Lisätietoja

Reissuruusu

Olemme lähdössä ensi keväänä maalis-huhtikuun taitteessa Kiinaan n. 10pvn reissulle. Jos sinulla on antaa hyviä vinkkejä seuraaviin kysymyksiimme niin kiitämme jo etukäteen:

- Vinkkejä Pekingiin - edullinen hotelli, vinkkejä?
- Hyviä ruokapaikkoja tai vinkkejä ruokailuun. Aukko sivistyksessä eikä kukaan meistä osaa käyttää syömäpuikkoja, saako turisti ravintolassa haarukan ja veitsen avuksi :-)
- Onko taksilla matkustaminen edullista. Annatko esimerkin hinnoista?
- Toimiiko Pekingissä ja Xianissa internetyhteydet jos ne luvataan hotelleissa olevan? Joudun ottamaan kannettavan mukaan ja tekemään töitä matkan aikana. Pääseekö nettiin ja toimiiko yhteydet?
- Tarkoitus matkustaa junalla Pekingistä Xianiin - liput voi varata ilmeisesti vasta paikanpäältä. Onko kokemuksia junamatkasta makuuvaunussa ja hintatietoja pliis?

2

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Beijing...

      Harjoitelkaa kotona ennakkoon puikkojen käyttöä. Ei se nyt niin vaikeaa loppujen lopuksi ole. Ei välttämättä löydy haarukoita turistialueen ulkopuolelta ravintoloista.
      Pekingissä ajaa ensimmäisen 3 km 10 yuanilla. Sen jälkeen kilometri maksaa 2 yuan. Halpaa siis on. Kentältä keskustaan 80-120 yuan, kohteesta ja ruuhkasta riippuen.

      Juna-aikatauluja ja hintoja Peking-Xian.
      http://www.travelchinaguide.com/china-trains/display.asp?tp=1&to1=Xian&from1=Beijing&tstop=&trainno1=

      Kannattaa pyytää vaikka hotellia varaamaan junaliput. Lennotkaan ei oo kauhean kalliita, jos vaan pääsee/pystyy varaamaan kiinalaiselta sivustolta. Ctrip.com näyttäis oneway PEK-XIY noin 700 yuan. Softsleeper junassa on ihan ok. 4 sänkyä hytissä.

    • haaveesta tuli totta

      Olimme noin kolme viikkoa Kiinassa ja oli mahtava reissu. Kysymyksiisi saitkin jo osittain vastauksen. Meillä oli hotellihuoneessa käytössä hotellin netti ja yhteydet toimivat hyvin. Hotelli oli kyllä hyvätasoinen ja varmaan kalliskin. Hintaa en osaa sanoa, koska hotellit kuuluivat osana matkapaketiin. (Peking Xian, Shanghai).

      Haarukan sai aika usein pyytämällä, veitseä eivät yleensä tuoneet. Joskus jouduimme turvautumaan lusikkaan, kun puikoilla syöminen ei niin kovin hyvin sujunut harjoittelusta huolimatta. Yleensä tuovat keittoa pöytään ja lusikan, niin että ei siellä tarvitse puikkojen takia nälkää nähdä. Emme uskaltaneet vatsatautipelon takia ruokailla missä vain, vaan esim hotelleissa söimme. Kun kuitenkin välillä kana ym samanlainen ja samalta maistuva ruoka alkoi tökkimään, söimme myös mäkissä. Siellä söimme myös jäätelöä useamman kerran, eikä mitään tauteja tullut. Pekingin ankkaa söimme pari kertaa ja oli ihan erilaista kummallakin kerralla.


      Matkustimme luotijunalla noin tunnin matkan ja halpaa oli, vaikka en hintaa muistakaan, samoin taksilla kulkeminen on älyttömän halpaa. Liput ostimme lipputoimistosta, mutta makuupaikoista en osaa sanoa. Nuoret osaavat paremmin englantia, jos tarvitsee neuvoja, kannattaa kysyä heiltä. Joskus juttelimme paikallisten nuorten kanssa, kun istuskelimme katselemassa katuvilinää ja heitä sattui siihen viereen.

      Vaatteet siellä ovat älyttömän halpoja, samoin silkkilakanat ym silkkituotteet.

      Yleisarvosanaksi matkasta jäi, että kannatti matkustaa sinne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe