Haniaan matkustaville tiedoksi

Kreikanmatkaaja

Välttäkää ja varokaa Hanian vanhassa kaupungissa sijaitsevaa En Plo (Εν Πλω) ravintolaa. Ravintola sijaitsee vanhan kaupungin yläosassa muurin vierellä Portou-kadulla, ja on varsin houkuttelevan näköinen vanhoine tuoleineen ja pöytineen ja elävine musiikkeineen. Ravintolan ohi pääsee vain kulkemalla sen läpi tai sitten kapeaa kujaa ravintolan keittiön ja ulkoterassin välistä.

Ravintolan omistaja/sisäänheittäjä ohjaa teidät ystävällisesti mutta päättäväisesti pöytään tutustumaan ravintolan tarjontaan. Tämän jälkeen teidät yritetään saada tilaamaan juomaa sillä aikaa kun päätätte ruokavalikoimista. Jos ette juomaa tilaa, teille saatetaan suomalaisina tarjota juotavaa, esim pullo viiniä, koska sisäänheittäjällä tietenkin on paljon tuttavia Suomessa.

Pyydettäessä tarjoilija tuo ruokalistan niin kuin pitääkin mutta ei anna niitä luettavaksi vaan suosittelee päivän tarjousta, esim kleftikoa tai stifadoa ja kanavaihtoehtoa. Koska kyseiset ruokalajit maksavat yleensä Hanian ravintoloissa 8,00-10,00 euroa, niin tässä vaiheessa kannattaa kysyä kyseisen ravintolan hinta päivän ruoille ja vaatia ruokalista nähtäväksi ennen kuin tilaa. Luotimme liikaa kokemukseemme, emmekä näin menetelleet vaan tilasimme ruoat, joita tarjoilija suositteli. Tarjottu viinipullo ja ruoat tulivat ajallaan ja ruoka oli ihan keskinkertaista, ei huonoa, mutta ei myöskään mikään elämys.

Kun tuli laskun pyytämisen vuoro, ei se käynytkään ihan käden käänteessä. Tuntui kuin kaikki henkilökunta olisi unohtanut meidät, eli katsoivat ohi, niin kuin meitä ei olisi ollut olemassakaan. Kävin hakemassa yllä mainitun sisäänheittäjän pöytäämme yhtä päättäväisesti kuin hänkin oli meidät siihen ohjannut ja hän huolestuneen näköisenä lupasi tuoda laskun kunhan olisi ensin tarjonnut meille uusot.

Uusot tulivat ja sen jälkeen lasku. Kun katsoin laskua ajattelin, ettei tämä voi olla meidän laskumme. Tarkastin sen kuitenkin ja kaikki tilaamamme artikkelit olivat laskussa. Salaatit ja leipä sekä vesi olivat normaalihintaisia mutta ei ruoka. Kleftikoannos maksoi 23,90 euroa ja viinissä keitetty kana 18,90. Koko lasku oli 47,20 kahdelta hengeltä, kun normaalisti olemme tuon koostumuksen ateriasta maksaneet Haniassa n. 25,00 euroa viineineen. Nyt lasku ei onneksi sisältänyt tarjottua viinipulloa eikä uusopaukkuja.

Kutsuin tarjoilijan paikalle (sisäänheittäjä oli kadonnut jonnekin) ja kysyin, voiko lasku pitää paikkaansa ja pyysin ruokalistan hinnaston nähtäväkseni. Hinnat ja lasku pitivät paikkansa. Tarjoilija totesi, että meillä valitettavasti on kalliimmat hinnat kuin muualla. Kun kysyin, että miksi hän ei antanut listoja tilattaessa, eikä kertonut hintoja, hän vastasi, että et kysynyt. Minkäs siinä sitten teit kun maksoit laskun.

Tunsimme itsemme petetyiksi vaikka varsinaisesti meitä ei petettykään. Liian luottavaisina emme vain tarkistaneet hintaa tilauksen yhteydessä. Olemme käyneet Kreikassa n. 50 kertaa, joten kokemattomuudestakaan ei ole kyse ja lisäksi puhun kreikkaa eli väärinkäsityksiäkään ei syntynyt. Saman kohtalon koki yksinomaan tuona iltana arviolta n. 100-150 asiakasta. Ravintolan toiminta on yleisesti tunnettua mm. Haniassa asuvien suomalaisten keskuudessa (lähes kaikki ovat menneet samaan lankaan) ja sitä on jatkunut vuosikausia. Kukaan ei varmasti mene ravintolaan toista kertaa, mutta Haniaan ja sen ympäristöön tulee joka päivä satoja uusia matkailijoita ja päättäväisellä toiminnalla ravintola saadaan joka ilta täyteen väkeä.

13

6178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kreetalla kolmesti

      olleet ainoita. Netistä löytyy samantyyppisiä kertomuksia tavernasta.

    • Traveller..

      Viikon päästä menemme sinne niin ehkä kierrämme tai juomme viinin pois ja sitten ihmettelemme hintalistaa.. No taidetaan siitenkin vain kävellä läpi.

      Tällaisia kusettajia on siellä täällä, mutta Sofian viralline rahanvaihtopiste löi pohjat. Siellä setelikurssi oli vain puolet "matkashekkikurssista", mikä oli ainut esillä oleva kurssi. Olin juuri menossa suurlähettilään luokse vierailulle ja annoin heti palautetta turistien kusettamisesta. Aikaa tuosta on muutama vuosi ja toivottavasti systeemit ovat muuttuneet.

      • jaah111

        tääs joku hapannaaman suomalaisturisti pariskunta valittaa jostain ravintola laskusta, no onko sinne ravintolaan pakko mennä jos ruoka maksaa tehkää itte ruuat niin saatte mitä tilaatte ihme porukkaa taas.


    • -platanos-

      Tästä on jokunen vuosi aikaa kun osuimme tuohon samaan rysään. Toki olimme jo tottuneita Kreetan kävijöitä, mutta pieni meze ja muutama Myhthos tuli maksamaan 84 EUR. Meinasimme lentää perseellemme koska Plataniaksessa muutama tavernan pitäjä tuo samanlaista huikopalaa aamuoluitten lisukkeeksi ilman veloitusta. Nuori kolli toi laskun ja luikki pakoon, sanoin vävylle, että heitän viiskymppisen pöytään ja lähdetään kiitämään. Kun päästiin sitä kujaa ylöspäin kyyppä kävi kattomassa fyrkkaa, mölisi ja huitoi meihin päin. Näytimme keskaria ja huusimme, soita poliisi paikalle...ei soittanu, huutelivat jotain perään josta ei saanut selvää.

      Varsinkin toukokuussa kannattaa syödä Nea Chorassa, siellä rantakadun tavernoissa käy myös paikalliset ja hinnat palvelu pelaa --->
      http://maps.google.fi/maps?ll=35.515099,24.008587&spn=0.003153,0.006968&z=18&lci=com.panoramio.all,org.wikipedia.fi

      • Kreikanmatkaaja

        Asuttiin Nea Chorassa ja useimmiten syötiin rantakadun tavernoissa. Ne kaikki olivat ihan ok hinta-laatusuhteessa ja ystävällisyydenkin osalta. Muutamana iltana käytiin kuitenkin kaupungilla ja yhtenä sitten osuttiin En Plo:iin.

        Hyviä kokemuksia vanhassa kaupungissa saatiin mm. Myrovolos-tavernasta ja tietenkin tuttavien omistamasta pienestä Aksios-tavernasta Theodokopululla.


    • Ihana Kreikka ???

      Voi, että. Tosi ikäviä kokemuksia nämä...... Ajat muuttuu. Varmaan kaikkialla ; (
      Kiitos tiedosta.

    • Gitta53

      Kiitos varoittavasta kertomuksesta! Olen itsekin "kokenut" Kreetan käviä, mutta onnekseni en ole joutunut samanlaisen huiputuksen kohteeksi.

    • Maassa maan tavalla.

      Maassa maan tavalla.
      Suositellaan ottaa käyttöön maalaisjärki tai vaikka kaupunginjärkeä! En usko että olette käyneet Kreikassa n. 50 kertaa ja ylipäätännässä ulkomailla. Siis, jouduitte ”väkisin” ravintolaan ja tilasitte, ilman että tarkistaisitte hintoja… Siis, hallooo! Ette oo Suomessa! Herätys! Olette ulkomailla. Pullotettu vesi, aurinkosuoja, ym. perussäännöt, mitä on noudettavaa.. Ette tee asuntokauppoja sillä perustella että asuntokauppias sano ”ostaa kämppää, hjyva veli, halpa hinta..”. Kirjatkaa tuon 47,20 luottotappioksi, jos helpottaa oloasi. Että kehtaatte laitta levitykseen koko maailmalle mokastanne…

    • Hyvä varoitus!

      Jeps, ruotsalaisella Kalimera-forumilla on pitkä keskusteluketju tästä kyseisestä ravintolasta. Sieltä löytyy myös kuvia kyseisestä paikasta:
      http://www.kalimera.nu/forums/showthread.php?t=15917

      Tripadvisoristakin löytyy varoitus:
      http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g189415-d1516286-r45783937-En_Plo-Chania_Town_Chania_Prefecture_Crete.html


      Ihan tuon En Plon nurkilla on ihanassa vanhassa "raunio"rakennuksessa kellariravintola Ela, jossa on aivan upeaa ruokaa! Valitettavasti lisukkeeksi tulee kasapäittäin länsinaapureitamme ;) Mutta ei liene ihme, kun siellä on niin todella hyvät ruuat että kaikki haluavat syödä siellä :)

    • niuanniemi

      Sieltähän tuo höperö on ilmeisesti tarinaa kehitellyt. Täysin seko touhua.
      Ruokalistassa on hinnat niitä on noudatettu, täällä sitten huomaavat että voi herranen aika. Oksettavan tyhmää. Tuo 50 matkaa, onkohan sen kahjon joka on käynyt 49 saarta Kreikassa. Umpihullu

    • Höynäytetty

      Hei!


      Meitäkin vedätettiin karmealla laskulla Haniassa muurin vierellä, liekkö ollut sama ravintola, vai eri, mutta näin kävi. Meille ei kans listaa suostuttu näyttämään ja tilasimme kreikkalaisen salaatin ja oluet, ei saatu edes niitä ouzoja ja viiniä :) ( siis yksi salaatti lautasella, josta molemmat otimme omille lautasille). Lasku 48,60.
      No siitä sitä oppii, kantapään kautta, itseppähän oltiin tyhmiä, mutta sanaa toki kannattaa kaikille levittää, että olkaa muut edes varovaisia.

    • kre

      Me ollaan käyty samaisessa ravintolassa ja tilattiin mitä tarjoilija suositteli, tilatessa jo tiesimme että ruoka on kalliimpi kuin mitä listasta tilatessa. Ruokajuomaksi otettiin vettä ja yhden oluen. Koko satsi maksoi hiukan yli 65 euroo. Eikä valitettu....
      Jos tilaat mitä tarjoilija suosittelee niin se MAKSAA.

    • greeksea

      Juu, mutta jos listaa pimitetään maksavat sitten listan ruuatkin tähtitieteellisiä ja paikalliset itsekkin ihmettelevät paikan menoa on joku pielessä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe