Ensimmäistä kertaa puistoon...

koirisss

Mulla on siis 1v, sekarotuinen uros koira(hovawart,sakemanni,kultsu-mix). Sen kanssa olisi tarkoitus mennä viikon päästä koirapuistoon eräällä keskustelupalstalla sovittuun koira-tapaamiseen. Koirani sosiaalistaminen meni vähän huonosti, ja nyt tahtoisin aloittaa alusta. Koirani on aika arka, se pelkää vieraita koiria ja yleensä haukkuu toista koiraa kauempana, jos toinen koira lähestyy liian nopeasti, saattaa näykkäistä ja juosta karkuun. Olen ajatellut, että kun menemme puistoon, laitan koiralleni aluksi kopan päähän, ettei pääse näykkäisemään ketään, koska en tosiaan halua että muille koirille sattuisi jotain oman koirani takia. Kannattaako minun laittaa koiralleni koppa? Koirani ei siis ole vihainen, ja yleensä pienen totuttelun päästä on toisten koirien ylin ystävä, mutta alku on mitä on. Kannattaako minun ylipäätänsä mennä aran ja vähän arvaamattoman koiran kanssa puistoon? Minulla on myös toinen koira, 4v. sakemanni sekoitus, mutta se on todella rauhallinen tapaus, eikä välitä muista koirista, sille on ihan sama onko paikalla muita koiria vai ei. nuorempi koirani taas tykkäisi ihan varmasti leikkiä, mutta pelkään että se saattaisi käydä jopa jonkun koiran kimppuun.. :/

4

607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12+12

      EI koppaa puistoon päälle ! Koira tuntee itsensä entistä ahdistuneemmaksi ja aivan varmasti alkaa rähisemään . Selvästi epäilet että koirasi saattaa purra joten älä vie puistoon ... älä kouluta koiraasi muiden koirien kustannuksella .
      Voit tietenkin aloittaa puistoilun pelkästään omien koiriesi kanssa tai tyhjässä puistossa ...sitten yhden uuden koiran kanssa kerrallaan ja katsoa miten homma menee .

      • TEET VÄÄRIN!!!!

        Koppa saa koirasi entistä enemmän hämilleen ja sen olo on entistä tuskaisempi ja ahdistuneempi ja pelokkaampi. Mieti asiaa koiran kannalta, sille kytketään koppa päälle ja se työnnetään vieraan lauman sekaan!?

        Myös muut koirat voivat ihmetellä ja hämmentyä koppaa, koska koirasi ei se päässä pysty käyttämään normaalia elekieltä. Tällöin he suhtautuvat koiraasi varauksellisesti pelkästään kopan takia (sinun vuoksesi siis) ja saattavat provosoitua ärisemään koirallesi syyttä suotta, vain koska eivät pysty tulkitsemaan sitä oiekin.
        Koppa päässä ei saa mennä koirapuistoon. Sinne ei saa viedä koiria, jotka eivät ole hanskassa.

        Muutenkin koirapuisto on väärä paikka sosiaalistaa arkaa koiraa. Tiedät, että se pelkää ja silti viet sen keskelle vierasta laumaa? Sinun tehtäväsi olisi suojella koiraasi. Nyt osoitat sille entistä enemmän, ettet pysty siihen etkä välitä siitä, niinpä se tulee ärisemään peloissaan ja mahdollisesti näykkimään entistä herkemmin, koska kokee, että sinä et sitä ainakaan puolusta, sen on hoidettava homma peloissaan yksin.

        Tutustuta koirasi mieluummin aluksi yhteen, sitten kahteen, varmaluonteiseen koiraan. Ei yhtäkkiä isoon vieraaseen laumaan. Mieti myös onko parmepi, että koirat olisivat uroksia vai narttuja, niiden ikä, koko, rotu ym ja etene vähitellen, muuten vain kasvatat koirasi epävarmuutta.

        Arkoja koiria EI SOSIAALISTETA KOIRAPUISTOSSA! ITsestäänselvyys.


    • MIETI

      Onko jotakin sattunut, mistä arkuus juontaa juurensa? Mitä se tarkalleen pelkää? Isompia koiria, mustia koiria, uroksia, haukkuvia koiria vai mitä?

      Älä herran tähden vie arkaa koiraa koirapuistoon. Teet sille karhun palveluksen. Kaikki koirat eivät ole sosiaalisia, eihän ihmisetkään ole, älä pakota sitä. Jos väkisin yrität, tulet olemaan pahemmissa vaikeuksissa.

      Koirasi ei sillä sosiaalistu, että se viedään puistoon, joka täynnä veraita hajuja, koiria, ihmisiä. Sinun tehtäväsi on puolustaa koiraasi, ajatella sen parasta. Veisit sen suoraan "suden suuhun"!? Keskelle sen pahimpia pelkoja? Silloin vain kasvatat paniikkia koirasi mielessä.

      Mietihän ihan rauhassa uusiksi. Tiedät, että koirasi on arka. Mitä oikein luulet tekeväsi työntämällä sen koirapuistoon?

      Ja perusasia on, että sinne ei koppa päässä mennä. Se saa taatusti muut hyökkäämään koirasi päälle, sitäkö haluat?

    • koirisss

      kiitos neuvoista ja silmieni avaamisesta. :) Oikein hävettää mitä tuli melkein tehtyä... :/ Päätin nyt sitten että menen vanhemman koirani kanssa tapaamiseen, ja pikku hiljaa sosiaalistan nuorempaa koiraani parin tutun ja turvallisen koiran kanssa.
      Nuorempi koirani pelkää oikeastaan ihan jokaista koiraa. Mitään traumaattista se ei ole ikinä kokenut, mutta sen sosiaalistaminen jäi todella vähälle, joten se on ollut arka ja epävarma aina pennusta tähän päivään asti uusissa tilanteissa, joissa on muita koiria. :/
      Se on päässyt tutustumaan vain muutamaan koiraan tässä vuoden aikana. Tutustumis tilanteissa se on aina ollut aluksi todella pelokas, haukkunut kauempana ja pikku hiljaa omaa tahtiaan lähestynyt vierasta koiraa. Vähitellen tutustuttuaan ja varmistettuaan, ettei toinen koira ole vaaraksi, aloittaa innoissaan leikkimisen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe