Romanit/historia

Tähän aloitukseen voitaisiin kerätä tietoutta meidän rikkaasta ja monipuolisesta historiasta, koetan itse suomentaa monia kirjoituksia mitä olen tutkinut ja löytänyt ja toivon että aloitus saisi paljon asiallista keskustelua aikaiseen.

Aloitan vaikka tällä jonka juuri suomensin mutta suomennos on ikävä kyllä hieman puutteellinen, sivulla käytetty englanninkieli osottautui liian vaativaksi mutta sain suurimman osan käännettyä.

Intian mustalaiset ovat yhä ilman tunnustusta osana diasporaa.



Euroopan unioni arvioi että eussa on kahdeksasta-kahteentoista miljoonaan indian alkuperän omaavaa mustalaista. Maailmanlaajuisesti on arvioitu olevan enemän kuin 15miljoonaa Intian mustalaista, kertoi asiaa paljon tutkinut Paul Polansky seminaarissa.

Polansky, kierteli yhdistyneiden-valtakuntien ylläpitämiä leirejä Kosovassa, sen jälkeen kun Kosovon vapautus armeijan sotilaat hyökkäsivät mustalaisten päälle, hän kertoi etteivät he olleet lähteneet intiasta yhdessä aika jaksossa, eikä yhdessä kastissa.

Hän kertoi että Intian mustalaisilla vieläkin käytössä oleva kasti systeemi, on myös käytössä Kosovon pakolais leireissä.

"UN leirissä, ihmiset tietyistä kasteista ostivat vaimonsa, kuten vanhassa tavassa lounais-punjabissa. Osa vieläkin ajattelee että aurinko on tärkeämpi kuin Jumala"

Polansky kertoi, aurinko temppelin tuhosta Multaniassa 985 JK olevan suurin syy mustalaisten muuttoliikkeeseen Intiasta.

Polansky kertoi, että Egypstistä häädettyjen islamilaisten valloitettua Multanian (nykyinen Pakistan), on voinut päätyä massiiviseen maastamuuttoon.

"kymmenelläluvulla, Multanian valloittivat ääri-islamistit Egyptistä. He olivat Kermatians ja he käännyttivät suurimman osan Punjabin kansasta Islamiin. The Karmathians hyökkäsivät ja tuhosivat Aurinko temppelin, pakottaen pakoon kaikki jotka olivat tekemisissä temppelin kanssa.

"Tänäpäivänä Euroopassa, mustalaisia ei kutsuta Multanialaiseiksi mutta monet vieläkin vannovat valojaan Auringolle"

Toinen huomattava maastamuutto näyttäisi olevan 13luvun alussa, kun Mongoolit aloittivat valloittaa Afghanistania ja Lounais Intiaa. "kolmas diaspora" liittyy ihmisiin jotka pakenivat maanjäristyksen jälkeen länsi-kashmirin ja luoteis maakuntaan 13 ja 14 vuosisadalla.

Viimeinen mustalaisten iso virtaava maastamuutto, todennäköisesti juontui siitä kun Rajputit hävisivät Chitorissa 1303 JK.

Puhutun historian ja sosiaalisten käytäntöjen lisäksi, todellinen syntyperä löydetään DNA testien avulla, Euroopan mustalaisten ja heidän kaukaisten serkkujen ja kastien kanssa Intiasta ja Pakistanista. Jo nyt jotkin testit näyttävät erittäin loistavia tuloksia

"Minun näkemykseni tästä diasporasta Intiasta Eurooppaan, joita me kutsumme mustalaisiksi, on se että heidän diaspora on kestänyt yli tuhannenvuotta, Biharista Punjabiin ja Kashmiriin, Afganistanista ja Keski-Aasiasiasta, lähi-itään ja viimein Eurooppaan.

Jokatapauksessa, heitä yhä ajetaan pois eri äärimistien taholta ja he elävät jatkuvassa pelossa.

Lähde: http://www.sanghparivar.org/forum/indian-gypsies-yet-to-be-recognised-as-part-of-diaspora

Omia ajatuksiani: olen lukenut tuosta miten monet tutkiat ovat ristiriidoissa, tuon asian suhteen, ovatko mustalaiset lähteneet yhdessä aikajaksossa kun toiset tuntiat väittävät että muuttoliike on tapahtunut kolmessa pidemmässä aikajaksossa, itselle kävisi paremmin mieleen tuo, kolmen pidemmän aikajakson liike, joista voisi myös päätellä johtuneet nämä kolme eri heimon nimeä, Dom, Lom ja Rom.
Myös tämä Aurinko temppeli, Multaniassa on kiinnostanut ja olen lukenut siitä erilaisia teorioita, toisissa kerrotaan mustalaisten olleen heidän ketkä toivat kauan aikaa sitten tämän uskonnon Multaniaan ja jonne joka puolelta Intiaa, pyhimykset ovat vaeltaneet tekemään kunnioitusta ja toivat erittäin suuria lahjoituksia, temppeli oli ollut erittäin tunnettu varsinkin sen suuren kulta määrän ja erilaisten jalokivien takia, kuten myös mahtavan aurinko-ikonin takia. Toisessa teoriassa kerrotaan että mustalaiset ovat olleet tuon temppelin taiteilioita, muusikoita jne ja kun Islamit olivat valloittaneet Multanian, he tappoivat kaikki papit ja ajoivat kaikki temppelin yhteydessä olleet ihmiset maanpakoon, jolloin temppelin alkuperäiset rakentajat olisivat lähteneet mustalaisten matkaan ja saaneet oman kastinimen Rom.

Lisäilen kirjoituksia sitä mukaan kun kerkeän suomentamaan niitä.

35

1237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rois

      mustalaiset ovat olleet tuon temppelin taiteilioita, muusikoita jne ja kun Islamit olivat valloittaneet Multanian, he tappoivat kaikki papit ja ajoivat kaikki temppelin yhteydessä olleet ihmiset maanpakoon, jolloin temppelin alkuperäiset rakentajat olisivat lähteneet mustalaisten matkaan ja saaneet oman kastinimen Rom.
      TAPPOIVAT ELI MURHASIVAT

      • Rukoilkaamme

        Rukoilkaamme kaikkien pappien ja ajettujen ihmisten puolesta. Amen


    • Tässä ensin nykyistä tietoa Multaniasta:

      Multanian lähi-historiaa:

      Multania on kaupunki etelä Punjabissa. Se on rakennettu pikkaisen itään Chenabin joesta, noin 966 kilometriä Karachista ja enemän tai vähemän maan keskustassa sijaitsee muinainen kaupunki Multan. Multania "pyhimysten ja kerjäläisten kaupunki" on täynnä bazaareja, moskejoita, pyhikköjä ja erittäin taidokkaasta sisustettuja hautakammioita.

      Pyöreän tien ympäri maavallin, antaa tietä kaupunkiin kolmestatoista portista, jotkin rakennelmat ovat yhä alkuperäisinä näissä porteissa. Vanhan kaupungin bazaareilla voi vieläkin nähdä pieniä kauppoja joissa kiireiset käsityöläiset yhä rakentavat erittäin taidokkaita kupari, messinki, hopea sekä tekstiilien kappaleita vanhaan tyyliin.

      Vanhassa kaupungissa on kapea ja värikäs bazaari, täynnä paikallisia käsityöläisiä ja kapeita kaistoja. Siellä on monia historiallisia, kulttuurillisia ja vapaa-ajan harrastuksellisia paikkoja.

      Multan on nykyään kaupallinen ja teollisuuden keskus, on yhdistetty maantie rautatien kanssa, Lahoressa ja Karachissa ja ilmateitse Karachissa, Quetta ja Faisalabissa. Toimialat ovat lannoite, saippua ja lasitehtaiden, valimot, puuvillat, villat ja silkki, jauhot, sokerit ja myllyt, suuri lämpö-voimala. Se on kuuluisa käsitöistä, keramiikka ja kameli-iho työstä ja kotiteollisuuden. On sairaaloita, julkisia puutarhoja ja useat oppilaitokset ovat sidoksissa Punjabin yliopiston kanssa. Yliopisto Multaniassa perustettiin vuonna 1975. Suuret, epäsäännölliset lähiöt ovat kasvaneet, kaupunkia ympäröivän vanhan muurin ulkopuolella ja kaksi satelliittia on rakennettua kaupungille. Lukuisia pyhäköitä vanhassa kaupungissa tarjoavat vaikuttavia esimerkkejä arkkitehtuurista.

      Shams-e Tabriz pyhikkö on rakennettu lähes kokonaan taivaan-sinisellä kaiverretulla lasisilla tiileillä. Shah Rukn-e Alamilla (Tughlaq ajasta) yksi suurimmista kupoleista Aasiassa. Sheikh Yusuf Gardezin pyhäkössä on mestariteos Multanian tyyliin. Muita pyhäkköjä mukaanlukien Pahladpurin temppeli ja Idgah Moskeija (1735).

      Shujabadin mangot ovat parhaat maailmasta. Multani khussa (kengät); Brodeeratut naisten vaatteet; brodeeratut miesten vaatteet; keramiikka astiat, maalatut astiat, kamelin nahka, puumatot erikoislakatusta puusta.

      • Tässä sitten muinaisempaa historiikkiä jota jaksoin suomentaa 1200JK asti:
        Multanian pre-historiaa:
        200-EK
        Aikaisin historia Multaniasta katoaa mysteerien sumuun ja myytteihin. Suurin osa historioitsioista, kuitenkin ovat yhteis ymmärryksessä siitä että Multania on sama kuin Maii-us-than ketkä olivat valloitettu Alexanderin toimesta ja hän kohtasi todella suuren vastuksen.
        Alexander oli haavoittunut kuolettavasti valloittaessaan linnoitusta. Ensimmäisen kerran hänen pyhä kilpensä, jonka hän oli ottanut temppeli Illionista Athenassa ja mitä hän kantoi jokaisessa taistelussa, pyörähti tomun sekaan samalla kun hän kaatui verta vuotavana tajuttomana maahan. Mutta se oli tapahtuma joka inspiroi Macedonialaisia nähdessään kuningaansa tuossa tilassa, he laukaisivat salaman nopea hyökkäyksen ja valloittivat linnakkeen, mutta Alexanderi ei koskaan palautunut ennalleen täysin ja kuoli palatessaan Babyloniaan.

        400-600-jK
        Historia on hiljainen noin 600vuosisadan ajan kunnes 454JK, kun valkoiset Hunnit, barbaarimoiset kierteliät, hyökkäsivät Multaniaan Torman päällikön kanssa. Verisen taistelun jälkeen he olivat valloittaneet alueen mutta eivät viipyneet maassa pitkään ja Hindut ottivat vallan jälleen kahdeksisadaksi vuodeksi.

        600-700JK
        Myöhemmin Multanian historia on hyvin paikannettu ja kirkkaampi valo on saatu monien kuuluisien kierteliöiden, kirjailioiden ja historioiden avulla, keitä vierailivat Multaniassa mukaan laskettuna Kiinalainen historioitsia Hiuen Tsang vuonna 641JK. Kiinalainen matkailia löysi kaupungin piirin noin 30li, mikä on noin 5mailia. Hän kuvailee, "maaperä on rikas ja hedelmällinen, hän mainitsi myös kahdeksasta Deva temppelistä. Hän myös kertoi ettei nämä ihmiset uskoneet Buddhan lakiin. Kaupunki oli paksusti asustettu ja että Auringolle perustettu temppeli oli erittäin mahtava ja perusteellisesti koristeltu- Auringon kuva Deva, on myös tunnettu nimellä "Mitra", on maalattu keltaiseksi kullalla ja koristeltu harvinaisilla jalokivillä. Sen Jumalallinen sisältö, ilmenee mysteerisesti ja sen henkiset voimat olivat selvillä kaikille jne".
        Multaniassa ensimäisen kerran vierailivat Muslimien joukot, Khalifan valtakautena Abu Bekr, vuonna 44 Hijri (664JK), kun Mohalib, Arabi kenraali, jälkeenpäin, etevä komentaja Persiassa ja Arabiassa, tunkeutuivat muinaiseen Mailin pääkaupunkiin. Hän palasi monien sota-vankien kanssa. Kuitenkin reissu oli ilmeisesti vain tutkimusmatka koska mitään ei koetettu säilyttää.

        700-800JK
        Mohammed Bin Qasim, suuri Muslimi kenraali hyökkäsi tähän maahan, vuonna 712JK, ja valloitti Sindin ja Multanian. Kaupunki saatiin valloitettua verisen ja pitkän taistelun jälkeen, mitä kesti 7päivää. Monet eronneet Muslimi armeijan virkamiehet, uhrasivat henkensä tässä taistelussa, mutta Hindu armeija saatiin kukistettua.
        Kuuluisa Arabialainen historioitsia Jawahar-al-Bahoor, kirjoittaa kirjassansa "että Multania oli tuohon aikaan tunnettu "house of gold" kullan talona. Siellä oli suuri Mandir mitä kutsuttiin myös Auringon Mandir, se oli niin suuri että se asutti kuusituhatta palvojaa siinä. Tuhannet ihmiset jokaisesta maan kulmasta kävivät täällä suorittamassa pyhiinvaellusta (Haj). He tapasivat tehdä ympyrän tämän ympärille ja ajoivat hiuksensa ja partansa kunnioituksen osoituksena.

        800-900JK
        Caliph Mansoorin aikana ja Mostasim Bilia, Multan joutui Arabien monien hyökkäysten kohteeksi.


      • tsigaan kirjoitti:

        Tässä sitten muinaisempaa historiikkiä jota jaksoin suomentaa 1200JK asti:
        Multanian pre-historiaa:
        200-EK
        Aikaisin historia Multaniasta katoaa mysteerien sumuun ja myytteihin. Suurin osa historioitsioista, kuitenkin ovat yhteis ymmärryksessä siitä että Multania on sama kuin Maii-us-than ketkä olivat valloitettu Alexanderin toimesta ja hän kohtasi todella suuren vastuksen.
        Alexander oli haavoittunut kuolettavasti valloittaessaan linnoitusta. Ensimmäisen kerran hänen pyhä kilpensä, jonka hän oli ottanut temppeli Illionista Athenassa ja mitä hän kantoi jokaisessa taistelussa, pyörähti tomun sekaan samalla kun hän kaatui verta vuotavana tajuttomana maahan. Mutta se oli tapahtuma joka inspiroi Macedonialaisia nähdessään kuningaansa tuossa tilassa, he laukaisivat salaman nopea hyökkäyksen ja valloittivat linnakkeen, mutta Alexanderi ei koskaan palautunut ennalleen täysin ja kuoli palatessaan Babyloniaan.

        400-600-jK
        Historia on hiljainen noin 600vuosisadan ajan kunnes 454JK, kun valkoiset Hunnit, barbaarimoiset kierteliät, hyökkäsivät Multaniaan Torman päällikön kanssa. Verisen taistelun jälkeen he olivat valloittaneet alueen mutta eivät viipyneet maassa pitkään ja Hindut ottivat vallan jälleen kahdeksisadaksi vuodeksi.

        600-700JK
        Myöhemmin Multanian historia on hyvin paikannettu ja kirkkaampi valo on saatu monien kuuluisien kierteliöiden, kirjailioiden ja historioiden avulla, keitä vierailivat Multaniassa mukaan laskettuna Kiinalainen historioitsia Hiuen Tsang vuonna 641JK. Kiinalainen matkailia löysi kaupungin piirin noin 30li, mikä on noin 5mailia. Hän kuvailee, "maaperä on rikas ja hedelmällinen, hän mainitsi myös kahdeksasta Deva temppelistä. Hän myös kertoi ettei nämä ihmiset uskoneet Buddhan lakiin. Kaupunki oli paksusti asustettu ja että Auringolle perustettu temppeli oli erittäin mahtava ja perusteellisesti koristeltu- Auringon kuva Deva, on myös tunnettu nimellä "Mitra", on maalattu keltaiseksi kullalla ja koristeltu harvinaisilla jalokivillä. Sen Jumalallinen sisältö, ilmenee mysteerisesti ja sen henkiset voimat olivat selvillä kaikille jne".
        Multaniassa ensimäisen kerran vierailivat Muslimien joukot, Khalifan valtakautena Abu Bekr, vuonna 44 Hijri (664JK), kun Mohalib, Arabi kenraali, jälkeenpäin, etevä komentaja Persiassa ja Arabiassa, tunkeutuivat muinaiseen Mailin pääkaupunkiin. Hän palasi monien sota-vankien kanssa. Kuitenkin reissu oli ilmeisesti vain tutkimusmatka koska mitään ei koetettu säilyttää.

        700-800JK
        Mohammed Bin Qasim, suuri Muslimi kenraali hyökkäsi tähän maahan, vuonna 712JK, ja valloitti Sindin ja Multanian. Kaupunki saatiin valloitettua verisen ja pitkän taistelun jälkeen, mitä kesti 7päivää. Monet eronneet Muslimi armeijan virkamiehet, uhrasivat henkensä tässä taistelussa, mutta Hindu armeija saatiin kukistettua.
        Kuuluisa Arabialainen historioitsia Jawahar-al-Bahoor, kirjoittaa kirjassansa "että Multania oli tuohon aikaan tunnettu "house of gold" kullan talona. Siellä oli suuri Mandir mitä kutsuttiin myös Auringon Mandir, se oli niin suuri että se asutti kuusituhatta palvojaa siinä. Tuhannet ihmiset jokaisesta maan kulmasta kävivät täällä suorittamassa pyhiinvaellusta (Haj). He tapasivat tehdä ympyrän tämän ympärille ja ajoivat hiuksensa ja partansa kunnioituksen osoituksena.

        800-900JK
        Caliph Mansoorin aikana ja Mostasim Bilia, Multan joutui Arabien monien hyökkäysten kohteeksi.

        900-1000JK
        Ibn Khurdaba kuvaile kirjassaan "teitten ja valtakuntien kirja", "Multan on kahden kuukauden matkan päässä Zaranista, Sijistanin pääkaupunkista, Farj nimen kautta koska Mohammed, Qasimin poika, At-Hajjajin luutnantti löysi huomattavan määrän kultaa kaupungista, mikä toimitettiin Caliphin aarteisiin ja sen takia Arabit kutsuivat sitä (house of gold) kullan kaupungiksi.
        Al-Masudi Baghdaista vieraili Indus-laaksossa vuonna 915JK, hän mainitsee kirjassaan että "Multan on 75 Sindhianin Sindhian Farsangsin päässä Mansurasta. Se on vahvin raja paikka Musulmaneille ja sen naapurustossa on satakaksikymmentä tuhatta kaupunkia ja kylää", Al-Masudi myös mainitsee idolista ja selvittää kuinka maan kaukaisista osista elävät ihmiset kulkevat Multaniaan, tehdäkseen pyhiinvaelluksia, surun täyttämiseksi ja uskonnon takia, he toivat lahjuksina rahaa, kalliita kiviä, kaikenlaisia hajusteita ja aloe puuta.
        Kummatkin Istakharin tstakhari, tai Persepolis, kuka kirjoitti noin puolivälissä kymmenettälukua 951JK) ja Baghdadin Ibn Haukal, ken pohjusti työnsä Istakharille, antoi häikäisevät tilit Multaniaan, jonka he kuvailivat suureksi, valloittamattomaksi ja hedelmälliseksi kaupungiksi, noin puolet Mansurasta, mikä on Muslimien muinainen pääkaupunki Sindhissä. He myös kertoivat Multanian idolista jota Hindut pitivät syvässä kunnioituksessa, jonne matkustettiin jokapuolelta Intiaa.
        Sulttaani Sabuktageen, Afgan kuningas valloitti Multanian mutta neljän vuoden jälkeen, eli 980JK, Karamti heimo Sardaniasta valloitti sen ja johti sitä jonkin aikaa.

        1000-1100JK
        Mahmood Ghaznavi hyökkäsi Multaniaan ensimmäisen kerran ja valloitti sen, tuhosi monia Hindu temppeleitä ja hän tuhosi myös kuuluisan Aurinko Mandirin. Mahmood Ghaznavi hyökkäsi toisen kerran 1010JK ja valloitti sen mutta ei pysynyt kauan.

        1100-1200JK
        Sulttaani Shahab-ud-din, ken on myös tunnettu Mohammed Gboryna, viimein voitti Pirthvi Rajin ja valloitti Intian. Kun hän oli vahvistanut paikkansa Delhissä, Intian pääkaupungissa, hän johti armeijan hyökkäyksseen Multaniaan ja valloitti sen. Multania joka oli pysynyt lähes itsenäisenä Arabien hallitsioiden alla, tuli riippuvaiseksi Ghaznavin talosta. Sulttaani Mohammed Ghoroy osoitti Aii Karmanin hänen kuvernööriksi Multaniassa ja Uchissa.

        Lähde; http://www.himultani.com/test/city_history.php


      • Huh ha hee, täällä m
        tsigaan kirjoitti:

        900-1000JK
        Ibn Khurdaba kuvaile kirjassaan "teitten ja valtakuntien kirja", "Multan on kahden kuukauden matkan päässä Zaranista, Sijistanin pääkaupunkista, Farj nimen kautta koska Mohammed, Qasimin poika, At-Hajjajin luutnantti löysi huomattavan määrän kultaa kaupungista, mikä toimitettiin Caliphin aarteisiin ja sen takia Arabit kutsuivat sitä (house of gold) kullan kaupungiksi.
        Al-Masudi Baghdaista vieraili Indus-laaksossa vuonna 915JK, hän mainitsee kirjassaan että "Multan on 75 Sindhianin Sindhian Farsangsin päässä Mansurasta. Se on vahvin raja paikka Musulmaneille ja sen naapurustossa on satakaksikymmentä tuhatta kaupunkia ja kylää", Al-Masudi myös mainitsee idolista ja selvittää kuinka maan kaukaisista osista elävät ihmiset kulkevat Multaniaan, tehdäkseen pyhiinvaelluksia, surun täyttämiseksi ja uskonnon takia, he toivat lahjuksina rahaa, kalliita kiviä, kaikenlaisia hajusteita ja aloe puuta.
        Kummatkin Istakharin tstakhari, tai Persepolis, kuka kirjoitti noin puolivälissä kymmenettälukua 951JK) ja Baghdadin Ibn Haukal, ken pohjusti työnsä Istakharille, antoi häikäisevät tilit Multaniaan, jonka he kuvailivat suureksi, valloittamattomaksi ja hedelmälliseksi kaupungiksi, noin puolet Mansurasta, mikä on Muslimien muinainen pääkaupunki Sindhissä. He myös kertoivat Multanian idolista jota Hindut pitivät syvässä kunnioituksessa, jonne matkustettiin jokapuolelta Intiaa.
        Sulttaani Sabuktageen, Afgan kuningas valloitti Multanian mutta neljän vuoden jälkeen, eli 980JK, Karamti heimo Sardaniasta valloitti sen ja johti sitä jonkin aikaa.

        1000-1100JK
        Mahmood Ghaznavi hyökkäsi Multaniaan ensimmäisen kerran ja valloitti sen, tuhosi monia Hindu temppeleitä ja hän tuhosi myös kuuluisan Aurinko Mandirin. Mahmood Ghaznavi hyökkäsi toisen kerran 1010JK ja valloitti sen mutta ei pysynyt kauan.

        1100-1200JK
        Sulttaani Shahab-ud-din, ken on myös tunnettu Mohammed Gboryna, viimein voitti Pirthvi Rajin ja valloitti Intian. Kun hän oli vahvistanut paikkansa Delhissä, Intian pääkaupungissa, hän johti armeijan hyökkäyksseen Multaniaan ja valloitti sen. Multania joka oli pysynyt lähes itsenäisenä Arabien hallitsioiden alla, tuli riippuvaiseksi Ghaznavin talosta. Sulttaani Mohammed Ghoroy osoitti Aii Karmanin hänen kuvernööriksi Multaniassa ja Uchissa.

        Lähde; http://www.himultani.com/test/city_history.php

        muinaiseen hämärään,
        Mutta missä on se sokea joka liitäis edes osan kansasta yhteen ja loisi sille narratorisen historian, kaikkine myyteineen ja sankareineen?


      • Huha hei

        muodostuivat, Armenian ja nykyisen Euroopan alueella, Bysantin aluealla, kuten Kreikassa joka oli romanien sellainen alkukoti, missä väet yhdistyivät tälläsiksi, mitä ne tänä päivänä ovat.
        Erityiset yhteen kokontuneet pakolais väestöt muodostuivat monesta eri ryhmästä samalla lailla kuin moderni Amerkan väestö muodostui. Osa intiasta, mutta todellinen tähän päivään asti jatkunut romannien elin ja kielitavat ovat alkujaan muodostuneet nykysen Euroopan alueilla.


      • Novvoi
        tsigaan kirjoitti:

        Tässä sitten muinaisempaa historiikkiä jota jaksoin suomentaa 1200JK asti:
        Multanian pre-historiaa:
        200-EK
        Aikaisin historia Multaniasta katoaa mysteerien sumuun ja myytteihin. Suurin osa historioitsioista, kuitenkin ovat yhteis ymmärryksessä siitä että Multania on sama kuin Maii-us-than ketkä olivat valloitettu Alexanderin toimesta ja hän kohtasi todella suuren vastuksen.
        Alexander oli haavoittunut kuolettavasti valloittaessaan linnoitusta. Ensimmäisen kerran hänen pyhä kilpensä, jonka hän oli ottanut temppeli Illionista Athenassa ja mitä hän kantoi jokaisessa taistelussa, pyörähti tomun sekaan samalla kun hän kaatui verta vuotavana tajuttomana maahan. Mutta se oli tapahtuma joka inspiroi Macedonialaisia nähdessään kuningaansa tuossa tilassa, he laukaisivat salaman nopea hyökkäyksen ja valloittivat linnakkeen, mutta Alexanderi ei koskaan palautunut ennalleen täysin ja kuoli palatessaan Babyloniaan.

        400-600-jK
        Historia on hiljainen noin 600vuosisadan ajan kunnes 454JK, kun valkoiset Hunnit, barbaarimoiset kierteliät, hyökkäsivät Multaniaan Torman päällikön kanssa. Verisen taistelun jälkeen he olivat valloittaneet alueen mutta eivät viipyneet maassa pitkään ja Hindut ottivat vallan jälleen kahdeksisadaksi vuodeksi.

        600-700JK
        Myöhemmin Multanian historia on hyvin paikannettu ja kirkkaampi valo on saatu monien kuuluisien kierteliöiden, kirjailioiden ja historioiden avulla, keitä vierailivat Multaniassa mukaan laskettuna Kiinalainen historioitsia Hiuen Tsang vuonna 641JK. Kiinalainen matkailia löysi kaupungin piirin noin 30li, mikä on noin 5mailia. Hän kuvailee, "maaperä on rikas ja hedelmällinen, hän mainitsi myös kahdeksasta Deva temppelistä. Hän myös kertoi ettei nämä ihmiset uskoneet Buddhan lakiin. Kaupunki oli paksusti asustettu ja että Auringolle perustettu temppeli oli erittäin mahtava ja perusteellisesti koristeltu- Auringon kuva Deva, on myös tunnettu nimellä "Mitra", on maalattu keltaiseksi kullalla ja koristeltu harvinaisilla jalokivillä. Sen Jumalallinen sisältö, ilmenee mysteerisesti ja sen henkiset voimat olivat selvillä kaikille jne".
        Multaniassa ensimäisen kerran vierailivat Muslimien joukot, Khalifan valtakautena Abu Bekr, vuonna 44 Hijri (664JK), kun Mohalib, Arabi kenraali, jälkeenpäin, etevä komentaja Persiassa ja Arabiassa, tunkeutuivat muinaiseen Mailin pääkaupunkiin. Hän palasi monien sota-vankien kanssa. Kuitenkin reissu oli ilmeisesti vain tutkimusmatka koska mitään ei koetettu säilyttää.

        700-800JK
        Mohammed Bin Qasim, suuri Muslimi kenraali hyökkäsi tähän maahan, vuonna 712JK, ja valloitti Sindin ja Multanian. Kaupunki saatiin valloitettua verisen ja pitkän taistelun jälkeen, mitä kesti 7päivää. Monet eronneet Muslimi armeijan virkamiehet, uhrasivat henkensä tässä taistelussa, mutta Hindu armeija saatiin kukistettua.
        Kuuluisa Arabialainen historioitsia Jawahar-al-Bahoor, kirjoittaa kirjassansa "että Multania oli tuohon aikaan tunnettu "house of gold" kullan talona. Siellä oli suuri Mandir mitä kutsuttiin myös Auringon Mandir, se oli niin suuri että se asutti kuusituhatta palvojaa siinä. Tuhannet ihmiset jokaisesta maan kulmasta kävivät täällä suorittamassa pyhiinvaellusta (Haj). He tapasivat tehdä ympyrän tämän ympärille ja ajoivat hiuksensa ja partansa kunnioituksen osoituksena.

        800-900JK
        Caliph Mansoorin aikana ja Mostasim Bilia, Multan joutui Arabien monien hyökkäysten kohteeksi.

        alkuperänne on geneettisesti osoitettu, se on Intiassa ja lähtöaika on 40 sukupolven päässä.Tavat ja kieli ovat siitä kertoneet jo aiemmin, se on pohja jolle ainoastaan voitte rakentaa tulevaisuutta. Sadut Israelin kadonneista heimoista tai ajatus että ihmeen kaupalla teidät siirrettäisiin asuttamaan Israelia eivät voi olla osa aikuisen elämänhallintaa eikä kansanne ongelmien ratkaisua, vaikka niitä täälläkin moni helppoheikki on totuutena tarjoillut.

        Oman historian tutkiminenja tunteminen, ylpeys siitä ja selviämisestä kaikista vainoista ja vakeuksista huolimatta, on valtava voimavara tulevaisuutta rakennettaessa. Älkää jättäkö käyttämättä.


      • huuhaahoo
        Novvoi kirjoitti:

        alkuperänne on geneettisesti osoitettu, se on Intiassa ja lähtöaika on 40 sukupolven päässä.Tavat ja kieli ovat siitä kertoneet jo aiemmin, se on pohja jolle ainoastaan voitte rakentaa tulevaisuutta. Sadut Israelin kadonneista heimoista tai ajatus että ihmeen kaupalla teidät siirrettäisiin asuttamaan Israelia eivät voi olla osa aikuisen elämänhallintaa eikä kansanne ongelmien ratkaisua, vaikka niitä täälläkin moni helppoheikki on totuutena tarjoillut.

        Oman historian tutkiminenja tunteminen, ylpeys siitä ja selviämisestä kaikista vainoista ja vakeuksista huolimatta, on valtava voimavara tulevaisuutta rakennettaessa. Älkää jättäkö käyttämättä.

        vähän samanlainen, kuin, Mikä on kristittyjen alkukoti?


      • juubeli
        huuhaahoo kirjoitti:

        vähän samanlainen, kuin, Mikä on kristittyjen alkukoti?

        ei olisi muotoutunut sen laatuistaakulttuuriaia, taikka pikemminkin, mikäli tuo keskiaikainekulttuuriuri ei olisi syväjäädyttynyt ja jähmettynsellaiseksiksi vuosisatojen ajakssellaisetspohdinnatnat mistä tämä - ilmelin tapojanajaa vähemmän huomiota herättävä ihmisjoukko - on lähtöisin, herättäisiäis näinä aikoienempääpää huomiota, kuin sellainen kysymys, että mistä savolaiset ovat lähtöisin.i

        Kulttuurin historia, se on sitä historiaa jota tulisi katsella aikojen lävitse, sillä ilman noita elin tapoja ei olisi koko kysymystä.
        Sellainen väite ettei nykyinen romaniväestö, erityisesti pohjoisessa euroopassa ja Brittein saarilla ja Ranskassa, kantaisi suonnissaan israelilaista – Israel nyt on sellainen jumalisuuteen ja uskontoon viittaava nimitys – ja sen tilalle tässä voisi sanoa vaikka, että välimeren kummankipuolsen alueen seemiläisien perimää. Se on asia josta on aivan turhaa kiistellä.
        Balkanin kuten Jugoslavian romaneiden keskuudesta on löydetty geneettistä intialaista jäämää, Kaikkiin tuollaisiin testein on kuitenkin parempi suhtaantua varovasti, sillä euroopassa on raivonnut suuret kulkutaudit, rutot ja lavantaudit, nuo taudit ovat mutatoineet geeniä niin ettei niistä suoraan voi lukea mitään.


      • Huh ha hee, täällä m kirjoitti:

        muinaiseen hämärään,
        Mutta missä on se sokea joka liitäis edes osan kansasta yhteen ja loisi sille narratorisen historian, kaikkine myyteineen ja sankareineen?

        ajatella että sukeltaa historiaan ja kyllähän minä käytän rankasti mielikuvitustani mukana, en yritä mitään faktana täällä huuttaa vaan toin tätä tutkimusreissua tänne palstallekin jotta saadaan keskustelua ja ajatuksia jne.
        mustalaisten historia on monelta osaa paikannettu juuri näille piireille mistä puhuin mutta siellä on niin paljon muutakin takana että paljon on vielä tietämättä ja tutkimatta.
        niin ja tämä oli vasta yksi osa kaikista niistä teorioista mitä intian alueelle on teorisoitu, että elä hättäile ehke joku niistä teorioista kiinnostaa teitäkin jos ei tämä.
        suomennan niitä tähän ketjuun sitä mukaan kun jaksan ja kerkeä.
        p.s ei ollut ensimmäine teoria muuten missä kerrotaan mustalaisten joutuneet maasta pakoon muslimi valloittajien takia, sekin kertoisi siitä ettei olla muslimeja ja nämä multanialaiset eivät olleet myöskään buddhan uskovia kuten tuossa teksissä käy ilmi.


      • säästä jotai kun vielä olisi tulossa monta erilaista teoriaa meidä historiasta, tää oli vasta yksi pala koko pelistä.


      • hehe, he
        Novvoi kirjoitti:

        alkuperänne on geneettisesti osoitettu, se on Intiassa ja lähtöaika on 40 sukupolven päässä.Tavat ja kieli ovat siitä kertoneet jo aiemmin, se on pohja jolle ainoastaan voitte rakentaa tulevaisuutta. Sadut Israelin kadonneista heimoista tai ajatus että ihmeen kaupalla teidät siirrettäisiin asuttamaan Israelia eivät voi olla osa aikuisen elämänhallintaa eikä kansanne ongelmien ratkaisua, vaikka niitä täälläkin moni helppoheikki on totuutena tarjoillut.

        Oman historian tutkiminenja tunteminen, ylpeys siitä ja selviämisestä kaikista vainoista ja vakeuksista huolimatta, on valtava voimavara tulevaisuutta rakennettaessa. Älkää jättäkö käyttämättä.

        puheenvuoro välillä Ali K;lle
        Tässä hänen tarinansa:

        Some people here dont know the difference between NORTH and EAST.
        I am not from India but come from Northeren Pakistan. We settled in UK many years ago. My kids are light skinned and could pass for an European. I have many friends from the NORTH of Pakistan who look so much Eropean than the Europeans themselves. THey have blue eyes and light hair, some have blond hair. People from the North of Pakistan ( which used to be part of india 60 years ago) are very much meditranian people. Don't forget India is a huge country and they have many races settled there from centuries, Alexander the Great came to Indus vally and most of his army stayed back in the NORTH of india( now Pakistan) and married local women and had kids. I have a Romanian friend and spent alots of time in Romania( actualy I am in Bucharst now) and I notice they have many words similar to Punjabi language which is spoken in Pakistan and also in a small part of India. By the way PUNJABI is Euroasian language. You can check this on the web, wikipedia or something. So all in all the connections are there, you make up your own mind what you wanna call us.
        PS: People from Eastern side of india look more like Asian/Thai/Philipine mixture and look nothing like the People from the North of India. And original Fijian people look like Oboriginies in Austalia or the Maori's of New Zealand or same as other polynesian islanders. They are totally different race. Yes, there are alots of INDIANS settled in Fiji who are immigrants from centureis ago.
        Source(s):
        me


      • die Völker der Forsc
        Novvoi kirjoitti:

        alkuperänne on geneettisesti osoitettu, se on Intiassa ja lähtöaika on 40 sukupolven päässä.Tavat ja kieli ovat siitä kertoneet jo aiemmin, se on pohja jolle ainoastaan voitte rakentaa tulevaisuutta. Sadut Israelin kadonneista heimoista tai ajatus että ihmeen kaupalla teidät siirrettäisiin asuttamaan Israelia eivät voi olla osa aikuisen elämänhallintaa eikä kansanne ongelmien ratkaisua, vaikka niitä täälläkin moni helppoheikki on totuutena tarjoillut.

        Oman historian tutkiminenja tunteminen, ylpeys siitä ja selviämisestä kaikista vainoista ja vakeuksista huolimatta, on valtava voimavara tulevaisuutta rakennettaessa. Älkää jättäkö käyttämättä.

        Todellinen alkuperä romanien
        huono suomi , Todellinen alkuperä romanien

        Monet myytit ovat laatineet synnystä, että salaperäinen ihmisiä läsnä kaikissa Länsi-maassa kutsutaan eri nimillä, jotka tunnetaan yleisesti nimellä mustalaiset, Gitanos, Cigány, jne., joiden oikea ethnonym on Romin (tai parempi Rohm) Useimpien ryhmien ja Sintien muille. Emme aio paljastaa täällä yleisesti tunnustettu legendaa, mutta viime ja laajimmalle levinnyt myytti, että yhä uskotaan olevan paikkansa: väitetystä Indo-European etnisyys.
        Että romaneihin päässeet Eurooppaan pitkän matkan jälkeen, että alkoi sitten jossain Intiassa on se, joka ei tarkoita, että he tulivat heidän kotimaassaan. Kaikki on tultava osa jossa hänen esi-isänsä asuivat ennen, ehkä ottaa saapui sitten jostakin muusta maasta.
        Koko hypoteesi koskee väitetystä Indoeurooppalaiset etnisyys perustuu ainoa asia: romani kieltä. Tällainen teoria ei ota huomioon muita tärkeitä kulttuurin tosiseikkoja ja todisteita, jotka osoittavat, että romanit ole mitään yhteistä Intian kansojen lisäksi joitakin kielellisiä elementtejä. Jos meidän on otettava vakavasti mitään hypoteesia, jonka mielestä ainoa kieli määrittää ihmisen alkuperästä, meidän on lähdettävä siitä, että lähes kaikki Pohjois-Afrikan tuli Arabian, että Ashkenazim juutalaiset ovat Saksan heimo, että Sephardic juutalaiset olivat espanjalaiset kuulumisesta uskonnolliseen vähemmistöön mutta ei erilaisia ihmisiä, ja niin edelleen. Mustan amerikkalaisen ihmiset eivät edes tiedä, mitä kieltä heidän esi-isänsä puhui näin ne on Englanti. Ehdottomasti, kieli ei yksinään ole riittävä peruste laatia etnisen taustan, ja kaikki muu tekijä tosiasiat vastaan intialaista alkuperää Roma - kuten myös joitakin viitteitä on romani kieltä itse. Tärkeimmät tekijät, jotka hajoavat kaikki ihmiset, koska kaikkein syrjäisimmillä menneisyyden hengellisen luonteen, joita ilmenee tunteiden, tyypillisiä käyttäytymistapoja, alitajuista muistia, eli niiden atavic perintöä.
        Tässä essee, aloitan altistamalla myytti ennen esittää tosiseikkoja ja sen seurauksena oletus todellisesta alkuperästä Roma.


      • nestori.........
        die Völker der Forsc kirjoitti:

        Todellinen alkuperä romanien
        huono suomi , Todellinen alkuperä romanien

        Monet myytit ovat laatineet synnystä, että salaperäinen ihmisiä läsnä kaikissa Länsi-maassa kutsutaan eri nimillä, jotka tunnetaan yleisesti nimellä mustalaiset, Gitanos, Cigány, jne., joiden oikea ethnonym on Romin (tai parempi Rohm) Useimpien ryhmien ja Sintien muille. Emme aio paljastaa täällä yleisesti tunnustettu legendaa, mutta viime ja laajimmalle levinnyt myytti, että yhä uskotaan olevan paikkansa: väitetystä Indo-European etnisyys.
        Että romaneihin päässeet Eurooppaan pitkän matkan jälkeen, että alkoi sitten jossain Intiassa on se, joka ei tarkoita, että he tulivat heidän kotimaassaan. Kaikki on tultava osa jossa hänen esi-isänsä asuivat ennen, ehkä ottaa saapui sitten jostakin muusta maasta.
        Koko hypoteesi koskee väitetystä Indoeurooppalaiset etnisyys perustuu ainoa asia: romani kieltä. Tällainen teoria ei ota huomioon muita tärkeitä kulttuurin tosiseikkoja ja todisteita, jotka osoittavat, että romanit ole mitään yhteistä Intian kansojen lisäksi joitakin kielellisiä elementtejä. Jos meidän on otettava vakavasti mitään hypoteesia, jonka mielestä ainoa kieli määrittää ihmisen alkuperästä, meidän on lähdettävä siitä, että lähes kaikki Pohjois-Afrikan tuli Arabian, että Ashkenazim juutalaiset ovat Saksan heimo, että Sephardic juutalaiset olivat espanjalaiset kuulumisesta uskonnolliseen vähemmistöön mutta ei erilaisia ihmisiä, ja niin edelleen. Mustan amerikkalaisen ihmiset eivät edes tiedä, mitä kieltä heidän esi-isänsä puhui näin ne on Englanti. Ehdottomasti, kieli ei yksinään ole riittävä peruste laatia etnisen taustan, ja kaikki muu tekijä tosiasiat vastaan intialaista alkuperää Roma - kuten myös joitakin viitteitä on romani kieltä itse. Tärkeimmät tekijät, jotka hajoavat kaikki ihmiset, koska kaikkein syrjäisimmillä menneisyyden hengellisen luonteen, joita ilmenee tunteiden, tyypillisiä käyttäytymistapoja, alitajuista muistia, eli niiden atavic perintöä.
        Tässä essee, aloitan altistamalla myytti ennen esittää tosiseikkoja ja sen seurauksena oletus todellisesta alkuperästä Roma.

        0jatkuuu huono suomi30.1.2010 16:59 Monet toimet ovat tehneet tutkijat, joiden tarkoituksena on osoittaa intialaista alkuperää romanien, ja kaikki niistä eivät yksi toisensa jälkeen ja antaa vakuuttavia todisteita. Jotkut tilit pidetään viittauksina, kuten tarinoita Firdawsi, ovat nyt mitätöity. Kaikki ihmiset väitetään liittyvän Roma, eli Dom, Luri, Gaduliya Lohar, Lambadi, Banjara, jne. ovatkin liity lainkaan romanien, eikä edes yhteinen alkuperä. Ainoa ilmeinen samankaltaisuus on paimentolaisten elämää ja ammattien tyypillisiä kaikki liikuteltavien heimo, kaikki etniset uuttamalla. Kaikki nämä käyttämättömänä tulokset ovat luonnollinen seuraus tehtävään tutkimukseen mukaan väärin malleja, ei sen ydin romanien kulttuuria, eli henkinen perintö, joka on ristiriidassa minkään Intian kansalle.

        Viime teoria, joka ottaa jonkinlaista menestystä muun henkisen ympäristön kiinnostunut aiheesta - ja se on tarkoitettu todistettava virheellinen, kuten kaikki edellä hypoteeseja - teeskentelee ovat löytäneet alkuperäisen "kaupunki", josta romanit olisi voinut tulla: Kannauj ja Uttar Pradesh, India. Tekijä on kuitenkin saavuttanut joitakin arvokkaita päätelmiä siitä, että huonoon kaikki aiemmat teoriat, mutta samaa jälkeä, puhtaasti kielellinen vihje, puuttuu tavoite. Näin ollen kirjoittaja jolla perustetaan koko argumentointi on väitetty kielellistä osoittaa, että on aivan riitä selittämään romanien kulttuuriset erityispiirteet eivät liity kieltä ja jotka ovat varmasti paljon asiaa, eikä mitään luotettavaa näyttöä annetaan tukea hänen teoriansa.
        Tässä essee, Lainaan joitakin väitteitä sen laatija, mutta korvaa hänen outo ja sopimaton tapa kirjoittaa romani sanojen tarkempaa ja ymmärrettävää translitterointi - esimerkiksi "RR" ei merkitse mitään romani foneemi, kurkku-r "On parempi edustaa" RH ", mutta ei kaikkia romanikielen murteet ääntää sitä, kuten ethnonym" Rom "on lausuttu joko" Rohm "tai vain" Rom ". Kuitenkin, "h" on perinteisesti käytetty merkki täydentää äänen ennen konsonantti, ja siksi, jos graafinen aksentti, circumflexes tai muita merkkejä, tulisi välttää, "h" on paras täydentävän kirjeen monissa tapauksissa. Itse olisin mieluummin Slovenian aakkoset ja joitakin pieniä muutoksia parempaan translitteroida romani kieltä, mutta graafisena merkkejä ei aina voida osoittaa internetin kautta, voin käyttää vaihtoehtoista järjestelmää.


      • nestori..........
        nestori......... kirjoitti:

        0jatkuuu huono suomi30.1.2010 16:59 Monet toimet ovat tehneet tutkijat, joiden tarkoituksena on osoittaa intialaista alkuperää romanien, ja kaikki niistä eivät yksi toisensa jälkeen ja antaa vakuuttavia todisteita. Jotkut tilit pidetään viittauksina, kuten tarinoita Firdawsi, ovat nyt mitätöity. Kaikki ihmiset väitetään liittyvän Roma, eli Dom, Luri, Gaduliya Lohar, Lambadi, Banjara, jne. ovatkin liity lainkaan romanien, eikä edes yhteinen alkuperä. Ainoa ilmeinen samankaltaisuus on paimentolaisten elämää ja ammattien tyypillisiä kaikki liikuteltavien heimo, kaikki etniset uuttamalla. Kaikki nämä käyttämättömänä tulokset ovat luonnollinen seuraus tehtävään tutkimukseen mukaan väärin malleja, ei sen ydin romanien kulttuuria, eli henkinen perintö, joka on ristiriidassa minkään Intian kansalle.

        Viime teoria, joka ottaa jonkinlaista menestystä muun henkisen ympäristön kiinnostunut aiheesta - ja se on tarkoitettu todistettava virheellinen, kuten kaikki edellä hypoteeseja - teeskentelee ovat löytäneet alkuperäisen "kaupunki", josta romanit olisi voinut tulla: Kannauj ja Uttar Pradesh, India. Tekijä on kuitenkin saavuttanut joitakin arvokkaita päätelmiä siitä, että huonoon kaikki aiemmat teoriat, mutta samaa jälkeä, puhtaasti kielellinen vihje, puuttuu tavoite. Näin ollen kirjoittaja jolla perustetaan koko argumentointi on väitetty kielellistä osoittaa, että on aivan riitä selittämään romanien kulttuuriset erityispiirteet eivät liity kieltä ja jotka ovat varmasti paljon asiaa, eikä mitään luotettavaa näyttöä annetaan tukea hänen teoriansa.
        Tässä essee, Lainaan joitakin väitteitä sen laatija, mutta korvaa hänen outo ja sopimaton tapa kirjoittaa romani sanojen tarkempaa ja ymmärrettävää translitterointi - esimerkiksi "RR" ei merkitse mitään romani foneemi, kurkku-r "On parempi edustaa" RH ", mutta ei kaikkia romanikielen murteet ääntää sitä, kuten ethnonym" Rom "on lausuttu joko" Rohm "tai vain" Rom ". Kuitenkin, "h" on perinteisesti käytetty merkki täydentää äänen ennen konsonantti, ja siksi, jos graafinen aksentti, circumflexes tai muita merkkejä, tulisi välttää, "h" on paras täydentävän kirjeen monissa tapauksissa. Itse olisin mieluummin Slovenian aakkoset ja joitakin pieniä muutoksia parempaan translitteroida romani kieltä, mutta graafisena merkkejä ei aina voida osoittaa internetin kautta, voin käyttää vaihtoehtoista järjestelmää.

        jatkuuu huono suomi, Joka tapauksessa, kirjailija paljastaa myytti hänen seuraavan lausuman:

        "Mitä tulee väitteeseen yhtäläisyyksiä romanien ja yksi jos toinenkin intialainen kieli, yleensä Punjabi ja Jaipur, tämä on vain temppu harjoittama ne nationalistit, jotka ovat puhujat näistä kielistä ja puolustajat näistä maista: niissä vain pyritään keinotekoisesti lisäämään määrää väestön ".

        Tämä on juuri kyse. Olen sattumalta monissa Rajput / Jat keskusteluryhmiä, että ne ovat (tai sanoa olevan) on vakuuttunut siitä, että romanit ovat Jats tai Rajput klaani. Joko ne ovat hyvässä uskossa tai ei, niiden saatavat ovat esitettyyn kansallismielinen yhteydessä ja näyttää joitakin poliittisia varten. Pääasiassa ns osoittaa ne antavat on, että arabit kutsutaan Roma "Zott", Joka tarkoittaa "Jat", koska ne muka ilmestyi Lähi-idässä. Terveisin, arabien historioitsijat tilit ovat hieman luotettavampia kuin "1001 Nights koskevat tarkkuudella.

        Ottaa asianmukaisesti hyvitetään tekijä "Kannauj teoria" näitä tärkeitä ajatuksia, nyt olen paljastaa hänen väittämiä, joissa hän ei ole tukea koko hänen hypoteesi:

        "Toisin voi lukea lähes kaikki julkaisut, ensimmäinen romanien saapuvat Eurooppaan olivat täysin tietoisia intialaista alkuperää. On olemassa selvä osoitus tästä on useita asiakirjoja vuodelta viidestoista ja kuudestoista luvuilla. On vasta myöhemmin, että myyttinen egyptiläistä alkuperää kiistänyt tilit romanien "todellinen alkuperä on Intiassa. arvostetumpiin, se lopulta auttaa niiden integroitumista Eurooppaan. todellakin myytti romanien Egyptin alkuperä on vähitellen hyväksytty virallisiksi".

        Ennen kuin vastaat tähän ilmoituksen, haluan näyttää myös lausuman, jossa kirjoittaja on ristiriidassa itse:

        "Kaikista legendaa, yksi jatkuvasti on väitetty egyptiläistä alkuperää romanien ihmisiä, joita ne itse alkoivat liikkua jo kuudennentoista vuosisadan. [...] Molemmissa tapauksissa arvostuksen Egyptin, heijastuu Raamattua, ja tarinat vainoista kärsivät kristityt maassa todennäköisesti kannusti lisäämään hyväksyntää Egyptin legenda kuin todellinen intialaista alkuperää, ja se luultavasti auttoi heitä saamaan turvallista harjoittaa ja suosituksen kirjeitä prinssien, kuninkaiden ja jopa paavi .
        (Tilaa suluissa raportoidaan myöhemmin)

        Ensimmäinen väite on virheellinen, koska vanhemmat asiakirjat, jotka juontavat juurensa jopa kahdestoista-luvulle, jossa "egyptiläiset" mainitaan, merkitys Roma. Yleensä Roma kutsuttiin eri nimillä hänen välittömien alkuperän, esimerkiksi Länsi-Euroopan ensimmäinen romaneja, joita nimitetään "Bohémiens", "unkarilaiset" (tämä nimitys on edelleen hyvin yleistä monissa maissa), jne., mutta arabeja kutsutaan niitä "Zott", joka tarkoittaa "Jat", koska ne tulivat Indus. Ei ole koskaan kutsuttu "Indians" Euroopassa. Silti ottaa romanit tulivat Eurooppaan Iranin ja Armenian kautta Bosporin, on epätodennäköistä, että he kulkivat Egyptin - Se oli oman historiallisen muistin, että ne olivat kerran Egyptissä, mistä niiden vaeltelu alkoivat, ja he ilmoittivat vanhin alkuperä . Siihen mennessä Intia oli lähes kokonaan unohdettu. Ennen Bysantin alueella, kuten kirjoittaja itsekin myöntää, että romanien viipyi pitkään muslimimaissa, ja se on myös tiedossa, että kuka tahansa omaksuneet islamin tuskin kääntymään kristinuskoon. Kun romanit saapuivat Bysantin, ne olivat jo kristittyjä.
        Nyt mielenkiintoinen Quest: Miten romanit tuntevat Raamatun muslimien alueella? Tämä on asia, jota kirjoittaja ei voi perustella, sillä romanit eivät tiedä Raamatun jos ei kuulopuheiden vasta viime aikoina! Varmasti Intian, Persian ja arabien mailla, jossa he kävivät ennen Eurooppa he olisivat koskaan kuullut mitään kantaa Raamatun, ja varmasti edes Bysantin tai Euroopassa, jossa Raamattu oli karkotettiin tavalliset ihmiset ja ei kirjoitettu nykyiseen kieli. Ei ole mitään mahdollisuutta, että romanit tiesi Raamattua, jos ei sillä kovin Raamatun historia on syvästi kaiverrettu heidän kollektiivisesta muistista. Tämä muisti on pidetty aikana pitkään maanpaossa Intiassa, on niin voimakas, että niitä ei tehnyt pienintäkään osa hinduist kulttuurin tai muiden Intiassa.
        Useimmat romanit lukea Raamattua nyt, ja ne kaikki hämmästynyt huudahtaa: "Kaikki lait ja säännöt on kirjoitettu Raamatussa!" - Ei muuta ihmistä maailmassa paitsi juutalaiset voi sanoa mitään tuollaista, kukaan Intiassa, ei millään muulla maalla.


      • nestori..........
        nestori......... kirjoitti:

        0jatkuuu huono suomi30.1.2010 16:59 Monet toimet ovat tehneet tutkijat, joiden tarkoituksena on osoittaa intialaista alkuperää romanien, ja kaikki niistä eivät yksi toisensa jälkeen ja antaa vakuuttavia todisteita. Jotkut tilit pidetään viittauksina, kuten tarinoita Firdawsi, ovat nyt mitätöity. Kaikki ihmiset väitetään liittyvän Roma, eli Dom, Luri, Gaduliya Lohar, Lambadi, Banjara, jne. ovatkin liity lainkaan romanien, eikä edes yhteinen alkuperä. Ainoa ilmeinen samankaltaisuus on paimentolaisten elämää ja ammattien tyypillisiä kaikki liikuteltavien heimo, kaikki etniset uuttamalla. Kaikki nämä käyttämättömänä tulokset ovat luonnollinen seuraus tehtävään tutkimukseen mukaan väärin malleja, ei sen ydin romanien kulttuuria, eli henkinen perintö, joka on ristiriidassa minkään Intian kansalle.

        Viime teoria, joka ottaa jonkinlaista menestystä muun henkisen ympäristön kiinnostunut aiheesta - ja se on tarkoitettu todistettava virheellinen, kuten kaikki edellä hypoteeseja - teeskentelee ovat löytäneet alkuperäisen "kaupunki", josta romanit olisi voinut tulla: Kannauj ja Uttar Pradesh, India. Tekijä on kuitenkin saavuttanut joitakin arvokkaita päätelmiä siitä, että huonoon kaikki aiemmat teoriat, mutta samaa jälkeä, puhtaasti kielellinen vihje, puuttuu tavoite. Näin ollen kirjoittaja jolla perustetaan koko argumentointi on väitetty kielellistä osoittaa, että on aivan riitä selittämään romanien kulttuuriset erityispiirteet eivät liity kieltä ja jotka ovat varmasti paljon asiaa, eikä mitään luotettavaa näyttöä annetaan tukea hänen teoriansa.
        Tässä essee, Lainaan joitakin väitteitä sen laatija, mutta korvaa hänen outo ja sopimaton tapa kirjoittaa romani sanojen tarkempaa ja ymmärrettävää translitterointi - esimerkiksi "RR" ei merkitse mitään romani foneemi, kurkku-r "On parempi edustaa" RH ", mutta ei kaikkia romanikielen murteet ääntää sitä, kuten ethnonym" Rom "on lausuttu joko" Rohm "tai vain" Rom ". Kuitenkin, "h" on perinteisesti käytetty merkki täydentää äänen ennen konsonantti, ja siksi, jos graafinen aksentti, circumflexes tai muita merkkejä, tulisi välttää, "h" on paras täydentävän kirjeen monissa tapauksissa. Itse olisin mieluummin Slovenian aakkoset ja joitakin pieniä muutoksia parempaan translitteroida romani kieltä, mutta graafisena merkkejä ei aina voida osoittaa internetin kautta, voin käyttää vaihtoehtoista järjestelmää.

        jatkuuu huono suomi, Joka tapauksessa, kirjailija paljastaa myytti hänen seuraavan lausuman:

        "Mitä tulee väitteeseen yhtäläisyyksiä romanien ja yksi jos toinenkin intialainen kieli, yleensä Punjabi ja Jaipur, tämä on vain temppu harjoittama ne nationalistit, jotka ovat puhujat näistä kielistä ja puolustajat näistä maista: niissä vain pyritään keinotekoisesti lisäämään määrää väestön ".

        Tämä on juuri kyse. Olen sattumalta monissa Rajput / Jat keskusteluryhmiä, että ne ovat (tai sanoa olevan) on vakuuttunut siitä, että romanit ovat Jats tai Rajput klaani. Joko ne ovat hyvässä uskossa tai ei, niiden saatavat ovat esitettyyn kansallismielinen yhteydessä ja näyttää joitakin poliittisia varten. Pääasiassa ns osoittaa ne antavat on, että arabit kutsutaan Roma "Zott", Joka tarkoittaa "Jat", koska ne muka ilmestyi Lähi-idässä. Terveisin, arabien historioitsijat tilit ovat hieman luotettavampia kuin "1001 Nights koskevat tarkkuudella.

        Ottaa asianmukaisesti hyvitetään tekijä "Kannauj teoria" näitä tärkeitä ajatuksia, nyt olen paljastaa hänen väittämiä, joissa hän ei ole tukea koko hänen hypoteesi:

        "Toisin voi lukea lähes kaikki julkaisut, ensimmäinen romanien saapuvat Eurooppaan olivat täysin tietoisia intialaista alkuperää. On olemassa selvä osoitus tästä on useita asiakirjoja vuodelta viidestoista ja kuudestoista luvuilla. On vasta myöhemmin, että myyttinen egyptiläistä alkuperää kiistänyt tilit romanien "todellinen alkuperä on Intiassa. arvostetumpiin, se lopulta auttaa niiden integroitumista Eurooppaan. todellakin myytti romanien Egyptin alkuperä on vähitellen hyväksytty virallisiksi".

        Ennen kuin vastaat tähän ilmoituksen, haluan näyttää myös lausuman, jossa kirjoittaja on ristiriidassa itse:

        "Kaikista legendaa, yksi jatkuvasti on väitetty egyptiläistä alkuperää romanien ihmisiä, joita ne itse alkoivat liikkua jo kuudennentoista vuosisadan. [...] Molemmissa tapauksissa arvostuksen Egyptin, heijastuu Raamattua, ja tarinat vainoista kärsivät kristityt maassa todennäköisesti kannusti lisäämään hyväksyntää Egyptin legenda kuin todellinen intialaista alkuperää, ja se luultavasti auttoi heitä saamaan turvallista harjoittaa ja suosituksen kirjeitä prinssien, kuninkaiden ja jopa paavi .
        (Tilaa suluissa raportoidaan myöhemmin)

        Ensimmäinen väite on virheellinen, koska vanhemmat asiakirjat, jotka juontavat juurensa jopa kahdestoista-luvulle, jossa "egyptiläiset" mainitaan, merkitys Roma. Yleensä Roma kutsuttiin eri nimillä hänen välittömien alkuperän, esimerkiksi Länsi-Euroopan ensimmäinen romaneja, joita nimitetään "Bohémiens", "unkarilaiset" (tämä nimitys on edelleen hyvin yleistä monissa maissa), jne., mutta arabeja kutsutaan niitä "Zott", joka tarkoittaa "Jat", koska ne tulivat Indus. Ei ole koskaan kutsuttu "Indians" Euroopassa. Silti ottaa romanit tulivat Eurooppaan Iranin ja Armenian kautta Bosporin, on epätodennäköistä, että he kulkivat Egyptin - Se oli oman historiallisen muistin, että ne olivat kerran Egyptissä, mistä niiden vaeltelu alkoivat, ja he ilmoittivat vanhin alkuperä . Siihen mennessä Intia oli lähes kokonaan unohdettu. Ennen Bysantin alueella, kuten kirjoittaja itsekin myöntää, että romanien viipyi pitkään muslimimaissa, ja se on myös tiedossa, että kuka tahansa omaksuneet islamin tuskin kääntymään kristinuskoon. Kun romanit saapuivat Bysantin, ne olivat jo kristittyjä.
        Nyt mielenkiintoinen Quest: Miten romanit tuntevat Raamatun muslimien alueella? Tämä on asia, jota kirjoittaja ei voi perustella, sillä romanit eivät tiedä Raamatun jos ei kuulopuheiden vasta viime aikoina! Varmasti Intian, Persian ja arabien mailla, jossa he kävivät ennen Eurooppa he olisivat koskaan kuullut mitään kantaa Raamatun, ja varmasti edes Bysantin tai Euroopassa, jossa Raamattu oli karkotettiin tavalliset ihmiset ja ei kirjoitettu nykyiseen kieli. Ei ole mitään mahdollisuutta, että romanit tiesi Raamattua, jos ei sillä kovin Raamatun historia on syvästi kaiverrettu heidän kollektiivisesta muistista. Tämä muisti on pidetty aikana pitkään maanpaossa Intiassa, on niin voimakas, että niitä ei tehnyt pienintäkään osa hinduist kulttuurin tai muiden Intiassa.
        Useimmat romanit lukea Raamattua nyt, ja ne kaikki hämmästynyt huudahtaa: "Kaikki lait ja säännöt on kirjoitettu Raamatussa!" - Ei muuta ihmistä maailmassa paitsi juutalaiset voi sanoa mitään tuollaista, kukaan Intiassa, ei millään muulla maalla.


      • Novvoi
        nestori.......... kirjoitti:

        jatkuuu huono suomi, Joka tapauksessa, kirjailija paljastaa myytti hänen seuraavan lausuman:

        "Mitä tulee väitteeseen yhtäläisyyksiä romanien ja yksi jos toinenkin intialainen kieli, yleensä Punjabi ja Jaipur, tämä on vain temppu harjoittama ne nationalistit, jotka ovat puhujat näistä kielistä ja puolustajat näistä maista: niissä vain pyritään keinotekoisesti lisäämään määrää väestön ".

        Tämä on juuri kyse. Olen sattumalta monissa Rajput / Jat keskusteluryhmiä, että ne ovat (tai sanoa olevan) on vakuuttunut siitä, että romanit ovat Jats tai Rajput klaani. Joko ne ovat hyvässä uskossa tai ei, niiden saatavat ovat esitettyyn kansallismielinen yhteydessä ja näyttää joitakin poliittisia varten. Pääasiassa ns osoittaa ne antavat on, että arabit kutsutaan Roma "Zott", Joka tarkoittaa "Jat", koska ne muka ilmestyi Lähi-idässä. Terveisin, arabien historioitsijat tilit ovat hieman luotettavampia kuin "1001 Nights koskevat tarkkuudella.

        Ottaa asianmukaisesti hyvitetään tekijä "Kannauj teoria" näitä tärkeitä ajatuksia, nyt olen paljastaa hänen väittämiä, joissa hän ei ole tukea koko hänen hypoteesi:

        "Toisin voi lukea lähes kaikki julkaisut, ensimmäinen romanien saapuvat Eurooppaan olivat täysin tietoisia intialaista alkuperää. On olemassa selvä osoitus tästä on useita asiakirjoja vuodelta viidestoista ja kuudestoista luvuilla. On vasta myöhemmin, että myyttinen egyptiläistä alkuperää kiistänyt tilit romanien "todellinen alkuperä on Intiassa. arvostetumpiin, se lopulta auttaa niiden integroitumista Eurooppaan. todellakin myytti romanien Egyptin alkuperä on vähitellen hyväksytty virallisiksi".

        Ennen kuin vastaat tähän ilmoituksen, haluan näyttää myös lausuman, jossa kirjoittaja on ristiriidassa itse:

        "Kaikista legendaa, yksi jatkuvasti on väitetty egyptiläistä alkuperää romanien ihmisiä, joita ne itse alkoivat liikkua jo kuudennentoista vuosisadan. [...] Molemmissa tapauksissa arvostuksen Egyptin, heijastuu Raamattua, ja tarinat vainoista kärsivät kristityt maassa todennäköisesti kannusti lisäämään hyväksyntää Egyptin legenda kuin todellinen intialaista alkuperää, ja se luultavasti auttoi heitä saamaan turvallista harjoittaa ja suosituksen kirjeitä prinssien, kuninkaiden ja jopa paavi .
        (Tilaa suluissa raportoidaan myöhemmin)

        Ensimmäinen väite on virheellinen, koska vanhemmat asiakirjat, jotka juontavat juurensa jopa kahdestoista-luvulle, jossa "egyptiläiset" mainitaan, merkitys Roma. Yleensä Roma kutsuttiin eri nimillä hänen välittömien alkuperän, esimerkiksi Länsi-Euroopan ensimmäinen romaneja, joita nimitetään "Bohémiens", "unkarilaiset" (tämä nimitys on edelleen hyvin yleistä monissa maissa), jne., mutta arabeja kutsutaan niitä "Zott", joka tarkoittaa "Jat", koska ne tulivat Indus. Ei ole koskaan kutsuttu "Indians" Euroopassa. Silti ottaa romanit tulivat Eurooppaan Iranin ja Armenian kautta Bosporin, on epätodennäköistä, että he kulkivat Egyptin - Se oli oman historiallisen muistin, että ne olivat kerran Egyptissä, mistä niiden vaeltelu alkoivat, ja he ilmoittivat vanhin alkuperä . Siihen mennessä Intia oli lähes kokonaan unohdettu. Ennen Bysantin alueella, kuten kirjoittaja itsekin myöntää, että romanien viipyi pitkään muslimimaissa, ja se on myös tiedossa, että kuka tahansa omaksuneet islamin tuskin kääntymään kristinuskoon. Kun romanit saapuivat Bysantin, ne olivat jo kristittyjä.
        Nyt mielenkiintoinen Quest: Miten romanit tuntevat Raamatun muslimien alueella? Tämä on asia, jota kirjoittaja ei voi perustella, sillä romanit eivät tiedä Raamatun jos ei kuulopuheiden vasta viime aikoina! Varmasti Intian, Persian ja arabien mailla, jossa he kävivät ennen Eurooppa he olisivat koskaan kuullut mitään kantaa Raamatun, ja varmasti edes Bysantin tai Euroopassa, jossa Raamattu oli karkotettiin tavalliset ihmiset ja ei kirjoitettu nykyiseen kieli. Ei ole mitään mahdollisuutta, että romanit tiesi Raamattua, jos ei sillä kovin Raamatun historia on syvästi kaiverrettu heidän kollektiivisesta muistista. Tämä muisti on pidetty aikana pitkään maanpaossa Intiassa, on niin voimakas, että niitä ei tehnyt pienintäkään osa hinduist kulttuurin tai muiden Intiassa.
        Useimmat romanit lukea Raamattua nyt, ja ne kaikki hämmästynyt huudahtaa: "Kaikki lait ja säännöt on kirjoitettu Raamatussa!" - Ei muuta ihmistä maailmassa paitsi juutalaiset voi sanoa mitään tuollaista, kukaan Intiassa, ei millään muulla maalla.

        nopeasti paitsi Rooman valtakuntaan myös sen ulkopuolelle, kyllä romaneilla oli tilaisuus tutustua molempiin jo heti Intiasta lähdettyään, mutta ne jotka eivät Raamattua tunteneet, olivat muinaiset israelilaiset. Useimmat heprealaisen pyhien kirjojen kokoelman kirjat olisivat olleet heille tuntemattomia samoin se suullinen oppi jonka mukaan lakia noudatetaan juutalaisuudessa, sehän syntyi vasta maanpaon jälkeen. Kokoelmana se mitä kristityt nimittävät Vanhaksi testamentiksi syntyi ensimmäisen vuosisadan lopulla, vain vähän ennen kristillistä Raamattua.
        Täällä on linkattu erittäin hyvä julkaisu joka kertoo tavoistanne (yhtäkäään niistä ei ole juutalaisilla)
        sekä tieteen antaman tiedon alkuperästänne, tiedot ovat olleet netissä ja tieteellisissä julkaisuissa saatavilla vuosia :"• Kielitieteeseen perustuvien teorioiden mukaan
        romanit ovat lähtöisin Intiasta. Tämä
        teoria pystyttiin vihdoin todistamaan aukottomasti
        geenitutkimuksen avulla vuonna 2004.
        • Romanit lähtivät Intiasta kohti Eurooppaa
        vuosien 300–1000 tienoilla. Merkittävimpänä
        maastamuuton syynä on pidetty alueella
        käytyjä sotia, luonnonkatastrofeja ja kastittomuutta.
        Maahan tunkeutuneet valloittajat ja
        ihmiskaappaajat pakottivat romanit etsimään
        rauhallisempia asuma-alueita.
        • Suomeen romanit saapuivat Ruotsin kautta
        1500-luvulla. Romaneita on tullut Suomeen
        myös Baltian maiden ja Venäjän kautta.Viimeaikainen geenitutkimus
        on kuitenkin todistanut oikeiksi kielitieteelliset
        teoriat, joiden mukaan kaikkien romanikansojen
        juuret ovat yli tuhannen vuoden ja
        jopa neljänkymmenen sukupolven takana
        Intiassa, pienessä, jopa vain alle tuhannen
        ihmisen alkuyhteisössä. Tutkijat saivat vahvistuksen
        yli kymmenen vuotta kestäneelle
        tutkimukselleen havaittuaan,
        että eri maiden
        ja sukujen romanien parissa esiintyy
        keskenään samanlaisia geneettisiä poikkeamia."

        http://www.ouka.fi/sote/lomakkeet/vastvastensa.pdf


    • ...

      Historia lyhykäisyydessään;

      Mustalaiset ovat alunperin olleet joukko kulkijoita jotka vieroksuivat työtä ja kaikkea muuta säännölliseen elämään liittyvää. Tämä muukalaisjoukko liikkui pitkin Eurooppaa, joten höpinät Intiasta on syytä unohtaa ja suunnata katse kohti Israelia. Aluksi tämä kulkijajoukko joka liikkui Euroopassa koostui pelkästään miehistä. Kulkijajoukko alkoi lopulta ottaa naisia mukaan seksuaalisia tarpeita ajatellen ja tästä syntyi Euroopan mustalaiset.

      Näin kertoi eräs arvostettu tiedelehti!

      • nostan hattua sinull

        olet aivan oikiassa


      • joukolainen

        siis miksi suunnata katse kohti israeli?? selvittikö tietelehti myös mistä kieli indo-irani jossa on sanskrittiä on syntynyt Mustalaisilla?? tai miten mustalaisten veriryhmä on sama kuin himalayan vuoristokansoilla tai geeniperimä enemän aasialaista kuin eurooppalaista??


      • tutkilainen
        joukolainen kirjoitti:

        siis miksi suunnata katse kohti israeli?? selvittikö tietelehti myös mistä kieli indo-irani jossa on sanskrittiä on syntynyt Mustalaisilla?? tai miten mustalaisten veriryhmä on sama kuin himalayan vuoristokansoilla tai geeniperimä enemän aasialaista kuin eurooppalaista??

        älä valehtele.

        Mitä tämä tarkoittaa ? Tiijätkö ?

        Jes. 19:18
        Sinä päivänä on viisi kaupunkia Egyptin maassa puhuva Kanaanin kieltä ja vannova valan Herralle Sebaotille. Yhtä mainitaan nimellä Iir-Heres.


      • vetit hatusta tuon
        joukolainen kirjoitti:

        siis miksi suunnata katse kohti israeli?? selvittikö tietelehti myös mistä kieli indo-irani jossa on sanskrittiä on syntynyt Mustalaisilla?? tai miten mustalaisten veriryhmä on sama kuin himalayan vuoristokansoilla tai geeniperimä enemän aasialaista kuin eurooppalaista??

        tai miten mustalaisten veriryhmä on sama kuin himalayan vuoristokansoilla tai geeniperimä enemän aasialaista kuin eurooppalaista??


      • vuohenahka
        vetit hatusta tuon kirjoitti:

        tai miten mustalaisten veriryhmä on sama kuin himalayan vuoristokansoilla tai geeniperimä enemän aasialaista kuin eurooppalaista??

        Ette taineet oikein ymmärtää mitä Ali Pyrki tällä viestillään tuolla ylempänä valaisemaan.

        Some people here dont know the difference between NORTH and EAST.
        I am not from India but come from Northeren Pakistan. We settled in UK many years ago. My kids are light skinned and could pass for an European. I have many friends from the NORTH of Pakistan who look so much Eropean than the Europeans themselves. THey have blue eyes and light hair, some have blond hair. People from the North of Pakistan ( which used to be part of india 60 years ago) are very much meditranian people. Don't forget India is a huge country and they have many races settled there from centuries, Alexander the Great came to Indus vally and most of his army stayed back in the NORTH of india( now Pakistan) and married local women and had kids. I have a Romanian friend and spent alots of time in Romania( actualy I am in Bucharst now) and I notice they have many words similar to Punjabi language which is spoken in Pakistan and also in a small part of India. By the way PUNJABI is Euroasian language. You can check this on the web, wikipedia or something. So all in all the connections are there, you make up your own mind what you wanna call us.
        PS: People from Eastern side of india look more like Asian/Thai/Philipine mixture and look nothing like the People from the North of India. And original Fijian people look like Oboriginies in Austalia or the Maori's of New Zealand or same as other polynesian islanders. They are totally different race. Yes, there are alots of INDIANS settled in Fiji who are immigrants from centureis ago.
        Source(s):
        me

        Jotku ihmisistä eivät näytä erottavan idän ja lännen välistä eroa.
        Minä en ole Intiasta, vaan Pohjois Pakistanista. Olemme asettuneet Britaniaan jo monta vuotta, lapseni ovat iholtaan vaaleita ja käyvät euroopalaisista. Minulla on monta ystävää Pohjois pakistanissa, jotka kaikki ovat yhtälailla ulkomuodoltaan eurooppalasia kuin eurooppalaiset itsekin. Usealla on vaalea iho ja siniset silmät, ja joillakin on jopa vaalea tukka. Pohjoisen Pakistanin ( joka kuului Intiaan 60 vuotta siitte) ihmiset ovat kovin paljon välimeren ihmisien kaltasia. Intia on valtava maan osa, sitä ei tule unohtaa keskusteltaessa sen muinaisesta väestöstä, siellä elää ja sinne on asettunut vuosisatojen aikana monta erilaista ihmisrotua.
        Alexanteri suuri tuli Ingus laaksoon ja monet hänen armejansa sotilaa jäivät Pohjois intiaan(Pakistani) ja perustivat perheeitä paikallsien naisien kanssa. Minulla on romanialaisia ystäviä ja vietän aika paljon aikaani romaniassa, itseasiassa olen par'aikaan Bucharestissa. Tällä olen pannut merkiksi että näillä täällä on monta sanaa jotka ovat peräisin Punjabista, Punhabi on kieli jota on puhuttu Pakistanissa ja jossakin osissa Intiaa. Bunjabi kuuluu muuten Eura-Aasialaisiin kieliin.Kaiken kaikkiaan yhteys on siellä, tee sittem mikälaisia päätelmiä kulloinkin haluat.
        Itäisten alueiden intialaiset muistuttvat enemän ulkomuodoiltaa aasialasia,taikko filipiinoja, tai sitten Austraalian aborginaaleja ja Uuden seelanin maoreja.


        Tässä siis on alkuperäisasukaan kuvaus joka osaltaa perustuu totuteen siitä, että romanien joukossa on monta eri ihmisryhmää. Ja että Bysantin aikainen Bulgaria ja senaikaine Kreikka oli ensimäinen sellainen pysähdyspaikka missä nämä ihmiset kerääntyivät yhteen yhtenäisen pakolaisuutensa vuoksi.

        Kadadan Toronto yliopiston Gipsy arkisto, johon on kerätty tietoa romanien tavoista ja perimätiedoista ja kielen ja kultuurin tukielmia, Tuosta arkistosta voi lukea esm Kolme Bulgarian Romanien kansansatua, tarinaa,

        Noiden tarinojen sanoasto ja kieli koostuu bunjabista, kreikasta ja hebreasta ja sekä monesta alueen muusta kielestä.

        Kaikki nämä yhdessä ja erikseen ovat varmaa todistetta etttei romanit ole koskaan olleet yhtenäinen kasa gonka geeniperimä ja alkukoti olisi samoilta seuduilla.


        Tulisi katsoa romaneja ennemän heidä yhtenäisen kultuurinsa näkökulmasta. Mikä on luonut tuon kultuurin. Siinä on varmasti yksi yhtenäinen tekiä, ja se on ulkopäin tulevien tautuien kauhu, pelko että ulkopuoliset tuovat tullesaan taudin. Olen kuulut monta kymmentä vuotta sitten tehdyn haastatelun jossa unkarilainen romani vanhus kertoi ajastaa, ja sanoi ettei ennevanhaa menty huoneisiin, niitä pelättiin tautien vuoksi ja sen vuoksi yövyttiin aina ulkona.

        Taudin ja tautikohtauksiin liityvät taikauskoinen kauhu, kuten esm kaatumatautisia kohtaa, on varmasti oma luku romnien kultuuri sulkeutuneessa ja pelokaassa historiassa.


      • vuohenahka kirjoitti:

        Ette taineet oikein ymmärtää mitä Ali Pyrki tällä viestillään tuolla ylempänä valaisemaan.

        Some people here dont know the difference between NORTH and EAST.
        I am not from India but come from Northeren Pakistan. We settled in UK many years ago. My kids are light skinned and could pass for an European. I have many friends from the NORTH of Pakistan who look so much Eropean than the Europeans themselves. THey have blue eyes and light hair, some have blond hair. People from the North of Pakistan ( which used to be part of india 60 years ago) are very much meditranian people. Don't forget India is a huge country and they have many races settled there from centuries, Alexander the Great came to Indus vally and most of his army stayed back in the NORTH of india( now Pakistan) and married local women and had kids. I have a Romanian friend and spent alots of time in Romania( actualy I am in Bucharst now) and I notice they have many words similar to Punjabi language which is spoken in Pakistan and also in a small part of India. By the way PUNJABI is Euroasian language. You can check this on the web, wikipedia or something. So all in all the connections are there, you make up your own mind what you wanna call us.
        PS: People from Eastern side of india look more like Asian/Thai/Philipine mixture and look nothing like the People from the North of India. And original Fijian people look like Oboriginies in Austalia or the Maori's of New Zealand or same as other polynesian islanders. They are totally different race. Yes, there are alots of INDIANS settled in Fiji who are immigrants from centureis ago.
        Source(s):
        me

        Jotku ihmisistä eivät näytä erottavan idän ja lännen välistä eroa.
        Minä en ole Intiasta, vaan Pohjois Pakistanista. Olemme asettuneet Britaniaan jo monta vuotta, lapseni ovat iholtaan vaaleita ja käyvät euroopalaisista. Minulla on monta ystävää Pohjois pakistanissa, jotka kaikki ovat yhtälailla ulkomuodoltaan eurooppalasia kuin eurooppalaiset itsekin. Usealla on vaalea iho ja siniset silmät, ja joillakin on jopa vaalea tukka. Pohjoisen Pakistanin ( joka kuului Intiaan 60 vuotta siitte) ihmiset ovat kovin paljon välimeren ihmisien kaltasia. Intia on valtava maan osa, sitä ei tule unohtaa keskusteltaessa sen muinaisesta väestöstä, siellä elää ja sinne on asettunut vuosisatojen aikana monta erilaista ihmisrotua.
        Alexanteri suuri tuli Ingus laaksoon ja monet hänen armejansa sotilaa jäivät Pohjois intiaan(Pakistani) ja perustivat perheeitä paikallsien naisien kanssa. Minulla on romanialaisia ystäviä ja vietän aika paljon aikaani romaniassa, itseasiassa olen par'aikaan Bucharestissa. Tällä olen pannut merkiksi että näillä täällä on monta sanaa jotka ovat peräisin Punjabista, Punhabi on kieli jota on puhuttu Pakistanissa ja jossakin osissa Intiaa. Bunjabi kuuluu muuten Eura-Aasialaisiin kieliin.Kaiken kaikkiaan yhteys on siellä, tee sittem mikälaisia päätelmiä kulloinkin haluat.
        Itäisten alueiden intialaiset muistuttvat enemän ulkomuodoiltaa aasialasia,taikko filipiinoja, tai sitten Austraalian aborginaaleja ja Uuden seelanin maoreja.


        Tässä siis on alkuperäisasukaan kuvaus joka osaltaa perustuu totuteen siitä, että romanien joukossa on monta eri ihmisryhmää. Ja että Bysantin aikainen Bulgaria ja senaikaine Kreikka oli ensimäinen sellainen pysähdyspaikka missä nämä ihmiset kerääntyivät yhteen yhtenäisen pakolaisuutensa vuoksi.

        Kadadan Toronto yliopiston Gipsy arkisto, johon on kerätty tietoa romanien tavoista ja perimätiedoista ja kielen ja kultuurin tukielmia, Tuosta arkistosta voi lukea esm Kolme Bulgarian Romanien kansansatua, tarinaa,

        Noiden tarinojen sanoasto ja kieli koostuu bunjabista, kreikasta ja hebreasta ja sekä monesta alueen muusta kielestä.

        Kaikki nämä yhdessä ja erikseen ovat varmaa todistetta etttei romanit ole koskaan olleet yhtenäinen kasa gonka geeniperimä ja alkukoti olisi samoilta seuduilla.


        Tulisi katsoa romaneja ennemän heidä yhtenäisen kultuurinsa näkökulmasta. Mikä on luonut tuon kultuurin. Siinä on varmasti yksi yhtenäinen tekiä, ja se on ulkopäin tulevien tautuien kauhu, pelko että ulkopuoliset tuovat tullesaan taudin. Olen kuulut monta kymmentä vuotta sitten tehdyn haastatelun jossa unkarilainen romani vanhus kertoi ajastaa, ja sanoi ettei ennevanhaa menty huoneisiin, niitä pelättiin tautien vuoksi ja sen vuoksi yövyttiin aina ulkona.

        Taudin ja tautikohtauksiin liityvät taikauskoinen kauhu, kuten esm kaatumatautisia kohtaa, on varmasti oma luku romnien kultuuri sulkeutuneessa ja pelokaassa historiassa.

        on kirjoitettu myös samankaltainen teoriaa että mustalaiset olisi koottu mm. Jateista/Zotteista ja muista koviksista tuolla Punjabin/Rajasthanin alueella, joskus vuonna 400-800JK ja annettu kasti nimi Rajput (Prinsin/prinsesan pojat), tehtäväksi annettu ei sen vähenpää kuin vastustaa Islamin/Muslimi armeijan maahan tulemista ja he olivat pitkään taistelleet mutta lopulta olivat hävinneet ja Muslimit ottivat heitä orjiksi omiin armeijoihin ja siitä alkanut maasta pako..Tätä oli perusteltu sillä että mustalaisten kielessä on enemän militari sanastoa kuin esm paimentamis, maatila jne, että mustalais kieli on kehitetty juuri tätä uutta sotilaskastia varten Rajput.
        Mutta näitä teorioita on vielä niin monta, mihin meikäläisiä koetetaan sovittaa ja yhistää ettei voi mitään varmaksi mennä sanomaan, senpä takia monet tutkijat ovat ristiriidoissa tästä asiasta, olleet jo joltain 1500luvulta asti.


      • Efraimilainen
        joukolainen kirjoitti:

        siis miksi suunnata katse kohti israeli?? selvittikö tietelehti myös mistä kieli indo-irani jossa on sanskrittiä on syntynyt Mustalaisilla?? tai miten mustalaisten veriryhmä on sama kuin himalayan vuoristokansoilla tai geeniperimä enemän aasialaista kuin eurooppalaista??

        Sanokaa miksi , joka kolmanella mustalaisilla on vakava perinne tauti, jota on myös juutalaisilla.Diere.Kolitti, Koli? Valkoisella kansalla se on harvinainen. En tiedä kirjoitinko oiken tuon sairauden nimen. mutta siihen suuntaan se on. Kohta tulee,Hän joka tuleva on. Väärät juutalaiset saavat silloin palkansa, ja monet muut.


      • Ma passen les
        tsigaan kirjoitti:

        on kirjoitettu myös samankaltainen teoriaa että mustalaiset olisi koottu mm. Jateista/Zotteista ja muista koviksista tuolla Punjabin/Rajasthanin alueella, joskus vuonna 400-800JK ja annettu kasti nimi Rajput (Prinsin/prinsesan pojat), tehtäväksi annettu ei sen vähenpää kuin vastustaa Islamin/Muslimi armeijan maahan tulemista ja he olivat pitkään taistelleet mutta lopulta olivat hävinneet ja Muslimit ottivat heitä orjiksi omiin armeijoihin ja siitä alkanut maasta pako..Tätä oli perusteltu sillä että mustalaisten kielessä on enemän militari sanastoa kuin esm paimentamis, maatila jne, että mustalais kieli on kehitetty juuri tätä uutta sotilaskastia varten Rajput.
        Mutta näitä teorioita on vielä niin monta, mihin meikäläisiä koetetaan sovittaa ja yhistää ettei voi mitään varmaksi mennä sanomaan, senpä takia monet tutkijat ovat ristiriidoissa tästä asiasta, olleet jo joltain 1500luvulta asti.

        Sinä olet 100% sekarotuinen, siksi kirjoitelet noin tsigaan. Kumoa ensin Kyösti Ruutin sivut, ja tule vasta sitten kertomaan satujasi tänne

        Pysy kuule omassa lestissäs. Sinä olet yksi noista eksyttäjistä, mitä Jumalan sanakin lupaa. Koska Herra Jeesuksen takaisin tulo on lähellä. Saatana yrittää kaikensa eksyttäkäänse romani kansan. Mutta ei hän pysty siihen


    • The Ashkali ja Egyptiläiset
      ei pidä sekoittaa Egyptiäläisiin..

      Ashkali (tunnettu myös Hashkali, Ashkalije (Ашкалије), Haškalije (Хашкалије)) ja Egyptiäläiset(Balkaaniin Egyptiläiset, Jevgs, Egjiptjant tai Gjupci) ovat Albanian kieltä puhuvia vähemmistökä (tunnustettuja yhteisöjä) Kosovosta ja Albaniasta. Tarkkailiat harkitsevat heidän olevan Albaanisoituja Rromaneita, mutta he itse eivät tunnista näin. Kosovon 1999luvun sodan jälkeen, Albaanisoitu Rroma registeröi itsensä Albaaneiksi. Nyt heidät on jaettu kahteen tunnistettuun ryhmään, kuitenkin he jakavat kulttuurin, tavat ja kielen (Albaani).

      Kosovon sodassa, Albaanisoitu Rroma joutui pakoilais-asemaan Albaaniassa ja Macedonian-tasavallassa. Albaanisoitu Rroma muodosti Ashkalin etnisen ryhmän vuonna 1999, kun he yrittivät poistaa itsensä Rroma nimikkeestä, näyttääkseen pro-Albaanialaisiasta asennetta. Heidät katsottiin olevan pro-Serbians sodan aikana ja näin Albaanien vastustajina. Monet Albaanisoidut Rromanit lähetettiin pakolais-leireille, muiden Rromaneiden kanssa, ketkä eivät jakaneet samaa kieltä ja tottumuksia.

      Albaanisoitu Rroma muodosti etnisen ryhmän nimeltä Egyptiaanit, erottaakseen itsensä muista Rromaneista Macedoniassa. Albaanisoidut Rromanit olivat omineet etnisen identiteettinsä kosovossa ketkä halusivat erottaa itsensä Rromaneista ja Albaaneista.

      Ashkalit väittävät että he tulevat Persiasta, Ashkelon joukkona 400luvulla JK. Balkaanian Egyptit sanovat että he tulevat Egyptistä muinais-ajoilta.
      Nimi "Ashkali" tulee Turkkilaista syntyperä-sanastosta As (Has), se oli aikaisemmin sovellettu paikallaan pysyviin Rromaneihin Albaniassa, Ottomanin valta kautena. Ashkalianit puhuvat Albaanian kieltä heidän ensimäisenä kielenä, he kadottivat Rromanin kielen aikoja sitten. Ashkaalit yleensä toimivat seppinä tai ruumiillisen työn tekijöinä Ottomaanien lähiöissä. Ashkaalit ovat keskittyneet Itä- ja Keski-Kosovoon.

      1400-luvulla on viittaus paikan nimeen (Агѹповы клѣти, Agupovy klěti) ja Rilan Bulgarian Alexanderin peruskirjaan jossa uskotaan liittyvän Balkaanian Egyptiläisiin, joidenkin kirjailioiden mukaan kuten Konstantint Josef Jirecek.

      Vuonna 1990 perustettiin Egyptin yhdistys Ohrid, Macedonia. Kosovon sodan aikana, Albaanisoidut Rromanit olivat pakolaisina kotiseuduiltaan Albaaniassa ja Macedonian-tasavallassa. Monet AShkalit taistelivat Kosovon vapautus-armeijassa. Albaanisoidut Rromanit muodostivat etnisen ryhmän Ashkalit, 1999 vuoden sodan jälkeen, näyttääkseen pro-Albaani asennetta ja erottaakseen itsensä Rromaneista, jotka nähtiin sodan aikana huonossa valossa pro-Serbialaisina. Monet Albaanisoidut Rromanit lähetettiin pakolais leireille muiden Rromaneiden kanssa, keiden kanssa he eivät jakaneet samaa kieltä ja tottumuksia. Kuten suurin osa kosovon tai Albanisoidut Rromanit, monet Ashkali pakolaiset asettuivat Serbiaan ja Montenegroon. Heidät tunnistettiin Mustina-Montenegrians ja Rromano-Palestiinalaisina. Ensimmäinen Ashkali yhdistys (Albaani Ashkalien Kosovon demokratinen yhdistys) perustettiin vuonna 2000, Sabit Rrahmanin aikana, hän tuki Kosovon itsenäisyyttä Ashkalien nimissä.

      Kosovossa, Ashkalit olivat olleet aikaisemmin samalla linjalla Albaanien kanssa, Kosovon sodan aikana ja jälkeen. Mutta Ashkalit, Rromaneiden mukana on tiedettävästi karkoitettu alueelta.

      Levinnäisyys:

      Suurin osa Ashkaleista ja Egyptiläisitä elävät Kosovossa ja Macedonian-tasavallassa, mutta heitä asuu myös Albaniassa, Serbiassa ja Montenegrossa. Macedoniassa 2002luvun väestölaskennassa, 3713 ihmistä laskettiin "Egyptiläisiksi". Serbiassa (mukaan luettuna Kosovossa) laskettiin 814 ihmistä "Egpytiäläisiks" ja Montenegrissä 225 "Egyptiläistä" tai "Palestinan Judas" Ashkelonista.

      Kosovo:

      Ashkalia ovat hallitsevia keski-ja itäosissa Kosovoa, Ferizaj, Fushe Kosove ja Lipjan.
      Egyptiläiset elävät länsi-Kosovossa, Istogissa, Pejessä ja Dekaaniassa. Ashkali/Egyptiläisten yhteisössä oli 98% työttömyys vuonna 2009.

      Kulttuuri:

      Rroma, Ashkali ja Egyptiläiset kertovat etnisen erilaisuden välillään, he usein menevät keskenään naimisiin. Mutta yleensä ottaen Rromaneiden ja ei-Rromaneiden (Gadje-outsider) väliset naimakaupat ovat erittäin harvinaisia. Egyptiläiset, Rromanit ja Ashkalit eivät laske toisiaan Gadjeiksi/ulkopuoliksi.
      Ashkalit ja Rromanit väittävät Egyptiläiset omikseen, samalla kun Ashkalit ja Egyptiläiset riitelevät toistensa taustoista. Ei ole olemassa televisio tai radio kanavia, Ashkaleille ja Egyptiläislle tarkoitettuja.

      Kieli:

      Molemmat etniset ryhmät puhuvat Albaniaa heidän ensimäisenä kielenä.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Ashkali_and_Egyptians

      • hankipullo

        rikoksen uusioilla on jotakin yhtenäistä ja samakaltaisuutta, riippumatta missä maassa he asuvat taikka lusivat. Juuri saman verran on Euroopan romanien kesken yhtelläisyyttä, todellisuudessa ryhmät eroavat toisista yhä paljon kuin perinteellinen eurooppalainen eroaa heimokulttuurinsa kasvattamasta romanista.
        Romanien ja suomalaisien genetiikassa on samankaltaisia ongelmia; 'Mendelian disorder.' jos ketjussa on paljon sisäistä, serkkujen ja pikkuserkkujen liittoja, perimä joutuu avoimelle vedelle missä sille ei ole navigaatiolista kiintopistettä, lisäksi sairaudet muokkaavat perimää.

        Romanien ensimmäinen historiallinen esiintyminen on 40 sukupolvea vanha, toinen on 25 sukupolvea vanha.
        Eri ryhmät jakaantuivat jo ensimmäisen 10 sukupolven aikana. Se on kaikki tapahtunut tässä Euroopassa, sillä näiden perusryhmien siirtyminen Europaan otti vain 50 vuotta.

        Gipsy Roren Seuran asiakirjat kertovat Berliinissä 1910 asustaneista romaniryhmistä; kaupungin pohjoisissa osissa asusti sopeutuvia koukkunenäisiä juutlaisen näköisiä romaneja joilla oli vaalea iho, eteläisessä osaa kaupunkia asusti tummahipiäisiä, ja nämä kaksi ryhmää tulivat huonosti toimeen keskenään.
        Kaikki lähempi tarkastelu paljastaa yhä enemän sen, ettei ole mitää kolektiivista mustalaista, ja että määritteet tulevat ulkopäin.


    • Pyhä Sara

      Pyhä sara, myös tunnettu nimellä Sara-la-Kali "Musta sara", on mystinen Rromaneiden suojelia pyhimys. Hänen syvän kunnioituksen keskus on Saintes-Maries-de-la-Merissä, Rromaneiden pyhiinvaellus paikka Camarguessa, etelä Ranskassa. Legenda tunnistaa hänet yhtenä kolmen Marian palveliana, keiden kanssa hänen oletetaan saapuvan Camarguehen.

      Joidenkin legendojen mukaan, aikaisten Kristittyjen vainojen aikaan, yleisesti ajoitettu vuoteen 42, Lazarus, hänen siskonsa Mary Magdalene ja Martha, Maria Salome (Aposteli Johnin ja Jamesin äiti), Maria jacobe ja Pyhä Maximin, lähetettiin merelle veneessä. He saapuivat turvallisesti eteläisen Gaulin niemeen, paikka jota myöhemmin kutsuttaan Saintes-Maries-de-la-Mer. Joidenkin tilien mukaan ylä-Egyptin syntyperäinen, Sarah, ilmeentyy mustana Egyptiläisenä piikana, yhden kolmesta Mareista, yleensä Maria Jacobe.

      Vaikka Kolmen Marian perinne, saapui Ranskaan korkealla Keski-Ajalla, ilmestyy esimerkiksi 13vuosisadalla Kultaisessa Legendassa, Pyhä Sara ilmestyy ensimmäisen kerran Vincent Philipponin kirjassa: Pyhien Marioitten legenda (1521), missä hän kuvastaa "hyväntekeväis nainen auttoi ihmisiä, keräämälle almuja, mikä johti yleiseen uskoon että hän oli mustalainen" Myöhemmin mustalaiset adoptoivat hänet omaksi pyhimykseen.

      Toinen tili, kertoo Saran vastaan ottavan kolme Mariaa Gaulissa, Franz de Ville (1956) kirjoitti.

      Yksi meidän ihmisistä, ken vastaan otti ensimmäisen ilmestyskirjan, oli Musta Sara. Hän oli aateli syntyinen ja päällikkö hänen heimonsa rannoilla Rhònessa. Hän tunsi tunsi salaisuudet, joita hänelle oltiin toimitettu... Rromanit tuolla aika kaudella harjoitti polyteistista uskontoa, ja kerran vuodessa he ottivat olkapälleen Ishtarin (Astarte) patsaan ja menivät merelelle vastaan ottaakseen siunaukset. Yhtenä päivänä Sara sai näyn, mikä kertoi hänelle että Pyhimykset jotka olivat läsnä Jeesuksen kuolemassa, olisivat tulossa, ja hänen täytyisi auttaa heitä. Sara näki heidän saapuvan veneellä. Meren käynti oli voimakasa ja vene uhkasi kaatua. Maria Salome heitti viittansa aallokkoihin ja käytti sitä lauttana, Sarah kellui kohti Pyhimyksiä ja auttoi heidät rantaan rukoilemalla.

      Pyhiinvaellus

      Pyhiinvaelluksen päivänä kunnioitetaan Saraa, 24 päivä toukokuuta, hänen patsas kannetaan alas merelle, toistaakseen hänen saapumistaan Ranskaan.

      Jotkin kirjailiat ovat piirtäneet yhtäläisyyksiä tämän pyhiinvaellus seremonian kanssa ja Intiassa palvotun jumalattaren Kalin kanssa, kertoo Ronald Lee 2001.

      Jos me vertaamme näitä seremonioita, joita pidetään Ranskassa Pyhän Saran pyhäkössä (Rromaniksi Sara e Kali), me ymmärrämme että Kali/Durga/Saran palvonta on siirretty Kristitystä kuvasta... Ranskassa on olematonta "pyhimys" nimeltä Sara, kuka oikeasti on osa Kali/Durga/Sara palvontaa, tiettyjen ryhmien kesken Intiassa.

      Walter Weyrauch (2001) toteaa,

      Seremoniat Pyhistä-Marioista ovat läheisesti yhtäläiset, vuotuisassa kulkueessa Intiassa, maasta josta Rromanit ovat lähtöisin, kun Intian Jumalatar Durga, myös nimeltään Kali, upotetaan veteen. Durga, yhtäkuin Shiva, edustetaan yleensä mustalla kasvoilla, on luomisen, sairauden ja kuoleman Jumalatar.

      Kulttuuri viitteet,

      Pyhän Saran patsas näytetään Tony Gatlifin elokuvassa Latcho Drom 1993 (turvalinen matka), missä se kannetaan merelle ja hänen rantautuminen uudelleen kuvastetaan.
      Chilean televisio ohjelmassa "Rromanè", pää-hahmo on Rroma nainen nimeltä Jovanka, Pyhän Saran kannattaja. Hän vannoo Saran nimeen että hän ei ikinä paljasta kuka hänen tyttäristää on hänen oikea lapsi.

      Suositussa kulttuurissa,

      Jotkin kirjailiat, ottavat teemoja pseudohistoriallisesta kirjasta, Pyhä Veri, Pyhä Malja, ehdottavat että Sara oli Jeesus Kristuksen ja Maria Magdalenen tytär. Nämä ideat on löytänyt suosioon Dan Brownin novellissa The Da Vinci Code ja on myös pää-aihe Eron Manusovin novellissa Ahavah`sin uni.

      Paul Coelhos novellissa "Portobellon Noita", Pyhä Sara mainitaan monta kertaa.
      Mustalaismaat 2000 albumissa "Viva La Musica", kappale kolmetoista on nimetty "Santa Sarah". Tämä kappale on kunnian osoitus Rromaneiden suojelia Pyhimykselle, Pyhä Sara-Kali.

      Lähde: http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Sarah

    • Anjubi

      suomen romanien historia? Mitä tiedätte siitä viimisten viiden vuosisadan ajoilta? Mitä tapahtui, ketä silloin eli ja miten meno on muuttunut satojen vuosien aikana??

    • aina rukoillen sä

      olisi aihetta kohdata Herran sananansa ja sanaa ja Herra sanomaan ... mihin mailmamme ellei Herra Herää meidät saada asioimaan suoritetun YESHUA HA MASHIAC ... ilmöitä ... olemmehan vain tomua ja turhia ihmisiä

    • Lisää historiaa vaan

      Mielenkiintoinen aloitus. On aina hauska kuulla uutta tietoa romanien historian vaiheista eri puolilla.

    • Anonyymi

      Minulla on dna-testin perusteella ja sukututkimuksen ja perimätiedon perusteella perimässäni romaneja ja tataareja. Innostuin kun luin tämän. Kiitos! Erittäin mielenkiintoinen ! Hienoa että tutkit asioita :)

    • Anonyymi

      Kertokkaa serkut kovien mainemiesten kolttoset, jotta saavaan n kansiin

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe