millaista se työ on oikeasti?

alaa opiskeleva

Opiskelen toista vuotta ravintolakokiksi, ja haluaisin kuulla kokemuksia/kertomuksia. Millaista se työ on kentällä? Monta kokkia samassa ravintolassa? Kuinka pitkät päivät? Mikä rankinta...?

3

856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei eläkeläiskokki

      vaihtasin alaa ja äkkiä! Työ raskasta ja ei todellakaan sellaista mitä telkkarissa näyetään tai miltä se ulkopuolisesta näyttää! Ylitöitä saat tehdä joka päivä ja KAIKKI juhlapyhät SINÄ olet töissä.. Mukaanluettuna mm. jouluaatto! Mieti haluatko viettää joulua kotona perheen kanssa vai vääntämässä kinkkua 300 hengelle..? haluatko puunata patatiskiä monta tuntia päivässä, kurassa päästä varpaisiin..? Varsinkin harjoittelun aikana ja aloittelijana työssä sinä saat kaikki paska hommat..se ala ei todellakaan ole pelkkää ala carte ruokien hienoa näpertelyä vaan kaikkea ihan muuta! Olisin jättänyt koulut käymättä jos olisin sen ajoissa tajunnut! ps. Montako eläkeiässä olevaa kokkia tunnet..? Se laittaa jo miettimään..

    • työ on?

      Et varmaankaan ole ollut työharjottelussa tai kesätöissä ravintolassa kun tuollaisia kyselet. Työ on rankkaa ja kiireistä, huono palkkaista ja stressaavaa.
      Päivät saattavat venyä todella pitkiksi ja sen takia saat unohtaa sosiaalisen elämäsi muiden kun rav.työntekiöiden kanssa.
      Vuorossa ei välttämättä ole muita kuin sinä,tai pari appari tasoista hösöttäjää jotka tekevät enemmän tuhoa kun tuottavaa työtä.
      Rankkuudesta voit päätellä tämän perusteella , mutta sinua kyllä kehoittaisin harkitsemaan alan vaihtoa vielä kun olet nuori ja täyspäinen...

      • susadj

        Itsekin olen ravintola-alasta kiinnostunut nuori ja pohdin samoja asioita. Olen ollut aika pitkään pikaruokaloissa ja huoltamoiden ravintoloissa osa-aikatöissä joten jonkinlaista kokemusta alalta jo on. Sen voin sanoa että tunteet työpaikkaa kohtaan ovat kyllä hyvin ristiriitaiset! Hyviin puoliin kuuluvat rento työilmapiiri, mahtavat työkaverit, fyysinen työ (josta siis pidän :)), ennalta-arvaamattomuus (koskaan ei tiedä mitä päivä tuo tullessaan:)) ja tietysti se ruoan kanssa tekemisissä oleminen. Miinuspuolia taas ovat vuorotyön aiheuttama väsymys (se on todellista! :/) ja epäsäännöllinen elämänrytmi, sekä kunnollisten taukojen puute. Näiden asioiden takia olenkin ajatellut mahdollisen kokin ammattitaidon hankittuani hakeutua päivätöihin johonkin lounaspaikkaan, pitopalveluun tai laitoskeittiöön, jossa olisi mahdollisuus säännöllisempään työskentelyyn kuin ala carte- paikoissa. Enpä tosin tiedä olisiko työ sitten kovin erilaista esim. taukokäytännön osalta ko. paikoissa. Osaako joku sanoa? Varmaankin se riippuu aika paljon paikasta, ravintola-alla on varmaan aika paljon erilaisia työpaikkoja. Kysymyksiisi vastauksena meillä pikaruokalassa/huoltamossa on yleensä vain 1 työntekijä keittiössä, kiireisimpään aikaan voi olla 2 tai jopa 3. Mutta yleensä käytäntö tuntuu olevan se, että mieluummin liian vähän kuin liikaa työntekijöitä. Siitä voi sitten tehdä omat johtopäätöksensä...Mutta kaipa ne käytännöt vaihtelevat paikoittain. Eikä sitä kiirettä meillä ainakaan ole kuin sesonkiaikaan (viikonloppusiin ja kesälomien aikaan) talvella on hiljaista eikä yleensä tule kiire, vaikka olisitkin yksin keittiössä. Pikaruokaloissa on käsitykseni mukaan yleensä aika lyhyitä työvuoroja (yleensä 4-8h), muunlaisista ravintoloista en tiedä.?

        Kuten sanottu, itselläni on hyvin ristiriitaisia tunteita työpaikkaani ja koko ravintola-alaa kohtaan, mutta sen kuitenkin tiedän että ruoan kanssa tekemisissä oleminen on yksi intohimoni ja siksipä aion kaikesta huolimatta yrittää, jos löytäisin vielä alalta sellaisen paikan, jossa haluaisin työskennellä.

        Mutta jos ravintola-ala sinua kiinnostaa, niin suosittelisin käymään koulun loppuun kun jo noin pitkällä olet, ja hankkimaan työkokemusta niinkuin edelläkin jo kehotettiin. Aika nopeastihan sitten varmaankin näet onko ravintola-alan työ sinun juttusi vai ei. Ei se koulutus koskaan hukkaan mene, ja jos alalla työskentely ei kiinnosta sinua niin voit hankkia jonkin toisen koulutuksen. Onhan sinulla sitten kakkosammatti, johon voit halutessasi palata myöhemmin, eikä jää ainakaan harmittamaan ettet kokeillut ravintola-alaa, jos se on ollut haaveesi! Ja voihan olla, että löydät ravintola-alalta juuri sinule sopivan työpaikan :) Tsemppiä opintoihin, töihin ja tulevaisuuteen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe