Johtopäätös

Ongelmajäte pois

Vuosia amigisti jankuttajia seuranneena, olen tullut johtopäätökseen että olette kaikki umpihulluja fanaatikkoja, ettekä edes kovin kaukana uskonto fanaatikoista. Täytyy viirata päässä tosi pahasti kun itkette antiikkisen koneen oikeuksien perään, oikeuksien joista edes oikeuksien haltijat eivät ole enää tippaakaan kiinnostuneet. Onkohan tuo sana amiga sittenkin joku kirous, joka vetää puoleensa kaikki taulapäät, taulapät jotka kuvittelevat osaavansa kaiken ja tietävänsä kaiken, anteeksi vain, mutta olen kylläkin eri mieltä. Vanhojen amigoiden paikka on kierrätys keskus ja sielläkin ne pitää purkaa, ei siis myydä ongelmajätettä edelleen hulluille amigisteille. Jospa nyt kaikki tulisitte järkiinne ja kulkisitte kehittyneen tekniikan mukana ja hylkäätte nuo ikivanhat käsiin lahoavat paskat amigat joilla ei tee yhtään mitään :)

47

2648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kimmok the ....

      Mikäs katkera Ataristi täällä höpäjää?

      Jokaisessa harrasteporukassa on enemmän ja vähemmän pösilöitä tyyppejä, niin myös Amiga harrastajissa.
      Ja useinmiten ne pösilöimmät on äänekkäinpiä.

      En ymmärrä mistä oikeuksista puhut. Commodore USA:n touhuista?
      Enpä piittaa niistä. Minua kiinnostaa lähinnä se että Amigamaiset käyttikset kehittyy ja että ne on saatavilla.

      Ja Amigarautaahan on saatavana ihka uutena sekä käytettynä.
      AmigaOS3:lle on myynnissä x86:ssa toimivia emulaatiopaketteja.
      AmigaOS4:lle on myynnissä ainakin SAM440 flex emolevyjä / koneita. (kohta kauppoihin tulee uusi tehokkaampi versio ja loppuvuonna x1000)
      MoprhOS varianttia voi ajaa Vanhoissa PowerPC Macintosh koneissa.
      AROS varianttia voi ajaa x86 PC raudoissa.

      Vimputtimiin ja Amiga-nisteihin voi tulla tutustumaan vaikkapa Saku vuosikokoukseen 25.9 Ouluun.
      http://saku.bbs.fi/

    • Janne.

      Aloittajan viesti on aika perseestä ja ihmettelen, mikä viiraa päässä kun ei ihmiset saisi harrastaa Amigoita ja mikä on ongelmajäte? Ei ainakaan Amiga!
      Purkaisit nyt aluksi hra. aloittaja vaikkapa 486sx:n, se on lähinnä paskaan verrattava turhake, joka hukkuu massaan. PC koneita kun on tehty ihan tarpeeksi.
      Ei kai kukaan Amigoita vie purettavaksi sen takia, että niistä tehdään yrityksille uusia pelipuhelimia ja muuta turhaa roinaa? Niitähän niistä tehdään, pah.

      Ja mitä Amigalla muka ei tee? Sille on lukematon määrä pelejä jotka ovat moni parempia ja mielenkiintoisempia kuin nykyajan pelit. Emulaattorilla pelaaminen on noobien hommaa.

      Jos Amigat pitäisi aloittajan logiikan mukaan kaikki purkaa sukupuuttoon kuoliaaksi asti, niin miksei sitten kaikki muukin kunnioitettava "krääsä" kuten vanhat autot, vanhat pelikonsolit ja kaikki vanhat muistot ja edelleen silti toimivat koneet ja asiat vaan osiksi ja pam. Mitään ei jäljellä. Olisitko tyytyväinen? Eli netti, meseily ja pullamössösukupolvi vaan rules ja sitä rataa, niinkö?

      huh huh!

      • Anonyymi

        Windowsissahan ei ole mitään tietosuojaa.
        ........................................................................................
        --------------------------------------------------------
        ______________________________________________________

        Windows saastuu aina!


    • kysyn vain

      Taidat olla itse yulevaisuuden ongelmajäte,Kaddaf.?17

    • Windows 8

      MItä ne amigisti jankuttajat on jankuttanu?

    • kylä näi o

      .

      Pääasia että saadaan pitää ne vanhat Atarit

      Sellaisia ei enää tehdä!!!!!!!

      .

    • Satunnainen kävijä

      minulla on vanha Amiga 500 edelleen toimintakuntoisena jolla silloin tällöin "retroilen" mutta pääasiallisena käyttökoneina on tämän päivän laitteet.
      Amiga oli hieno ja vaikuttava laite aikoinaan, nykyaikana on vaikea tehdä yhtä suurta vaikutusta tekevää konetta kun yleinen taso on nykyään niin korkea kaikilla.

      Vanhoja koneita, C-64:sia, Amigoita, Atareita, jne. on varmasti jo poistunut romutukseen huomattava määrä, niitä ei edes valmistettu aikanaan niin suuria määriä kuin nykyisiä koneita, esim. ensimmäistä Playstationia myytiin 100 miljoonaa kappaletta, Commodore 64:sia vain 17-30 miljoonaa kappaletta. Molemmat tiedot wikipediasta peräisin.

      Wikipediasta ainoa löytämäni myyntimäärätieto Amigasta oli vain 6 miljoonaa kappaletta, jos tässä on kaikki mallit mukana niin esim. suosituinta Amiga 500:stakaan tuskin on enää kovin paljoa jäljellä.
      Tällaisten harvinaisuuksien heittäminen enää tänä päivänä romutukseen on jo lähes rikollisluontoista.

      • Anonyymi

        Muistappa!!! Windowsissahan ei ole mitään tietosuojaa.


    • Windows 8

      "nykyaikana on vaikea tehdä yhtä suurta vaikutusta tekevää konetta kun yleinen taso on nykyään niin korkea kaikilla."

      Onnistuis kyllä, mikäli Commodore USA:n villit visiot toteutuisi, retro amiga500:sen kuoriin tyyliin 8-ydin Xeon, giganen PCI-X kiintolevy (tämän hinta jo pelkästään joku 1000e), Radeon 6990, ehkä vesijäähy Asetekilta. 16 gigaa ramia.

      Tälläinen olisi kyllä vaikuttava, valitettavasti alkuperäisen ideologian mukaista hintaa koneelle ei sitten enää saataisikaan. Amigan idea kun oli 80-luvulla tuoda suorituskykyistä tietokoneilua (ja vaikuttavaa sellaista) kaikelle kansalle kohtuulliseen hintaan. Enää jäljellä olisi vaikuttava tekniikka.

      • Anonyymi

        Windowsissahan ei ole mitään tietosuojaa.!!!!


    • ubuntububuntuisti

      Vähän samanlaiset jutut kuin Lada-harrastajilla, paitsi että ladisteilla riittää huumorintajua. Amigahörhöt ovat jostain syystä totista porukkaa.

    • thats all4now

      Vuosia amigisti jankuttajia seuranneena, olen tullut johtopäätökseen että...

      Software Failure. Press left mouse button to continue.
      Guru Meditation #00000025.65045338

      • Anonyymi

        Se pitää muistaa että Windowsissahan ei ole mitään tietosuojaa.


    • Amiga on klassikko

      Miksi ei saisi harrastaa vanhoja tietokoneita? Harrastaahan monet muitakin vanhoja asioita, kuten vanhoja autoja tai antiikkihuonekaluja. Eiköhän se kuitenkin ole niin, että tavalliset PC:t joutuu romutettavaksi usein melko nuoressakin iässä, kun Amigalla on enemmän klassikkoarvoa. Vähän niin kuin autoissa Rolls Royce ei joudu romutukseen vaikka ikää olisi kuinka paljon, kun taas tavalliset perheautot ovat arvotonta romua jo melko pian.

      • Siis hienointa:.

        .

        Siis hienointa on tehdä nettiin pitkä vuodatus siitä että wanhat koneet pitää saada käyttöön ja kuva istumassa potkukelkassa

        .


      • Anonyymi

        Joo mutta Windowsissahan ei ole mitään tietosuojaa.


    • Windows 7

      Toimiiko sillä Crysis edes?

      • kriisit housussas

        kraisis on housussas.


      • Anonyymi

        Pitänee muistaa että Windowsissahan ei ole mitään tietosuojaa.


    • A Os. . .

      Amiga oli helmi, oman boottidiskin avulla sai päälle/pois kaikkea mitä tarttee.
      Ei tarvita koko kovalevyä käyttikselle.

      • Anonyymi

        Poista windows,, Windowsissahan ei ole mitään tietosuojaa.


    • dfghjkl

      Ensinnäkin amigat on muovia, rautaa ja jalometalleja ne ei lahoa, toisekseen voi voi

    • A1000

      Eräs edellisistä kirjoittajista totesi asian osuvasti:

      "Vähän niin kuin autoissa Rolls Royce ei joudu romutukseen vaikka ikää olisi kuinka paljon, kun taas tavalliset perheautot ovat arvotonta romua jo melko pian."

      Itselläni on Amiga 1000, joka on Amigaksi hyvin harvinainen. Massatuotehan oli A500, ja A1000 jäi valmistusmäärältään pieneksi erikoisuudeksi. Sellaisen romuttaminen tuntuisi samalta, kuin harvinaisen museoauton romuttaminen. Se on siis saanut säilyä, vaikka aktiivista käyttöä sillä ei olekaan ollut pitkään aikaan.

      • satunnainen kävijä

        Korjaisin sen verran että Amiga 500 oli se tunnetuin malli mutta kun katsoo valmistusmääriä Amigan ja nykypäivän pelikonsolien (Playstationit) niin ei se enää niin "massatuotteelta" näytäkään.
        Commodore 64:siakin vaikutti aikanaan olevan "jokaisella" mutta senkin valmistusmäärät kalpenevat nykykonsolien määriin verrattuna. Pleikkareita riittää maailmassa vaikka niitä urakalla romuttaisi mutta Commodoret ovat itseasiassa käyneet jo pelottavan vähiin... nyt jäljellä olevat Commodoret olisi mielestäni ehdottomasti säilytettävä ja niiden hävittäminen olisi melkeimpä jo rikollisluontoista, uusia ei saa tilalle enää millään.


      • Anonyymi

        Tiesitkö?? Windowsissahan ei ole mitään tietosuojaa.


    • Kierrättäjä

      Minusta keskustelun aloittaja oli aikalailla oikeassa, jos joku väittää tosissaan että Amigat olivat jotain huippulaatua, niin haloo, minullakin muuutama nurkissa lahoamassa, niin juuri lahoamassa, ei niistä ole enää oikein mihinkään, totta että muistoja ovat ajalta jolloin ne olivat jotain ihan uutta ja hienoa vaan joista aika jätti todella nopeaan. Olisivat vaan silloin tehneet asian eteen jotain niin voisi olla monikin asia toisin, vaan kun ei. Lienee parasta että kiikutan 3 kpl A4000 ja 2 A500 sekä C64 koneet haudan lepoon kierrätykseen. Turhaan tilaa vievät nurkissa.

      • jeps.

        Tee se, minäkin viskasin aikoinaan mädänneen Atari ST:n kaatopaikalle, siellä se lienee 10 metrin syvyydessä vieläkin.


      • Anonyymi

        Totuushan on että Windowsissahan ei ole mitään tietosuojaa.


    • enjoy with emu

      Amiga on helmi, sille on tuhansia ehkäpä miljoonia pelejä, ohjelmistoja, hyötysoftaa, musantekoon, demoja ja niin edelleen :)

      Ja juu, kyllähän amigan lisäksi kaikkia muitakin kannattaa emuloida ja koittaa

    • Kierrättäjä

      No enpä vienyt koneita pois, en raaskinut, siinäpähän kaapissa ovat muistona jostain hauskasta.

      • Anonyymi

        Muistona on Atari Falcon 030 joka on saanut vähän grafiikkapiiiriin siipeensä (pyöri joku irrallinen ruuvi sisällä) mutta ei raaski kaveria tuhota kun on itsekin saanut vähän siipeensä vuosien aikana :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistona on Atari Falcon 030 joka on saanut vähän grafiikkapiiiriin siipeensä (pyöri joku irrallinen ruuvi sisällä) mutta ei raaski kaveria tuhota kun on itsekin saanut vähän siipeensä vuosien aikana :)

        Wow, hieno kone!


    • Anonyymi

      Amiga -harrastajat kertovat usein käyttävänsä alkoholia koneita puhdistaessaan... mitähän he käyttävät puhdistusaineena sitten...

    • Anonyymi

      No noiden vanhojen koneiden kunniaksi täytyy sanoa, että ne oli täysin omia systeemejä, oma rauta oma käyttis/softa. Tällä hetkellä vain Apple tekee samaa, tai tämä Intel-kausi on pieni hairahdus, mutta tulevaisuudessa Maceissä on taas Applen oma prossu, Apple Silicon.

      Kaikki muut nykyiset PC-koneet on klooneja, niissä on joko Windows/Linux ja x86 AMD/Intel prosessorit.

      • Anonyymi

        Tuskin silti hankin Applen laitetta


      • Anonyymi

        Applellahan ihan ikiomat liittimetkin.

        Näin varmaan pitäisi jokaikisellä muullakin tietekonevalmistajalla olla, mitä?
        Ettei vaan vahingossakaan HP:n tulostinta voisi yhdistää Dellin koneeseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Applellahan ihan ikiomat liittimetkin.

        Näin varmaan pitäisi jokaikisellä muullakin tietekonevalmistajalla olla, mitä?
        Ettei vaan vahingossakaan HP:n tulostinta voisi yhdistää Dellin koneeseen.

        Itellä laser-tulostin toimii kyllä langattomasti wi-fin kautta, ilman mitään liittimiä, sekä Linux- että Mac-koneesta. Windowsia ei käytä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin silti hankin Applen laitetta

        Windowsissahan ei ole mitään tietosuojaa.
        ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨


    • Anonyymi

      Ajatelkaas jos halpoja pc klooneja ei olisi aikoinaan tullutkaan, ehkä Amiga olisi voittanut ja tänä päivänä kaikki käyttäisimme Amigoita ja siitä kehittynyttä teknologiaa :)

      • Anonyymi

        Halvat kloonit tulee aina, siitä todisteena Android älykännykät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Halvat kloonit tulee aina, siitä todisteena Android älykännykät.

        Windowsissahan ei ole mitään tietosuojaa.
        >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


    • Anonyymi

      "käsiin lahoavat paskat amigat"

      30 vuoden jälkeen jotain huoltoa tosiaan tarvitaan.
      Mietippä miten saman aikakauden PC:t tai Mäkit porskuttaa nykyisin.

      Mutta aina voi ostaa uuden amigan jos haluaa vaikkapa uusia AMD Radeon kortteja käyttää.

      • Anonyymi

        Ei liene paljon Atari ST koneitakaan, jotka olisivat tänne saakka pärjänneet ilman mitään huoltoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei liene paljon Atari ST koneitakaan, jotka olisivat tänne saakka pärjänneet ilman mitään huoltoa.

        No ei varmaan, Youtubessa aika paljon ihan tuoreitakin korjausvideoita Atari ST -koneista. Itse olisin aikoinaan halunnut Atari Falcon 030 -koneen, mutta ikävä kyllä kupsahti juuri kun olin intissä 1993.


      • Anonyymi

        JOOOO!!! Windowsissahan ei ole mitään tietosuojaa.


    • Anonyymi

      Viettäkäämme hiljainen hetki äskettäin tulipalossa tuhoutuneiden Amigoiden, ja muidenkin retrokoneiden muistoksi. Onneksi ihmisille ei käynyt kuinkaan.
      Mark Fixes Stuff menetti kaiken asuntonsa tulipalossa:
      https://www.youtube.com/watch?v=sSoU03s3nzE

      Ilmeisesti sähköpalo, ja mahdollisesti viallinen laturi aiheuttanut tuon tulipalon :/

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe