Rotikan kokeilu

Rotskumies

Missähän iässä noin yleensä rotikoilla tulee se laumanjohtajakokeilu, kunnon uhma ihmistä kohtaan ja tuleeko edes kaikilla rotikoilla? Siihen varautunut olen eli tietoinen olen, että se päivä ehkä tulee, mutta kerta ensimmäinen on, kun ja jos se tulee. 11-kuukautinen eka rotikkamme nyt on ja melkeinpä päivittäin pieniä murinoita ja haukkumistakin on jonkun verran,minua, vaimoani kohtaan, mutta en ole kokenut, että mitään kummempaa uhmaa on, komennan ja otan joskus niskasta kiinni, pidän puhuttelua ja kaikki on taas hyvin, mahtavan mukava ja ihana koira on.En alista kääntämällä selälleen ja missään tapauksessa en ole lyönyt enkä lyö mainittakoon nyt nämä asiat, en halua mitään luonnehäiriöistä kaveria tästä ystävästämme.
Itsepäisyys ja muu rotuun
liittyvä luonnearviointi kaikki kohdallaan, aika mulli on :) Rakastaa luonnossa liikkumista ja lenkkeilyä. Mutta siitä kokeilusta en ole oikein tietoa saanut, mikähän se noin sinnepäin ikä on, kun kokeilee, kuka isäntä on? Tiedän, että joillakin koirilla on vain yksi kerta, toisilla monta kertaa, silloin tällöin.Vai? Voipi olla, vaikka oma koira onkin ja ehkä vasta 60 kiloisena aikuisena hampaat irvessä on minua tai vaimoa vastassa, niin kyllä se voi ehkä paniikinomaisen tunteen lyödä mutta selvittävähän siitä tilanteesta toki pitää ja pelkoansa näyttää ei saa. Mut kokemuksia kaipaisin, kiitos jos joku vastaa.

3

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kirjoitat, että
      "11-kuukautinen eka rotikkamme nyt on ja melkeinpä päivittäin pieniä murinoita ja haukkumistakin on jonkun verran,minua, vaimoani kohtaan, mutta en ole kokenut, että mitään kummempaa uhmaa on".

      Mitä tuo mielestäsi sitten on, jos ei uhmaa, kun koira oikeasti murisee/haukkuu sinulle ja vaimollesi melkein päivttäin?

      Kyllä tuo nyt on oikeasti niin huolestuttavan kuuloista, että asiaan pitää puuttua heti! Koira EI todellakaan saa murinoida ja haukkua laumanjohtajilleen. Itselleni ei tulisi mieleenkään sallia omalta koiraltani mitään tuonsuuntaista. Ihan selkeästi koira hakee ja haastaa paikkaansa, kokeilee mihin saakka saa rajansa venytettyä, yrittää hallita ja dominoida murinoillaan. Ja tästä se vaan jatkaa eteenpäin rajojen etsimisessään.

      Tilanteenne on siis hyvin huolestuttava, mutta tärkeintä on pysäyttää huolestuttava kehityssuunta juuri nyt. Ja onneksi apuakin on saatavilla: Välittömästi yhteys lähimpään rottweiler alaosastoon ja mukaan koulutuksiin! Koulutuksen avulla saatte vinkkejä yhteiseloon ja saatte ohjattua koiraanne niin, että se ymmärtää olevansa se lauman alin jäsin, eikä sen oikeuksiin kuulu murinat ja haukkumiset. Mikäli paikkakunnallanne ei ole alaosastoa, niin sitten pätevän koulutusohjaajan pakeille saamaan koulutusta. Koiralla on nyt rajat hakusessa ja jatkon kannalta ei hyvää seuraa mikäli koiran aggressiivista käytöstä ei nyt suitsita.

      Tsemppiä koulutuksiin.

      • rotskumies

        Okei, kiitos vastauksesta.Ei noita murinoita ja haukkumisia sallita, joka ainoa kerta kielletään ja komennetaan, mutta tiukempi pitää siis olla.Koira ei muuten erityisen vihaiselta vaikuta muristessaan ja viiden sekunnin päästä siitä saattaa jo nuolla kättä ja muutenkin, mielialat vaihtelevat.Ehkä tuo ikä..Kaippa jotain esiuhmailua..mutta ihan päivittäin. Eiköhän se tästä.


      • Pullukka poika
        rotskumies kirjoitti:

        Okei, kiitos vastauksesta.Ei noita murinoita ja haukkumisia sallita, joka ainoa kerta kielletään ja komennetaan, mutta tiukempi pitää siis olla.Koira ei muuten erityisen vihaiselta vaikuta muristessaan ja viiden sekunnin päästä siitä saattaa jo nuolla kättä ja muutenkin, mielialat vaihtelevat.Ehkä tuo ikä..Kaippa jotain esiuhmailua..mutta ihan päivittäin. Eiköhän se tästä.

        Mites muuten on narttujen kohdalla? Kokeileeko ne kanssa noin niinkuin yleisesti omistajiaan ja niiden arvovaltaa murinalla ym?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      135
      3663
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1429
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1330
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1259
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1144
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1091
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1038
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1029
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1026
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      948
    Aihe