Ensimmäisen kuulolaitteen hankinta

SABB

Kertokaa minulle rakkaat kuurot kohtalotoverit, miten aloitetaan kuulolaitteen hankinta ?
Onko omalääkäristä tässä tapahtumassa mitään apua ?
Onko tarjolla laitteita, joita voi mennä tuosta vain ostamaan kaupan hyllyltä ?
Kuulon heikkenemisestä on jo haittaa teatterissa, suomenkielisten elokuvien kuuntelemisessa ja tavallisen puheenkin kuuntelemisessa jos on vähänkin taustamelua.
Sössöttävää puhetta ei tahdo ymmärtää ollenkaan.

14

3768

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sama vika

   varmaan huonokuuloiset, koska ymmärtääkseni kuurot eivät
   kuule kuulolaitteella.
   Omalääkärille ensin, hän kirjoittaa lähetteen eteenpäin, esim
   keskusairaalan kuuloklinikalle. Siellä tutkitaan minkä asteinen
   kuulovika sinulla on ja sen mukaan saat sitten kuulolaitteen,
   eli niitä ei vaan mennä ja osteta kaupasta. Keskussairaaloihin
   on pitkät jonot(itse jonotin puoli vuotta), eli kannattaa toimia
   nopeasti.Yksityisellä pääsee nopeasti, mutta kuulolaitteen hankinta
   on kallista, puhutaan tuhannesta eurosta ylöspäin.

   • 5657888888

    nopeammin ja takuulla ja voit kokeilla etukäteen.vasemman korvan korvakappale repi korvan.Tänään sain uuden oikeaan korvaan.Piti poistaa vinkuna.Vinkuu edelleekin ja lisäksi sattuu.Taitaa tehdä ne korvakappaleet jossain vinku intiassa.


   • hjhjjj
    5657888888 kirjoitti:

    nopeammin ja takuulla ja voit kokeilla etukäteen.vasemman korvan korvakappale repi korvan.Tänään sain uuden oikeaan korvaan.Piti poistaa vinkuna.Vinkuu edelleekin ja lisäksi sattuu.Taitaa tehdä ne korvakappaleet jossain vinku intiassa.

    oikeesti vituttaa ja harkitsen valituksen tekemistä


   • kanssa vi...
    hjhjjj kirjoitti:

    oikeesti vituttaa ja harkitsen valituksen tekemistä

    korvakappale istuu taas hienosti.Mutta kun
    sain uuden kuulokojeen niin se vinkuu ja
    varsinkin kun joutuu pitämään hattua päässä
    niin vinkuu melkein koko ajan. Edellinen
    koje oli taas siinä parempi, ettei vinkunut
    juuri ollenkaan. Minkä merkkinen kojeesi on,
    kiinnostais tietää?


  • mk

   Menet terveyskeskulääkärille ja kerrot huonosta kuulostasi. Siellä sinulta otetaan kuulokäyrä ja jos on aihetta laitetaan lähete lähimpään kuulokeskukseen. Käyntejä siellä on 2-3, jos aloitetaan kuulokoje sovitus. Missään tapauksessa kuulolaitetta ei saa ostaaa kaupasta eikä netistä, kuulolaite säädetään jokaisen kuulon mukaan sopivaksi, ovat siis täysin yksilöllisesti säädettyjä. Myös korvakappaleet tehdään jokaisen korvan mukaan sopiviksi. kuulolaite vinkuu, jos korvakappale on väljä tai kuulolaite säädetty liaan isolle. Kuulokeskuksessa toimii myös kuntoutusohjaajia, jos on tarvetta kuulolaitteen lisäksi muihin kuulonapuvälineisiin. Itsellä on tilanne samanlainen kuin sinulla eli meluisessa ympäristössä on hankala saadaa selvää puheesta.

  • jake12345

   Täälä jo useampikin on neuvonut sinua terveyskeksesta aloittamisella, mutta jos raha ei tee tiukkaa, niin mene ns yksityiseen sairaalaan, joita monella paikkakunnalla nykyään on.
   Sieltä saat paremmat - ja kalliimmat - laitteet.
   Näin minulle vakuuttavat sekä keskussairaalan henkilökunta että laitteiden maahantuojat.

  • mitä sanoit

   Jokaisella ihmisellä on oikeus ilmaiseen kuulokojeeseen,- oli hän sitten rikas miljonääri tai köyhä. Sellainen sopimus on tehty.
   Jos on rahaa liikaa,- niin sittä vaan yksityiselle. Tosiasia kuitenkin on että, samat laiteet saa rikkaat tai köyhät,- samoista paikoista.
   Kuulokojetta pitää sovittaa ja sitä säädetään oman kuulon mukaan.
   Sairaalat käyttävät liikkeitä,- joihin ohjaavat kuulokojeita tarvitsevat.
   Kallis kuulokoje ei välttämättä ole yhtään parempi.

   • sanoi lääkäri

    Vaikka toinen korva olisi lähes kuuro, mutta kun toinen vielä kuulee hyvin, EI kuulolaitetta SAA, on sitten rikas tai köyhä.


   • nyt kuuluu hyvin
    sanoi lääkäri kirjoitti:

    Vaikka toinen korva olisi lähes kuuro, mutta kun toinen vielä kuulee hyvin, EI kuulolaitetta SAA, on sitten rikas tai köyhä.

    kyllä saa mene toiselle lääkärille ,nyt on väärin sanottu. mene kuulontutkijan juttusille.


   • kuuleva nyt

    Käyttäkää ihmiset ihmeessä kojettanne, siitä on todettu paljon hyötyä. Väsymys vähenee, kun ei tarvitse virittää okopäivää kuuloaan äärimmilleen on yksi tärkeimmistä ja onhan toki mukava kuullakkin hyvin.


   • sanoi lääkäri
    nyt kuuluu hyvin kirjoitti:

    kyllä saa mene toiselle lääkärille ,nyt on väärin sanottu. mene kuulontutkijan juttusille.

    Vain toisen korvan huonokuuloisuus ei ole edellytys kuulokojeen saamiselle...paremmínkin kuulevan korvan kuulon pitää olla huonontunut 30-40 db, ennenkuin kuulokojeeseen on mahdollisuus valtion varoin. Tokihan rahalla kuulolaitteen voi hankkia...mutta silloin sitä ei saa;).


  • jake12345

   kunnalliset hoitolaitokset, kuten sairaaloiden yhteydessä toimivat Kuulokeskukset, ovat sidottuja varsin niukkoihin (?) budjetteihin ja niistä EI saa parhaita (=ja valitettavasti kalliimpia) laitteita, vaikka rahaakin jatkoksi tarjoaisit. Mutta - yksityissektorilta saa. He eivät rajoita laitteiden ostajien tarpeita ja haluja parempiin laitteisiin. Kuulokeskuskukset jakavat toki maksuttomasti laitteita, niin köyhille kuin rikkaillekin, mutta vaan ns perustason kojeita. Asian olen vahvistanut usealtakin paikkakunnalta.
   Yksi pahimmista 'jakajista' on HUS. Se antaa lähetteen jollekin maahantuojalle/jälleenmyyjälle, joka toimii HUS:n kanssa sopimuksen mukaisena alihankkijana. Sieltä antavat siis vain ja ainoastaan yhden vaihtoehdon, jos sitä sellaiseksi voi nimittää. Siten asiakkaalle toki jää valinnan mahdollisuus: ota tai jätä. Muun merkkistä laitetta et saa edes kokeiltavaksesi.

   Tosin, jos satut asumaan Varsinais-Suomessa, niin tilanne on parempi. Täällä on oikeesti vaihtoehtoja ja niitä saa kokeilla kuukauden verran kutakin, ennen valinnan tekoa.

   Kirjoitan siis omiin kokemuksiini perustuen.

  • +++++

   Itse sain kuulolaitteen vaikka vain toisessa korvassa vain keskivaikea kuulonalema. Toinen ok. Kesti hetken ennenkuin totuin tai aivot alkoivat käsittelemään erilaisia ääniä molemmilta puolilta. Nykyään en haluaisi missään nimessä olla vain hyvän korvan varassa. Kuulolaite ehdsottomasti helpottaa elämää vaikka olenkin vain ns, puolikuuro. Totta on, että sain asiasta tapella. Minulla kuitenkin kova tinnitus ja sen verukkeella sain kuulokojeen. Kuulokoje maskeeraa kuitenkin edes vähän tinnitusääntä. Vaatikaa vaan sitä kojetta vaikka olisittekin "vain" puolikuuroja. Ja olen siis Helsinkiläinen. Ja aina muistetaan mainostaa, että olen ainoa jonka he tietävät, että on hyötynyt kuulokojeesta kun toinen korva hyvä... En oikeen usko. Kuhan eivät muut ole saaneet kun ajatus tyrmätään heti...

  • Pilkkuville

   Tampere ulkoisti kuulokeskukseen kokeiden hankinta palvelun ja sovitukset maksut nousi laitteet ja palvelu heikkeni mihin voi valittaa kun kaupunkin palvelut lakisääteiset ulkoistetaan ja asiakkaat ei saa sitä mitä kuuluisi saada.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   124
   5603
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   28
   2402
  3. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   91
   1205
  4. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1113
  5. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   1042
  6. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   69
   1039
  7. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   381
   973
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   165
   886
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   833
  Aihe