vanha keinutuoli

Peukalo keskellä käm

Hei,
käsissäni on vanha vihreäksi maalattu keinutuoli. Maalipinta on huono, paikoin lohkeillut ja lohkeilee hyvin helposti koko ajan, kynnelläkin tökättäessä maalia varisee maahan.
Haluaisin tästä keinutuolista joko valkoisen tai kuultavan valkoisen. Olen yrittänyt etsiä työskentelyohjeita, mutta kaikki on niin "ammattitermistöllä" etten ymmärrä niistä mitään, kun en koskaan ole mitään tällaista tehnyt. Jossain myös sanottiin, että vanhaa maalia ei poisteta vaan maalataan päälle, mutta ihmettelen miltä se näyttää niistä kohdista, joista maalia on lohkeillut pois. Joten jos saisin hyvin selkeät ohjeet kohta kohdalta tai edes sen, mistä lähden liikkeelle ja jos poistan vanhan maalin, niin miten sen teen, olisin erittäin kiitollinen! Kaikki vinkit otetaan vastaan.

5

4806

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piu poiu oi

      Mieti ensin, onko kyseessä arvokas antiikki vaiko halpanen ja arvoton käyttöesine.

      Jos alkaa tuntumaan, että on ikivanha ja antiikkia, älä tee mitään. Kiikuta entisöitäväksi. Se maksaa, mutta eipä mene arvokas huonekalu pilalle.

      Noh, jos kyseessä käyttöhuonekalu, voihan sen maalatakkin.

      Vanhat maalit pois. Kuumailmapuhallin on hyvä apu. Santapaperia ja hiominen toinen. Kannattaa katsoa, onko liimaukset ja liitokset missä kunnossa, ehkä pitää vähän purkaa ja liimailla uusiksi. Tavallinen puuliima toimii ihan hyvin. Ehkä jossain kohti on syytä laittaa vaikkapa ruuvikin.

      Kun maalit on pois ja tuoli kasassa, kittiä koloihin. Sopivia kittejä on vaikka kuinka paljon. Ohuesti kittiä, hiontaa jne.

      Sitten maalaten. Maaleja monenlaisia, suositttelen öljymaalia. Ite olen tykästynyt Empireen. Se on hyytelömäinen ja se tavallaan silottaa itsensä. Siis helppo maalata pensselillä.

      Ite laitoin jokunen vuosi sitten mökillä keinutuolin. Se ei ollut antiikkia, jostain kuuskytluvulta, tehdastyötä. Jynssäilin vanhat maalit pois, liimailin, ruuvailin, kittailinkin. Ja sitten maalasin pariin kertaan. Ihan siisti ja toimiva keinutuoli siitä tuli. Ja kun kävin liimaukset läpi, ei nitise. Aikaa meni aika paljon, mutta ei uudet keinutuolitkaan ilmaisia ole.

      Sopivasti vanhan keinutuolin voi mun mielestä kyllä maalata päällekin. Ennenhän maalit oli harvinaisia ja huonekaut sitten maalattiin niillä maaleilla, mitä jäi jostain lattian maalauksesta yli. Siis milloin milläkin. Tavallaan maalaaminen kuuluu joittenkin vanhempien huonekalujen henkeen. Ikä ja skruput saa näkyä. Toisekseen, ei se huonekalu pelkästä ylimaalaamisesta pilalle mene, siinä voi olla maalikerroksia ties kuinka paljon. Tärkeintä, että ei pilaa alkuperäistä, että se on joskus myöhemmin kunnostettavissa alkuperäiseen kuntoonsa.

      jepjep

      • Ittam 1.

        Maalikaupoissa on myytävänä ainetta jota pensselillä sivellään vanhan maalipinnan päälle,ja se irroittaa vanhan maalipinnan löysäksi jonka jälkeen se on helposti puhdistaa pois ja sannata sekä maalata uudelleen.

        Hyvää onnea hommillesi.


      • Empire ei ole öljymaali vaan alkydimaali. Eli jos puinen huonekalu jossain vaiheessa on olosuhteissa jossa huoneen ilmankosteus muuttuu suuresti, kuten kesämökillä, alkaa maalipinta helposti hilseilemään koska puu elää ja alkydimaali ei. Suosittelen pellavaöljymaalia, ohuina kerroksina maalattuina. Kestää kunnes kuluu istumisesta.


    • Tihviän Arska

      Mulla on vanha keinutuoli, valkoiseksi maalattu joskus. Alun perin se kai on ollut shellakkapulituurattu mutta kun en ole ollut tilaisuudessa vaikuttaa siihen ensimmäiseen valkoiseksi maalaukseen, niin se on sitten valkoinen.

      Yhden kerran olen tuon valkoisen maalauksen uudistanut, nimen omaan Empirellä. Se on aika hyvä maali tämän tapaisiin tarkoituksiin, varmaan on kyllä muitakin. Ei peitä kovin hyvin mutta jos valkoista maalaa valkoiseksi, niin eipä juuri haittaa.

    • 6+6

      siklillä ensin niin paljon kuin suosiolla lähtee ja siit nitromorsia päälle ja taas sikliä kunnes on maali pois, sitten loppuhionta puunsyiden suuntaan kunnes on kuin lapsenpylly, senjälkeen haluamasi pintakäsittely, mutta tuskin edes maalaamista harkitset jos on pohjat kunnolla tehty.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3797
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1475
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      176
      1388
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe