Luovuta munasoluja :)

niiskali3

Hei naiset!

Suomessa on satoja naisia lahjamunasolu jonoissa. Heidän suru on suuri. Itse luovutin. Ei ollut vaikeaa.
Auttakaa naiset hädässä olevia. Soitto vain lapsettomuusklinikalle niin he kertovat lisää. Pula on kova. Teitä tarvitaa :)
Ihanaa syksyä.

7

1460

  Vastaukset

  • Maksetaanko munasolujen luovutuksesta? Onko toimenpide kivulias? Onko toimenpiteessä riskejä?

   • Olen luovuttanut nuorena, kun kyseinen toiminta alkoi. Tietysti siinä on riskinsä. Kaikessa on, olipa sitten kyse hampaanpoistosta tai rokotuksesta. Huonolla tuurilla ihmisellä voi mennä henki mitättömän asian vuoksi, toisaalta ihminen voi kestää äärimmäistä rääkkiä, kuten vaikka pään läpi ampumisen. Tiedä sitten, kenen kohdalla sattuu mitä, ja kuka kestää mitä.

    Hyperstimulaatiosyndrooma ainakin entisaikaan oli eräänä riskinä. Munasarjat turpoavat liikaa ja vatsaonteloon tulee nestettä ym, jos oikein muistan. Hyvin se kohdallani meni. Eri asia on sitten se, olinko olleenkaan parasta A-laatua tarjoamaan uuden ihmiselämän alkuosasia. Oma elämäni ei ole niin menestyksellä mennyt. Pienen kulukorvauksen siitä saa, joka kattoi ainakin siihen aikaan enemmän kuin kulut.


  • Harmittaa kun tuli tuo lakimuutos. Itse olisin ollu kiinnostunu luovuttamaan, 21-v. mutta jääp luovuttamatta tuon takia että lapsella on oikeus sitten 18-vuotiaana ottaa yhteys ja nimi on rekisterissä. Toki yerveystiedot ja tommoset vois ottaa ylös jos joskus teoreettisella lapsella tulus sairauksia ja se helpottais niiden setvimisessä. Olisin voinu luovuttaakin silleen anonyymisti, etten koskaan saa tietää käytettiinkö munasoluja ja kiva jos niistä on ollu jollekulle iloa. Enkä mitään korvaustakaan siitä haluaisi. No, ehkä joskus vanhempana kun toivon mukaan on omia lapsia niin ei tunnu samalla tavalla jos joku ilmoittaa olevansa mun biologinen lapsi. Harmi sinäänsä, nuorella iällä kun on suurella todennäköisyydellä paremmat mahikset niillä munasoluilla.

  • lievästi kehitysvammaiset eivät voi luovuttaa.

  • Voiko suomalainen luovuttaa muualle munasoluja kuin Suomeen?

  • Itse en kyllä luovuttaisi. Toimimattomat munasolut omaavia naisia ei vaan ole tarkoitettu äideiksi.

  • mee nusimaaan

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   517
   3910
  2. Maisahan sen aloitti - pettämisen

   Tässä se nähtiin. Maisa petti Jaria JO viikko kihlajaisten jälkeen. Ai ai mikä tytsy. https://www.is.fi/ralli/art-2000006654320.html Ota ja lue totuus
   125
   2241
  3. Linnan juhlat on peruttu!

   Ne järjestetään toisella tavalla: https://yle.fi/uutiset/3-11568594
   Maailman menoa
   342
   1629