Propral

Z. Ombie

Vanhoissa ketjuissa asiaa on sivuttu, mutta otetaan taas aihe esiin: onko kukaan kokeillut Propralia tai jotain muuta beetasalpaajaa uniongelmiin?

Nappasin just yhden 10 mg kokeeksi, vaikkei mulla mitään sydämentykytyksiä tmv. olekaan.

Siis kokemuksia pliis, onko vaikuttanut, mitä annoksia, mihin aikaan otettuna?

10

17360

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+1

      vaikuta uniongelmiin, ei sitten millään tavoin. Tai siinä tapauksessa auttaa kehoa rauhottumaan jos on vaikkapa syd.tykytyksiä.
      Itse otan 120 mg/vrk eikä vaikuta mitenkään unettomuuteeni, sen sijaan uniin vaikuttaa, unet ovat suht levottomia.

      • Anonyymi

        Mulla on hassu mut on huomannut vahingos et pararabs saa nukkumaan hyvin .. enkyl muutenkaan nuku huonosti.


    • ErkkiMääään

      Propral on beetasalpaaja joka vaikuttaa laskemalla verenpainetta.

      Ko. lääkettä ei käytettä yleensä unettomuuden hoitoon, mutta lääkettä herkästi sietävällä henkilöllä se voi toki vaikuttaa hieman väsyttävästi, koska lyhyesti sanottuna ko. lääke laskee verenpainetta-saattaa aiheuttaa huimausta-heikentää ääreisverenkiertoa josta johtuen palelua -väsymystä.


      Mutta Propral ei olu unilääke enkä ole kuullut kenenkään sitä vielä siihen syövän..

    • kokemuksia.

      Tämä on vanha ketju, mutta tuli Google-haussa, joten pakko kommentoida.

      Propral saattaa aiheuttaa osalle käyttäjistä unihäiriöitä ja painajaisunia, se sanotaan selosteessa ja valitettavasti ainakin omalla kohdalla tuo pitää paikkansa. Sängyssä saa pyöriä kaksikin tuntia eikä uni tule ja sitten nuo painajaisunet, niitä minulla ei ollut juuri koskaan ennen lääkkeen aloittamista.

      Toisaaltahan se rauhoittaa kehoa, mutta hyöty menee kyllä pois kun nukkuminen muuten vaikeutuu.

    • Cindymaari

      Viestiketju on vanha, mutta laitanpa silti oman kokemukseni tähän. Olen kärsinyt univaikeuksista/unettomuudesta vuosia milloin vähemmän milloin enemmän. Kuitenkin diagnosoituna on krooninen unettomuus ja vaikka kokeilluista kaikista lääkkeistä eniten itse koen saavani apua Imovanesta, sen uusiminen edelleen vähän nihkeää työterveydessäkin vaikka taustat tunnetaan. Muiden unettomien kanssa olen Fb-ryhmässä keskustellut ja kysyinkin, onko muilla niin, etteivät saa edes päikkäreitä otettua. Valtaosalla on näin. Nyt sitten muutaman kuukauden on kuvassa ollut mukana sietämätön kurkun kutinä makuulla, hoidettu on refluksina, astmana jne. Tämä luonnollisesti on järkyttävä yhdistelmä: huonounisuus ja kutinayskä öisin. Toissailtana päätin kokeilla joskus taannoin paniikkihäiriöihin saamaani Propralia ja ihme tapahtui: Nukuin sillä ja puolikkaalla Imovanella kuin murmeli. Samoin kävi eilen. Oma maallikon johtopäätökseni on, että kärsin jonkinasteisesta yliaktiivisesta sympaattisesta hermostosta ja Propral tasoittaa tätä eikä kutinakaan tule tietoisuuteen. Xanoria on yritetty minulle määrätä masennusepäilysten vuoksi kesällä, mutta en uskaltanut alkaa käyttämään jatkuvasti. Ne kyllä antavat myös unen kutinayskän kanssakin. Kaksi kertaa olen kokeillut. Toivon myös ensi yönä saavani Propralista avun. Olen tosi väsynyt yskimiseen ja höyhenien tuntuun kurkussa -pitkällään.

    • CocillananYstävä

      Tuohon öiseen kutinayskään kannattaa varata yöpöydälle tuoppi vettä. Pieni kulaus kun herää yskimään niin johan helpottaa.
      Mikäli vesi ei kostuta niin sitten järeämpänä keinona ehdottomasti suosittelen Cocillana-yskänlääkettä. Sen tehokkaampaa litkua ei liene ole keksitty. Yritä saada yksityiseltä saman tien puolen litran leka. Sitä vaivaiset viisi millilitraa juuri ennen nukkumaan menoa ja nukut kuin tukki ja näet eroottisia unia. Siinä on punainen varoituskolmio sillä tuo aine sisältää opiaatin lisäksi mm belladonnaa jonka on vanhastaan tunnettu afrodisiana vai millä nimellä näitä seksuaalista energiaa vahvistavia yrttejä nyt kutsutaankaan.
      Kutinayskään syy voi olla juuri nestehukka, kuivahtaminen tai allergia. Milloin olet uusinut tyynyt ja peiton? Heittänyt pakkaseen tuulettumaan? Pölypunkit ovat maailman eniten allergisoiva laji.

    • Anonyymi

      Todella vanha ketju, mutta tuli vastaan googlaillessa Propralista jotain. Itse käytän sitä nimenomaan helpottamaan nukahtamista.

      Jostain syystä tulee joskus iltaisin huonovointisuutta, makuullaan saattaa jopa alkaa oksettamaan, ja näin emetofobiasiena, on tämä joskus valvottanut ihan kellon ympäri.

      Propral hidastaa sykettä ja itseä se alkaa väsyttää, etenkin jos on siis jo muutenkin painumassa nukkumaan. En tiedä onko sen ns "virallinen" käyttötarkoitus tämä, mutta itsellä toimii ja sehän on tärkeintä!

    • Anonyymi

      Itselläni on ollut uni ongelmia aina, johtuen ahdistuneisuus häiriöstäni. Nukahtaminen on vaikeaa, mutta unen laadussa ei ole ikinä ollut ongelmaa.

      Olen huomannut propralin vaikuttavan uneen pääsyssä. On paljon helpompi nukahtaa kun on ottanut 10mg propralia. Olen toki kokeillut tätä iltaisin vain ehkä 6 kertaa.

      Itse käytän normaalisti sen 10 mg päivässä arkena ahdistukseen, niin pieni määrä vaikuttaa jo selvästi toiminta kykyyni.

    • Anonyymi

      Propral rauhoitti mun yliaktiivista hermostoani ja sitä kautta sain nukuttua. Lääkäri määräsi ssri lääkkeet, mutta onneksi keksin kokeilla propralia unettomuuteeni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe