinkoa tapahtunut. Kannattaako esim 8 viikon pitkälle matkalle ottaa matkavakuutus?

Kannattaako ottaa mukaan suuri summa euroja pitkälle matkalle vai voiko Soussessa nostaa S-Pankin Visa debit kortilla automaatista dinaareita?

8

827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -Selina-

      Matkavakuutus kannattaa ottaa ehdottomasti jo ihan vaan viikonkin lomalle, puhumattakaan 8 vkosta.Hoitokulut yms.voi tulla muuten yllättävän kalliiksi...Tunisiassakin.

      Voit ottaa mukaan euroja ja pankki-/luottokortin.Pankki toki velottaa aina muutaman %:n nostosummasta.Kannattaa jo kotona miettiä kuinka paljon rahaa ottaa/tarvitsee.Sullahan on puolihoito niin esimerkiksi ruokaan ei paljon mene ja liikkuminen Soussessahan on tosi edullista.Ota huomioon kuinka paljon meinaat shoppailla esim.matkamuistoja,vaatteita,retkiä....Yllättävänkin vähällä selviää mutta ei lomalle kannata lähteä kitsastelemaan.

      Hyvää lomamatkaa aurinkoiseen Tunisiaan!

      • olla voimassa

        Ihan amadöörin kysymyskin... anteeksi vain... Siis matkavakuutus kannattaa ja pitää ottaa aina menee sitten vaikkapa vain Tallinnaan päiväksi. Sen takia kannattaisi olla jatkuva matkavakuutus voimassa joka kattaa kaikki yli 50 km.n säteelle tehdyt matka suomessa. Tuo kustannus on niin pieni että siinä ei kannata alkaa tinkaamaan... huh... hirvittää ihan ajatuskin että ihmiset matkailevat ilman vakuutuksia.. Onko mitää ajatusta siitä kuinka kallista ulkomailla sairaalassa makoilu ehkä on..., Varsinkaan kun ei ole nyt kyse edes eu-maasta.. Vaikka on nuori ja hyväkuntoinen eikä edellisellä reissullakaan sattunut mitään.. takaako sen ettei seuraavalla kerrala voi tapahtua... Että ottakaapa ihmiset aina matkavakuutus!!


      • EKI/55

        Tjäreborgin matkoilla matkavakuutuksilla ei paljon ole merkitystä esim. Tunisiassa,jos sairastut maksat kaiken ensin itse ja sitten joskus kotomaassa saat,pitkän pitkän odotuksen jälkeen OSAN kuluista tilillesi ja Tjäreborgin Opaspalvelu on Hammametissa ainakin sitä luokkaa,että puistattaa....kaiken saat pyytää ja selvittää itse ja tää on faktaa :((


    • hel-tun-hel;)

      marras-joulukuussa voi saada jo samoja 8vkon matkoja hintaan 980e lähdöt joulukuussa tai tammikuun ekoina päivinä, kannaattaa ehdottamasti lähteä sinne jos ei ole työvelvoitteita estelemässä vapaata liikkumista, ei kannata missään nimessä ottaa suuria määriä rahaa mukaan, turvallisinta on nostaa rahaa pankkikortilla automaatista, kaikista automaateista ei rahaa saa mutta useimmat toimivat kuitenkin, taitaa tulla vielä kaikkein edullisimmaksi, automaateissa on myös englanninkielinen tai ranskankielinen ohje kuinka edetään, katso vain ettei ole takana seuraa äläkäpyydä paikallisilta apua rahannostossa, muutoin on turvallista, pankkikorttia ei sen sijaan ole välttämättä viisasta käyttää ostoksia tehdessä tai ravintoloissa ettei tule myöhemmin yllätyksiä.. suomalaisittain kivat ilmat koko vuoden ja mikä parasta todella edullista eläminen siellä. hauskaa talvenviettoa vain tunisiaan : ) ja ota se vakuutus ettet joudu tavalliseen sairaan puoskaroitavaksi jos sattuu esim tapaturma, koska sielä on sairaalameininki aivan toista kuin suomessa hygienia ym suhteen, yksityissairaalat ovat hyvätasoisia, kun otat vakuutuksen täältä saat jo selvitettyä ennen matkaa mihin yksityissairaaloihin voit yhteyttä jos sairastut ehkä saat vielä vakuutusyhtiöstä kortin valmiiksi jolla voit maksaa vakuutuksen piikkiin kaikki jos sattuu jotain, sellaisia vakuutuksia saa max 3 kk n matkoille

    • NRBB

      Kannattaa paljon matkustavana hankkia vakuutus vuodeksi kerrallaan, tulee halvemmaksi kuin kerta ostoksena!
      Pankki veloittaa 3% nostaessa automaatista.
      Mistä sais 8vko 980€??Siis mikä yhtiö?

