Patterin säädin

patteripetteri

Meillä on öljylämmitys, ja lastenhuoneen patterissa normaali patterinsäädin, jossa on numerot 1-5. Haluaisimme että lapset oleskelevat viileässä, n. 16-18 asteessa, joka tarkoittaa että säädin on 1 ja 2 välillä.

Nyt 9v poika rupesi sitä raplaamaan, ja keksi että sillä saa lisää lämpöä, ja opetti ilmeisesti pienemmällekin sen käyttöä, ja nyt lapset vääntää sen aina jonnekin 3-4 välille, joka tarkoittaa että lastenhuone lämpiää 22-24 asteeseen.

Lapsilla on kuulemma kylmä jos huoneessa vain 16 astetta ja siksi säätävät patteria. Ja kun lapset eivät nukahda heti, niin saattavat käydä yöllä laittamassa sitä kovemmalle. Kuitenkin tykkäisimme, että lapset saisivat nukkua ja leikkiä viileässä.

Muualla talossa tykkäämme pitää 23 astetta (ollaan vilukissoja), niin varmaan paleltaa aluksi lapsia kun kävelevät 23 asteesta 16 asteeseen. Mutta olisi silti hyvä lasten tottua vähän viileämpään.

8

787

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • patteripetteri

      Niin, siis piti kysyä että voiko siihen ostaa esim. lukittavan säätimen ettei lapset pääsisi ruuvaamaan, vai onko noihin olemassa esim. lukittavia koteloita?

      Näytti jääneen tuo kysymys kokonaan pois...

      • 4 lapsen isä

        punanokka petteri, anna lasten asua sellaisessa lämmössä, mikä heille sopii, ja ole itse vaikka ulkona, jos extremee haluat. Toisaalta, meillä jopa 4 vuotias jättää patteriventtiilit rauhaan, mutta hänen Ei tarvitsekaan palella huoneessaan.


      • Säädetty

        Joka huoneessa 16 c patteritermostaatin säätimiä ei tarvise välttämättä ollenkaan jos lämmönsäädin on asennettu 16 c .Palstoilta lukee uskomattomia kertomuksia.


      • patteripetteri
        Säädetty kirjoitti:

        Joka huoneessa 16 c patteritermostaatin säätimiä ei tarvise välttämättä ollenkaan jos lämmönsäädin on asennettu 16 c .Palstoilta lukee uskomattomia kertomuksia.

        Ei meillä muuta lämmönsäädintä ole kuin termostaatit, tai on, pannuhuoneessa nuppi nuroilla 1-10 joka on kuitenkin aina 7-8 koska sitä ei kukaan koskaan jaksa väännellä.

        Ja 16 astetta on ihan liian vähän meille, 23 pitää olla, mutta ajatellaan että lapset tottuvat viileämpään kun pidetään ne viileässä ja nukkuminenkin onnistuu paremmin viileässä.

        Nyt vaan on se tilanne että patteri kääntyy isommalle aina kun lapset ovat huoneessaan, ja sitten kun mene sinne niin ei tulekaan vastaan tuttua kylmää henkäystä, vaan sama lämpö kuin muualla. No, lapset nukkumaan ja patteri kiinni, aamulla se käyty taas laittamassa ja yhtä lämmintä.

        Öljyäkin voisi vähän säästää. Sen säätimen alla on sellainen messinkirengas, johon on tussilla pantu pykälä numeron 5 kohdalle, tuotakin on koiteltu säädellä mutta se säätää vaan kuinka paljon patteri voi lämmetä. Kun säädin on pois ja se on ykkösellä, patteri on haalea. Jos vitosella, ylhäältä tulikuuma ja alhaalta jonkin verran viileämpi, kuuma kuitenkin. Jos seiskalla, yhtä kuuma koko alalta.

        Se laitettiin takaisin vitoselle, mutta nyt pitäisi saada "lukkoon" tuo termostaatti itse, niin että sitä ei saisi esim. 2 kovemmalle.

        Ei ne lapset palele, kun panevat kunnolla villapaitaa jne.. päälle, mutta lapset sanoo että sitten tulee muualla kuuma ja ei joka kerta kuulemma pidä joutua pukemaan päälle kuin ulos mentäessä kun huoneeseensa menee.

        Omassa makuuhuoneessamme tosin pidämme jopa 24-25 astetta ettei tarvitse ladata peittoja päälle niin kauheasti ja pärjää ohuessa yöasussa ja ohuella peitolla. Kai lapsillekin voisi jonkun 20 laittaa, mutta ei sen korkeampaa...


      • Ruunaankoski
        Säädetty kirjoitti:

        Joka huoneessa 16 c patteritermostaatin säätimiä ei tarvise välttämättä ollenkaan jos lämmönsäädin on asennettu 16 c .Palstoilta lukee uskomattomia kertomuksia.

        olemaan samantien olman lämmitystä, vittu siitä ainakaan mitää sellaista säästöä synny, millä voisit kaupasta ostaa muuta, kuin ehkä sen muovikassain.


    • frangröbbä

      kyllä toi 16-18 on liian viileää lapsille,saa sen säädettyä nuppi pois ja sieltä sitten säädetään

    • ssadfghjkhgfrdesw

      Taidat olla jonkun sortin sadisti? Lapsia viluttaa, mutta sinun mielestäsi se ei haittaa, kunhan itsellä on lämmin. Oletko aivan ääliö?

      • provo iski

        siis: aikuisilla puolipukeet, yöllä ilman peittoa kun lämpöä on 24 astetta ja lapset pakotetaan villapaitaan ja yritetään totuttaa 16 asteeseen. Ei ne lapset opi sanomalla vaan katsoo mitä te teette, eli vaatteet pois ja sitten heidän on kylmä siellä jääkaappihuoneessa.

        Nyt aikuiset esimerkin voimalla opettamaan lapsia: talon lämmöksi 18-20 astetta, kaikille villasukat jalkaan, ja aikuisille villatakit päälle kun kerran paleltaa.

        Provohan tää oli - eikö vain?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3797
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1475
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      176
      1388
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe