Mikä oli paras lantturuoka

Äijä vähä

Mie muistan kun äeiti teki tuvan uunissa lanttupaistikkaita. Tosi herkullista. Nam.

17

769

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lantut looraan

      ehdottomasti lanttulaatikko. oma tekemä.

    • 1943

      kun äiti raastoi veitsellä lanttua meille lapsille kuoriessaan juureksia. Raaste oli raapetta, se oli hienorakenteista ja hyvää. Nykyisin pidän eniten juuressoseesta, missä on perunaa, porkkanaa, lanttua ja palsternakkaa.

      • loves5

        Minun lapsuuden muistoni on iso lanttukukko, jonka äiti laittoi yöksi "hautumaan" tyynyni alle.Olipa ihanan lämmin pakkasella.Hyvää se on syödä vieläkin.


      • 1943
        loves5 kirjoitti:

        Minun lapsuuden muistoni on iso lanttukukko, jonka äiti laittoi yöksi "hautumaan" tyynyni alle.Olipa ihanan lämmin pakkasella.Hyvää se on syödä vieläkin.

        on syönyt lanttukukkoa, minä en koskaan. Savolainen äitini teki joskus kalakukkoa ja toi sitä myös sukulaisilta, kun kävi heidän luonaan.


    • Armeijan aikana yksi tuttu sai kotoaan lanttukukkoa. Minäkin sain maistaa ja kyllä oli hyvää! Kotona meillä ei lanttua jostain syystä ollut.

    • kukko paras.

      se on lanttukukko. Lanttu on kyllä hyvää keitossa ja paistissakin, mutta kukko kuitenkin paras. Paistikkaatkin oli hyviä kotimökin uunissa paistettuna ja omasta pellosta silloin joskus ennen.

      • kukko on paras

        lapsuudesta kun äiti teki silloin tällöin lanttukukkoa. Oli niin hyvää että vesi herahtaa vieläkin kielelle.


    • Savustetun sian kinkun tai kyljen rasvassa ruskistetut, noin sokeripalan kokoisiksi leikatut lanttukuutiot.
      Hivenen suolaa ja siirappia.
      Porsaan kyljyksen tai mieluummin kaslerin kaveriksi.

      Huonommistakin tarpeista on jätkä p--kan vääntänyt.

    • Tilja K

      Tehdään suunnilleen niinkuin valkosipuliperunatkin. Lantuissa ei ole hiilareita.

    • eips leikkaa

      millai sita paistikasta uunissa tehdään? Kuoritaan, silputaan pienemmiksi palasiksi? Lanttulooraa teen aina jouluksi.
      Paistikkaita en ole ikinä syönyt. Taitaa olla perinneruoka, mutta voisin kokeilla jos aloittaja ohjeen antaa. Kiitos kaunis.

      • ei sovi

        ja kovasti näin vanhemmiten lanttu, nuorena ja lapsena ei mitään ongelmaa,söi raakana tai laatikossa.


      • Oletko kysyjä enää hengissä?

        Ei, kun ne paistikkaat laitettiin kokonaisena uunin arinalle tai pönttöuunin tuhkaan hautumaan jälkilämmössä yön yli.

        Puulämmitteisen uunin (tai takankin) puuttuessa voi paistikkaita tehdä pienessä hiekkamaahan kaivetussa kuopassa, johon laitetaan kiviä ja pidetään nuotiota, että hiekka ja kivet kuumuvat. Nuotion sammuttua heitetään lantut hautumaan ja peitetään kuoppa huolellisesti.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Oletko kysyjä enää hengissä?

        Ei, kun ne paistikkaat laitettiin kokonaisena uunin arinalle tai pönttöuunin tuhkaan hautumaan jälkilämmössä yön yli.

        Puulämmitteisen uunin (tai takankin) puuttuessa voi paistikkaita tehdä pienessä hiekkamaahan kaivetussa kuopassa, johon laitetaan kiviä ja pidetään nuotiota, että hiekka ja kivet kuumuvat. Nuotion sammuttua heitetään lantut hautumaan ja peitetään kuoppa huolellisesti.

        Totta juu, myös perunat ovat maukkaita tellun reseptillä tehtynä.
        Pitkä on aika, kun olen viimeksi syönyt.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Oletko kysyjä enää hengissä?

        Ei, kun ne paistikkaat laitettiin kokonaisena uunin arinalle tai pönttöuunin tuhkaan hautumaan jälkilämmössä yön yli.

        Puulämmitteisen uunin (tai takankin) puuttuessa voi paistikkaita tehdä pienessä hiekkamaahan kaivetussa kuopassa, johon laitetaan kiviä ja pidetään nuotiota, että hiekka ja kivet kuumuvat. Nuotion sammuttua heitetään lantut hautumaan ja peitetään kuoppa huolellisesti.

        Meillä tehtiin nauriista paistikkaita ja lantut käytettiin keitoissa, kukoissa, laatikoissa, padoissa …

        vn


    • Anonyymi

      Lantturokka on helppo ja hyvä. Kaitä lantut, ja herneet (kuivattuja), sekoita herneet lantusurvoksen joukkoon (vähän vehnäjauhoja et tulee puuromainen) Mausteet, suola inkivääri ( tuoretta ) hiukan hunajaa ja pippuria. Jäähtyneenä syödään piimän tai maidon kanssa.

    • Anonyymi

      Lanttu on ihan kunkku juures, ja lanttukukko on paras kaikista lanttuherkuista.

    • Anonyymi

      Vaikuttavin lanttulaatikko joulun aikaan ihme kyllä Ikean-jouluruoka buffetissa!
      Aivan tosi, oli jopa haettava lisää. Kotiin ostut "äitien tekemät" suorastaan mauttomia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      107
      7736
    2. 109
      5971
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      83
      5167
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      139
      4536
    5. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      11
      3220
    6. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      55
      2967
    7. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      58
      2928
    8. Törkeää toimintaa

      Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818
      Ylivieska
      10
      2444
    9. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      61
      2437
    10. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      56
      2056
    Aihe