      • tremake

        millä vakuutusyhtiöllä on sopimukset paikallisiin sairaaloihin.itellä on tääl suomessa jatkuva matkavakuutus lähivakuutukseen.mut ulkomaan matkoille otan aina eurooppalaisen vakuutuksen matkan ajaksi yksinkertaisesta syystä.eurooppalaisella on sopimukset ympäri maailmaa sairaloihin,joten ei tarvitse maksaa paikanpäällä omasta butjetista ja anoa koto suomessa takaisin vakuutusyhtiöstä.vaikka 50-60 ekee menee vakuutukseen niin järkevä sijoitus se vaan on.vitutt.. se kun joutuu maksamaan 3 vuorokauden sairaala keikasta 1500 ekee ja saa josku kahden kuukauden kuluttua rahat takaisin paikalliselta vakuutus yhtiöltä.eli suosittelen kaikkia ottamaan matkavakuutuksen eurooppalaisesta.(tämä ei muuten ollut mainos vaan oma kokemus)


      • Ex-Kukkaistyttö

        2,5% 2e/kerta olkoon Debit tai Credit - ainakin Master Card (Nordea) Ota selvää omasta pankistasi.
        Diners Club nostolla pankin palkkio on 4 %, mutta Diners Club -kortilla maksettu matka taas sisältää Suomen Parhaan matkasairaus-/tapaturma-ja matkatavara-vakuutuksen. Special'in! Kokemusta on 23 vuodelta...


    • Ex-Kukkaistyttö

      ...jälleen 3 kk:ksi Hurghadaan, kuten viime talvena vietin matkalla Hki-Hrg-Cai-Hrg-Cai-Ams-Hki 4 kk
      Lähden nyt myös 7.1. reittilennoilla Kairon kautta ja Cai-Hrg-Cai Egypt Air'n lennoilla 1t/suunta.
      Vietän menomatkalla 4-7 pvää ja tulomatkalla pari viikkoa Kairossa seikkailen
      Reittilento-matkat, hostellit 1hh/h Kairossa ja kalustettu Oh mh k parv hyvällä paikalla Hurghadassa maksaa yhteensä noin 1000-1100e ! Ja eläminen on tosi halpaa, kunhan tietää paikat sun muut.
      Viime talvena tuli jo "oppirahat" maksettua.
      Minulla ja kaikilla matkailijoilla TÄYTYY OLLA matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairaus-ja tapaturmakulut, erikoiskuljetuksen kotiin sairaustapauksissa.
      Pohjolan vuosimatkavakuutus kattaa kaikki 0-3kk pituiset ulkomaanmatkat ympäri vuoden ja lisäkuukausia voi ostaa 33e/kk.
      Matkailijoille noissa maissa sairaus-/tapaturmakulut eivät ole paikallisten hinnoilla vaan tosikalliit!

      Minä nostin suoraan Master Card Debit -tililtä, jolloin val kurssikin oli edullisempia. 2e/nosto, joten nostin noin 1 kerta/kk Järjestin kodin maksut e-laskuilla (suoraan tililtä) ja maksoin muut, ylimääräiset laskut netissä pankkitunnuksillani omasta pankistani sieltä käsin, kun oli/on kaveri, joka kävi tsekkaamassa postit/laskut Suomen kodissani. Hyvin toimi!
      Oli ihanaa, lämmintä kuin Suomen kesä parhaimmillaan ja Punaisen Meren merivesi 23ast (22-24) virkisti mukavasti. Tunisiassahan ei voi uida meressä talvella.
      Suosittelen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      413
      1706
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1348
    3. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      171
      1317
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1275
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1017
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      936
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      880
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      871
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      856
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      108
      821
    Aihe