millaista se työ on oikeasti?

alaa opiskeleva

Opiskelen toista vuotta ravintolakokiksi, ja haluaisin kuulla kokemuksia/kertomuksia. Millaista se työ on kentällä? Monta kokkia samassa ravintolassa? Kuinka pitkät päivät? Mikä rankinta...?

3

827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei eläkeläiskokki

      vaihtasin alaa ja äkkiä! Työ raskasta ja ei todellakaan sellaista mitä telkkarissa näyetään tai miltä se ulkopuolisesta näyttää! Ylitöitä saat tehdä joka päivä ja KAIKKI juhlapyhät SINÄ olet töissä.. Mukaanluettuna mm. jouluaatto! Mieti haluatko viettää joulua kotona perheen kanssa vai vääntämässä kinkkua 300 hengelle..? haluatko puunata patatiskiä monta tuntia päivässä, kurassa päästä varpaisiin..? Varsinkin harjoittelun aikana ja aloittelijana työssä sinä saat kaikki paska hommat..se ala ei todellakaan ole pelkkää ala carte ruokien hienoa näpertelyä vaan kaikkea ihan muuta! Olisin jättänyt koulut käymättä jos olisin sen ajoissa tajunnut! ps. Montako eläkeiässä olevaa kokkia tunnet..? Se laittaa jo miettimään..

    • työ on?

      Et varmaankaan ole ollut työharjottelussa tai kesätöissä ravintolassa kun tuollaisia kyselet. Työ on rankkaa ja kiireistä, huono palkkaista ja stressaavaa.
      Päivät saattavat venyä todella pitkiksi ja sen takia saat unohtaa sosiaalisen elämäsi muiden kun rav.työntekiöiden kanssa.
      Vuorossa ei välttämättä ole muita kuin sinä,tai pari appari tasoista hösöttäjää jotka tekevät enemmän tuhoa kun tuottavaa työtä.
      Rankkuudesta voit päätellä tämän perusteella , mutta sinua kyllä kehoittaisin harkitsemaan alan vaihtoa vielä kun olet nuori ja täyspäinen...

      • susadj

        Itsekin olen ravintola-alasta kiinnostunut nuori ja pohdin samoja asioita. Olen ollut aika pitkään pikaruokaloissa ja huoltamoiden ravintoloissa osa-aikatöissä joten jonkinlaista kokemusta alalta jo on. Sen voin sanoa että tunteet työpaikkaa kohtaan ovat kyllä hyvin ristiriitaiset! Hyviin puoliin kuuluvat rento työilmapiiri, mahtavat työkaverit, fyysinen työ (josta siis pidän :)), ennalta-arvaamattomuus (koskaan ei tiedä mitä päivä tuo tullessaan:)) ja tietysti se ruoan kanssa tekemisissä oleminen. Miinuspuolia taas ovat vuorotyön aiheuttama väsymys (se on todellista! :/) ja epäsäännöllinen elämänrytmi, sekä kunnollisten taukojen puute. Näiden asioiden takia olenkin ajatellut mahdollisen kokin ammattitaidon hankittuani hakeutua päivätöihin johonkin lounaspaikkaan, pitopalveluun tai laitoskeittiöön, jossa olisi mahdollisuus säännöllisempään työskentelyyn kuin ala carte- paikoissa. Enpä tosin tiedä olisiko työ sitten kovin erilaista esim. taukokäytännön osalta ko. paikoissa. Osaako joku sanoa? Varmaankin se riippuu aika paljon paikasta, ravintola-alla on varmaan aika paljon erilaisia työpaikkoja. Kysymyksiisi vastauksena meillä pikaruokalassa/huoltamossa on yleensä vain 1 työntekijä keittiössä, kiireisimpään aikaan voi olla 2 tai jopa 3. Mutta yleensä käytäntö tuntuu olevan se, että mieluummin liian vähän kuin liikaa työntekijöitä. Siitä voi sitten tehdä omat johtopäätöksensä...Mutta kaipa ne käytännöt vaihtelevat paikoittain. Eikä sitä kiirettä meillä ainakaan ole kuin sesonkiaikaan (viikonloppusiin ja kesälomien aikaan) talvella on hiljaista eikä yleensä tule kiire, vaikka olisitkin yksin keittiössä. Pikaruokaloissa on käsitykseni mukaan yleensä aika lyhyitä työvuoroja (yleensä 4-8h), muunlaisista ravintoloista en tiedä.?

        Kuten sanottu, itselläni on hyvin ristiriitaisia tunteita työpaikkaani ja koko ravintola-alaa kohtaan, mutta sen kuitenkin tiedän että ruoan kanssa tekemisissä oleminen on yksi intohimoni ja siksipä aion kaikesta huolimatta yrittää, jos löytäisin vielä alalta sellaisen paikan, jossa haluaisin työskennellä.

        Mutta jos ravintola-ala sinua kiinnostaa, niin suosittelisin käymään koulun loppuun kun jo noin pitkällä olet, ja hankkimaan työkokemusta niinkuin edelläkin jo kehotettiin. Aika nopeastihan sitten varmaankin näet onko ravintola-alan työ sinun juttusi vai ei. Ei se koulutus koskaan hukkaan mene, ja jos alalla työskentely ei kiinnosta sinua niin voit hankkia jonkin toisen koulutuksen. Onhan sinulla sitten kakkosammatti, johon voit halutessasi palata myöhemmin, eikä jää ainakaan harmittamaan ettet kokeillut ravintola-alaa, jos se on ollut haaveesi! Ja voihan olla, että löydät ravintola-alalta juuri sinule sopivan työpaikan :) Tsemppiä opintoihin, töihin ja tulevaisuuteen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2860
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2420
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2200
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2002
    5. 171
      1842
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1836
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe