mites jos minä

epäietoinen 009

Olen nainen ja olen isäni osuuden perinnöstäni saanut,äitini elää ja jos kuolen ennen miestäni,niin periikö lapsemme minut vai periikö mieheni minut ja mieheni kuoltua sitten lapsemme,tai täyyykö tehdä jokin paperi siitä,että haluaisin jättää miehelleni perintöosuuteni ja kun hänestä aika jättää,niin lapsemme saisi sitten perinnön itsellensä.

4

880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mk

      Aina vanhempansa ja leskelle jää asumisoikeus yhteiseen asuntoon mutta muu omaisuus menee suoraan lapselle. Itsellä isäni kuoli 2006 ja äitini jäi asumaan yhteiseen asuntoon kun leskellä on asumisoikeus ja perintöveropapereiden mukaan äitini omistaa 75% ja perikunta 25% rivitaloasunnosta ja perintövero pitää maksaa vaikka mitään ei saa muuta perintöä ei ole pakko ottaa vastaan ja silloin leski maksaa perintöveron.
      Leski ei myöskään voi myydä asuntoa olman perikunnan lupaa ja jos annetaan lupa niin kun asunto on myyty niin perintö pitää myös jakaa silloin. Miehesi joutuu maksamaan siitä perintöveron ja hän voi myös myydä tai tuhlata sen perinnön jos se on hänellä kaikilla oikeuksilla hallussa ja lapsesi voi jäädä ilman mitään perintöä.

    • mk

      Aina lakiosan perinnösta ja kun on rintaperillisiä voi testamentata vain puolet omaisuudesta ja toinen puoli jää rintaperillisille.

    • +.+.+.+.+

      mk kirjoittaa tapansa mukaan mitä sattuu, totta ja tarua sekaisin.

      Se on totta että lapsi saa aina lakiosansa, sitä et voi estää. Ilman testamenttia ja avioehtoa sinun jäämistösi ja miehen omaisuus (miinus velat) ynnätään ja puolitetaan. Mies saa sen toisen puolen ja lapsenne toisen puolen. (Jos teillä on yhtä paljon omaisuutta, niin miehesi saa siis pitää omansa ja sinun omaisuutesi menee lapselle; jos sinulla on enemmän niin kuolinpesäsi maksaa miehelle tasinkoa ja lapsi saa vain loppuosan.)

      Jos haluat että lapsenne saa VAIN lakiosansa eli puolet em. puolikkaasta ja miehesi saa loput, niin teet testamentin.

      Sitten kun miehestäsikin aika jättää, niin lapsenne perii hänet joka tapauksessa. Paitsi jos hän menee uusiin naimisiin ja saa lisää lapsia, niin uusi perhe saa tietysti osansa. Jos olet testamentannut osan omasta omaisuudestasi miehellesi, niin voit määrätä että se osuus menee kokonaan lapsellenne miehen kuollessa.

      Kannattaa teettää testamentti lakimiehellä, niin menee oikein.

    • 40

      Saamasi vastaukset pesäsi jakamisesta ovat sinänsä ok. Aprikoin kuitenkin kysymyksesi tavoitetta, koska sanot: "haluaisin jättää miehelleni perintöosuuteni".
      Jos tarkoitat isältä saamasi perinnön (ehkä maa-/metsätila) jäävän ensin leskellesi, mutta säilyvän varmasti lapsillenne, niin teetä hallintaoikeustestamentti leskelle ja omistusoikeus lapsillenne.
      Lasten olisi hyvä saada perintönä tai olla sen verran rahavaroja, että kykenevät maksamaan perintöveronsa.
      Ellei muu jäämistösi riitä lastenne lakiosiin, niin lesken hallintakaan ei ole esteenä, jos he edes vaativat lakiosiansa vapaiksi lesken hallinnasta. Leskesi saama omistusoikeus ei takaa perinnön säilymistä lapsillenne.

      Em. ositukseen vain se lisäys, että rikkaampana lesken ei tarvitse antaa perillisille tasinkoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3078
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1046
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      50
      937
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      816
    Aihe