Ennustan..

jeps..

Nyt kun uudessa iTunesissa on sulje-, min- ja max-painikkeet pystysuorassa on ne kohta myös muissakin Mac OS X sovelluksissa, Windows 8:ssa?

Sikäli tuosta on hyötyä kun nykyiset monitorit alkaa olemaan jopa 16:9 kuvasuhteella ja tuo säästää pari milliä tilaa pystysuunnassa, ainakin Mac OS X sovelluksissa.

1

331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä tuota muihinkin kopioidaan ja lienee Mac OS X 10.7:ssä sitten joka paikassa. Käytännössä tuo johtaa siihen, että otsikkopalkista luovutaan entistä enemmän. Oletettavasti tulevaisuudessa on jotain MS Office 2007:n ribbonin tapaista jossa on painikkeet Mac OS X:n tapaan pystysuunnassa, että ikkunoissa on sitten erikseen tuollainen paksumpi hallintapalkki missä painikkeet, osoiterivit, välilehdet yms.

      Selkeä haittapuoli tässä on kyllä se, että ohjelmistoissa on ja tulee olemaan jatkossa vuosikausia käyttöliittymän sekavia kun jokaisessa on napit ja palkit eri tavalla. Tämä suuntaus alkoi selvästi jo Internet Explorer 7:sta ja sen aikaisesta Windows Media Playerista ja ennen kaikkea Google Chromesta, tosin Microsoftilla oli jo Internet Explorer 3:ssa poikkeava toolbar.

      Valitettavasti 90-luvun puoliväli on takana jolloin joka ohjelman käyttöliittymä oli hyvin yhtenäinen. Mac OS X onnistui pysymään pisimpään yhtenäisenä mutta se särkyi viime vuosikymmenellä kun ihmisten käyttämät lukemattomat avoimen lähdekoodin ohjelmistot siirrettiin Mac OS X:lle ja nyt Apple itsekin särkee sitä yhtenäisyyttä.

      Nykypäivänä käytännön tasolla yhtenäisimpää työpöytäympäristöä työasemiin taitaa löytyä Mac OS X:stä ja Ubuntu LTS:stä. Ovat jokseenkin samalla viivalla. Apple on omissa ohjelmistoissaan hyvin yhtenäinen, mutta käytännön tasolla Ubuntu LTS taitaa mennä tässä suhteessa ehkä hieman ohitse nykyisin koska ihmiset käyttävät niin paljon avoimen lähdekoodin ohjelmistoja nykyisin jotka taas eivät Mac OS X:llä ole niin yhtenäisiä kuin Ubuntulla.

      Heitän sitten vielä hurjemman ennustuksen, että Apple korjaa asian iOS:lla jossa pakottaa kehittäjät samaan muottiin estämällä sovellukset Appstoresta mikäli niitä ei ole päivitetty Applen uusimpien käyttöliittymäsääntöjen mukaisesti. Apple on iOS:ssa alusta asti poistanut Appstoresta kaiken mitä ei ole päivitetty kahdelle uusimmalle iOS julkaisulle.

      Oletettavasti Apple sitten alkaa skaalata iOS:ia kokoajan isompiin laitteisiin ja Mac OS X alkaa korvautua sillä. Apple saa sitten myytyä taas uudet laitteet ja ohjelmat, aivan kuten tehnyt niin monta kertaa aikaisemminkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      413
      1706
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1348
    3. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      171
      1317
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1275
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1017
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      936
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      880
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      871
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      856
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      108
      821
    Aihe