Hyviä vinkkejä Pekingiin

Matkakuumeinen

Moi
Olemme lähdössä ensi keväänä Kiinaan. Lennot Pekingiin ja nyt tarvittaisiin hyviä vinkkejä - voitko auttaa?

- mistä edullinen ja siisti hotelli? Teemme budjettimatkan emmekä etsi 5-tähden hotellia. Siisti majoitus lähellä esim rautatieasemaa/keskustaa ja nähtävyyksiä sopii meille.
- Jos hotelli tarjoaa internetyhteyden voiko siihen luottaa? Kiinan sensuuri netissä, onko siitä ongelmia jos joutuu tekemään esim töitä netissä matkan aikana?
- Voiko katukeittiöistä syödä ilman vaaraa vatsataudista?
- Löytyykö ravintoloista englanninkielisiä menuja?
- Muita hyviä vinkkejä matkalle.

11

2440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Beijing...

      Kannattaa valita hotelli metrolinjan varrelta, mielellään jostain risteysaseman lähettyviltä. Kiinalaistyyppisessä hotellissa on aika kovat sängyt, joten jos mukavuutta haluaa kannattaa valita länkkärihotelli.
      Nettiyhteys kyllä toimii normaalisti. Aikuisviihdesivustot ovat sensuroitu, mutta esim wikipedia ja uutissivustot avautuvat normaalisti. Joskus saatetaan estää pääsy CNN ja BBC jos ne uutisoi kriittisesti esim Tiibetin tapahtumista.
      Monista ravintoloista löytyy english menu kuvineen. Katukeittiöistä ei oo kokemusta.

    • just palannut

      Hyvä hotellivalikoima löytyy www.elong.net-sivustolta. Sieltä voi varata hotellin eikä luottokortin numeroa tarvitse antaa jos menee hotelliin hyvissä ajoin.
      Olen syönyt paljon ja herkutellen katukeittiöistä mutta vain kuumia ruokia. Koskaan en ole saanut vatsatautia niistä.
      Jos lähdette vasta keväällä, ehditte opetalla muutaman sanan kiinaakin sitä ennen!

    • Kinus_ki

      Kaikki mikä on keitetty tai paistettu voi syödä suht huoletta. Olen neljä reissua heittänyt kiinaan ja vain kerran on iskenyt ripanotsi.

    • flashpakkeri

      Itse olin juuri Beijing Dong dan Hotellissa. Erittäin edullinen perushotelli (jos tarkoitus on lähinnä vain nukkua hotellissa) loistavalla sijainnilla.
      http://www.booking.com/hotel/cn/bei-jing-dong-dan-bin-guan.en.html

      Ainakin "kaupalliset" avoimet wlan-verkot (esim mcdonalds jne) vaativat rekisteröitymisen johon vaaditaan kiinalainen kännykkänumero, kannattaa hankkia paikallinen prepaid sim jos tarvetta näille.

      Katukeittiöissä pätee se yleinen käytöntä että mitä enemmäin paikallisia siinä syömässä sitä turvallisempi mesta hygienian jne suhteen. Englanniksi ei näissä välttämättä menuja ole mutta kuvallinen menu usein löytyy josta sitten sormella voi sopivan näköistä annosta osoitella.

    • Terveisiä Pekingistä

      Pekingistä löytyy hotelleja joka lähtöön, valitse jokin 3 tähden hotelli, jossa on ilmastointi ja oma suihku. luultavasti et pety. Internettiä ei juuri rajoiteta, joillekkin sivustoille ei pääse sensuroinnin takia mm. facebookiin. Katukeittiöstä voi syödä, jos ruoka on kuumaa, olen itse asunut Pekingissä tällä erää vajaan vuoden ja vuosia aiemmin pari vuotta yhteen menoon, ja koskaan en ole katukeittiöstä saanut pöpöjä! Kokeile vain rohkeasti paikallisia ravintoloita ja mene hiukan sivummalle turisti rysistä. Taksin käyttö on halpaa (10 rmb tai sen yli menevästä matkasta pitää maksaa 1 rmb ylimääräistä polttoaine lisää), metro maksaa 2 rmb/suunta ja vaihtoja saa tehdä niin monta kuin haluaa. Vältä kuitenkin metron käyttöä 08.00-09.30 ja 16.30-18.00 välisenä aikana jollet halua tuntea mitä on tungos! Suosittelen käymään esim. bei hai puistossa, sinne ei paljon turisteja eksy, ja paikka on kaunis sekä sijainti heti kielletyn kaupungin vieressä, muutenkin puistot ovat täällä miellyttäviä paikkoja hieman rauhoittua kaikesta hälinästä.

      • Ruuri

        Kokeile bussiajelua Kiinassa. Hämmästyt. Et voi yhtään tietää mihin bussi menee. Rahastajaeukko pyytää rahaa, joskus matkan pituuden mukaan. Viskaa sille ensin 1 yuan ja katso onko tyytyväinen. Jos on niin ajele jonkun matkaa. Bussi etenee yleensä hitaasti joten lyhytkin matka voi kestää ajallisesti kauan. Myös johdinautoja tarjolla. Metro on hyvä ja nopea, ruuhka-aika on ehdottomasti hieno kokemus. Ja mitä väliä vaikka et mahtuisi kyytiin. Aina voit kokeilla mennä ensin pari pysäkkiä toiseen suuntaan, vaihtaa takaisin ja voi olla että seuraava metro ei ollutkaan niin täynnä ja sait jopa istumapaikan. Älä ihmettele jos paikalliset tuijottavat, tuijota takaisin. :-)


      • Ruuri
        Ruuri kirjoitti:

        Kokeile bussiajelua Kiinassa. Hämmästyt. Et voi yhtään tietää mihin bussi menee. Rahastajaeukko pyytää rahaa, joskus matkan pituuden mukaan. Viskaa sille ensin 1 yuan ja katso onko tyytyväinen. Jos on niin ajele jonkun matkaa. Bussi etenee yleensä hitaasti joten lyhytkin matka voi kestää ajallisesti kauan. Myös johdinautoja tarjolla. Metro on hyvä ja nopea, ruuhka-aika on ehdottomasti hieno kokemus. Ja mitä väliä vaikka et mahtuisi kyytiin. Aina voit kokeilla mennä ensin pari pysäkkiä toiseen suuntaan, vaihtaa takaisin ja voi olla että seuraava metro ei ollutkaan niin täynnä ja sait jopa istumapaikan. Älä ihmettele jos paikalliset tuijottavat, tuijota takaisin. :-)

        Ruuhka-ajoista vielä. Illalla ruuhka voi jatkua vähän kuuden jälkeenkin kun osa toimistoista sulkee ovensa klo 18 ja silloin vasta singahdetaan metroon. Aamulla metro voi olla tukossa jo seiskaltakin. Sadepäivinä kaikki liikennevälineet ovat jumissa. Varaa lähikohde tällaisille päiville ettei harmita ruuhkassa seisominen.


      • Hei.
        Mikä olisi paras aikaa-sale Pekingissä?
        Kiitos.
        T.Milla


    • cciao

      Hei! Minä mietin tuota tinkimistä - pitääkö katukeittiöissä tai räätälillä tinkiä?

    • 28

      Ei siellä yleensä ravintoloissa tingitä, eikä taida olla tarpeellista katukeittiöissäkään. Tuskin siellä konkurssia tulisi, vaikket tinkaisikaan.
      Räätälillä vi tietenkin koettaa tinkiä, moisesta ei ole oikein kokemusta. Itse kun olen ostanut vaatteeni marketeista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe