Vihkijä jouluksi

niinu_m

Asumme Turun seudulla, ja haluaisimme hääpäiväksemme jouluaaton. Nyt ihmettelenkin kovasti, että mistä saisin jonkun vihkimään meidät kotona jouluaattona? Myös kirkkoa olemme ajatelleet, mutta meitä on niin vähän että siki mietin paikaksi kotiamme. Olen todella kiitollinen avuista!

3

863

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • joku tuttava

   Jos omassa tuttavapiirissä ei ole pappia, niin aika vaikeaa taitaa olla. Papitkin haluavat viettää joulua perheensä kanssa. Työssä olevilla on jouluhartaus toisensa perään.

   Entä olisiko vaihtoehtona häämessu? Eli kirkossa jumalanpalveluksen yhteydessä teidät vihittäisiin paikalla olevan seurakunnan edessä. Hääjuhlaan kutsuisitte ne muutamat, jotka olette aikoneetkin kutsua. Jos näin haluatte, niin kannattaa heti olla yhteydessä kirkkoherranvirastoon.

  • lovechangeseverythin

   Joulu on TODELLA kiireinen sesonkiaika papeilla, kaikki ovat tiiviisti töissä silloin. Kun on hartauksia, jumalanpalveluksia, kauneimmatjoululaulut-tilaisuuksia yms... Mutta toisaalta, eihän vihkimisessä mene kauaa, sehän on todella lyhyt seremonia.

   Siviilivihkiminen olisi yksi mahdollisuus, mutta se, että saisitte ketään tulemaan....no, käräjäoikeuden notaarithan ovat nykyisin kelpoisia vihkimään, joten jos siviiliseremonia kelpaa, niin sitten yhteys lähimpään käräjäoikeuteen. Ehkä joku notaareista on rahan tarpeessa ja suostuu tulemaan jouluaattona.

   Tuo jouluaattovihkiminen on vähän sama kuin juhannushäät. Moni ajattelee helposti, että pari haluaa pilata vieraidensakin juhlapyhän järkkäämällä häät juuri silloin.

   • niinu_m

    Kiitos vinkeistä. Tarkoituksena tosiaan oli että itse vihkimiseen osallistuisi vain molempien vanhemmat, juhlat itse ovat pari kuukautta myöhemmin, koska jouluna ihmisillä on aina muuta. Luultavasti siirrämme vihkimispäivää aiemmaksi, kaikki ovat niin ylibuukattuja :)


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   454
   2350
  2. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   130
   1280
  3. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   182
   1092
  4. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   265
   1080
  5. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   134
   1012
  6. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   45
   952
  7. Olen pahoillani

   Ei ollut muuta vaihtoehtoa
   Ikävä
   46
   851
  8. Kellyn velat on jo 34000 ja on kelan asiakas.

   Tälläistä nää naiset on kaikki samanlaisia, kun mies ei maksa niiden velkoja ja elämää niin kaikki menee vaan ulosottoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   832
  Aihe