Karvattomat läiskät

kissalla

Hei! Löysimpä kissapalstan ja vanhojakin ketjuja asiasta, mutta päätin aloittaa uuden. Minulla on 2 kissaa, 7 v. leikattu narttu ja 8 v. leikattu uros. Tulevat hyvin toimeen keskenään. Karvoja on lähtenyt molemmista pitkään. Tunnustan, että syövät kaupan tavallista ruokaa.

Muutama vuosi sitten narttukissalla löytyi takajalkojen sisäpuolelta ja mahasta jalkojen välistä karvattomia laikkuja. Iho oli terve, eikä kissan käytös poikennut mitenkään normaalista. Käytin eläinlääkärillä ja hän sanoi vain katsomalla, että hormonihäiriö ja antoi piikin. Oli niin kiireisen oloinen tilanne, että en osannut tarkemmin kysellä mistä tuli ym. Sanoi, että leikatulla nartulla voi olla tämmöstä. Piikki ei tietääkseni ollut kortisonia, vaan joku hormonipiikki. Noin kuukausi sen jälkeen kissa oli kuin muissa maailmoissa, haahuili vaan. Söi kuitenkin normaalisti. Sitten se virkosi siitä ja karvat kasvoi takaisin.

Nyt huomasin, että kissalla on taas niitä karvattomia laikkuja ja nuoleskelee usein niitä. Muuten aivan normaali kissa. Syö hyvin, saa hepuleita :) , on hellyden kipeä ym. Onko teillä vastaavia kokemuksia? Kertokaa. Pitänee viedä se eläinlääkärille, mutta mietityttää se piikki, kun laittoi kissan ihan muihin maailmoihin kuukaudeksi. Mitä teen?

13

10958

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+1

      KISSA OIKEALLE ELÄINLÄÄKÄRILLE!

      Huokaus, se on viikonloppu taas..

    • Catmother

      Tarkkaile muutama pävä ja jos kalju kohta ei laahene eikä punoita saati mitään muutakaan tee esim. hilseile, niin on turha viedä eläinlääkärille. Itselläni 10 vuotias narttukissa (leikattu) jolla on vatsassa toisen takajalan vieressä ollut noin. vuotta kalju läikkä. Eläin lääkärille kun vietiin niin lääkäri ei osannut sanoa juuta eikä jaata siitä mistä läikkä olisi tullut. No, ei ole kahteen vuoteen haitannut tuo kalju kohta laisinkaan :)

      • Catmother

        siis jos läikkä ei laajen, ei siis laahene. Ja läikkä on ollut n. 2 vuotta.


    • kissasi...

      vaikka toiselle lääkärille jos ensimmäisen hoitotaitoa epäilet ja pyydä tutkimaan kunnolla. Vietpä sitten mille tahansa lääkärille, niin sinun tulee kertoa mitä se aiemmin laitettu "piikki" kissallesi teki. Lääkeaineista voi aina tulla sivuvaikutuksia ja ne on kissakohtaisia, ihan kuin ihmisilläkin on. Itse saan yhdestä tulehduskipulääkkeestä oireita silmiin ja kasvoihin, ne eivät ole allergiareaktioita vaikka siltä ensin näyttivätkin vaan sivuvaikutusoireita. Eikä ne oireet edes tulleet aluksi vaan myöhemmin.

      Tuo piikki on voinut olla kortisoniakin jota käytetään lievittämään kipuja tai kutinaa. Tai sitten se on voinut olla hormonipiikki kuten epäilet, mutta sinullahan pitäisi olla siitä lausunto paperilla. Jos ei ole, niin ainakin lääkärillä pitää olla tietojärjestelmässä tiedot mitä kissallesi on annettu. Yksi vaihtoehto on myöskin loishäätöpiikki jos lääkri on epäillyt ulkoloisia, siksi olisi tärkeää selvittää mitä se piikki on ollut.

      Tuon alueen karvattomat läikät usein liittyy hormoneihin ja siksi ehkä lääkäri on suoriltakäsin epäillyt syyksi sitä. Jos kuitenkin nyt on tilanne uusinut, niin kannattaa selvittää mistä on kyse. Nuoleskelu viittaa joko kipuihin tai kutinaan alueella, kissa pyrkiin nuolemalla siitä eroon.

      Ruokavalion muutos ei ole koskaan pahaksi sekä omega-3 rasvahappojen lisäys on vain hyväksi. Omega-6 aiheuttaa helposti tulehduksia joten sitä ei kannata lisänä antaa jos kissa syö teollista ruokaa.

      • aloittaja @

        Jatkan tähän aloittamaani ketjuun...Eläinlääkäri, kuka antoi sen piikin vuosia sitten, ei toimi enää paikkakunnalla ja tieto on hänen tiedostoissaan. Olen kaivanut kaikki paperini, että löytäisinkö kissan terveyskorttia tms. missä piikin nimi on. Kaik on hävinny kuin tuhka tuuleen.

        Olen ollut nyt lähinnä kissan "tarkkailulinjalla". Edelleen symmetrisesti karvattomat läiskät molempien takajalkojen sisäpuolella sekä mahassa ja mahassa myös jalkojen välissä isompi alue, mistä karva lähtenyt, mutta ei kokonaan. Kissa on aivan normaali itsensä, karvaton iho terve, ei punoitusta, ihottumaa, ei mitään. Netistä olen googlettanut paljon ja syy voinee olla mikä tahansa.

        Nyt mieleeni tuli voiko stressi aiheuttaa tämmöistä "hormonihäiriöö" eli näistä kokemuksista olisin kiinnostunut. Olen melkein aina kotona ja kyseinen kissa on poikani ystävä. Tulee syliin, nukkuu vieressä ym. Nyt kesällä jouduimme yhtäkkiä olemaan molemmat 3 vrk kotoa pois (kissoja kävi syöttämässä aina eri henkilö). Sitten kun minä kotiuduin, molemmat kissat olivat hyvin "loukkaantuneita", että olimme poissa eivätkä tulleet syliin ym. Siinä meni muutama päivä ennekuin normalisoituivat. Poikani oli poissa lähes 3 vk ja kun tuli kotiin (oli melko vakavasti sairas - vaistosiko kissa?) tämä kyseinen kissa ei tullut hänen luokseen eikä pyrkinyt huoneeseen ym. Katseli vaan kaukaa pitkään, että miksi hylkäsit minut :) Noin kk päästä kissa vasta hyväksyi tapahtuneen ja oli taas pojan ystävä. Aika pian sen jälkeen huomasin nämä läiskät. Tulipa pitkästi kirjoitettua...mutta haluaisin kokemuksianne ja kommentteja, voisiko tämä yhtäkkinen poissaolo aiheuttaa kissalle tämmöistä? Vien kissan lääkärille mahdollisimman pian, mutta haluaisin ensin kuulla myös lääkäriä tms. puhelimitse tai teidän kokemuksianne.


    • Järkyttynyt

      Minulle on selvinnyt mistä on kyse !
      Syy on Cattia merkkinen kissanhiekka !
      Uskokaa pois !
      Tein suuren työn saadakseni todella vaikean hiivatulehduksen pois 3 vuotiaalla sisäkissaltani !
      SE TULI HIEKASTA ! ÄLKKÄÄ IKINÄ OSTAKO MUSTASSA MUOVIPUSSISSA OLEVAA CATTIA HIEKKAA! Siksi kissasi alavatsa ja takajalat ovat karvattomat HIEKKA 👽

      • Anonyymi

        Minun kissalla sama ongelma ja olin vaihtanut cattiaan nyt täytyy testata jos vaihtas hiekan ja kattoo mitä kissa siihen


    • Micia

      Hei,
      ja kiitos! Kissallani on jaloissa karvattomia läiskiä ja tajusin juuri, että ne voivat johtua tuosta hiekasta! Kuinka sait hiivatulehduksen hoidettua ja kuinka se oireili? Miten keksit sen johtuvan hiekasta?

      • Anonyymi

        Minun kissalla on samanlaisia läikkiä mutta olen 100% varma että se ei johdu hiekasta. Mikä olisi syynä?


    • tätäseon

      Voi johtua monesta muustakin hiekasta tai purusta, kuin Cattiasta. Niissä on nykyään niin paljon hajunsyöjäkemikaaleja, hajusteita ja ties mitä muuta, että ihmisetkin saavat niistä allergiaa.

    • Anonyymi

      Joo meillä on sama ongelma: nuolee alkusyksystä jalkapohjat ja alavatsansa nilelle eli karvattomaksi. Leikattu narttu, ikä n. 12v, vaiva alkoi pari-kolme vuotta sitten.

    • Anonyymi

      Viepä kunnolliselle eläinlääkärille. Syitä voi olla: sieni. Puutosrauti,demodikoosi.
      Jos on viimeksimainittua,sen perusssyy ei ole se sikaripunkki,joka villiintyy,vaan,jokin perustavaa laatua oleva muu asia,esimerkiksi kortisonilääkitys,immuunipuutos tms.
      Kapi eli ayyhypunkki taas kutiaisi,ja eläin raaviskelisi itseään vähän väliä.
      Joskus kissalla voi olla esim palovamma tullut jo aiemmin,jos karvatupet ovat tuhoutuneet,karvoja ei kasva enää uusia.

      • Anonyymi

        Minun kissalla oli kaljuja kohtia vatsassa, hännän tyvessä, etujalkojen sisäosissa. Nuoli niitä usein. Vein eläinlääkäriin, maksoin 300e. siitä että otti kuvat nivelistä, ei vikaa niissä, silti määräsi lääkettä nivelkipuihin. Kissa oli muuten ihan terveenoloinen ja virkeä että en kyllä uskonut sillä kipuja olevankaan. Muutaman viikon syötin tuota lääkettä mutta ei siitä mitään hyötyä ollut, karvattomat alueet vaan laajeni. Ajattelin että enää en vie lääkäriin vaan kokeilen ruokavaliota. Ja se tepsi, karvat alkoivat kasvaa takaisin parissa viikossa. Kissa oli aina syönyt eläinkaupan kanaperäisiä raksuja ja markettien sokerittomia ja viljattomia märkäruokia. Aloitin eliminointidieetin. Tilasin kissalle sensitive control märkäruokaa ja vastaavia raksuja eläinlääkäriltä. Viikossa karvattomat alueet alkoivat kasvaa untuvaa, mutta sitten kissa alkoi oksentelemaan joten tajusin että olin vaihtanut ruokavaliota liian äkkiä eikä Kissa ollut tottunut siihen. Palasin hetkeksi entiseen märkäruokaan johon sekoitin puolet uutta. Tässä vaiheessa tapasin fiksun ja asiasta tietävän eläinkaupan myyjän joka selitti että kana on käytetyin aina melkein kaikissa kissan märkäruuissa. Vaikka etiketti sanoisi ruuan sisältävän nautaa tms, tuoteselosteessa mainitut eläinperäiset tuotteet yleensä sisältävät kanaa. Etiketissä mainittua tuotetta voi olla vain pieni määrä, loput ihan muuta. Joitakin merkkejä on joissa on vain sitä etiketissä mainittua , eläinkaupoissakin, niitä käytin ja tuota em. märkäruokaa. Kanan karsin kokonaan pois ja kuukausi tästä, paljaat laikut on hävinneet ja kutina ja turha nuoleminen on loppunut. Tarkkana oltava tuoteselosteiden kanssa, mikäli on allergisoitunut jollekin ruoka aineelle. Kissa ei voi olla allerginen sellaiselle mitä ei ole koskaan, tai äärimmäisen harvoin syönyt. Nyt lammas ja possu ja kala lähinnä märkäruokana, ja kanaperäiset raksut on kokonaan pois. Raksut allergisen kissan raksuja joita saa eläinlääkäriltä tai netistä tilaamalla. Oma kokemus tämä, jospa tästä olisi apua jollekin kutisevalle kissalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe