Kirkkohallitus on mukana epäselvässä adoptiokoulutuksessa

mikko_n_75

Kotimaa-lehti on julkaissut artikkelin, jossa kerrotaan kirkkohallituksen, NNKY:n ja adoptiojärjestöjen yhteisestä hankkeesta adoption käyttämiseksi abortin vaihtoehtona.

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/342-mieluummin-adoptio-kuin-raskauden-keskeytys

Hyvästä perusideasta huolimatta on epäselvää, onko tarkoituksena yleensäottaen välttää abortteja, vai painostaa myös lapsen pitämisen puolella olevia nuoria äitejä adoptioon ja mikä on isyyden selvittämisen ja tunnustamisen rooli.

2

826

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 31

      Abortti on sillälailla hankala päätös, että tappaa lapsen, jotta lapsi ei myöhemmin syytä äitiä hylkäämisestään tai että ei joudu häpeään yhteisön silmissä. Kuulostaa kauhealta ja nurjalta. Mieluummin ottaisi ne myöhemmin mahdollisesti tulevat syytökset vastaan, koska onhan aborttikin hylkääminen, hyljännyt on joka tapauksessa. Nykyisin kun on saatavana katumuspillerit, niin jos niistä on myöhästynyt, niin voisi sitten odottaa lapsen loppuun asti ja odottaessaan rauhassa antaa ajatusten, olosuhteiden ja tunteiden kypsyä antaako adoptioon. Ennen katumuspillereitä oli abortit jotenkin ymmärrettävissä, koska keinot olivat vielä niin vähäisiä. Uskon lapsen elävän täyttä elämää oman minuutensa kanssa jo kohdussa, on vanhanaikaista ja ajattelematonta ajatella, että elämä alkaisi vasta ensimmäisen kohdun ulkopuolisen keuhkojen hengenvedon takia. Ei vauva miksikään muutu niinä sekunteina kun tulee ulos, ihan sama vauva oli jo siellä sisällä. Vauvalla on ollut jo pitkään, aivan alusta asti tai viimeistään aivosolujen muotouduttua jo varhain, oleva olo, joka on mukava ja onnellinen, vaikka me valittavat aikuiset ei sitä enää huoliemme takia huomata. Lapsen väitetään alkavan kokea itsensä äidistä erilliseksi yksilöksi vasta joskus vuoden päästä syntymästä, mutta ei se niin ole. Hän tuntee itsensä eläväksi olevaksi yksilöksi/minäksi jo kohdussa, sen sijaan syntymän jälkeen hän alkaa vähitellen osata ja uskaltaa irrottautua äidistä, josta on ollut riippuvainen vielä pitkään syntymän jälkeen. Se on ihan eri asiaa kuin minuus. Minuus on mukana jo kohdussa.

    • monokirkko

      tarkotus on juuri se mitä pohditkin eli yleensäottaen välttää abortteja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2468
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2230
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2059
    5. 173
      1876
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      43
      1865
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1548
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe