Vapaaehtoiseksi orpokotiin

anmmu

Heippa :>
onko jollain kokemuksia, hyviä tai huonoja, vapaaehtoistyöstä Nepalissa? Oon ottanu selvää Kilroyn tarjoamasta vapaaehtoistyöstä orpokodissa, hinta on 160e/vko (sis. majoitus ja ruoka) ja minimiaika 2 viikkoa... Ajattelin lähteä helmi-maaliskuussa kuukaudeksi (sen ajan saa ilmeisesti turistiviisumin kanssa maassa olla), töitä tekisin kolme viikkoa.

8

1758

  Vastaukset

  • Mulla ei ole kokemusta, joten sinänsä vähän turha viesti tämä. Mä olen itekkin todella kiinnostunut lähtemään jonnekkin päin maailmaa orpokotiin vapaaehtoiseksi. Oletko sä saanut selvitettyä yhtään mitään lisää? :)

   • Nepalissa on suomalaisten perustama orpokoti.
    www.mayanepalry.com tuosta osoitteesta saat lisä tietoa tai sitten googlettamalla.
    Toivotaan että mielenkiintoa on lähteä ja paikka löytyy :)


  • Hei anmmu!

   Katselin juuri itse Kilroyn vapaaehtoistöitä ja olisin myös itse kiinnostunut lähtemään Nepaliin. itse olisin lähdössä maaliskuun lopulla tai huhtikuun alussa ja ajattelin olla 5-6 viikkoa. Jos et ole ehtinyt lähteä vielä Nepaliin ja haluaisit mahdollisesti matkaseuraa (itse en tosin ole vielä 100% varma lähdöstäni), niin ota yhteyttä gingersister @ lve.fi

   t: Anna

  • Hei, tästä keskustelusta on hieman aikaa, mutta oletteko olleet jo Nepalissa?
   Itseäni kiinnostaisi lähteä ensi vuoden kesällä. Millaisia kokemuksia teillä on? Uskaltaako yksin lähteä matkaan ja kuinka hyvä kielitaito vaaditaan?

  • Hyvin uskaltaa lähteä yksin matkaan. Englannin kielellä pärjää hyvin. Aikaa kannattaa varata eikä juuttua Kathmanduun. Pokhara kaunis, puhtaampi paikka kuin Kathmandu. Trekkaamaan kannattaa ehdottomasti mennä, näissä löytyy paljon eri vaihtoehtoja.

  • Miettikääs tätä:

   Nepalissa keskitulo on alle 70€ kuukaudessa, jolla elää kokonainen perhe. Miksi "vapaaehtoistyö" maksaa 160€/viikko, eli melkein vuoden palkka kuukaudesta?

   98% "orpokodeista" in Nepalissa pelkästään vapaaehtoisen kusettamiseksi. Kyseessä on ISO bisness. Useimmat lapset eivät ole edes orpoja, pikemminkin töissä orpoina mainituissa liikeyrityksissä.

   Lukekaa tämä ennen matkaan lähtöä: http://www.theguardian.com/global-development/2014/may/27/nepal-bogus-orphan-trade-voluntourism

   • Täyttä asiaa. Itsekin jossain vaiheessa haaveilin Intiaan/Nepaliin vapaaehtoistöihin lähtemisestä, mutta vähän alkoivat hälyytyskellot soimaan, kun olisi pitänyt maksaa asumisesta ja ruoasta moninkertainen määrä paikalliseen hintatasoon nähden. Siis toki länkkäritasoon nähden asunto ruoka jotain E/kk voi tuntua vähältä, mutta oikeasti paikalliseen tasoon nähden kyseessä on törkeä ryöstöbisnes hyvänuskoisten hölmöjen kustannuksella.


  • Tämä ilmiö ruokkii todella epätervettä lastenkotiteollisuutta. Länkkärit menee hurskastelemaan tuonne ja pitää tätä sairasta ilmiötä yllä. Googlettakaa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   84
   2452
  2. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   24
   2206
  3. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   165
   2005
  4. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   97
   1958
  5. Sofian pätkä storyssa.

   Siellä taitaa känniläinen Stefu olla vieressä. Jotain rajaa Sofia!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   1253