Ford Transit -02 + alapallonivel

JM

Morjens!

Kuinka yleistä on että otsikon mukaisessa kulkineessa alapallonivel on niin tiukassa ettei lähde edes isolla "kukko" ulosvetimelläkään irti??
Olis siis tarkoitus tuossa vaihtaa kaverille autoon vasemman puolen uloin vetonivel mutta homma kaatui nyt siihen että ei saatu alatukivarren palloniveltä irti. Kaikki konstin vasarasta lekaan on nyt kokeiltu mutta ei jumalauta irtoa millään. Lämmitystä ei olla (uskallettu) kokeilla koska ei haluta niveltä tuhota mutta noilla välineillä olis varmaan pitänyt irrota normaalisti! Eli onko tuossa joku oma konstinsa vai mikä? Normaali kartiokiinnitys pallonivelessä on??

3

4639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Väärät työkalut on ollut käytössä jos kyseessä on kartiokiinnitys.

      Transitin rakennetta en tiedä, mutta muualla kartiokiinnitys aukeaa kun löysäät mutterin melkein kokonaan pois ja sitten kartioon vähän vetoa aukisuuntaan. Sitten vaikka pajavasara vastineeksi silmukan toiselle puolelle ja napakka isku pienemmällä vasaralla toiselle puolelle. Idea on, että silmukka vähän venähtää iskun voimasta ja kun veto on päällä, liitos aukeaa.
      Tämä toimii.

      • JM

        Mutta tuota siinä on juuri yritetty mutta kun ei auta! Toiseksi siinä on vielä se että kun asennat ulosvetäjän niin tila lyödä vasarallaa loppuu siihen. Haarukka olis tietysti hyvä työkalu mutta samalla saa pallonivelelle sanoa hyvästi ja se ei ole tarkoitus.

        Tuo kahden vasaran käyttö on tosi hyvä irroitus konsti ja toimii hyvin ainakin saman auton raidetangonpää irroituksessa, Alatukivarren rakenne on prässättyä peltiä niin sitä on muutenkin hankala moukaroida.
        No Wetteri saa nyt murehtia vetonivelen vaihdosta mutta pakko myöntää että taitaa olla ensinmäinen auto jossa pakko nostaa kädet ilmaan.


    • Anonyymi

      Moi,Transitin Pallo-niveltä ei tahdo saada ehjänä irti,uusi kannattaa laittaa maksaa 10-30e.nivel on tosi lujasti kiinni,Ohjeet,Leikkaa puukolla suoja kumit irti.irrota yläpuolen sokka(kiva paikka)irrota lukkomutteri alapuolelta,Kaksi metallikiilaa jossa loiva nousu aseta ne väliin mistä otit kumit pois.toinen kiila moottorin puolelle ja toinen kiila jarrulevyn viereen tue pätkällä lattarautaa,naputa pieni jännite aluksi.Pistä lukkomutteri pallo-nivelen alkuun.Ota nestetunkki ja nosta pallo-nivelen päästä noin 15-20cm esijännite.nyt rupeet takomaan kiiloja vuoron perää,saa takoa tosissaan,Naputtele vasaralla ylä ja ala päästä kunnes tukivarsi irtoaa.ylä-päässä on pieni suoja pelti(jos alkuperäinen)lyö kiila suojapellin ja kartio rungon väliin vuoron perää molemmilta puoleltä jolloin yläpää pikkuhiljaa irtoaa...Itseltä meni noin 2 tuntia vaihtoon ja voin kehua että tosi tiukka oli ja muutama pelkele tuli.Pistä ihmeessä uudet nivelet sen verran v.homma.netistä saa 10e kpl.Toivottavasti tästä oli apua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe