Sää ja pukeutuminen lokakuussa

2viikon päästä peril

Minkähänlaista säätä voisi kuvitella Lissabonissa olevan kahden viikon kulutta? Tarkeneeko vielä kesävehkeissä? Onkohan mitään mahdollisuutta päästä uimaan (olen aikamoinen vilukissa) mereen vai onko vesi jo liian kylmää? Vaikeuksia pakkaamisen kanssa. Olen asunut Nizzassa pari vuotta sitten koko syyskauden ja vertaan nyt mielessäni Nizzaa ja Lissabonia. Luulisin kuitenkin että Lissabonissa on lämpimämpää.

4

1077

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Praia que Raya

      rannalla tuulee lokakuun lopulla ainakin. Ja jos myös sataa, voi vilukissa viihtyä rannalta poissa. Jos verrataan Suomen lokakuuhun, eri maa, sama valuutta! Etelässä sielläkin on lämpimämpää. Monet vasta silloin menevät sinne, mutta senhän kaikki tietävät. Ei paha!

    • Keskimääräiset lämpötilat ovat seuraavat: päivän maksimi noin 22 C, yön minimi runsaat 14. Nizzan vastaavat lukemat ovat runsaat 20 C ja runsaat 13 C. Sadevuorokausia (sataa 0,1 mm tai enemmän) Lissabonissa on lokakuussa keskimäärin 11 sademäärän ollessa noin 80 mm. Sateen suhteen on vuosittaisia eroja.

      Meriveden lämpötila Carcavelossa (Cascaisin kunta, Lissabonista länteen) on tällä hetkellä noin 18 C ja luonnollisesti hitaassa laskussa. Lokakuu ei luonnollisestikaan ole enää varsinainen "rantakuukausi", mutta kauniin sään yllättäessä paikalliset asukkaat menevät kyllä vielä rannalle myös lokakuussa. Esim. pari vuotta sitten syys- ja lokakuu olivat poikkeuksellisen kauniita Lissabonissa ja Etelä-Portugalissa. Rannalla Lissabonissa pääsee mukavasti Cascaisiin kulkevalla junalla, joka lähtee Cais do Sodrén asemalta. Vuoroja on runsaasti. Itse valitsisin vaikkapa Estorilin (Praia São João do Monte do Estoril), miksei myös Cascaisin.

      • Netissä on satoja jos ei tuhansia sääsivustoja. Ne saattavat olla hyödyllisiä, kun halutaan saada käsitys lyhyen ajan säästä tulevaisuudessa. Jos halutaan tietää, millaista sää keskimäärin on jossakin kuussa jossakin päin maailmaa, hyödyllisintä on tarkastella virallisia historiallisia säätietoja esim. sivustolta www.worldweather.org tai www.wunderground.com.

        Pitkän ajan ennusteet laatii tietokone tietyilla parametreillä. Ne ovat aina ennusteita jollakin todennäköisyydellä. Suositan Portugalin ilmatieteen laitoksen ennusteita www.meteo.pt. Niillä me täällä Portugalissa tulemme toimeen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe