Djerba, kauhea paikka.

Turisti.

Ja eritoten hotelli Abir.
Näin kotiin jo palanneena voisin kertoa muutamia seikkoja paikasta niille, jotka kyseisestä hotellimajoitusta ensi kesänä harkitsevat.
Ensinnäkin hotelli on todellakin jo parhaat päivänsä nähnyt, joka tosin jo Finnmatkojen sivuillakin kerrotaan. Sen lisäksi että huoneet ovat melko kehnossa kunnossa on hotellissa myös torakoita ja liskojakin alakäytävillä näkyi. Tulevat ilmeisesti torakoita evästämään kun ulko ovia pidetään auki.
Henkilökunta on pääsääntöisesti ystävällistä, mutta englantia kaikki eivät osaa. Hirveästi ei luottamusta herättänyt se että respan henkilökunta mm sössi oikein urakalla ja hävittivät raspan kappaleen tallelokeron avaimista. Tallelokerot aukesivat kahdella avaimella ja tätä respan kappaletta sitten etsittiin yötä myöten. Olivat soitelleet ihmisille keskellä yötä ja kyselleen onko avain heillä.
Hotellilla on hevoskuljetus rannalle. Juu on kyllä, mutta kuski yrittää houkutella milloin millekin ratsastusretkelle tai kamelisafarille. Helpommalla pääsee kun kävelee rannalle itse.
Ja jos haluaa taudeilta säästyä kannattaa ohittaa se rantakin. Ranta on kyllä loiva ja hiekka vaaleaa, MUTTA vesi aivan käsittämättömän törkyistä. Ilmeisesti riippuu vähän tuulista, missä kunnossa milloinkin ranta on. Aamusta saattoi vesi olla melko hyvässä kunnossa, mutta kun nähtiin kuinka rantaa "siivotaan" niin ei paljon mieli tehnyt uimaan. Noin kymmenen aikaan aamulla mies haravoi rantaa ja kohta tuli toinen ukko keräämään roskat. Sepä sitten kippasikin ne rannalle veden rajaan. Lisäksi tietenkin rannalla oli runsaasti kamelin ja hevosten jätöksiä, jotka sitten helteessä tuoksahtivat. Erään kerran rannan vesi oli mustana heinästä, roskasta ja kamelin kakasta niin ettei voinut kuvitellaakkaan veteen menevänsä. Ranta alue oli surkean pieni ja tuolit maksullisia. Suihkuja ei ollut ja vessaan pääsi kun pyysi avaimen. Eksoottinen kokemus oli kyllä tuo vessakin. Rannalla kulki lisäksi jatkuvasti kaiken maailman kaupustelijoita.
Ja hotellin ruoka...Voi jestas mitä huttua. Viikko on kyllä ihan maksimi aika mitä sitä pystyy syömään. Sen lisäksi että ruoka oli karmean makuista tai mautonta, se yleensä oli myös jo jäähtynyttä, vaikka oli jonon etunenässä ruokailuun mennyt. Tilat oli selkeästi alimitoitettu. Hiemankin myöhempään tulleet joutuivat jonottamaan paikkaa, astiat loppuivat kesken, ruoka ( yleensä liha) loppui kesken jne.
Ja entäs saari itsessään... Ei siis todellakaan nähtävyyksiä ole. Ne jotka saharassa kävivät tykkäsivät kyllä retkestä, mutta muuta mainitsemisen arvoista ei ole. Lapsia ehkä krotiilipuisto kiinnostaa, mutta sekin on nopsasti nähty. Suomenkielisiä retkiä oli tasan kaksi; saarikierros ja toinen saharan retkistä.
Takseilla on helppo liikkua. Juu on kyllä ja edullistakin, mutta vain yksi kymmenestä taksikuskista puhuu edes vähän englantia. Liikenne on kaoottista, ajavat järkyttävää ylinopeutta, osa takseista erittäin huonokuntoisia, turvavöitä ei ole jne. Ei ole myöskään suojateitä, eikä jalankulkijoita väistellä. Tien yli saa juosta henkensä kaupalla.
Ja sitten kun tähän soppaan vielä lisää aggressiiviset basaarikauppiaat niin paketti on valmis.
Plussana lämpimät kelit, mutta ei se pelkästään riitä.
Lopuksi voisi tietenkin todeta, että hyvää ei saa halvalla, niin se vaan on. Jos koskaan enää heikkona hetkenä lähtisin jonnekkin muualle Tunisiassa niin hotellisssa pitäisi olla tähtiä paljon...

11

1312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jei8

      Club Rimel oli kyllä todella hyvä hotelli,mahtavaa ruokaa ja paljon!Henkilökunta ystävällistä paria poikkeusta lukuunottamatta!

    • juha ja jaakobbi

      Tässä sitä taas nähhään finnmatkojen matkasta ja lomakohteesta,ei kannata käyttää kiskuripytinkin matkoja,mää tjäreborgilla tai deturilla,kaikki pitää paikkansa.

      • ei,ei, ei

        Kyllä hyvin samat kokemukset mullakin. Eí kyllä ihan hetikään tee mieli ottaa uusiksi. Se hyvä puoli matkassa oli ettei koskaan ole rakas kotimaa tuntunut niin ihanalta. Ihan kyllä toisenkin kerran suosittaisin harkitsemaan ketkä Djerban matkaa suunnittelevat.


    • itsekkään

      ennen käynyt kohteessa jossa ranta on täynnä kamelin kakkapalleroita :( Syynä tietenkin hotellin kolme tähteä..jonkun matkan päässä oli varmasti neljän tai viiden tähden hotelli ja siellä sentään ranta putsattiin traktorilla paskoista joka aamu..mutta näin ei ollut meidän hotellin rannalla koko viikon aikana!!

      • Hyi

        No nyt kyllä ällöttää. Ilmanko vesi oli niin mustaa. Se etu tietysti noista lisätähdistä että ranta putsattiin, mutta vesi oli muutaman kerran turhan sakeaa ja nyt älysin miksi. Eipä ihme että tytöllä oli silmätulehdus...


      • Palleroista

        että ne pallerot eivät ole mitään kamelin kakkaa vaan merestä lähtöisin...


      • ???
        Palleroista kirjoitti:

        että ne pallerot eivät ole mitään kamelin kakkaa vaan merestä lähtöisin...

        Onhan siellä vedessä voinut olla muitakin palleroisia, mutta rannalla ainakin oli ihan "sitä itseään".


      • mmmmmmijl
        Palleroista kirjoitti:

        että ne pallerot eivät ole mitään kamelin kakkaa vaan merestä lähtöisin...

        Juuri näin! :) Ei oo tainut ihmiset biologian tunnilla kuunella.


    • niinpäniincccccccc

      olisi ehkä kannattanut ottaa kohteesta selvää ennen matkaa, djerban saarihan on nimenomaan aurinkolomaa kaipaaville, jos nähtävyyksiä/retkiä kaipaa, olisi pitänyt suunnata mantereelle! ja mitä noihin muihin valittamiisi aiheisiin(liikenne,kauppiaat) niin sitä se tuppaa olemaan kyllä kaikissa välimeren kohteissa!

      minä olen viettänyt useammankin viikon tunisiassa huippu hotellissa ja HALPAAN hintaan, eli kyllä halvallakin hyvää saa, kun vaan vaivutuu ottamaan selvää!

    • Kökkööööö

      On varmaan aivan sama onko joku kirjoittaja ollut biologian tunnilla vai ei. Tunisian rannalla on kuitenkin ollut. Realiteetti on vaan se että rannat on armottoman kökköisiä. Edes Bulgariassa ei ole noin sotkuiset rannat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe