Tampere pistää pirttifarmareita kuriin

järjen ääni

Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta hyväksyi 23.9.2010 vuosisuunnitelmaesityksen vuodelle 2011. Vuosisuunnitelma kiristää muun muassa pienille kotona hoidettaville lapsille maksettavan Tampere-lisän määrää ja ehtoja.

Lasten kotihoidon kunnalliseen Tampere-lisään vuosisuunnitelmaan sisältyvä 0,9 miljoonan euron leikkaus tarkoittaa, että nuorimmasta lapsesta maksettavan lisän määrä putoaa 140 eurosta 120 euroon kuukaudessa. Perheen muista alle 3-vuotiaista lapsista Tampere-lisä on edelleen 100 euroa kuukaudessa. Myös kuntalisän ehtoihin tulee tiukennuksia: vanhempainrahakauden aikana Tampere-lisää ei jatkossa makseta ja sitä voi saada vain, mikäli perheen muut alle kouluikäiset lapset eivät ole kunnallisessa tai kunnan tukemassa päivähoidossa. Ehtojen muutoksen arvioidaan vähentävän yli 3-vuotiaiden lasten päivähoitopaikkojen kysyntää ensi vuonna noin 100 paikalla. Kotihoidontuen Tampere-lisän piirissä olleiden lasten määrä on noussut arvioitua enemmän.

http://www.tampere.fi/tampereinfo/viestinta/tiedotteet/2010/5sxhfCy3w.html

3

585

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+4

      Tämä on todella hyvä uutinen siis tuo muutkaan perheen lapset eivät saa olla hoidossa jos aikaa pienimmäisestä sen kuntalisän saada. Yleensä tämä vaan koskettaa niitä kahden lapsen vanhempia jotka eivät vauvan ja isomman kanssa pärjää samaan aikaan kotona.

      Nostan hattua kaikille suurperheille ja heidän hienolle kasvatus työlle kotona :)
      -Lapsissa on Suomen tulevaisuus joten huolehditaan heistä, eikä heitetä yhteiskunnan kasvattamiksi!

    • 14.12.2010 klo 14:35

      Lasten kotihoidontuen kuntalisän eli Tampere-lisän määrä ja ehdot muuttuvat vuoden 2011 alusta. Muutokset perustuvat kaupunginvaltuuston marraskuussa tekemään päätökseen ensi vuoden talousarviosta.


      Tampere-lisän määrä laskee hiukan perheen nuorimmasta kotihoidon tukeen oikeuttavasta lapsesta. Vuoden 2011 alusta nuorimmaisesta lapsesta maksettava Tampere-lisä on 120 euroa kuukaudessa, kun se tähän saakka on ollut 140 euroa. Perheen muista alle 3-vuotiaista maksettava Tampere-lisä (100 euroa/kuukausi) säilyy ennallaan.

      Tampere-lisä maksetaan jatkossa vain niiden alle 3-vuotiaiden lasten perheille, joissa lapsen vanhempi tai muu huoltaja hoitaa kotona kaikkia alle kouluikäisiä lapsiaan. Tampere-lisää voi siten saada vain perhe, jonka alle 3-vuotias lapsi tai kukaan hänen sisaruksistaan ei ole kunnan järjestämässä tai tukemassa (yksityisessä) päivähoidossa. Perhe voi kuitenkin käyttää kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen palveluita, kuten kerhoja.

      Vanhempainrahakauden aikana Tampere-lisää ei enää ensi vuonna voi saada. Vanhempainrahakauden päätyttyä perheet voivat hakea Kelasta erillisellä hakemuksella lakisääteistä kotihoidon tukea. Näille perheille Tampere-lisä maksetaan Kelan kotihoidon tuen hoitorahan korotuksena.

      Adoptio- ja ottolapsista Tampere-lisää maksetaan samoin perustein kuin lakisääteistä kotihoidon tukea. Adoptio- tai ottovanhemmat saavat kotihoidon tuen Tampere-lisää myös yli 3-vuotiaasta lapsesta siihen asti, kunnes vanhempainrahakauden alkamisesta on kulunut kaksi vuotta.

      http://www.tampere.fi/tampereinfo/viestinta/tiedotteet/2010/5uyAJS3FX.html

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe